Jump to content

Mi 9 SE MIUI Global - wersje stabilne i rozwojowe - wątek zbiorczy

pkonrad

Recommended Posts

5 godzin temu, FromWP napisał:

To nie wina telefonu, tylko Play.

Dzięki. Jestem już prawie ekspertem w dziedzinie przywracania volte i vowifi bez roota :) Niestety nic co w ostatnich miesiącach wygrzebałem na forach, nie działa. Myślałem że ktoś już namierzył działający w praktyce sposób w 10.

Edited by tosieks

9 minut temu, robotx napisał:

vowifi chyba nie da relady bo opcji brak.

Spróbuj jeszcze raz wpisać kod do VoWiFi. Wpisany kod włącza i wyłącza opcje w ustawieniach naprzemiennie. Powinna być, co najwyżej może nie działać.

Już nie chce rozbudowywać tego offtopica ale reasumując. Przekładam kartę sim do syna Redmi Note 8T - volte i vowifi działa. Syna karta Play w moim mi9se - nie działa volte. Kiedy przekładając karty, przypadkiem włożyłem swoją sim Play do slotu nr 2, tadam wszystko działa. Sprawdziłem slot 1 dalej nie działa. Ot i zagadka.

Edited by tosieks

1 godzinę temu, tosieks napisał:

Kiedy przekładając karty, przypadkiem włożyłem swoją sim Play do slotu nr 2, tadam wszystko działa. Sprawdziłem slot 1 dalej nie działa. Ot i zagadka.

To w takim razie problem twojego egzemplarza.

przecież Orjon 19.03 wrzucił ten soft do pobrania. Spójrz w tył wątku. 

Kilka osób pobrało i zainstalowało. M.in ja :-)

widocznych zmian zero. może i dobrze bo wszystko działa. 

poza tym ja używam nakładki nova więc nie widzę ewentualnych zmian wizualnych

28 minut temu, pkonrad napisał:
1 godzinę temu, wjarzab napisał:
faktycznie. co nie zmienia faktu ze u mnie nie daje sie zainstalowac

Jaką masz obecnie wersję softu w telefonie. Wrzuć screen z informacji o telefonie.

11.0.13.0 stabilna PFBEUXM , mi9 se eea

To pobierasz ROM V11.0.2.0.QFBEUXM (drugi link w cytacie wyżej) i instaluejsz ręcznie z pliku za pomocą systemowego updatera.

45 minut temu, pkonrad napisał:

teorie znam. ale przy probie instalowania z paczki wywala blad, ze nie moze zaktualizowac do tej wersji stable release

To pobierasz ROM V11.0.2.0.QFBEUXM (drugi link w cytacie wyżej) i instaluejsz ręcznie z pliku za pomocą systemowego updatera.

Screenshot_2020-03-30-19-54-31-875_com.android.updater.jpg

Spróbuj w 3kropkach pobrać najnowszy pakiet. Powinien Ci jeszcze raz wgrać soft automatycznie. A potem spróbuj ten z nowy pobrany na telefon . 

może ten Twój soft 13 jakiś felerny. Ja miałem chyba wersję 6.

Edited by colin23

12 minut temu, colin23 napisał:

Spróbuj w 3kropkach pobrać najnowszy pakiet. Powinien Ci jeszcze raz wgrać soft automatycznie. A potem spróbuj ten z nowy pobrany na telefon . 

może ten Twój soft 13 jakiś felerny. Ja miałem chyba wersję 6.

z tego co pisza na xda to z 06 sie nie da. wszyscy musieli najpierw na 13 przejsc i potem na ten nowy. a u mnie nic. 3kropki wywalaja blad "nie mozna pobrac aktualizacji"

ja nie miałem 13. miałem 6 i automatycznie nic nowszego nie pobierał. Zanim pobrałem ręcznie, zrobiłem to pobranie przez kropki. Pobrał 6 i zainstalował to samo. 

U Ciebie coś uwalone skoro nie może pobrać z serwera. 

4 minuty temu, colin23 napisał:

ja nie miałem 13. miałem 6 i automatycznie nic nowszego nie pobierał. Zanim pobrałem ręcznie, zrobiłem to pobranie przez kropki. Pobrał 6 i zainstalował to samo. 

U Ciebie coś uwalone skoro nie może pobrać z serwera. 

widzisz. rownie dobrze mozna powiedziec ze u ciebie cos uwalone skoro predzej nie pobral 13. bo przeciez skads sie wziela u mnie na telefonie.

ok. olewam temat. narazie nic wiecej nie kombinuje.

6 minut temu, colin23 napisał:

a pobierz 6 ręcznie i spróbuj zainstalować ręcznie. ta 13 była dziwnie krótko. 

da sie zrobic rollback ? 

sciagam, zobacze

teraz widze ze taj 13tki co ja mam to nigdzie nie ma w archiwach. hmm dziwne

Edited by wjarzab

Przed chwilą, colin23 napisał:

nie jestem mocny w tym ale spróbuj. może podpowie ktoś bardziej obeznany. w kropkach widzę jeszcze tryb recovery. może to jest jakiś pomysł. a co Ci pokazuje jak klikasz w co nowego? 

w co nowego jest o poprawkach bezpieczenstwa ze stycnia. w recovery sie nie bawie. zobaczymy czy da sie cofnac do 06

1 minutę temu, colin23 napisał:

ta 13 była chwilę. czyli wychodzi że ostatnia stabilna była 6. Dziwne tylko że ręcznie nie chce Ci wgrać najnowszego. Może spróbuj jeszcze przywrócić ustawienia fabryczne. 

za duzo konfigurowania zeby przywracac do ustawien fabrycznych. az tak mi nie zalezy :)

Dobry wieczór.

Mam dokładnie taki sam problem, co kolega wjarzab. Nie można zaktualizować z pliku, nie można pobrać z sieci (komunikat o tym, bym spróbował za 2 minuty). Zrobiłem 3h temu przywrócenie ustawień fabrycznych i wersja MIUI GLOBAL 11.0.13 Stabilna, 11.0.13.0 PFBEUXM ciągle jest, starej 11.0 6.0 nie da się wgrać, bo pojawia się komunikat, że jest to zbyt stara wersja. Wszystkie poprzednie aktualizacje, 4 jakie robiłem, przeszły bezproblemowo. Tej Mi 9SE EEA Stable V 11.0.2.0 z tego linku na forum nie da się. Poprzednie też stąd pobierałem.

1 minutę temu, pknid napisał:

Dobry wieczór.

Mam dokładnie taki sam problem, co kolega wjarzab. Nie można zaktualizować z pliku, nie można pobrać z sieci (komunikat o tym, bym spróbował za 2 minuty). Zrobiłem 3h temu przywrócenie ustawień fabrycznych i wersja MIUI GLOBAL 11.0.13 Stabilna, 11.0.13.0 PFBEUXM ciągle jest, starej 11.0 6.0 nie da się wgrać, bo pojawia się komunikat, że jest to zbyt stara wersja. Wszystkie poprzednie aktualizacje, 4 jakie robiłem, przeszły bezproblemowo. Tej Mi 9SE EEA Stable V 11.0.2.0 z tego linku na forum nie da się. Poprzednie też stąd pobierałem.

dobrze wiedziec ze nie jestem jedyny. no coz, trzeba czekac na jakis inny update.

dzieki wszystkim za chec pomocy

Ściągnąłem MiFlash, zainstalowałem, powyższy plik też mam, ustawienia programisty i USB też mam włączone. Jak uruchamiam narzędzie, to wykrywa mojego Mi 9se, pojawia się na jego ekranie logo fastboot, ale po chwili słychać  dźwięk rozłączania, a w górnym lewym rogu pojawia się jakaś informacja, zbyt małą czcionką, by móc ją przeczytać. Nigdy nie używałem tego trybu, nie wiem co robić.

3 godziny temu, pknid napisał:

Ściągnąłem MiFlash, zainstalowałem, powyższy plik też mam, ustawienia programisty i USB też mam włączone. Jak uruchamiam narzędzie, to wykrywa mojego Mi 9se, pojawia się na jego ekranie logo fastboot, ale po chwili słychać  dźwięk rozłączania, a w górnym lewym rogu pojawia się jakaś informacja, zbyt małą czcionką, by móc ją przeczytać. Nigdy nie używałem tego trybu, nie wiem co robić.

to nie takie hop-siup. urzadzenie musi miec odblokowany dootloader, a downgrade firmware'u jest mozliwy tylko dla urzadzen bez blokady ARB (anti-rool-back)