saker2k8 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 @h4lik czyli mówisz że mogę śmiało instalować CM'a ? może być to bład w ADB FASTBOOT ze pkazuje ze mam zablokowany bootloader ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 (edited) Szczerze, to nie mam pojęcia, ale skoro masz dostęp do root, to wychodzi, ze zablokowany być nie powinien. Edytka - oczywiście żadnej odpowiedzialności za to, co zrobisz po moim poście, nie biorę. Edited August 8, 2016 by h4lik Link to comment Share on other sites More sharing options...
saker2k8 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 dobra probuje najwyzej MiFash pojdzie w ruch Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 A jakbyś spróbował wklepać kod serwisowy *#*#6484#*#* - tam gdzieś chyba powinno być info o statusie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saker2k8 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 (edited) nie mam niestety nic po wklepaniu kodu. wlącza sie diagnostyka tylko i moge info o systemie zobaczyc ale nie mam zadnej informacji o bootloaderze... mam wgrane MIUI 7 Global 6.4.14 BETA - telefon kupiony tutaj: http://xiaomi.com.pl/produkt/telefon-xiaomi-mi4-16gb-lte/ zrootowany, super_su zainstalowane, team win recovery najnowsze wgrane takze nie wiem czemu mi sie wydaje ze zablokowany :/ ? Edited August 8, 2016 by saker2k8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Ta komenda nic nie daje, po prostu czasami zdarza się jej pokazać stan faktyczny. Ale tylko czasem. Instaluj bo ten telefon nie ma blokady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saker2k8 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 (edited) czyli co teraz jak juz mam TWRP to normalnie CM'a i GAPPS wrzucić WIpe i install ? EDIT: program teraz mi pokazuje nazwekodową "cancro" czyli sie zgadza. zadne CT nie ma nigdzie... wersja systemu 6.0.1 EDIT2: co lepiej jezeli chodzi o CM'a ? NIGHTLY czy SNAPSHOT'a ? Edited August 8, 2016 by saker2k8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
regnar Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 A możesz załączyć Twrp? Jak tak to wipe advanced, zaznaczasz ptaszki 3 pierwsze pola od góry i robisz wipe. Dalej instalujesz cm uruchamiasz ponownie, czekasz aż się odpali parę minut dalej wchodzisz znów w twrp i instalujesz gappsy potem wipe dalvik cache profilaktycznie i restart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seyfer Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 @halik przy mi4 to juz nie ma co wyciągać telefonu jak się ktoś pyta o pamiątkowe zdjęcie wątpie aby mi4c też potrafiło Lumii dorównać Link to comment Share on other sites More sharing options...
saker2k8 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 już działa... po prostu zachamowala mnie informacja ze BL zablokowany PS: dzięki za odpowiedzi PS2: juz po factory reset można śmiało instalowac ROM i GAPPS przy tych nowych TWRP nie trzeba kasować sobie zdjęć i kontaktów dla komfortu psychicznego ciao Pany i Panie (chyba ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 saker, gratki. I tak tu wrócisz. seyfer, hehe, po prostu wtedy kupiłeś za dobry telefon i teraz się to będzie za Tobą ciągnęło. Mam podobną akcję - moja Nokia N9 zburzyła mi środowisko smartfonowe. System MeeGo jest genialny... ...tyle, że jeszcze przed oficjalnym startem został porzucony. Elop srelop... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 1 godzinę temu, seyfer napisał: Dobra, tak pytanie z innej beczki - jak ocenianie jakoś aparatu w mi4 ? Ja mam strasznie mieszane uczucia w porównaniu do wysłużonej Lumii 920 ... Jak za taką cenę jak trzeba dać za Mi4 to aparat jest naprawdę niezły.Ja często używam do w pracy jak nie chce mi się taszczyć torby z aparatem i daje radę, nawet w gorszych warunkach oświetleniowych nie jest tak tragicznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 41 minut temu, RegimeOfTerror napisał: Jak za taką cenę jak trzeba dać za Mi4 to aparat jest naprawdę niezły.Ja często używam do w pracy jak nie chce mi się taszczyć torby z aparatem i daje radę, nawet w gorszych warunkach oświetleniowych nie jest tak tragicznie. Niestety porównując do takiego Redmi 3 Pro, aparat Mi4 wypada gorzej. Nawet Sony Xperia Z2 robi lepsze zdjęcia. Mi4 jak na byłą topkę to średni poziom jakości zdjęć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joseph999 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 A ja chciałem się pożegnać. Byłem przez kilka dni zmuszony używać iPhone i mój MI4 idzie do szuflady. Kupiłem dzisiaj nowego 6 S i coś czuje ze chwile będzie ze mną. Z tego miejsca chciałem podziękować Acidowi za jego bardzo duża prace. Mowię do zobaczenia , bo na pewno nie zrezygnuje z Xiaomi. Być może w przyszłości znowu pobawię się w wynalazki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Niestety porównując do takiego Redmi 3 Pro, aparat Mi4 wypada gorzej. Nawet Sony Xperia Z2 robi lepsze zdjęcia. Mi4 jak na byłą topkę to średni poziom jakości zdjęć. Nie przekonasz mnie że redmi 3 robi lepsze zdjęcia o mi4. Miałem oba. Przepaści jakiejś nie ma, ale różnice widać. Z2 ma koleżanka w pracy i wg mnie jakość fot jest bardzo zbliżona. Czy tam nawet nie siedzi ten sam sensor? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Niestety porównując do takiego Redmi 3 Pro, aparat Mi4 wypada gorzej. Nawet Sony Xperia Z2 robi lepsze zdjęcia. Mi4 jak na byłą topkę to średni poziom jakości zdjęć. Ja mam mi4 a dziewczyna redmi 3, który ma ten sam soft i ten sam aparat co redmi 3 pro. I wiesz co Ci powiem? Nie pisz głupot bo ludzie posłuchaj i kupią, a później będą zawiedzeni aparatem. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 12 godzin temu, regnar napisał: I jakiego dialera i SMS używasz zamiast standardowych? Mam standardowe. Zawsze mi pasowały i kiedyś tylko miałem na chwilę gosms czy coś podobnego. Tylko były to czasy Motoroli Defy i MIUI v3. Ps jeśli chodzi o zdjęcia to robiłem porównanie mi4 i mi4c. Aparat drugiego jest sporo lepszy choć jako całość nie powala w szczególności bateria. Big Little to G..o !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dixer6 Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 (edited) 9 godzin temu, tpawel napisał: Czy tam nawet nie siedzi ten sam sensor? Po krótkim reaserchu Sony IMX214 - Mi4 vs IMX220 - Z2, nie mogłem znaleźć informacji co siedzi w Redmi 3. 8 godzin temu, Redmi2 napisał: Mozna skomentowac to w jeden sposob: hahahahah Cóż. Każdy komentuje na takim poziomie, na jakim pozwala mu inteligencja. Przy robieniu zdjęć przy słabym świetle Mi4 wypada naprawdę kiepsko, bardzo dokładnie widać piksele (niemalże jak w moim archaicznym Galaxy Ace+), gdzie na Redmi 3 Pro tego nie ma, obraz jest bardziej stonowany i wyraźny Oba zdjęcia były robione na 6.8.4 więc soft ten sam. Zrobię kilka porównawczych fotek w tym tygodniu jak tylko kolega dostanie zgodę na unlock BLa i przyniesie telefon. Edited August 9, 2016 by dixer6 literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
taki_jeden Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 1 godzinę temu, preston2009 napisał: Mam standardowe. Zawsze mi pasowały i kiedyś tylko miałem na chwilę gosms czy coś podobnego. Tylko były to czasy Motoroli Defy i MIUI v3. Czemu masz zakłódkowane systemowe aplikacje sms i dialer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 By się szybciej uruchamiały Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Wiadomo kiedy ma wyjść stable v8 na mi4? z Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 1 godzinę temu, asffaf napisał: Wiadomo kiedy ma wyjść stable v8 na mi4? Nope. Pewnie pod koniec sierpnia albo września Link to comment Share on other sites More sharing options...
regnar Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Albo Jeszcze później. Do stable jeszcze dużo brakuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Niestety porównując do takiego Redmi 3 Pro, aparat Mi4 wypada gorzej. Nawet Sony Xperia Z2 robi lepsze zdjęcia. Mi4 jak na byłą topkę to średni poziom jakości zdjęć. To ja też od siebie dorzucę. Miałem wcześniej Z3C i powiem, że Mi4 robi lepsze zdjęcia, pomimo 20,7MP vs 13MP. Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Wiadomo kiedy ma wyjść stable v8 na mi4? z Mi4 LTE Zrób sobie lepiej stable z wydania 6.8.4, bo znając Xiaomi, długo możesz nie zobaczyć tak udanego. Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Mam i szału nie ma, chyba że zainstaluje od 0 przez miflash. z Mi4 LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Nope. Pewnie pod koniec sierpnia albo września Po co zgadywać zamiast zajrzeć u źródła. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 No to jak ta wersja jeszcze jest słaba, to nie szukaj aktualnie inne lepszej, bo takiej nie znajdziesz na v7/v8. Przynajmniej taka jest moja opinia. Ja obstawiam w ciemno, że dopiero za 4-5 wydań, trafi się równie udana wersja Wysłane z mojego MI 4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Tak sobie testowo wygrałem CM13 i pytanie do ludzi, którzy mają go u siebie czy działa odblokowanie ekranu za pomocą Miband , bo u mnie Smart Lock go nie widzi. Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksywa Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 U mnie też go nie widzi Wysłane z mojego MI 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 15 godzin temu, cukru napisał: Po co zgadywać zamiast zajrzeć u źródła. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Nie wiem jak mnie ta informacja ominęła Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Dnia 8.08.2016 o 23:15, dixer6 napisał: Niestety porównując do takiego Redmi 3 Pro, aparat Mi4 wypada gorzej. Nawet Sony Xperia Z2 robi lepsze zdjęcia. Mi4 jak na byłą topkę to średni poziom jakości zdjęć. Zależy jakie kto ma wymagania, mi w zupełności wystarcza i według mnie zdjęcia są naprawdę dobre. ......... Pytanie z innej beczki, jak wyciągnę słuchawki z telefonu (korzystam z PowerAmp) to na ekranie blokady zostaje mi coś takiego, da się to jakoś wyłączyć żeby się nie pokazywało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waski11 Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 @RegimeOfTerror ja mam odwrotny problem: Poweramp mi nie wyświetla powiadomień na ekranie blokady ;P Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 4 minuty temu, Waski11 napisał: ja mam odwrotny problem: Poweramp mi nie wyświetla powiadomień na ekranie blokady ;P A nie masz w opcjach programu przypadkiem wyłączonego ekranu blokady? Nie wiem jak Ty, ja korzystam z wersji BETA PowerAmpa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Nadajcie im uprawnienia. Mi np messenger dymków nie wyświetlał jak były zablokowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts