pkonrad Posted September 26, 2019 Author Share Posted September 26, 2019 Wycofali aktualizacje czy jak? Jeszcze wczoraj miałem aktualizacje a dziś już nie mam jej dostępnejZainstaluj z pliku. Linki wrzuciłem kilka postów wcześniej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted September 26, 2019 Share Posted September 26, 2019 @pkonrad Jeszcze takie pytanko jutro będzie xiaomi.eu MIUI 11 dla Mi9 SE? Bo na xda wersje China już są czyli można się jutro spodziewać czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 26, 2019 Author Share Posted September 26, 2019 [mention=38880]pkonrad[/mention] Jeszcze takie pytanko jutro będzie xiaomi.eu MIUI 11 dla Mi9 SE? Bo na xda wersje China już są czyli można się jutro spodziewać czy nie?Nie mam pojęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted September 26, 2019 Share Posted September 26, 2019 (edited) 50 minut temu, pkonrad napisał: 1 godzinę temu, Sebeek napisał: Wycofali aktualizacje czy jak? Jeszcze wczoraj miałem aktualizacje a dziś już nie mam jej dostępnej Zainstaluj z pliku. Linki wrzuciłem kilka postów wcześniej. Nie ma u mnie "Instancja z pliku" @edit ok mam, trzeba było kilka razy kliknąć na logo miui Edited September 26, 2019 by Sebeek Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 Mam Mi 9 SE z oficjalnej, polskiej dystrybucji, i tel nie pokazuje mi żadnej, dostępnej aktualizacji. Połączenie z siecią jest bezproblemowe. To co, jednym się aktualizacja pokazuje, a drugim nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 28, 2019 Author Share Posted September 28, 2019 Aktualizacja jest udostępniana falami. Jak nie masz OTA to wgraj z pliku. Linki wrzuciłem kilka postów wcześniej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 Właśnie przypłynęła do mnie ta fala Dzięki za info pkonrad! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtc_majstet Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 Czy i u Was, korzystających z notchtest, po każdym restarcie telefonu trzeba na nowo czyścić dane aplikacji i konfigurować notchtest aby wyświetlał powiadomienia? Mam zaznaczony autostart i wszystkie uprawnienia jak w instrukcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wjarzab Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 (edited) Dnia 7.10.2019 o 14:08, mtc_majstet napisał: Czy i u Was, korzystających z notchtest, po każdym restarcie telefonu trzeba na nowo czyścić dane aplikacji i konfigurować notchtest aby wyświetlał powiadomienia? Mam zaznaczony autostart i wszystkie uprawnienia jak w instrukcji. Działa normalnie, samo z siebie Edited October 9, 2019 by wjarzab Link to comment Share on other sites More sharing options...
HemuS666 Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 (edited) Jest gdzieś napisane kiedy będzie aktualizacja przez OTA do MIUI 11 dla global stable ? Edited October 30, 2019 by HemuS666 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaqo Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 Siema Właśnie znalazłem wczorajszy artykuł z miui 11 global stable do sciągnięcia tu. Może komus sie przyda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris_007 Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 Ten plik można tak normalnie z poziomu telefonu zainstalować? Czy trzeba mieć odblokowany bl czy coś podobnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 3, 2019 Author Share Posted November 3, 2019 Można z poziomu systemowego updatera lub przez TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris_007 Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 Niby jest tak taka opcja.. jeszcze pytanie. Na screen jest wielkość 750 mb a zawiesiny link to 2,5 GB. Tak ma być. Czy ta instalacja kasuje dane na telefonie czy wszystko zostaje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 4, 2019 Author Share Posted November 4, 2019 Przez syatemowy updater wszystko zostaje. Nie wiem jak jest przy TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosieks Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Właśnie przyszło 11.0.4.0 EEA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Właśnie przyszło 11.0.4.0 EEA.Niestety nadal android 9, Chińczycy mają już 10Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
HemuS666 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Niedługo powinien być 10 skoro Chiny mają i beta też już jest. Właśnie zainstalowałem aktualizacje i wiedziałem że coś muszą zepsuć, zginął mój motyw ulubiony "SpaceWalk" nie mogę znaleźć go nawet w aplikacji motywy gdzie pełno innych .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris_007 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Android 10 informowano na być na początku roku. Dobra wiadomość naprawiono powiadomienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 @HemuS666 Motywy na MIUI 10 nie są kompatybilne z 11. Możesz próbować ustawić ale nie będzie to dobrze wyglądało. Tylko ikony da się bez problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosieks Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 VoLTE działa od kilku godzin. VoWiFi nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 W końcu działające powiadomienia! Normalnie nie wierzę... A niektórzy mówili, że ich nigdy nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris_007 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 13 godzin temu, TheTick napisał: W końcu działające powiadomienia! Normalnie nie wierzę... A niektórzy mówili, że ich nigdy nie będzie. Działają, działają. Chyba nawet rozbudowane możliwości ich konfiguracji 20 godzin temu, tosieks napisał: VoLTE działa od kilku godzin. VoWiFi nie działa. W jakiej sieci uruchomiła es? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTick Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Bateria też jakby poprawiona, ale pewnie zostanie to zweryfikowane po kilku dniach używania. W każdym razie nie pamiętam, żebym kiedykolwiek miał 40% o 21:00 po całym dniu używania telefonu w sposób jaki ja używam (2x karty SIM aktywne, bluetooth włączony, NFC włączone, jasność na auto, dużo rozmów, dużo smsów, dużo wifi i dużo danych komórkowych). Przeważnie ok 21:00 miałem 15-20% po całym dniu... Jak na razie miłe zaskoczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosieks Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 (edited) 2 godziny temu, Chris_007 napisał: W jakiej sieci uruchomiła es? W Play. Do tej pory działało bez problemu po przełożeniu karty do iPhone i S9. 1 godzinę temu, TheTick napisał: Bateria też jakby poprawiona, ale pewnie zostanie to zweryfikowane po kilku dniach używania. W każdym razie nie pamiętam, żebym kiedykolwiek miał 40% o 21:00 po całym dniu używania telefonu w sposób jaki ja używam (2x karty SIM aktywne, bluetooth włączony, NFC włączone, jasność na auto, dużo rozmów, dużo smsów, dużo wifi i dużo danych komórkowych). Przeważnie ok 21:00 miałem 15-20% po całym dniu... Jak na razie miłe zaskoczenie. Moje subiektywne odczucie jest odmienne. Generalnie jest szybciej, płynniej. Spójnie graficznie, przyjemne cywilizowane dźwięki. Bardzo przyjemna ewolucja. Pojawiła się jedynie irytująco duża czcionka w niektórych miejscach, która często jest obcinana albo ucieka poza ekran. Edited November 5, 2019 by tosieks Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Czy błyska wam ekran przy aod? Jak się chce uruchomić telefon? Ja mam losowo takie coś, ciężko nagrać. I aod wyłączony bo wtedy nie występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigtoy Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Może mieć to związek z funkcją powiadomienia poprzez miganie ekranu, można to wyłączyć w ustawieniach w sekcji ekran zgodny z otoczeniem Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 (edited) Do doopy jest ta akualizacja. Nie dość że zlikwidowali mój ulubiony motyw z bardzo oryginalnym, czarnym wygaszaczem, usunęli me ulubione tapety zastępując je innymi, które ni chu chu mi się nie podobają, to jeszcze na dodatek zlikwidowali opcję chowania paska powiadomień przy jakimkolwiek dotknięciu, co było bardzo wygodne. Teraz jak uruchamiam np. Wi-Fi, to muszę jeszcze dodatkowo kliknąć by pasek się schował, wrrrrrrrrrr. A te nowe animacje powiadomień przychodzących przy wyłączonym ekranie wyświetlają się tylko jednorazowo haha, a ja myślałem, że będzie to działać jak dioda powiadomień, i że będzie to cały czas tak świecić lub mrugać. Do kitu z czymś takim. Więc po co mi to, skoro musiałbym akurat patrzeć na zablokowany telefon, by jednorazowo zauważyć te animacje? Edited November 6, 2019 by marecki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kredzion Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Po wczorajszej aktualizacji do MIUI 11 zauważyłem, że jak dostaję smsa czy jakieś inne powiadomienie to otrzymuję tylko sygnał dźwiękowy, a ekran w ogóle się nie podświetla... O co kaman? w ustawieniach niby mam wszystko włączone, uprawnienia na powiadomienia na ekranie blokady również. Jakiś bug? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosieks Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Dnia 6.11.2019 o 19:32, kredzion napisał: Po wczorajszej aktualizacji do MIUI 11 zauważyłem, że jak dostaję smsa czy jakieś inne powiadomienie to otrzymuję tylko sygnał dźwiękowy, a ekran w ogóle się nie podświetla... O co kaman? w ustawieniach niby mam wszystko włączone, uprawnienia na powiadomienia na ekranie blokady również. Jakiś bug? Zaglądałeś w Ustawienia - > Ekran zawsze włączony - > "Gdy pojawią się ..." ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Aktualizacja będzie, kiedy będzie. Człowiek potrzebuje do życia jeść, pić, spać, oddychać i wydalać. Aktualizacja systemu w telefonie nie jest niezbędna do życia. Radzę się ogarnąć i cierpliwie czekać, bo za chwilę polecą warny za spam. Niczym Osioł w Shreku: "Daleko jeszcze...?"... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 15, 2019 Author Share Posted November 15, 2019 (edited) EEA Stable ROM MIUI V11.0.4.0.PFBEUXM Recovery (2.1 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.4.0.PFBEUXM/miui_GRUSEEAGlobal_V11.0.4.0.PFBEUXM_d4f398c886_9.0.zip OTA (538 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.4.0.PFBEUXM/miui-blockota-grus_eea_global-V10.3.9.0.PFBEUXM-V11.0.4.0.PFBEUXM-172dbdcd00-9.0.zip Global Stable ROM MIUI V11.0.4.0.PFBMIXM Recovery (2.1 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.4.0.PFBMIXM/miui_GRUSGlobal_V11.0.4.0.PFBMIXM_af38858a0f_9.0.zip OTA (715 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.4.0.PFBMIXM/miui-blockota-grus_global-V10.3.4.0.PFBMIXM-V11.0.4.0.PFBMIXM-e147c32158-9.0.zip Edited November 15, 2019 by pkonrad 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Jak widać, aktualizacja pojawia się o różnym czasie u użytkowników, i w sumie ciekawym co wpływa na taki stan rzeczy. Niektórzy pisali tu praktycznie natychmiast o otrzymaniu aktualizacji, ja musiałem czekać dobre kilka dni. Dodam, że posiadam telefon z oficjalniej, polskiej dystrybucji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris_007 Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 W zdecydowanej większości telefonów tak jest. Chodzi o nie obciążanie serwerów. Ale tak jak ktoś wyżej napisał aktualizacja do życia jest nie potrzebna można ten dzień dwa poczekać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 (edited) To jest na Pie czy Q? I czym się różni EEA Stable od Global Stable? Edited November 15, 2019 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts