fake4r Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dlatego właśnie pisałem żę u mnie coś słabo to wygląda. A korzystasz kolega z miband tools? Skoro masz maile ustawione to domyślam się że tak. Możesz podać swoje ustawienia powiadomień dla przykładowego zdarzenia?
Gawronnek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 I mnie nigdy nie przekroczył 30 dni, kupiłem po to żeby używać, a nie bić rekordy pracy baterii, mam włączone powiadomienia, sms, mail, kalendarz, budzik podwójny, synchronizację robię średnio 2-3 razy dziennie, zarówno diody jak i wibracje ustawione na 3-5, odblokowanie także włączone. Używam go już 256 dni, jednak baterią cały czas mniej więcej wystarcza na tyle samo dni 25-30. Redmi Note 2 Prime Miui v7 5.11.19 PL
hhunter22 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 korzystam z podstawowej apki mifit. miałem wcześniej nieoficjalną z powiadomieniami z apek do wyboru do koloru. ale wróciłem do tej oficjalnej gdzie można wybrać 3 apki do powiadomień bo to dla mnie i tak wystarczające jest.. (tamtą nie oficjalną kiedyś znalazłem czytając artykuł o mibandzie na spidersweb )
bogdziun Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Dlatego właśnie pisałem żę u mnie coś słabo to wygląda. A korzystasz kolega z miband tools? Skoro masz maile ustawione to domyślam się że tak. Możesz podać swoje ustawienia powiadomień dla przykładowego zdarzenia? U mnie trzyma 3 miesiące ale nie odbieram powiadomień z telefonu. Zresztą na iPhonie działają tylko rozmowy przychodzące. Mnie interesują tylko kroki i sen. Wysłane za pomocą Tapatalk. 1
rowers Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Witam wszystkich. Postanowiłem sprezentować komuś Mi Banda pod choinke. Niestety, na taki pomysł wpadłem dopiero teraz, więc przesyłka z Chin odpada. Chciałbym spytać, czy znacie w Polsce jakiś pewny sklep ze 100% oryginalnymi opaskami? Ewentualnie sprzedawca na Allegro. Tutaj "Brak", cena wysoka ale chyba pewne by było nie? https://sklepxiaomi.pl/produkt/akcesoria/sport-fitness/xiaomi-mi-band/ Chciałem też spytać, jak wygląda gwarancja w PL na taki sprzęt? Bardzo bym prosił o pomoc, ponieważ bardzo mi na tym zależy, a nie chciałbym sie naciąć i dawać podrobione prezenty.
kulig007 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Accessories 4 You, ewentualnie Technos. Sprawdzone i polecane sklepy. Wysyłka z Polski, gwarancja u nas. Często nie opłaca się naprawiać, więc sklepy dają po prostu nowy egzemplarz Mi Band. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
sebi Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dwa tygodnie kupiłem wersje z kolorowymi diodami na tej aukcji: http://allegro.pl/org-xiaomi-mi-band-opaska-sportowa-monitor-miband-i5206975980.html Wydaje mi się, że jest oryginalna :-).
artur_star Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zastanawiam się nad kupnem Mi Banda dla siebie i żony i tu nasuwa mi się pytanie czy obydwa nie będą się zakłucały?
artur_star Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Na tym forum chyba czytałem przypadek kogoś kto miał problemy ze swoją opaską (chyba kłopoty z połączeniem z telefonem) i w tym przypadku program poinformował go że w pobliżu znajduje się druga opaska.
Cichq Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Wydaje mi się, że jeśli każdy na innym urządzeniu połączy się ze swoją opaską to nie będzie problemu. 4 minuty temu, artur_star napisał: Na tym forum chyba czytałem przypadek kogoś kto miał problemy ze swoją opaską (chyba kłopoty z połączeniem z telefonem) i w tym przypadku program poinformował go że w pobliżu znajduje się druga opaska. Nie wiem czy tylko jeden, ale u niego problem był taki, że drugiej opaski nigdzie nie było Mimo wskazań aplikacji.
artur_star Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 No właśnie. Aż strach pomyśleć co może być jak będą 2
kulig007 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Nie ma jak się jedna opaska z drugą wykluczać, bo każda ma inny klucz BT. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
robi173 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Ja z żoną używamy opasek i poza pierwszym sparowniem, nie ma żadnych zakłóceń. Edytowane 8 Grudnia 2015 przez robi173
artur_star Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Dzięki, to w takim razie jestem zdecydowany. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Axles Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 109zł za kolorowe diody, to w tej cenie można już dostać 1S wersję.
Piotr Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Co to za cyrk, wstałem się odlać i już przestało mi zliczać czas snu? Po raz kolejny zresztą. Co wyższa wersja Mifit tym gorzej. Jeszcze ten test udowadnia jaka lipa jest z nowszymi wersjami http://en.miui.com/thread-186977-1-1.html Co zrobić żeby bez problemowo zainstalować starszą wersje? Znalazłem link do Mi_Fit_1.4.113_1015_PL z tego tematu http://miuipolska.pl/forum/topic/5011-mifit-miopaska-dla-rom%C3%B3w-cm-i-mokee/?page=1 Będzie ok, czy szukać innej? Edit: Sam innym odpowiem Robimy synchronizację (dane z dnia nie znikną) Odinstalować najnowszą wersję, zainstalować Mi_Fit_1.4.113_1015_PL https://drive.google.com/open?id=0B53npZ8SzgVdR3M5S0IxT1Rza0k&authuser=0 Wszystko. Sprawdziłem, po zmianie softu rzeczywiście poprawnie działa zliczanie czasu snu. Czekać na wersję w której chińczycy naprawią tą funkcję, może sprawdzając ten temat http://en.miui.com/thread-186977-1-1.html Edytowane 9 Grudnia 2015 przez Piotr
Protoss Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Co lepsze do powiadomien? Mi Band Notify V2 czy Mi Band Tools? Czy mi band notify v2 trzeba kuli wersje pro do poprawnego działania?
rex692 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Podłączam się pod pytanie kolegi, Mi Band Tools nawet nie ma wersji próbnej jest tylko do kupienia, jak ona działa warta tych 8zl? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
kulig007 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Ale przecież jak kupisz, to masz określony czas na zwrot aplikacji. Także zdążycie sprawdzić Ja używam Mi Band Tools, od samego początku przygody z opaską. U mnie wszystko działa, nie żałuję zakupu. Wtedy chyba kosztowała apka 5 zł. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
rex692 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Ooo, to nie miałem pojęcia nigdy nie miałem okazji kupować aplikacji w Google Play, wielkie dzięki za info Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Ps. Doczytałem że masz 15 min do których możesz zwrócić apke jeśli Ci się nie spodoba, trochę lipnie...
Protoss Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Reszta użytkowników jak ocenia apki? Mi Band Notify V2 vs Mi Band Tools 8 minut temu, kulig007 napisał: Ale przecież jak kupisz, to masz określony czas na zwrot aplikacji. Także zdążycie sprawdzić Ja używam Mi Band Tools, od samego początku przygody z opaską. U mnie wszystko działa, nie żałuję zakupu. Wtedy chyba kosztowała apka 5 zł. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Uri0550 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Ja mam mi band tools i działa wyśmienicie też kupowałem jak była po 5zł SGS3 LTE & Tapatalk 5.4
squirrelkuss Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 A ja oceniam średnio bo mi band tools wybudza telefon 1-2 tyś razy na dzień pracy co równa się że stratą ok pół dnia pracy na baterii. Jak dla mnie za dużo. Wysłane z Xiaomi Mi4
rex692 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Mam takie pytanie, wie ktoś co może być powodem że mój mi band robi mnie w konia ( grzecznie mówiąc) tzn wibruje bez powodu. Zaczyna się to robić denerwujące jak patrzę na telefon i nic nie ma pomimo tego że odczulem wibracje. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
kulig007 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 A ja oceniam średnio bo mi band tools wybudza telefon 1-2 tyś razy na dzień pracy co równa się że stratą ok pół dnia pracy na baterii. Jak dla mnie za dużo. Wysłane z Xiaomi Mi4 Ja nie zauważyłem nadmiernego drenażu baterii. Z ciekawości sprawdzę u siebie, co pokaże WLD. A czy badałeś ilość wybudzeń w Mi Band Notify, skoro Mi Band Tools, aż tak często budzi tel.?! Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Uri0550 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 A ja oceniam średnio bo mi band tools wybudza telefon 1-2 tyś razy na dzień pracy co równa się że stratą ok pół dnia pracy na baterii. Jak dla mnie za dużo. Wysłane z Xiaomi Mi4 Mi nie wybudza telefonu prawie wcale SGS3 LTE & Tapatalk 5.4
squirrelkuss Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Wakelock detectorem sprawdzasz czy innym programem? Wysłane z Xiaomi Mi4
BigLimona Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Witam Wszystkich. Chciałbym was zapytać, co to może oznaczać, że Mi Band zaczyna wibrować i świecić, mimo że na telefonie nie mam żadnych powiadomień? Wydaje mi się, że oznacza to że MiBand połączył się z telefonem. Jeśli oznacza to że się rozłączyła to czy w tym momencie oznacza że przestała zliczać kroki? Druga sprawa, jak sprawa wygląda podczas sparowania aplikacji z Google Fit a posiadam 2 urządzenia które noszę przy sobie. Czy dane z opaski i telefonu(ów) nie będą się w jakiś sposób dublować? Opaskę posiadam od wczoraj.
makovic Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Witam Wszystkich. Chciałbym was zapytać, co to może oznaczać, że Mi Band zaczyna wibrować i świecić, mimo że na telefonie nie mam żadnych powiadomień? Wydaje mi się, że oznacza to że MiBand połączył się z telefonem. Jeśli oznacza to że się rozłączyła to czy w tym momencie oznacza że przestała zliczać kroki? Druga sprawa, jak sprawa wygląda podczas sparowania aplikacji z Google Fit a posiadam 2 urządzenia które noszę przy sobie. Czy dane z opaski i telefonu(ów) nie będą się w jakiś sposób dublować? Opaskę posiadam od wczoraj. Takie zachowanie opaski świadczy o tym że zaraz wybuchnie Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka 1
MD13 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 15 minut temu, makovic napisał: Takie zachowanie opaski świadczy o tym że zaraz wybuchnie Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Powinna jeszcze mówić "zaraz stracisz rękę" albo "asta la vista baby" 1
BigLimona Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 A tak na serio? Ponieważ mam wrażenie że opaska w tym momencie się wyłącza i po czasie włącza (brakujące aktywności w aplikacji) I jeszcze jedno pytanie, jest przetłumaczona aplikacja z obsługą Google Fit?
rex692 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Wasze komentarze są żenujące:/ zamiast pomóc to pierdolice głupoty... Jak nie umiesz doradzić to siedź cicho. Chyba proste? Mam podobny problem jak kolega opaska wibruje i świeci a na telefonie brak powiadomień :/ ktoś coś wie co może być przyczyną? Co zrobić aby się pozbyć tego problemu? Z góry dzięki za odp i pozdrawiam Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
fyme Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jak moja wibruje i świeci (wszystkie diody) to oznacza że osiągnąłem założony dzienny limit kroków.
Rekomendowane odpowiedzi