Jump to content

b4s1l

Recommended Posts

A tak jeszcze przy okazji chciałem zapytać jeśli obecnie mam do konta Mi Fit podpiętego Mi Band 2, to żeby podłączyć Mi Band 3 trzeba odparować starą opaskę, czy mogą być dwie podłączone do jednego konta?

Ciekawa sprawa, miałem zainstalowaną betę z językiem polskim z apkmirror i nie mogłem zalogować się do konta Google (synchronizacja z Google Fit). Odinstalowalem Mifit z telefonu i zainstalowałem ze sklepu Play 3.4.4, pozostał język polski i mogę połączyć się z Google Fit. Po restarcie telefonu nadal wszystko działa. 

No powiem Ci że Ameryki nie odkryłeś. Mi Fit 3.4.4 ma starszą wersję firmware dla Mi Band 3 niż beta 3.3.6.8. Nic dziwnego więc, że pozostał polski język i wszysko śmiga, bo opaska cały czas działa na FW z Mi Fit 3.4.6.8. Wgraj oficjalny Mi Fit 3.4.6 z pierwszego posta, jeśli w Sklepie Play masz cały czas wersję 3.4.4

17 minut temu, androj napisał:

Jeśli wgram 3.4.6 z pierwszego posta to przestanie mi działać połączenie z kontem googla? Może wystarczy poczekać aż 3.4.6 pojawi mi się w sklepie Play? 

Będzie działać.

@b4s1l

Rozumiem, że Mi Fit w 1 poscie to nie jest oryginał taki jaki jak w Sklepie Play, tylko wersja lekko stuningowana przez Ciebie default_smile.png A czy mógłbyś udostępnić czysty oryginalny apk z Mi Fit 3.4.6 taki jak można pobrać w Sklepie Play?

2 godziny temu, pkonrad napisał:

Rozumiem, że Mi Fit w 1 poscie to nie jest oryginał taki jaki jak w Sklepie Play, tylko wersja lekko stuningowana przez Ciebie default_smile.png A czy mógłbyś udostępnić czysty oryginalny apk z Mi Fit 3.4.6 taki jak można pobrać w Sklepie Play?

Apka nie jest przeze mnie ruszana.

• Like 1

3 godziny temu, pkonrad napisał:

Mogę sprawdzić. FW też się zmieni?

3 godziny temu, XanaxSR napisał:

Wgrałem przez Gadgetbridge poprawkę dd/mm/yyyy i teraz nie widzę mi banda.

Nie mogę się połączyć przez mi fit.

Miał ktoś podobnie ?

Masz ogólnie sparowane z mi band? Jeśli tak to rozlacz i spróbuj połączyć na nowo. Mi pomogło. Aha, dodatkowo usuń opaskę z gadgetbrigde. 

Edited by Jepcio

15 minut temu, pkonrad napisał:

@Jepcio

Nie wiem. Moja opaska jeszcze nie dotarła z Chin. Cały czas mam Mi Band 2. Dlatego pytałem czy jest chętny do sprawdzenia default_smile.png

Zainstalowałem  wszystko zostało tak jak było. W aplikacji nie widzę zmian.

• Like 1

6 godzin temu, XanaxSR napisał:

Usunąłem i niby jest "powiązano" to ikona bluetooth znika i pojawia się na zegarku co chwilę podczas próby połączenia z mi fit i nie łączy się.

Gadgetbridge się łączy z opaską?

Witam

Ja natomiast mam problem tego typu, że po instalacji firmware 1.5.0.2 nie mogę wgrać moda "Zmiana wyglądu cyfr zegarów na przypominające wyświetlacz 7-segmentowy."

Jak wchodzę w ES Explorer i klikam 1.5.0.2-Mili_wuhan-digi_v6.res, wyświetla mi się : Plik nie może być zainstalowany. Urządzenie nie gotowe, w Gadgetbridge jest POŁĄCZONY...

19 minut temu, dstrzalkowski napisał:

Jak wchodzę w ES Explorer i klikam 1.5.0.2-Mili_wuhan-digi_v6.res, wyświetla mi się : Plik nie może być zainstalowany. Urządzenie nie gotowe, w Gadgetbridge jest POŁĄCZONY...

Jest to błąd w Gadgetbridge, na pewno w kolejnej wersji będzie działać. Teraz można użyć notify & fitness do wgrania zasobów.

Dzisiaj doszła do mnie opaska, zainstalowało mi język polski z aplikacji Mi Fit, automatycznie.

Jednak nie jestem do końca zadowolony, z faktu, że opaska naliczyła mi przez 15km jazdy autobusem 1k kroków. 

Ma ktoś na to sposób, jak to naprawić, ewentualnie zneutralizować?

9 godzin temu, wegen213 napisał:

Dzisiaj doszła do mnie opaska, zainstalowało mi język polski z aplikacji Mi Fit, automatycznie.

Jednak nie jestem do końca zadowolony, z faktu, że opaska naliczyła mi przez 15km jazdy autobusem 1k kroków. 

Ma ktoś na to sposób, jak to naprawić, ewentualnie zneutralizować?

U mnie często nalicza np. 1/2k kroków po przejechaniu 10/20km samochodem jako kierowca.

Pytanie, na jakiej zasadzie działa pogoda w opasce?? Po wpisaniu recznie po 3 dniach pisze połącz sie z aplikacja aby aktualizować, dostep do neta mam ciagle a po drugie jesli używa sie wyszukiwania przez gps to i tak nie korzysta z gps tylko danych internetowych i pokazuje mi 2 miejscowosci dalej. 

Edited by martini9008

a szybkie pytanie. Nie ma znaczenia czy kupię globala czy cn to i tak dostanę język PL przy 3.4.6 ?
Ja kupiłem opaskę w wersji china i po zainstalowaniu Mi Fit w wersji 3.4.6 zaktualizowało firmware opaski i mam wszystko w języku polskim.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka