Jump to content

Recommended Posts

Posted

Panowie, czym się różni Miband 1s od Miband 2? Na gearbest 2 jest tańszy od 1s.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Witam serdecznie, mam problem z opaska mi band jak ją dostałem to zrzuciłem najnowszą wersje mifit z google play ,apka zaktualizowała mi firmware opaski a gdzieś tu czytałem , że wtedy opaska  się rozłącza(proóbowałem autostart,zablokować apkpkę mifit by jej nie zamykała wyłączyłem profile baterii i wyłączyłem oszczędzanie energii, nawet instalowałem jakieś blutooth autoconnect) nic nie działa opaska  rozłacza sie po około 30 minutach i nie otrzymuje już powiadomień:( czy można jakość przywrócić stary firmware albo jakoś to naprawić?

Edited by technoid
Posted

Pany jakk wygląda u was odblokowanie telefonu opaską? tzn mi czasem potrzeba kilku sekund po wcisniecii przycisku zanim opaska odblokuje tel. Czasami szybko czasami trzymam pare sekund w dłoni i dopiero odblokuje.

Moim zdaniem zawsze powinno odblokowywac sie po zlapaniu telu w dlon w doslownie sekunde bo inaczej traci to sens a jest to najlepszy bajer w tej opasce, moj tel to redami note 2

Pany jakk wygląda u was odblokowanie telefonu opaską? tzn mi czasem potrzeba kilku sekund po wcisniecii przycisku zanim opaska odblokuje tel. Czasami szybko czasami trzymam pare sekund w dłoni i dopiero odblokuje.

Moim zdaniem zawsze powinno odblokowywac sie po zlapaniu telu w dlon w doslownie sekunde bo inaczej traci to sens a jest to najlepszy bajer w tej opasce, moj tel to redami note 2

Posted

Dlaczego w aplikacji mifit w powiadomieniach nie ma do wyboru kalendarza (chyba że tylko u mnie nie ma)? i dlaczego można wybrać tylko 5 aplikacji?

Co do odblokowania to u mnie też działa dobrze, ale czasem zdarzy się, że trzeba poczekać kilka sekund na redmi3 i miband 1a.

Posted

Mi to wygląda na to, że systemowych apek nie ma na liście w ogóle.

LG L90 z MiBandem 1A i apką Mi Fit 2.0.10

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

Posted

Wiadomo kiedy będzie w sprzedaży Miband 2 z wyświetlaczem?

Posted

Zależy gdzie. Jak będzie w Chinach w sprzedaży to niedługo później będzie można go kupić na Ali. Zakładam tydzień, dwa po premierze 10 maja.

Xiaomi Mi2S with sMIUI

• Like 1
Posted
23 minuty temu, enesas napisał:

Po 10, ale jak cena będzie taka jak jest podana teraz to podziękuję :) .

46 bucksów?! Zdurnieli?! 

To ciekawe, po ile by było w polskich sklepach, skoro opaskę za $11 potrafią sprzedawać za 110 plnów... ;)

Posted

Moze byc taka cena, 1s na początku kosztował kolo 30$ a nie ma wyświetlacza

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Posted

Ale jest tego jeszcze jeden plus, 1s w takim razie będzie jeszcze tańszy, mimo że już jest tani :) .

Posted

Witam, mój mi band ma już ponad rok i muszę kupić nową opaskę silikonową. Na allegro są zamienniki za 10 zł i niby oryginalne za 20 zł. No i zastanawiam się którą mam wybrać.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Posted

Niestety RN2 tak ma

Posted

A jak jest u użytkownikow Redmi 3? Bo między innymi dla tej funkcji chce kupić opaskę...

Posted
Co do odblokowania to u mnie też działa dobrze, ale czasem zdarzy się, że trzeba poczekać kilka sekund na redmi3 i miband 1a.

Posted

Różnie, ale raczej nie wiecej niz 5. Jak sie nie chce odblokować to zawsze jeszcze odwracam rękę, żeby opaska "widziała się" z telefonem. Generalnie albo działa od razu albo zajmuje to jakieś 3s

Posted

Na jakie zdarzenia opaska wibruje?

Nie mogę wykryć jeszcze jednego ktore czasem się zdarza. 

Mam:

- przychodzace polaczenie,

- budzik + przypomnienia co 10min

- osiagniecie odpowiedniej ilosci krokow

co jeszcze?

Posted
10 godzin temu, czesiek napisał:

Niestety RN2 tak ma

Mam RN2 i nie potwierdzam. Kupiłem Miband w wersji z białymi diodami (bez pulsometru) właśnie po to by odblokowywała mi telefon. I działa to bez zarzutu, chyba poniżej jednej sekundy. Mam wgrane jakieś starożytne MIUI7 wersja rozwojowa 5.10.8.

• Like 1
Posted
Mam RN2 i nie potwierdzam. Kupiłem Miband w wersji z białymi diodami (bez pulsometru) właśnie po to by odblokowywała mi telefon. I działa to bez zarzutu, chyba poniżej jednej sekundy. Mam wgrane jakieś starożytne MIUI7 wersja rozwojowa 5.10.8.

W takim razie sam jestem ciekawy gdzie leży problem. Właśnie taki zestaw mam od ponad pół roku (czyli RN2 + białe diody) i nigdy odblokowanie nie działało poprawnie. Zaczynałem właśnie od 5.10.8 przez kilka rozwojowych, a teraz jestem na stable. Za każdym razem ROM wgrywałem "na czysto" (czyli z wykorzystaniem miflash)

Posted
1 minutę temu, czesiek napisał:

W takim razie sam jestem ciekawy gdzie leży problem. Właśnie taki zestaw mam od ponad pół roku (czyli RN2 + białe diody) i nigdy odblokowanie nie działało poprawnie. Zaczynałem właśnie od 5.10.8 przez kilka rozwojowych, a teraz jestem na stable. Za każdym razem ROM wgrywałem "na czysto" (czyli z wykorzystaniem miflash)

Może za szybko zwątpiłeś w 5.10.8 :-) Trudno na odległość coś doradzać. Faktem jest, że odblokowanie działa u mnie rewelacyjnie a miałem spore obawy chociażby po lekturze różnych forów.

Posted

Przez MiFit nie można. Nawet dla sms-ów nie ma wibracji  :/

Pulsometr nie mierzy tylko na zawołanie?

To co jeszcze może powodować wibracje?

PS. Bateria 70%

Posted

Jak się sprawuje najnowsze Mi Fit? Bo patrząc na komentarze w Google Play to katastrofa.

Xiaomi Mi2S with sMIUI

Posted

Działa normalnie, ale 2.x jest dużo słabsza od wersji 1.x

Wg mnie mniej czytelna, mniej intuicyjna i najgorsze że nie ma budzika "inteligentnego" :/

Nexus 5 via Tapatalk

Posted

Jak dla mnie jest bardziej czytelna niż wersje 1.x, ale potrzebowałem kilku dni, żeby do tego dojść. LG L90

Posted

Jeżeli dobrze kojarzę to coś jak autopauza w Endomondo. Tzn. jak się nie ruszasz to samo pauzuje i startuje jak wznawiasz bieg

Posted

Przetestowałem bieganie w mifit i generalnie fajna sprawa z tym że wibruje jak zwalniam tempo ale co kilometr chińska babeczka coś tam gada i nakłada się to na komunikaty z endomondo a nie widzę opcji żeby to wyłączyć, no i historia biegania niestety też nie działa w mifit 2.0.10

Wysłane z mojego Mi-4c

Posted

@Acid dałoby się wywalić głos chińskiej babeczki z aplikacji podczas biegania? Bez tej babeczki mógłbym tego używać razem z endomondo a tak to do niczego to bieganie się nie nadaje :)

Wysłane z mojego Mi-4c

Posted (edited)

Dzisiaj rano pojawiła się aktualizacja Mi Fit o czym poinformowała mnie sama aplikacja Mi Fit. Co ciekawe aktualizacji podlegał również firmware Mi band. Obecna wersja Mi Fit to 2.1, choć w Google Play jeszcze jest wersja 2.0.10.  Nie mogę nigdzie znaleźć co nowego lub co poprawionoo, na razie wydaje mi sie, że bardziej stabilnie trzyma się połączenie bt z opaską. Ale podkreślam - "wydaje mi się".

Edited by teddy58
Posted

Niestety nadal nie działa historia biegania i nie można wyłączyć chińskiej babeczki :)

Wysłane z mojego Mi-4c

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...