Adam Błażejewski Posted November 13, 2019 Posted November 13, 2019 No to już mi pomysłów brakuje, skoro przy wgrywaniu MiFlashem romu wszystko jest usuwane i formatowane to jakim prawem zostaje taki błąd. Nie wiem tylko czy wgrywając nowy rom wgrywany jest też nowy persist.img? z tego co wiem to modyhikacja tego powodowała obniżenie poziomu zabezpieczeń do L3. Tu już mądrzejsze głowy musza programowo to rozkminić. Może @Orjon będzie w stanie poprzez swoje tajne znajomości dotrzeć do źródła błędu. Jak on nie pomorze to raczej nikt inny na forum nie będzie znał odpowiedzi.
sw224 Posted November 13, 2019 Posted November 13, 2019 No to już mi pomysłów brakuje, skoro przy wgrywaniu MiFlashem romu wszystko jest usuwane i formatowane to jakim prawem zostaje taki błąd. Nie wiem tylko czy wgrywając nowy rom wgrywany jest też nowy persist.img? z tego co wiem to modyhikacja tego powodowała obniżenie poziomu zabezpieczeń do L3. Tu już mądrzejsze głowy musza programowo to rozkminić. Może [mention=29619]Orjon[/mention] będzie w stanie poprzez swoje tajne znajomości dotrzeć do źródła błędu. Jak on nie pomorze to raczej nikt inny na forum nie będzie znał odpowiedzi. No ciężki temat do ogarnięcia. Zaczekamy może coś się ruszy. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Adam Błażejewski Posted November 13, 2019 Posted November 13, 2019 Na xiaomi.eu miałem problemy z restartami, wgranie ponownie persist załatwiło sprawę ale poziom zabezpieczeń spadł do L3 i tak pozostało do dziś, więc chyba jest coś na rzeczy.
szybki10 Posted December 7, 2019 Posted December 7, 2019 Witam wszystkich.Mam następujący problem.Telefon redmi note 8 pro.Kupiony w oficjalnej dystrybucji w sklepie xiaomi. Odblokowałem bootloader.wgrałem xiaomi.eu i magiska ze względu na nfc. wszystko działało.w międzyczasie pojawił się komunikat że xiaomi eu nie będzie wspierane.W związku z tym postanowiłem z powrotem przejść na global ale indonezyjski ze względu na nagrywanie rozmów. przy pierwszej próbie flashowania telefonu error pojawił się po 22 sekundach i nie można było uruchomić trybu fastboot.Telefon po podłączeniu do komputera jest rozpoznawany,przy trzeciej próbie pojawiło się coś takiego: obecnie trwa to już 1440 sekund i chyba się nie skończy.W telefonie świeci sie dioda powiadomień i nic sie nie wyświetla na ekranie.
focusik09 Posted December 8, 2019 Posted December 8, 2019 @szybki10 Jak wgrywałem u siebie globala to trwało około 350 sekund
szybki10 Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 W chwili obecnej jak podłączam telefon w trybie fastboot, to na ekranie nic się nie wyświetla za to w miflash pojawia się takie okno: Po kliknięciu w flash in fastboot pojawia się takie okno: rozumiem że mam wtedy wybrać rom do recovery Flash ? a co wybrać w oknie Select script ? i co wybrać z zakładki flash czy flash using mi flash ?
focusik09 Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 (edited) @szybki10 Ja używałem czwartej zakładki ,, MiFlash,,. Rom wypakowalem bezpośrednio na dysk c. Klik na select, wybierasz folder z romem, zaznaczasz u dołu clean all. I klik na Flash. Tak jak w pierwszym poście tego tematu Clean all and lock zablokuje Ci bootloader Edited December 9, 2019 by focusik09
szybki10 Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 12 minut temu, focusik09 napisał: @szybki10 Ja używałem czwartej zakładki ,, MiFlash,,. Rom wypakowalem bezpośrednio na dysk c. Klik na select, wybierasz folder z romem, zaznaczasz u dołu clean all. I klik na Flash. Tak jak w pierwszym poście tego tematu Clean all and lock zablokuje Ci bootloader Jak pisałem wcześniej ja tez używałem czwartej zakładki mi flash i flashowanie idzie cała dobę i nic się nie dzieje.Pytam co zrobić konkretnie w tym przypadku co mi się pojawił czyli: jaki rom czy recovery czy do fastboot ? skąd wskazać ten skrypt ?
trumanshow Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 (edited) Skryptu nie weżmiesz .W tym flash recovery podajesz rom wypakowany tgz a w tym oknie select script powinno się samo wyświetlić : bat i coś tam jeszcze nie p[amiętam ale powinno się wyświetlić i wtedy dalesz wciskasz flash.Chciałem pokazać na swoim ale mam zablokowany teraz bootloader i nie przechodzi mi dalej do flashowania Edited December 9, 2019 by trumanshow
szybki10 Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 1 minutę temu, trumanshow napisał: Skryptu nie weżmiesz .W tym flash recovery podajesz rom wypakowany tgz a w tym oknie select script powinno się samo wyświetlić : bat i coś tam jeszcze nie p[amiętam ale powinno się wyświetlić i wtedy dalesz wciskasz flash.Chciałem pokazać na swoim ale mam zablokowany teraz bootloader i nie przechodzi mi dalej do flashowania dziękuje za odpowiedź powiedz mi tylko czy taki rom do fastboot czy do recovery ?
trumanshow Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 (edited) 3 minuty temu, szybki10 napisał: dziękuje za odpowiedź powiedz mi tylko czy taki rom do fastboot czy do recovery ? Z końcówką tgz np z tąd https://xiaomifirmware.com/roms/miui-roms-redmi-note-8-pro-begonia/ masz Recovery | Fastboot to MUSI BYĆ FASTBOOT muis się udać skoro widzi w miflasz to jaki ciort Edited December 9, 2019 by trumanshow
trumanshow Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Mam nadzieję że Ci się powiedzie trzymam kciuki ja też jestem uparciuch nie spocznie do puki coś nie zadziała Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Jeszcze taka podpowiedz z jakiego portu USB wgrywasz jeżeli z przodu kompa to takie cyrki moga się dziać koniecznie musi być kabel wpięty z tyłu Nie piszemy post pod postem. Korzystaj z opcji Edytuj /Orjon
szybki10 Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Dziękuje za podpowiedzi telefon już się uruchamia z softem Indonezja, miałem problem jak chciałem odpalić tą operację z pulpitu,więc przeniosłem bezpośrednio na C: i soft musiałem rozpakować dwa razy,bo mam 7-zip.W tej chwili uruchamiam telefon. 1
trumanshow Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 24 minuty temu, szybki10 napisał: Dziękuje za podpowiedzi telefon już się uruchamia z softem Indonezja, miałem problem jak chciałem odpalić tą operację z pulpitu,więc przeniosłem bezpośrednio na C: i soft musiałem rozpakować dwa razy,bo mam 7-zip.W tej chwili uruchamiam telefon. Możesz mi potwiedzić dla pewności jeszcze raz że go wgrałeś i uruchamia się system
szybki10 Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Tak wszystko działa,to znaczy jeszcze nie uruchomiłem płatności nfc ,ale zaraz dodam i idę do sklepu. W tej chwili aktualizuje do miui 11.Oczywiście napiszę jak zadziała nfc. Nagrywanie rozmów oczywiście działa.Napiszę zaraz po aktualizacji do miui 11 ,No i soft oczywiście global-czyli taki podlegający aktualizacji w przeciwieństwie do xiaomi eu.
trumanshow Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 (edited) Super mam nadzieję że ci przypadnie go gustu ja mam wgrany i jak narazie innego nie chcę NFC działa super płąciłem już kilka razy.Jak będziesz kiedys zmieniał soft na inny to tylko tym programem co robiłeś teraz .Zawsze zadziała.Pozdrawiam i życzę pozytywnych wrażeń w testowaniu A cha jak byś nie miał folderu Theme zmień region np na Stany Zjednoczone Edited December 9, 2019 by trumanshow
szybki10 Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 No i jestem po pierwszej płatności wszystko działa. I Nie można tak było od razu tylko 10 tysięcy komplikacji ten rom nie ma nagrywania ,na tamtym nie działa nfc. Na kolejnym trzeba odblokowywać bootloader. A na tym wszystko działa,aktualizacje są i wszystko gra. I jeśli nic się nie zmieni,to już nie będę kombinował bo nie ma potrzeby.Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. 1
trumanshow Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Jestem mega zadowolony że udało ci się i soft też się podoba Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
szybki10 Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 1 godzinę temu, trumanshow napisał: Super mam nadzieję że ci przypadnie go gustu ja mam wgrany i jak narazie innego nie chcę NFC działa super płąciłem już kilka razy.Jak będziesz kiedys zmieniał soft na inny to tylko tym programem co robiłeś teraz .Zawsze zadziała.Pozdrawiam i życzę pozytywnych wrażeń w testowaniu A cha jak byś nie miał folderu Theme zmień region np na Stany Zjednoczone Przeczytałem wcześniejsze twoje posty i zmieniłem region od razu po uruchomieniu sie telefonu na stany
pawelr Posted January 13, 2020 Posted January 13, 2020 (edited) Cześć, mam pytanko. Od dłuższego czasu działam na Xiaomi, zawsze wrzucam Xiaomi.eu soft na telefony. Jak z nimi skończę to oddaje po rodzinie, tym razem jednak będę sprzedawał i chciałem wgrać globala i zablokować bootloader, żeby przyszły nabywca nie musiał kombinować jak się nie zna. Tutaj pojawiły się schody. Telefon mam z dystrybucji global - na pudełku wszystko po angielsku, ładowarka z naszą wtyczką w zestawie. Romy na nim miałem xiaomi.eu, bazujące na China, jakieś customy typu Pixel ROM i przez moment dla testów China Stable. Przed sprzedażą odpiąłem wszystkie konta i zrobiłem czysty flash przez MiFlash - 11.0.6.0.PEAMIXM, telefon wstał, 0 problemów, region Polska, jezyk polski. Zaniepokoiła mnie natomiast strefa czasowa, bo domyślnie wpadła na region China. Tutaj pojawiły się moje obawy czy jak w MiFlash dam clean install and lock, czy nie ucegli się telefon, bo zostały gdzieś pozostałości po ROMach bazujących na China? Trzeba z powrotem wrzucić recovery i coś przeczyscic albo wgrać? Pozdrawiam, Paweł Edited January 13, 2020 by pawelr
cycu2007 Posted January 15, 2020 Posted January 15, 2020 (edited) Heja, Widzę że Odin też tutaj bywa Posiadam Mi9 i potrzebuje zmienić android 10 na 9 (a więc logicznie miui z 11 na 10). Rom pobrałem stąd (od Was): https://miuipolska.pl/download-stable/ do mojego modelu. Ściągnąłem najnowszy miflash z oficjalnej (https://www.xiaomiflash.com/download/). I przy próbie instalacji driverów wyrzuca błąd. Ściągać inną wersję? Czekam aż mi przyjdzie kabel ODT żeby wgrać na niego rom (mi9 nie ma kart sd) i podłączyć penem w TWRP ale doczytałem że można to samo zrobić przez miflash. Czy da jednak rade bez kabla ODT? korzystając z tego wątku: Punkt 6 w instalacji. Po resecie wykryje mi telefon żebym mógł wgram rom na telefon? (mam juz twrp wgrane) Edited January 15, 2020 by cycu2007
cycu2007 Posted January 15, 2020 Posted January 15, 2020 2 minuty temu, dzidexx napisał: Zdecydowanie zbyt mało doczytałeś. Kabel OTG jest zbędny, w TWRP można połączyć z PC. Aaaah, uwielbiam zgryźliwość na tych forach dobra to kit z miflashem bo twrp mam jak juz wspomniałem. Dopytuje ponieważ dawno temu po zrobieniu opcji format w samsungu s7 (nie pamiętam która opcja format ) telefon przestał widzieć mój telefon i trzeba było wgrać przez kartę
skay77 Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 Mam do was pytanie bo pierwszy raz mi to zdarza menadżer plików widzi skrypty z pobranego Romy po rozpakowaniu a już mi flash Nie https://framapic.org/F94wH4isKNCf/ZEtsEh9a8xnK Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka
Reporteer Posted January 27, 2020 Posted January 27, 2020 Hej. Mam pytanie. Mam Redmi 4X z oficjalnym oprogramowaniem miui 11. Chciałbym wrócić do oficjalnego miui 10. Czy mogę zrobić tak jak jest to w 1 poście? Czy wersja miflash jest obojętna (może być najnowsza)? Czy nie trzeba do tej operacji odblokowywać bootloadera?
Reporteer Posted January 27, 2020 Posted January 27, 2020 1 godzinę temu, dzidexx napisał: Trzeba. Serio? To nie ma innej opcji żeby wrócić do starszej wersji?
Vidal Posted February 7, 2020 Posted February 7, 2020 Posiadam telefon Redmi 6 na liście Romów do ściągnięcia widzę jedynie wersję Redmi 6 pro, śmiało mogę pobierać?
Vidal Posted February 9, 2020 Posted February 9, 2020 (edited) Podczas proby sflashowania telefonu mam blad "can not found file flash_all.bat" ROM pobrałem z linku który kolega wyzej podał. O co chodzi? Edit Wybierajac inny folder sciezki wyskakuje tez komunikat )not allowed in locked state) Edited February 9, 2020 by Vidal
Vidal Posted February 9, 2020 Posted February 9, 2020 2 minuty temu, dzidexx napisał: Nie odblokowaleś bootloader'a? Nie, nie zauwazylem zeby było opisanie jak to zrobić. Poszukam w google i dam znać
danioRM Posted February 23, 2020 Posted February 23, 2020 (edited) Ktoś wie o co może chodzić? Chcę przejść z xiaomi.eu na global EEA. Przy okazji chciałbym zablokować bootlader, aby wszystko działało. Mogę teraz bezpiecznie uruchomić tel? Próbowałem wgrać ten system V11.0.6.0.QFAEUXM EEA Stable ROM Edited February 23, 2020 by danioRM
Adam Błażejewski Posted February 23, 2020 Posted February 23, 2020 Wgraj najpierw androida 9, powinno przejść bez problemu, ten problem występuje z androidem 10. Oczywiście aby wgrać androida 9 musisz odblokować bootloadera. Zablokujesz go ponownie po wgraniu. 1
danioRM Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 Dzięki, ale wczoraj cały dzień zajęło mi zainstalowanie wszystkich apek, skopiowanie zdjęć, filmów, więc na razie podziękuję Jeśli nie ma innej możliwości zablokowania bootloadera bez utraty danych, to jakoś przeżyje to, że jest odblokowany. Co do mojego problemu, to pomogło mi wgranie systemu EEA v 11.0.6. Za którymś razem poszło, a tel się włączył. Oczywiście z opcji clean all, bez blokowania bl. Później kilkakrotnie próbowałem zablokować bootloader, no ale bezskutecznie. Podobno na globalu również można korzystać z TWRP oraz Magisk, więc w razie czego jest jakieś rozwiązanie. Po przejściu na wersję global bateria odżyła, o to głównie mi chodziło. Ogólnie xiaomi.eu jest zdecydowanie lepsze, ma kilka fajnych rozwiązań, ale bateria dla mnie jest ważniejsza. Nie chcę nowego tel ładować 2 razy dziennie. Dzięki
monkie667 Posted April 26, 2020 Posted April 26, 2020 Na swoim Mi Mix 2 po długim używaniu nieaktualizowanej bety MIUI Global 9 zainstalowałem MIUI Global 11 Stable. Niestety sprawiło to, że autofocus kamery zaczął bardzo źle działać i chciałbym wypróbować teraz jakąś starszą wersję stable. Na jednej ze stron z ROM-ami, które są podlinkowane w pierwszym poście, znalazłem wersje Stable Global MIUI 9 i 10. Czy będę w stanie zainstalować je zgodnie z instrukcją z pierwszego posta, czy będę musiał do tego celu odblokowywać bootloader itp.? Zależy mi na braku problemów z dostępem do Google Pay i Netfliksa - właśnie dlatego w końcu przerzuciłem się ze starej bety 9 na stable 11, i właśnie dlatego wolałbym uniknąć zabaw z bootloaderem.
FromWP Posted April 26, 2020 Posted April 26, 2020 59 minut temu, monkie667 napisał: czy będę musiał do tego celu odblokowywać bootloader itp.? Podstawą jest odblokowany bl. Takie cofanie się nie jest dobrym pomysłem. Resetowałes do ustawień fabrycznych po instalacji Miui 11?
Recommended Posts