Jump to content

Recommended Posts

Posted

poratujcie. zainstalowałem rom łączący partycje, później przez aktualizacje chciałem najnowszy xiaomi.eu . Wyskoczył błąd aktualizacji i telefon się nie uruchamia...

Posted

Orientuje się ktoś, czy Mi4 otrzyma w końcu MIUI 10 ? Początkowo był na liście, przy ostatniej aktualizacji MIUIPolska również widnieje, a w najnowszej liście go już nie ma..

Posted
16 minut temu, rockmonster napisał:

Orientuje się ktoś, czy Mi4 otrzyma w końcu MIUI 10 ? Początkowo był na liście, przy ostatniej aktualizacji MIUIPolska również widnieje, a w najnowszej liście go już nie ma..

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3080716&highlight=MIUI%2B10

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3071290&highlight=Mi4%2Bmiui10

Oraz caaaała lista podobnych tematów: 

http://en.miui.com/search.php?mod=forum&searchid=2397458&orderby=lastpost&ascdesc=desc&searchsubmit=yes&kw=Mi4+miui10&month=

Do tego informacje z forum CN:

Cytat

MIUI 10 Global Public Beta ROM Supported Devices:
The first batch: Early July
Mi 6, Mi MIX 2, Mi MIX 2S, Redmi S2, Redmi Note 5 Pro/Redmi Note 5, Mi 5, Mi Note 2, Mi MIX

The second batch: Late July
Redmi Note 4X/Redmi Note 4 Qualcomm, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi Max, Mi Max Prime, Mi Max 2, Redmi 4X, Redmi Note 5A, Redmi Note 5A Prime, Redmi 5, Redmi 4A, Redmi 5A, Redmi 5 Plus

The third batch: Early August
Mi 3/Mi 4, Redmi Note 3 Qualcomm, Redmi 3S/3X

MIUIPL:

Cytat

Kiedy aktualizacja do MIUI 10 dla mojego telefonu?

MIUI 10 mają otrzymać poniższe modele gdzieś pod koniec lipca:
Mi Note 3, Mi 5X, Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus,Mi 4, Mi 4c, Mi 4S, Mi Max 2, Mi Max, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 5 Plus, Redmi 4/Prime, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/Redmi 3X, Redmi Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 4 Qualcomm/Redmi Note 4X, Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 3 Qualcomm.

Oraz Xiaomi.eu:

Cytat

Late June
Mi 8, Mi MIX 2S, Mi MIX 2, Mi MIX, Mi 6X, Mi 6, Mi 5, Mi Note 2, Redmi S2, Redmi Note 5

Late July
Mi Note 3, Mi 5X, Mi 5c, Mi 5s, Mi 5s Plus,Mi 4, Mi 4c, Mi 4S, Mi Max 2, Mi Max, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 5 Plus, Redmi 4/Prime, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/Redmi 3X, Redmi Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 4 Qualcomm/Redmi Note 4X, Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 3 Qualcomm

Serio, zajęło mi to jakieś... 10-15sekund, a ty zamiast poświęcić te kilka sekund, aby poszukać, wolisz marnować czas innych mimo upomnienia przez moderację... Gratuluje zaparcia.

Posted

Przepraszam. Nie widziałem upomnienia, właśnie myślałem że nie wysłałem postu poprzedniego. I patrzyłem na oficjalny post na forum miui, chociaż w sumie po chińsku, poza tym wszystkie serwisy teraz podają bez Mi4 więc, błędnie, stąd chciałem dopytać. Bez ciśnienia, wystarczyłoby jedno zdanie.

Serio, zajęło mi to jakieś... 10-15sekund, a ty zamiast poświęcić te kilka sekund, aby poszukać, wolisz marnować czas innych mimo upomnienia przez moderację... Gratuluje zaparcia.

Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Sad 1
  • 1 month later...
Posted (edited)

Witam, chciałbym Was poprosić o pomoc w dwóch sprawach. Mój telefon Mi4 LTE, obecnie posiadam wersje MIUI 10 by xiaomi.eu 8.8.16.

1. Jak wyłączyć powiadomienia o aktualizacjach telefonu.

2. Jak włączyć roota (Ok, z tym już sobie poradziłem)

Edited by felixos
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

Witam,

Mam poważny problem. Dziś nagle wł mi się tryb fastboot i nie mogę uruchomić telefonu. Cały czas królik w czapce majstrujący przy androidzie. Mogę jedynie wejść przez kombinacje volume+ oraz power. Pobrałem ostatnia wersje mui Polska i wrzuciłem w pamięć, zrobiłem reset całkowity, dałem instalację z pliki ZIP przeszla o dalej nic nie pomogło. Cały czas fastboot.

Pomocy

Edited by TED
  • 3 months later...
Posted

Witam 

Jak wiadomo nie będzie MIUI 10 stable global dla cancro

Xiaomi.eu tez juz nie wypusci nowej wersji. 

Z tego co wiem jest MIUI 10 stable chinna version -- może będzie się dało jakoś debloat zrobić łatwo ? 
Znalazłem nawet jakiś skrypt pod MIUI 10 Developer -- myślicie że będzie to działać pod cancro chinna stable ? -->https://github.com/TryHardDood/MIUI-10-China-Debloat

• 6 months later...
Posted

Po prawie 4 latach wzorowej pracy Mi 4LTE-CU, andorid 4.4.4KTU84P i MIUI 5.9.1 (rozwojowa) czas zaktualizować system (brak wsparcia dla aplikacji mBank :().

Nie wiem czy na pewno dobrze zrozumiałem ten poradnik. Wystarczy, że wrzucę do pamięci telefonu MIUIPolska cancro 5.12.17 i potem z aplikacji Aktualizacje wybiorę ,,Zainstaluj aktualizację"?? A następnie zrobię to samo z plikiem pobranym stąd https://miuipolska.pl/download/ i będę się cieszył MIUI 10? Wszędzie w poradnikach przewija się, że trzeba odblokować bootloadera, recovery itd i robić to przy pomocy komputera.

Wybaczcie tak banalne pytanie ale po 4 latach wypadłem trochę z tematu :D

Posted

Czyli reasumując

1. Wrzucam do pamięci telefonu MIUIPolska cancro 5.12.17 i potem z aplikacji Aktualizacje wybieram ,,Zainstaluj aktualizację".

2. Wg. tego poradnik robię punkt 3 lub 3.1, a następnie punkt 4.

W dobrej kolejności to wypisałem?

Posted

Tak, tylko każdorazowo po instalacji jednej rzeczy uruchom telefon, żebyś nie zrobił wszystkiego w jednym kroku, bo się nie włączy.

• Thanks 1