kola01 Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Ograniczenie kopiowania do 4GB dotyczy systemu plików Fat32 i starszych.. Sformatuj kartę pamięci i pendrive pod NTFS a wtedy ograniczenie to zniknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi1 Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Nie zrozumiałeś mnie, tu nie chodzi o system plików (mam sformatowane pod NTFS) ale o to, że nie można kopiować i usuwać z poziomu przeglądarki lub PC. A co do plików 4GB to dlatego , że nie mam więcej miejsca na wewnętrznej pamięci. Przed aktualizacją było możliwe kopiowanie na zewnętrzną pamięć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi1 Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 Czy komuś działa zapis na USB, jakich programów używacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sun Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 (edited) Witam. Mi Box 4S. 2 dni po update do 2604 przestał działać dźwięk. Działają tylko dźwięki w launcherze i samym androidzie. Ani po hdmi ani po wyjściu audio nie ma dźwięku A tak przyzwoicie to pudło działało. Zrobiłem dla sportu factory reset i jest to samo. Dołożyłem wipe cache i wipe data z recovery i lipa. Co można jeszcze zrobić? Może spróbuję wrócić do beta3. Temat się rozwiązał. Edited April 30, 2020 by sun Link to comment Share on other sites More sharing options...
styling79 Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Dzisiaj mojego MiBoxa dopadł brak dźwięku wczoraj było wszystko ok , "sun" jak rozwiązałeś problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 [...] Temat się rozwiązał.Tak na przyszłość... Miło byłoby, gdybyś zamiast lakonicznej informacji podał jak problem rozwiązałeś, oszczędzi to niepotrzebnych pytań użytkownikom z takim samym problemem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
styling79 Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Reser w moim przypadku nie pomógł Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 Gubiący się pilot na mi 4s to kwesta baterii czy ficzer po updejcie ??Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSS Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Po aktualizacji do ostatniego Android 9 raz na kilka-kilkanaście dni muszę restartować Boxa. Problem polega na tym, że bez restartu przestaje odtwarzać jakiekolwiek wideo. Uruchamia np Kodi, można wybrać film ale tylko kręci się kółko i nie odtwarza. YouTube to samo. Ubijanie aplikacji nie pomaga. Dopiero pełen restart przywraca funkcjonalność. Taką czynność muszę wykonać raz na kilka dni. Na Android 8 wszystko działało super - w zasadzie bezobsługowo bez konieczności ani jednego restartu przez ostatnie pół roku. Miał ktoś podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kola01 Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 (edited) To wygląda na objaw braku/rozłączenia internetu. Masz połączenie z siecią w tym czasie? Jak znów będziesz miała taką sytuację to np.zrób test połączenia sieciowego w menu Netflixa (zakładka pomoc). Neta masz przez WiFi czy kabel (jaki adapter)? Edited May 6, 2020 by kola01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TSS Posted May 6, 2020 Share Posted May 6, 2020 Net leci po wifi 5GHz, spokojnie przekracza po wifi 100Mbit. Sieć wydaje mi się że działa bo wyszukiwanie na YouTube chyba działało (teraz już nie mam pewności ale chyba tak było). Jak się to znowu przytrafi to sprawdzę czy widzę go w sieci lokalnej. Na andku 8 nigdy nie było takiego objawu więc pomyślałem że spytam. Jak się znowu tak zrobi (to może być za kilka dni dopiero) to zrobię grubsze testy tematu i napisze co i jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiniecki Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 Od jakiegoś czasu mój box się trochę dziwnie zachowuje.Przykładowo oglądam coś na netflixie. Następnie wychodzę z netflixa przez "kółeczko" do głównego "menu".Wyłączam boxa i przykładowo ido spac Następnego dnia włączam boxa i on nie uruchamia się na "menu głównym" tylko startuje z ostatnio używaną aplikacja np netlix...Ktoś coś?Restart do fabryki nic nie daje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numi Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 A spróbuj tak:Ustawienia / Aplikacje / Netflix / Wymuś zatrzymanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kola01 Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 17 godzin temu, kiniecki napisał: Od jakiegoś czasu mój box się trochę dziwnie zachowuje. Przykładowo oglądam coś na netflixie. Następnie wychodzę z netflixa przez "kółeczko" do głównego "menu". Wyłączam boxa i przykładowo ido spac Następnego dnia włączam boxa i on nie uruchamia się na "menu głównym" tylko startuje z ostatnio używaną aplikacja np netlix... Ktoś coś? Restart do fabryki nic nie daje... A jakim przyciskiem uruchamiasz boxa? Przyciskiem OK? Jeśli tak, to masz odpowiedź. BOX jest wyłączany dopiero, jak wyjmiesz zasilacz z gniazdka a wciśniecie przyciski OK w trakcie jego "uśpienia" uruchamia pierwszą aplikację z górnej listwy. Załączaj go innym przyciskiem to będziesz miał menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiniecki Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Uruchamiam zawsze powerem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Przestaw kolejność ulubionych na głównym ekranie, daj pierwszy np. YouTube, to Netflix nie będzie startował, u mnie to rozwiązanie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiniecki Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 W ulubionych nie mam netflixa...Bo uruchamiam go guzikiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiniecki Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Chyba znalazłem rozwiązanie...W ustawieniach CEC Control wyłączyłem opcje One key Play...Obserwuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bst666 Posted May 16, 2020 Share Posted May 16, 2020 Czy ktoś może podrzucić rozwiązanie - po aktualizacji box-a dźwięk jest bardzo cichy (dźwięki systemowe są głośne). W MX-playerze muszę ustawiać głośność na 200 %, a i tak poziom głośności jest niesatysfakcjonujący. Reset i czyszczenie cache robiłem. Box podpięty kablem HDMI bezpośrednio do TV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jak.tom929929 Posted May 30, 2020 Share Posted May 30, 2020 Mam problem z tym, że za każdym razem kiedy wyłączę boxa i włączę z powrotem kolory są mocno sprane - pomaga wejście w ustawienia obrazu i włączenie Color depth w screen resolution, jednak za każdym razem muszę to robić od nowa jak wyłączę miboxa. Jakieś pomysły jak zapisać to ustawienie? Przykładowe zdjęcia załączam - aparat też trochę przekłamuje, ale chyba widać różnicę Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted May 30, 2020 Share Posted May 30, 2020 Spróbuj wymienić kabel HDMI na inny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jak.tom929929 Posted May 30, 2020 Share Posted May 30, 2020 Spróbuj wymienić kabel HDMI na inny.Niestety to samo, przy włączeniu sprane kolory Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasek81 Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 Czy jest jakiś sposób, żeby wrócić do fabrycznego androida 8.1 na Mi Box S? Jeśli tak to poratujcie pomysłem jak to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kola01 Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Jest ale wiąże się z koniecznością rozebrania obudowy Mi BOXa i koniecznością wgrania pełnego oprogramowania, tak jak w przypadku jego uceglenia. Opis pojawił się już tu na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 @lasek81 jakbyś trochę się rozejrzał to byś znalazł. https://miuipolska.pl/forum/topic/49642-flashowanie-atv-81-oreo-na-mi-box-s-mdz-22-ab/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted June 15, 2020 Share Posted June 15, 2020 Kupiłem Mi Box s z oprogramowaniem 8,1, czy celowe jest aktualizowanie do 9 , czy lepiej pozostać na 8,1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted June 15, 2020 Share Posted June 15, 2020 @user5624 moim zdaniem lepiej zaktualizować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 (edited) Udało się , aktualizacja. Dzięki. Edited June 16, 2020 by user5624 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowak12 Posted June 19, 2020 Share Posted June 19, 2020 Witam, Po ostatniej aktualizacji mój Box S gubi połączenie wifi po okresie około 24 godzin nie używania. Wcześniej wszystko chodziło jak w zegarku. Podłączony pod 5G do routera Xiaomi 4c. Czy ktoś zna rozwiązanie zaistniałego problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuzik Posted June 19, 2020 Share Posted June 19, 2020 Też tak mam ,ale jak usostępniam sygnał z telefonu chodzi od strzała i nic nie zrywa,,może to wina zasięgu ,bo ruter mam w innym pokoju sygnał dostateczny,a z telefonu jakość doskonała....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 A jakich częstotliwości używacie? Na 5 Ghz idzie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 MiBox ma kiepski moduł wifi. Jeśli jest możliwość połączyć boxa z 5Ghz. Gdy nadal występują problemy, należy sprawdzić na jakiej szerokości działa router. Mi box ma problemy z wyższymi częstotliwościami. Należy ustawić na 2,4Ghz -20MHZ a na 5Ghz - maks. 40Mhz. Trzeba też sprawdzić na jakim kanale chodzi wifi. Najlepiej aby to był kanał nie większy niż 11(trzeba potestować). Pomaga też niektórym ustawienie IP boxa na sztywno. Jeśli masz włączone DHCP, ustaw IP w jego limicie. Ja używam boxa podłączonego przez hub usb, sd card, ethernet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi1 Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 (edited) Nowy update dla Mi box S Download Pie 9.0 2689 (OTA3 Beata0) Aktualizacji OTA (Pie 9.0 2689 (OTA3 Beata0)) zawiera następujące poprawki błędów: Chromecast nie działa Odtwarzanie niektórych aplikacji zawiesza się Specjalny błąd dekodowania H264 BT audio nie jest synchronizowane z wideo Kompatybilność HDMI Dźwięk, gdy STB w trybie gotowości Gboard nie działa po podłączeniu zewnętrznej klawiatury Edited June 21, 2020 by adi1 dodanie zmian aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 (edited) U mnie jej nie widzi. Edited June 20, 2020 by fenek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 (edited) @fenek i nie zobaczy, bo to jest beta i tylko zapisani do beta testów otrzymają aktualizację OTA. Dlatego masz podany link do pobrania. Edited June 21, 2020 by Matheusz 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts