Eragon Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Tak zlicza pobyt na Enemefie w Multikinie... hahahah Nie spałem , MiBand oszukuje Po prostu grzecznie... oglądałem... wiadomo, trochę śpiąco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xjendrek Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Czy ktoś z Was ma jakieś informacje kiedy będzie dostępna mi band 2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar0 Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 (edited) Hej! Mam problem z opaską kupioną 4 miesiące temu, raczej oryginalna, (cały czas ładnie działała - bateria +3 tyg przy wibracjach itp). Natomiast od 2 dni bateria rozładowuje się jak szalona, 3-4 godz i z 100% roztaje 12%. Mam Mi fit z google play (najnowsze - 2.0.0) i mi band tools + synchronizacja z goole fit. Gdzieś czytałem kiedyś o sposobie z lodówka, ale nic to nie daje. Próbowałem też rozłączyć opaskę z Mi Fit, usunąłem dane aplikacji i całą aplikację potem zainstalowałem raz jeszcze i sparowałem z opaską. Macie może jakieś pomysły? Czy jest to raczej kwestia baterii, jakiegoś błędu w aplikacjach czy samego softu opaski? Gdzieś czytałem że niektóry mają podobne problemy czasami i są na to jakieś metody (ale nie mogę tego odnaleźć). Wersja firmware 4.16.3.7 Wersja firmware (pulsometr) 1.3.76.18 Edited May 22, 2016 by mar0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar0 Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 (edited) 13 minut temu, Redmi2 napisał: A moze masz włączony ciągły pomiar pulsu? Ja bym próbował wgrać najnowsza wersje czyli 2.1 i nowym firmware lub poczytać jak zjechać w dół z fw opaski Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Dziękuję, ale kilka pytań: -najnowsza w google play to 2.0.0, skąd wziąć nowszą? -jak zaktualizować opaskę? jaka powinna być najnowsza wersja? (po uruchomieniu mi fit nie aktualizuje mi sam opaski) - " jak zjechać w dół z fw opaski " ? sorki, ale nie wiem o co chodzi ps. pomiar pulsu mam co 15 min w mi band tools już od początku i było ok Edited May 22, 2016 by mar0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar0 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Dnia 22.05.2016 o 15:05, Redmi2 napisał: Najnowsza jest 2.1.1 ale jest ona dostepna na miuipolska.pl Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka Ok, zainstalowałem podaną wersję Mi Fita, opaska się zaktualizowała i jest teraz firmware: 4.16.4.22 i pulsometr 1.3.76.22. Ale problem dalej istnieje, ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? I jak zrobić to z chłodzeniem/mrożeniem opaski, może tego spróbuję (a wcześniej coś może źle robiłem)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Chłodzenie opaski ma zastosowanie w momencie gdy nie można jej naładować, pojemności baterii ci to nie zwiększy Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar0 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 40 minut temu, Winiu89 napisał: Chłodzenie opaski ma zastosowanie w momencie gdy nie można jej naładować, pojemności baterii ci to nie zwiększy Wysłane z mojego Mi-4c Dzięki. Na razie odinstalowałem Mi Band Tools, zobaczymy czy to coś da. Jakieś inne pomysły co zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur26 Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Czy spotkał się ktoś z dużym transferem danych przez MiFit? Co jakiś czas aplikacja potrafi wysłać lub pobrać duże ilości danych. W zeszłym tygodniu w tle wysłała lub pobrała ponad 1,1 GB danych, dobrze chociaż że przez WiFi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charvel Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 (edited) Wkładanie pastylki do lodówki ma przyspieszyć rozładowanie akumulatora. Ogniwa LiOn szybciej tracą pojemność w niższych temperaturze. To ponoć ma być sposób na zresetowanie mi banda gdy ten przestaje być wykrywalny i nie ładuje się. Mój 1S zdechł sobie ot tak po prostu po dwóch miesiącach i mimo tygodnia spędzonego w lodówce jak był martwy, tak jest. Nigdy więcej tego gówna nie kupię. Nie polecam. Dwa tygodnie temu pistony v3 kupiłem druga sztukę, bo jedna z słuchawek zaczęła ciszej grać. Pochodziły 3mc, opaska 2mc. Zastanawiam się za ile mi Rn3 padnie przy takiej polityce jakości szajomi. Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Edited May 28, 2016 by Charvel 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Ciekawe jak na Mi Band 2 będzie trzymała bateria z tym wyswietlaczem http://www.banggood.com/Original-Xiaomi-Miband-2-Heart-Rate-Monitor-Bluetooth-Smart-Bracelet-p-1057324.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
maur26 Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Do ilu aplikacji można ustawić powiadomienia w MiFit 2.0 i czy jest możliwość ustawienia różnych kolorów diod dla różnych powiadomień. Mam opaskę z kolorowymi diodami od ponad roku i od początku używam MiFit w wersji 1.4.113 z powiadomieniami, zastanawiam się nad aktualizacją do 2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Odnośnie tego budzika to mam z nim dziwne problemy, mianowicie powiadomienia działają tak jak powinny czyli wibruje przy nadejściu połączenia albo sms-a jednak gdy trzeba obudzić to już nie wibruje tylko telefon dzwoni po wyznaczonym czasie. Apka to MiBand tools system CM13. Dostęp do powiadomień włączony, apki do hibernacji brak. MiFit budzi normalnie a MiBand Tools nie :/ macie jakieś pomysły ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
heolix Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 Mam mi banda 1s niecały miesiąc, nagle bateria zaczęła strasznie szybko spadać, trzyma mi kilka dni, nawet po wyłączeniu powiadomień aplikacji.... Pół godziny po ładowaniu poziom bateri spadł o 6% :/ Miał ktoś podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted May 30, 2016 Share Posted May 30, 2016 10 minut temu, heolix napisał: Pół godziny po ładowaniu poziom bateri spadł o 6% :/ Miał ktoś podobny problem? Akumulatorek psuje się w mibandzie, dosyć typowe, wiele osób to miało... szybko się rozładowywały, nie dały się naładować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzw125 Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 (edited) Panowie, 34 dni o ładowania i 29% to dobry wynik, bez mierzenia pulsu, tylko powiadomienia? Pytam bo wcześniej mi się wydawało że więcej wyciskała. Edited May 31, 2016 by grzegorzw125 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simono_pl Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Bez mierzenia pulsu to mi się wydaje, że bardzo dobry wynik. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzw125 Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 I jeszcze jedno, podczas ładowania mi się wygaszają diody i nie wiem czy to normalne czy mi coś rozłącza się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Powinny mrugac przy ladowaniu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorzw125 Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 Za pierwszym i drugim ładowaniem też tak u mnie było. Teraz po podłączeniu gasną po jakimś czasie ale w aplikacji cały czas pokazuje że opaska jest ładowana. Dziwne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 (edited) Można już składać zamówienia na MiBand'a 2. Powiększyli baterię do 70 mAh. Jak ktoś posiada punkty na Banggood to wychodzi za nią 136 zł http://www.banggood.com/Original-Xiaomi-Miband-2-Heart-Rate-Monitor-Bluetooth-Smart-Bracelet-p-1057324.html 0.42inch OLED display screen with touchpad Support Heart rate monitor Passometer,Fitness Tracker,Sleep Tracker,Message Reminder,Call Reminder Water resistant (IP67) 20-day standby power Sleep-cycle smart alarm With a Dialog II 4.0 bluetooth chip, ADI sensor Running MIUI Android 4.4 and above versions; For iphone 4s/5/5s/6/plus ios 7.0 and above Unlock your Mi phone without a password Stylish band options (incl. wrap-around and leather) Edited June 2, 2016 by Gruchi Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Nie wiem jak Wy, ale ja biorę Właśnie wyświetlacza mi w bandzie brakowało. Mam nadzieję, że IBG szybko zacznie wysyłać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Też biorę ale poczekam trochę aż cena się nieco unormuje Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Ja już zamówiłem Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 (edited) A ja nie. I szczerze gdyby był mi band z kolorowymi za 10$ np to bym wziął. Dlaczego nie ? W tej cenie kupisz używanego huawei b1 jeśli chcesz słuchawkę. Jeśli chcesz godzinę kup zegarek dobry. Jeśli chcesz smartwatcha masz szeroki wybór. Do 100pln ma to sens. Powyżej niebardzo Edited June 3, 2016 by Numb \n co zdanie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Ten huawei b1 faktycznie ciekawy... Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 No ale ile to kosztuje ? 4 x tyle co band 2. Potrafi dużo więcej ? Wypinana słuchawka BT ? Bez sensu. Używany ? Nie, dziękuję. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Dotarła do mnie dziś opaska wersja pierwsza. Ale chyba mam problem żadna dioda nie świeci. Podpiołem do ładowania ale nie ma żadnej reakcji. Czy po 2 godzinach ładowania mogę stwierdzić że band jest martwy. Czy trzeba go jakoś uaktywnić? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Dotarła do mnie dziś opaska wersja pierwsza. Ale chyba mam problem żadna dioda nie świeci. Podpiołem do ładowania ale nie ma żadnej reakcji. Czy po 2 godzinach ładowania mogę stwierdzić że band jest martwy. Czy trzeba go jakoś uaktywnić? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Band po podłączeniu ładowarki świeci diodami. Masz trzy każda to1/3 skali naładowania.jeśli jest całkowicie rozładowany to jedna dioda miga. Po czasie dioda która migała zaświeci się na stałe a będzie migać środkowa itd. Sprawdź jeszcze ładowarkę i czy dobrze podpięty jest miband. Wysłane z mojego KM EAGLE 1065G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Z podłączeniem chyba nie ma jakichś trudności. U mnie nic nie świeci. Podłączałem już do każdej ładowarki. Sprawdzałem podłączenie nic to nie daje. Niestety wydaje mi się, że już po niej. Teraz piszę już reklamacje do Banggood. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simono_pl Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Spróbuj jeszcze podpiąć pod USB w laptopie/stacjonarnym. Ja swoje pierwsze ładowanie/uruchomienie miesiąc temu robiłem na laptopie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Od tego zaczynałem, potem szły inne ładowarki. Sprawdziłem na kablu na wyjściu jest 5v więc podejrzewam że ładowarka jest w porządku, ale pestka w ogóle nie reaguje. Nie wiem co mogę jeszcze sprawdzić. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uri0550 Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 @waldek72 A po co taki drogi kupujesz? Zamiennik wytrzymał mi dłużej niż oryginalny pasek od xiaomi a kosztuje 0.7$... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Czy wy też tak macie jak używacie mifit najnowszy z miband z pulsometrem. Gdy daje opcje biegaj. Po przebyciu dystansu zatrzymuje i daje done aplikacja się wyłączyła i nic nie zapisuje. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Ja jutro zamawiam na banggood miband 1s bo cena promocyjna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Czy wy też tak macie jak używacie mifit najnowszy z miband z pulsometrem. Gdy daje opcje biegaj. Po przebyciu dystansu zatrzymuje i daje done aplikacja się wyłączyła i nic nie zapisuje. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Tak, historia działa chyba tylko w Chinach Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts