mrosi Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 50 minut temu, Recouter13 napisał: więc w mojej wersji nie ma browse ;/ Czy Ty umiesz czytać? Czy tylko udajesz? 2 godziny temu, mrosi napisał: Zainstaluj MiFlash w wersji 2016.04.01 (pozwól na instalację sterowników). Podłącz telefon znajdujący się w trybie FastBoot do PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 4 minuty temu, mrosi napisał: Czy Ty umiesz czytać? Czy tylko udajesz? Tak na poważnie to chyba przez to nie udało mi się od 2 tygodni postawić poprawnie systemu gdzie się znajduje to browse? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 6 minut temu, Recouter13 napisał: gdzie się znajduje to browse? Po prostu opadają ręce... Zainstaluj MiFlash w wersji 2016.04.01 Dotarło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 udało mi się znaleźć jednak wersję, która naprawdę jest tą co podawałeś, przepraszam za wywołane nerwy, przez moją głupotę Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 4 minuty temu, Recouter13 napisał: udało mi się znaleźć jednak wersję, która naprawdę jest tą co podawałeś, przepraszam za wywołane nerwy, przez moją głupotę Nie przepraszaj, tylko czytaj to co się pisze i to, co jest napisane w poradnikach. Zainstaluj ją i spróbuj zrobić flash telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 udało mi się znaleźć jednak wersję, która naprawdę jest tą co podawałeś, przepraszam za wywołane nerwy, przez moją głupotęA jak nie ma Browse a jest guzik Select to co ? To już brak pomysłów co ten Select robi ?Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Tylko nie rozumiem jak uruchomić tego miflasha Przeczytałem kilka razy ostatnie okno i nie wiem gdzie jest ta aplikacja ,,Settings,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Xiaomi -> XiaoMiFlash.... Settings jest w telefonie, to jest nieistotne... Jeśli nadal masz tam sierpniową wersję to może ta ścieżka z program files... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Klikasz next, next, next itd. A potem skrót na pulpicie. Nadal instalujesz inną wersję niż pisał [mention=3238]mrosi[/mention]. Czego w tej szkole dzisiaj uczą. Masakra. Sent from my MI 5 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 7 minut temu, Orjon napisał: Xiaomi -> XiaoMiFlash.... Settings jest w telefonie, to jest nieistotne... Jeśli nadal masz tam sierpniową wersję to może ta ścieżka z program files... Dziękuję, jednak jest w program files Nieokreślony błąd (0xffffff01: ) http://en.miui.com/thread-27483-1-1.html czytałem rozwiązania z tego postu, zmieniałem porty usb, resetowałem urządzenie i nadal nic : / flash_all.bat jest zaznaczony jako fastboot script 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 (edited) Masz zle rozpakowany plik z romem. Powinno być bez końcówki images Edited December 30, 2017 by dd4422 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 A, też może tak być. Czym go rozpakowywałeś? winrarem? jak tak to spróbuj 7-zipem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Nie wiem czy dobrze rozpakowany, ale na pewno źle wybrany katalog. Wybrane images, nie cały katalog z romem, gdzie są pliki wykonawcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 13 minut temu, dd4422 napisał: Masz zle rozpakowany plik z romem. Powinno być bez końcówki images To ja zaznaczyłem folder images, dla pewności, że nic nie odczytuje. Próbowałem flashować folder z ROMem i nic 13 minut temu, Orjon napisał: A, też może tak być. Czym go rozpakowywałeś? winrarem? jak tak to spróbuj 7-zipem. Tak, rozpakowywałem go winrarem, wystarczyło jedno rozpakowanie z TGZ do formy zwykłego folderu, spróbuję rozpakować za pomocą 7-zipa Za pomocą 7-zipa z TGZ zmienia się na TAR, to raczej dobrze, teraz tylko jeszcze raz i może się uda :'D Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Przed chwilą, Recouter13 napisał: To ja zaznaczyłem folder images, dla pewności, że nic nie odczytuje. Zaznaczasz cały katalog, nie podkatalog images. Rozpakowanie 7zip-em dwukrotnie nie zaszkodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 22 minuty temu, Orjon napisał: A, też może tak być. Czym go rozpakowywałeś? winrarem? jak tak to spróbuj 7-zipem. Myślałem że rozpakowanie 7-zipem pomoże ;/ 5 minut temu, FromWP napisał: Zaznaczasz cały katalog, nie podkatalog images. Rozpakowanie 7zip-em dwukrotnie nie zaszkodzi. Ja myślałem natomiast, że wypakowanie z tgz na tar i dopiero na folder, zwiększa szanse na powodzenie, lecz się myliłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 A nazwij ten katalog jakąś krótką nazwa, np. ido. Pokaz screena z jego zawartością. Sent from my MI 5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 4 minuty temu, Recouter13 napisał: Ja myślałem natomiast, że wypakowanie z tgz na tar i dopiero na folder, zwiększa szanse na powodzenie Masz jakiś problem z podpiętymi urządzeniami do portów USB (index 3). Są aż trzy rozpoznane, tu moę być przyczyna. odłącz wszystko co działa na USB, zrestartuj komputer i spróbuj ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Przed chwilą, FromWP napisał: Masz jakiś problem z podpiętymi urządzeniami do portów USB (index 3). Są aż trzy rozpoznane, tu moę być przyczyna. odłącz wszystko co działa na USB, zrestartuj komputer i spróbuj ponownie. ok, po restarcie mogę podłączyć chociaż mysz, prawda? 4 minuty temu, FromWP napisał: Masz jakiś problem z podpiętymi urządzeniami do portów USB (index 3). Są aż trzy rozpoznane, tu moę być przyczyna. odłącz wszystko co działa na USB, zrestartuj komputer i spróbuj ponownie. Mam 2x usb 2.0 2x usb 3.0 i 2x usb 4.0 Czy jest opcja, że kabel nie jest przystosowany do danego usb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 (edited) 27 minut temu, Recouter13 napisał: ok, po restarcie mogę podłączyć chociaż mysz, prawda? Mysz nie przeszkadza, jakieś inne urządzenia wykrywa. Tak wadliwy kabel może powodować problemy. Edited December 30, 2017 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Rób na porcie usb 2.0. Zrestartuj tez tel. i ponownie wejdz w fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 21 minut temu, FromWP napisał: Masz jakiś problem z podpiętymi urządzeniami do portów USB (index 3). Są aż trzy rozpoznane, tu moę być przyczyna. odłącz wszystko co działa na USB, zrestartuj komputer i spróbuj ponownie. niestety znowu ten sam błąd. Po restarcie systemu, gdy podłączyłem telefon okazało się, że sterownik ,,android,, nie został zainstalowany Tym razem jest Index 2 12 minut temu, dd4422 napisał: Rób na porcie usb 2.0. Zrestartuj tez tel. i ponownie wejdz w fastboot. Zrobiłem na 2.0 i 3.0 nadal ten sam błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 1 minutę temu, Recouter13 napisał: niestety znowu ten sam błąd. Po restarcie systemu, gdy podłączyłem telefon okazało się, że sterownik ,,android,, nie został Tym razem jest Index 2 Masz jakiś problem z komputerem, sterownikami. Powinno wykrywać tylko ten twój telefon, czyli index=1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Hm, a jakbyś spróbował zrestartować raz jeszcze do fastboot? trochę głupi pomysł, ale może coś da ale stery można sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 A spróbuj wgrać rom w trybie EDL. Wyłącz tel., wciśni jednocześnie przyciski volume up i volume down i dopiero wtedy podłącz tel. do kompa.Powinno ci wykryć tel. na jakims porcie com. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Przed chwilą, FromWP napisał: Masz jakiś problem z komputerem, sterownikami. Powinno wykrywać tylko ten twój telefon, czyli index=1. sterowniki adb instalowałem, te co ~15 sekund się instalują, w większości tutoriali dają link do tego installera 1 minutę temu, Orjon napisał: Hm, a jakbyś spróbował zrestartować raz jeszcze do fastboot? trochę głupi pomysł, ale może coś da ale stery można sprawdzić. próbowałem ;c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 @dd4422 IMO ta kombinacja nie przejdzie, prędzej konsola adb i wpisanie fastboot oem edl Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 U mnie przechodziła, wiec może sprawdzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 4 minuty temu, Orjon napisał: @dd4422 IMO ta kombinacja nie przejdzie, prędzej konsola adb i wpisanie fastboot oem edl Możesz wytłumaczyć jak to zrobić? Raz próbowałem z konsolą działać, ale nic nie zdziałałem. Przypominam że mam wgrane TWRP recovery odziwo, po tych próbach flashowania TWRP przestało działać, w takim razie został sam fastboot... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Skoro masz wgrane jakieś stery od adb i to te z 15 sekund, to powinieneś móc wpisywać komendy adb i fastboot. Telefon masz w fastboot podpięty do kompa. Otwierasz więc cmd, wpisujesz fastboot devices by sprawdzić czy komp wykrywa telefon, jak tak to fastboot oem edl - telefon przejdzie w tryb edl (czarny ekran) a komp powinien wykryć nowe urządzenie. Albo qhusb_bulk, albo qualcomm hs-usb qdloader 9008. wtedy jest w edl, klikasz refresh w miflash i powinno wykryć tel jako COM(jakiś port). W tym trybie też możesz wgrać ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 1 minutę temu, Orjon napisał: Skoro masz wgrane jakieś stery od adb i to te z 15 sekund, to powinieneś móc wpisywać komendy adb i fastboot. Telefon masz w fastboot podpięty do kompa. Otwierasz więc cmd, wpisujesz fastboot devices by sprawdzić czy komp wykrywa telefon, jak tak to fastboot oem edl - telefon przejdzie w tryb edl (czarny ekran) a komp powinien wykryć nowe urządzenie. Albo qhusb_bulk, albo qualcomm hs-usb qdloader 9008. wtedy jest w edl, klikasz refresh w miflash i powinno wykryć tel jako COM(jakiś port). W tym trybie też możesz wgrać ROM. Pamiętam, że cmd otwierałem w folderze twrp installer, gdzie były pliki adb.exe fastboot.exe i twrp installer.bat, gdy otworzyłem cmd z tego folderu, to zadziałała komenda fastboot devices. Gdy otwieram z start>akcesoria>cmd i wpisuję fastboot devices, to jest komunikat, że nie rozpoznaje komendy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 no to wpisz w tym folderze installera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 dobrze pamiętałem, w tym folderze działa ta komenda (cmd wywołane z shift+ppm) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd4422 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Dokładnie tak, teraz tak samo wpisz komende fastboot oem edl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recouter13 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 to chyba nie do końca poprawny rezultat, prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts