SimenPL Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 Na stronie podawanej przez @Acid są takie wersje: Ja potrzebuje dla Redmi note 3 mtk. Znajdzie się to gdzieś indziej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 24, 2018 Share Posted September 24, 2018 Znajdzie. Wujek Google Twoim przyjacielem. Spoiler w google: redmi note 3 mtk ROM released site:en.miui.com... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 Wróciłem z z miui10 do 9 i Mi5 cały czas pokazuje zeby nie zakrywać obszaru głośnika. Specjalnie szybe odkleiłem i cały czas to samo - co mogło się wydarzyć ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 Skalibruj czujnik zbliżeniowy w menu diagnostyki, bardzo możliwe, że coś tam się popsuło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatis Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 7 minut temu, Orjon napisał: Skalibruj czujnik zbliżeniowy w menu diagnostyki, bardzo możliwe, że coś tam się popsuło. no nieźle, zupełnie o tym zapomniałem bo nigdy z tego nie korzystałem. za***iste dzięki - jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SimenPL Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Telefon powrócił do żywych Dzięki @Orjon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmazet Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 czy mogę postawić na nowo system, z zablokowanym bootloaderem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 @cmazet odblokuj najpierw bootlader, a potem baw się do woli w zmiany softów Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 (edited) Witam, mam nastepujacy problem Czy instalacja miui przez kabel moze cos pomoc? Czy po takiej instalacji bootloader pozostanie odblokowany? Edited April 13, 2019 by redminote2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 (edited) @Acid Jako iż strona Xiaomi z romami fastboot rzadko kiedy działą polecam tę stronę https://mirom.ezbox.idv.tw/en/ Oznaczam, bo wydaje mi się że warto podlinkować pod oficjalnym linkiem do romów Edited April 21, 2019 by the4anoni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 Raptem kilka modeli, skąd pobrać ostatni global stable na Redmi5. Mam powoli dość xiaomi.eu i tych błędów czy słabego zarządzania energią akumulatora. Mam wersję stable 10.2.3.0 a nie żadną rozwojową która siłą rzeczy może mieć błędy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 3 minuty temu, Motorolka napisał: Raptem kilka modeli, skąd pobrać ostatni global stable na Redmi5. Tego potrzebujesz z podanej strony? https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/rosy/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 (edited) 6 godzin temu, Motorolka napisał: Raptem kilka modeli, skąd pobrać ostatni global stable na Redmi5. Mam powoli dość xiaomi.eu i tych błędów czy słabego zarządzania energią akumulatora. Mam wersję stable 10.2.3.0 a nie żadną rozwojową która siłą rzeczy może mieć błędy. Mało, bo na głównej stronie pokazują się tylko świeże wydania. Jak szukasz konkretnego urządzenia to wchodzisz w kategorię Mi Phone i tam szukasz telefonu. Mają wszystkie telefony i tablety od Xiaomi. Nawet softy do ich routerów. Edited April 21, 2019 by the4anoni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/rosy/roms-global-stable/ Czyli z podanej strony pobieram ROM V10.1.2.0 raczej w formacie fastboot bo global i TWRP to się mocno nie lubią. Więc będę wgrywał przez Miflash, miałem niedawno Global z MIUI 10 i jeste prawie pewny że miał Amdroida .8.1 a tu wciąż 7.1. Ale na podanej stronie widzę też wycofane wersje MIUI 10.2.1 i 10.1.3 widocznie były jakieś błędy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 9 minut temu, Motorolka napisał: https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/rosy/roms-global-stable/ Czyli z podanej strony pobieram ROM V10.1.2.0 raczej w formacie fastboot bo global i TWRP to się mocno nie lubią. Więc będę wgrywał przez Miflash, miałem niedawno Global z MIUI 10 i jeste prawie pewny że miał Amdroida .8.1 a tu wciąż 7.1. Ale na podanej stronie widzę też wycofane wersje MIUI 10.2.1 i 10.1.3 widocznie były jakieś błędy. Rozumiem że rozgryzłeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted April 21, 2019 Share Posted April 21, 2019 ...prawie Jak pisałem miałem Global i wydaje mi się że on jednak był na Andku 8.1 a nie na 7.1 jak teraz jest do pobrania. Sam wgrywałem zarówno Global jak i xiaomi.eu także pewnie i teraz sobie poradzę i tym razem nie zablokuję bootloadera. Tylko ta wersja 7.1 jakoś mnie zniechęca i nie wiem czego wycofali te nowsze wersje na 8.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 13 godzin temu, Motorolka napisał: ...prawie Jak pisałem miałem Global i wydaje mi się że on jednak był na Andku 8.1 a nie na 7.1 jak teraz jest do pobrania. Sam wgrywałem zarówno Global jak i xiaomi.eu także pewnie i teraz sobie poradzę i tym razem nie zablokuję bootloadera. Tylko ta wersja 7.1 jakoś mnie zniechęca i nie wiem czego wycofali te nowsze wersje na 8.1. Wycofali, bo miała błędy. Zawsze możesz wgrać global dev Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konik_90 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Witam! Posiadam telefon Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64 w którym dzieciakowi podczas instalowania aktualizacji systemu padła bateria. Telefonu nie można uruchomić, widnieje jedynie logo Mi oraz na dole napis ,,Powered by Android" Sprawdziłem i tryb fastboot jest dostępny, nie wiem jednak, który ROM będzie odpowiedni. Moglibyście podesłać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konik_90 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Czy ten ROM będzie odpowiedni? Stable ROM Version: V10.2.1.0.OEGMIXM (MIUI10) Jeszcze jedno pytanko, czy wgrywając ROM z telefonu zostaje wszystko usunięte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 1 godzinę temu, Konik_90 napisał: Telefonu nie można uruchomić, widnieje jedynie logo Mi oraz na dole napis ,,Powered by Android" Zrobienie MiFlash może nie wystarczyć. Czy na wyłączonym telefonie ładuje się bateria? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konik_90 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 (edited) Bateria się ładuje, dioda powiadomień to sygnalizuje. Czasami też wyświetla się ikona ładowania baterii na wyświetlaczu. Pobrałem odpowiedni ROM, umieściłem go w folderze na dysku C, w nazwie nie ma żadnej spacji, gdy wybieram w Flash'u ścieżkę dostępu do ROM'u folder images ,wyskakuje komunikat can not find file flash_all.bat error Nie mam pojęcia co robię nie tak, nie widzę też opcji o której pisałeś: Po trzecie, w przycisku Browse jest Advanced (strzałka). Tam znajdź folder z ROMem. Tam znajdź i kliknij plik flash_all.bat. Po powrocie do okna Advanced zamknij je krzyżykiem. Mogę dopisać to ręcznie do ścieżki? .....8.1_global\flash_all.bat Jeszcze jedno pytanie, widzę, że na dole jest opcja zachowania danych użytkownika, czy można to zaznaczyć i kliknąć Flash czy zalecane jest zaznaczenie wyczyszczenia wszystkiego? Edited April 30, 2019 by Konik_90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konik_90 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 (edited) Udało mi się odpalić, jednak poprzez czas jaki już trwa wgrywanie, nie wiem czy jest wszystko ok? Możecie zerknąć? Edited April 30, 2019 by Konik_90 Ile około czasu może trwać wgrywanie ROM-u ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konik_90 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Ile około czasu może trwać wgrywanie ROM-u ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Nie chce w ogóle ruszyć, stoi na pierwszej linijce skryptu. Spróbuj uruchomić MiFlash raz jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konik_90 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 (edited) MiFlash, które posiadam jest zwyczajnie rozpakowane, bez żadnych instalacji. Pobierałem program z tego tutoriala jednak przy instalacji wywalało błędy... :/ Pobrałem zatem ze strony producenta, jednak nie ostatnią wersję gdyż wyskakiwał błąd pobierania.... Edited April 30, 2019 by Konik_90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 (edited) 8 godzin temu, Orjon napisał: Spróbuj uruchomić MiFlash raz jeszcze. Najpierw zrób to. Jaką konkretnie masz wersję Miflash tam jest data bo nowy to 2018 05 28 i właśnie wersja portable a nie instalacyjna. P. S Rom pobraleś oczywiście w wersji tgz a nie zip do instalacji przez recovery. Edited May 1, 2019 by Motorolka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konik_90 Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 (edited) Tą wersje właśnie posiadam, jednak widzę, że najnowsza to 20181115 ROM pobrałem z tej strony https://en.miui.com/a-234.html Redmi 5 Plus Latest Global Stable Version Fastboot File Download Nazwa : vince_global_images_V10.2.1.0.OEGMIXM_20190325.0000.00_8.1_global_a6f1d912aa.tgz Nie kumam tych oznaczeń w nazwach do danych rodzajów telefonów :/ Taki komunikat wyskoczył gdy na najnowszej wersji MiFlash chciałem wyszukać smartfona. Odpaliłem więc starszą wersję, wyszukałem urządzenie i nacisnąłęm przycisk Flash, wywaliło ten błąd..... Edited May 1, 2019 by Konik_90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Bootloader masz zablokowany, nic nie zrobisz.Spróbuj uruchomić telefon w trybie recovery (vol+ i power) i skorzystać z XiaomiADB - temat w dziale tutoriale.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konik_90 Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 (edited) Zresetowałem tel i jeszcze raz wszedłem w tryb Fastboot. Jednak dalej tak jak pisałeś stoi na pierwszej linijce skryptu. Tracę cierpliwość już do tego ..... Czemu to nie chce ruszyć? Teraz ma się to tak Czy to oznacza, że Bootloader był od początku zablokowany? Edited May 1, 2019 by Konik_90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 22 minuty temu, Orjon napisał: Bootloader masz zablokowany Ale zablokowany bootloader nie przeszkadza w instalacji wersji global przez Miflash. Pewnie jak pisał admin tu jest poważniejszy problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 9 minut temu, Motorolka napisał: 33 minuty temu, Orjon napisał: Bootloader masz zablokowany Ale zablokowany bootloader nie przeszkadza w instalacji wersji global przez Miflash. W przypadku fastboota przeszkadza. Nie wgrasz po prostu nic, po to on jest... 32 minuty temu, Konik_90 napisał: Czy to oznacza, że Bootloader był od początku zablokowany? Tak, bootloadery są od początku blokowane by takie działania uniemożliwiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konik_90 Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 (edited) Zrobiłem tak jak napisałeś w tutorialu Orjon. Wywala mi coś takiego gdy przeciągam paczkę z ROM na ADB.exe ROM, który wrzucam ma być wypakowany z pliku tgz czy zip? Edited May 1, 2019 by Konik_90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Tylko dlaczego nie uruchamia tego adb z dysku C, tylko z katalogu użytkownika czy wręcz z pulpitu. Ma być bezpośrednio z dysk lokalny C tam gdzie foldery Windows, program files czy program files 86. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konik_90 Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 (edited) Na drugim screenie jest z dysku C Przeniosłem ADB na partycje C tam gdzie jest również ROM ROM pobierałem z oficjalnej strony producenta.... Edited May 1, 2019 by Konik_90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Plik ma być jako zip. Ten konkretnie. Nie rozpakowujesz go: http://bigota.d.miui.com/V10.2.1.0.OEGMIXM/miui_HM5PlusGlobal_V10.2.1.0.OEGMIXM_c9cb5eb7bb_8.1.zip 21 minut temu, Motorolka napisał: Ma być bezpośrednio z dysk lokalny C tam gdzie foldery Windows, program files czy program files 86. To nie jest istotne. Jeśli działa (a po zdjęciu widać ze tak) to to nie jest istotne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts