Jump to content

b4s1l

Recommended Posts

4 minuty temu, martini9008 napisał:

Pytanie do wtajemniczonych czemu po instalacji gadgetbridge gdy wybieram firmware pokazuje mi sie komunikat " żadna aplakacja nie moze przeprowadzić tej akcji" wszystko jest robione jak w instrukcji z postu 1.

Użyj innego menedżera plików, polecam MiXplorer.

Witam.

Właśnie odebrałem swoją opaskę Mi Fit. Obecnie posiadam iphone. Rozumiem iż muszę opaskę połączyć z Mi Fit w celu zaktualizowania się firmware, następnie ją "odparrować", zainstalować na telefonie z androidem aplikację gadgetbridge w nim wybrać plik do ios z jezykiem polskiem (tak jak na 1 stonie - https://yadi.sk/d/aUaosDb13aGKi5) po czym odparować opaskę i połączyć z Mi Fit na ios ponownie ?? Będę wdzięczny za pomoc...

Ciekawa sprawa!
Jak myślicie co się stanie jak zmienicie język w Amaztools na Russian pod iOS?

Miła niespodzianka dla użytkowników sprzętu spod znaczka Apple!
Spróbujcie bez strachu tylko po tym fakcie zróbcie połączenie i synchronizację z Mi Fit.

Tego się nikt nie spodziewał, prawda?

A może jakiś żółtek z zarządu firmy stwierdził, że nie będzie obsługi innych języków w chińskim mb3 do momentu, aż nie wypuszczą wersji global - by napędzić sprzedaż i sobie większe zyski. Dlatego pośpiesznie wycofali nowe wersje MiFit z aktualizacjami FW.

Tego się spodziewałem. Podejrzewam, że ta beta 3.4.6.8 z odblokowanym polskim językiem to był wypadek przy pracy i opaski chińskie będą zachowywać się podobnie jak Amazfit BIP w wersji chińskiej :(

Na Mi Fit 3.4.6.8 mam taki problem, chyba jedyny, ale bolesny, że przestało działać wyswietlanie godziny po obrocie nadgarstka. Działało przez chwilę i koniec. Rozłączałem parę/ łączyłem ponownie, opcje wybudzania przy ruchu nadgarstka włączałem/wyłączałem - nic nie pomaga. Ktoś tak miał i rozwiązał problem?

Witam,

ja z kolei mam na wersji Mi Fit 3.4.6.8 taki problem, że opaska nie jest spolszczona, nadal mam chińskie krzaczki. Wersję firmware na opasce mam 1.4.0.6.

Nie wiem gdzie popełniłem błąd. Najpierw miałem Mi Fit ze sklepu Play (chyba 3.4.4). Po podłączeniu opaski jej FW się zaktualizowało. Potem przeczytałem, że ta wersje nie wspiera języka polskiego, więc pobrałem i zainstalowałem Mi Fit 3.4.6.2, bo myślałem, że to jest najnowsze... FW w opasce znowu się zaktualizowało.

Później wyczytałem na tym forum, że wersja 3.4.6.8 jest najlepsza do spolszczenia (chociaż beta) i zainstalowałem ją. Tym razem FW w opasce nie aktualizowało się.

Czy ktoś zechciałby mi pomóc i powiedzieć, w jaki sposób teraz mogę uzyskać język polski w opasce?

Pozdrawiam

18 minut temu, b4s1l napisał:

W Mi Fit 3.4.6 jest firmware 1.5.0.2, nowe zasoby oraz język polski z automatu. Data niestety nadal amerykańska mm/dd.

Dobrze rozumie że jeśli zainstaluje oficjalnego mi fita 3.4.6 z google play to bede miał na bandzie odrazu jezyk polski??