RegimeOfTerror Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 3 godziny temu, Jochny16 napisał: Nadajcie im uprawnienia. Mi np messenger dymków nie wyświetlał jak były zablokowane. Jakie uprawnienia? Mi chodziło żeby po wyjęciu słuchawek nie było tego "get online music" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Panel sterowania >>> Uprawnienia >>> Menadażer Uprawnień Poszczególne aplikacje mają tutaj nadane "Uprawnienia". Może twoja aplikacja ma tam zaznaczone np: Wyświetlanie treści na ekranie blokady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegimeOfTerror Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Ale mi nie przeszkadza to, że ona sobie tam wyświetla treści jak z niej korzystam, przeszkadza mi, że po odłączeniu słuchawek zostaje to "get online music", a powinno w tym momencie z ekranu blokady wszystko zniknąć, albo żeby chociaż zostawał album, który słuchałem przed chwilą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 To już nie wiem jak doradzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Znalazłem na forum taki wpis: "Dzieki wyłączeniu optymalizacji miui dostałem wiele zaległych powiadomien ze wszystkich apek. Wow!" Co o tym myślicie? Wyłączyć tę optymalizację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
regnar Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Spróbuj, zobacz. Najwyżej włączysz z powrotem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yate Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Witam, jestem nowy na tym forum i mam pewne pytanko. Chciałbym zainstalować na MI4 ten sofcik z tym MIUI https://miuipolska.pl/forum/topic/9004-mi3mi4-miuipolska-miui-7-android-60/ Tylko mam jedno pytanko skąd mam wiedzieć, że mój MI4 to akurat MI4 cancro? Wytłumaczy mi ktoś jak to zrobić? Pisałem już do Chińczykow o odblokowanie BL i zrobili to dostałem SMS'a na telefon, że jest gotowy ale nie wiem jak sprawdzić czy akurat moja wersja to wersja CANCRO Pozdrawiam Yate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 40 minut temu, Yate napisał: Witam, jestem nowy na tym forum i mam pewne pytanko. Chciałbym zainstalować na MI4 ten sofcik z tym MIUI https://miuipolska.pl/forum/topic/9004-mi3mi4-miuipolska-miui-7-android-60/ Tylko mam jedno pytanko skąd mam wiedzieć, że mój MI4 to akurat MI4 cancro? Wytłumaczy mi ktoś jak to zrobić? Pisałem już do Chińczykow o odblokowanie BL i zrobili to dostałem SMS'a na telefon, że jest gotowy ale nie wiem jak sprawdzić czy akurat moja wersja to wersja CANCRO Pozdrawiam Yate. A są jakieś Mi4 nie-cancro? Czy ten Twój miałby być pierwszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Witam, jestem nowy na tym forum i mam pewne pytanko. Chciałbym zainstalować na MI4 ten sofcik z tym MIUI https://miuipolska.pl/forum/topic/9004-mi3mi4-miuipolska-miui-7-android-60/ Tylko mam jedno pytanko skąd mam wiedzieć, że mój MI4 to akurat MI4 cancro? Wytłumaczy mi ktoś jak to zrobić? Pisałem już do Chińczykow o odblokowanie BL i zrobili to dostałem SMS'a na telefon, że jest gotowy ale nie wiem jak sprawdzić czy akurat moja wersja to wersja CANCRO Pozdrawiam Yate. Mi4 ma nazwę kodową cancro. Odblokowywać BL w tym modelu nie trzeba. Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yate Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 4 godziny temu, czolo7 napisał: Mi4 ma nazwę kodową cancro. Odblokowywać BL w tym modelu nie trzeba. Mi4LTE Black Apricot Dzięki bardzo na weekendzie wgram mojej dziewczynie Androida 6 i MIUI 7 A ja czekam na swojego Mi5 PRO black Pozdrawiam Yate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
energyypl Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Szybkie pytanko. Super suu wgrywam przez twrp jak zwykla apke i wsio? Zadnego kombinowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Przez TWRP to wersję zapisaną jako archiwum i powinno śmigać jak burza. Tutaj masz link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Dnia 12.08.2016 o 06:06, czolo7 napisał: Mi4 ma nazwę kodową cancro. Odblokowywać BL w tym modelu nie trzeba. Mi4LTE Black Apricot Jak nie trzeba to jak zainstalować coś przez TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Jak nie trzeba to jak zainstalować coś przez TWRP? Ściągasz rom na telefon, uruchamiasz telefon w trybie Recovery (twrp) robisz Install, wybierasz ściągnięty rom i instalujesz. Odznacz tylko weryfikację pliku. Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 36 minut temu, czolo7 napisał: Ściągasz rom na telefon, uruchamiasz telefon w trybie Recovery (twrp) robisz Install, wybierasz ściągnięty rom i instalujesz. Odznacz tylko weryfikację pliku. Mi4LTE Black Apricot I tak robię i jest error 70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Mam pytanie. Czy tu nie będzie vatu? http://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=RF412241954SG Nie mogę się już doczekać Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Przed chwilą, Jochny16 napisał: Mam pytanie. Czy tu nie będzie vatu? http://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=RF412241954SG Nie mogę się już doczekać Jak nie kontaktowali się z Tobą, mailowo prawdopodobnie i zwykłym listem ( to trwa trochę) i jest już że wysłane z WERu to nie będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Wrocław Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 39 minut temu, Redmi2 napisał: Myslisz sie. Po pierwsze oni papiery wysylają poleconym a mailowo nic, chyba ze ty do nich mailowo wyslesz. Po drugie. Czy bedzie vat zalezy czy po drodze teraz ma wer z uc pocztowym. Jesli tak to na 99% bedzie zatrzymanie w jego wer i zostanie wyslany list, wtedy po wyslaniu odpowiednich dokumentow albo mailowo albo poczta, zostanie przesylka zwolniona i w wypadku tel nalozony vat, ktory zaplaci listonoszowi lub na poczcie. Jesli natomiast wer jego nie posiada urzedu celnego pocztwego, to jesli wawa i zabrze nie nalozyly to juz nie bedzie mial. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Skad jestes i czy w "Twoim" WER jest urzad celny pocztowy? Sent from my MI 4LTE using Tapatalk A no tak. Mailowo to ja im odpisywałem na polecony do mojego redmi 1S " Po drugie. Czy bedzie vat zalezy czy po drodze teraz ma wer z uc pocztowym" No ma już drugi WER, i tam naliczali mi w Zabrzu złodzieje. Nowy Sącz i miałem takie same statusy tylko że było zatrzymana nie pamiętam w cle czy coś takiego. I od tego czasu czekałem właśnie 3 dni na list. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 (edited) Witajcie, mam pytanie - a raczej prośbę o doradzenie. Jadę w piątek do Chorwacji i potrzebuję softu, który nie będzie miał żadnego randomowego restartu, gps/internet będzie działał bez problemu, bez problemów z muzyką i aparatem. Coś polecicie? Aktualnie siedzę na 6.18.16 - niby wszystko jest okej, oprócz tego że od dawna każda wersja jaką mam ma random restarty - rzadko, ale zawsze gdy nie używam telefonu, mam kartę z Nju, więc po restarcie nie działa mi sieć bo muszę wpisać pin... a nawet nie wiem że telefon sie zrestartował. Dnia 16 sierpnia miała wyjść wersja stable global, no ale niestety ani widu ani słychu... Edited August 17, 2016 by Zenderable Link to comment Share on other sites More sharing options...
geekboy68k Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 (edited) O ile mi dobrze wiadomo to istota restartów nie została jeszcze dogłębnie poznana (na dobrą sprawę u każdego występują z różną częstotliwością i w różnych, naprawdę losowych sytuacjach), więc raczej nikt nie zagwarantuje Ci, że właśnie Twój egzemplarz nie zaliczy w jakimś tam randomowym momencie restartu. Ja jadę na MIUI 7.5.1.0 Global Stable i w pierwszych 3 dniach miałem codziennie restart, potem jakieś 2 tygodnie spokój i 2 restarty pod rząd w jeden dzień. Od tamtej pory znowu jest spokój. Wylogowania z sieci ("Brak usługi") na kilkanaście sekund zdarzają się notorycznie, ale nie jestem do końca pewien, czy aby na pewno jest to związane z jakimś problemem technicznym, czy może z faktem bycia w zasięgu dwóch BTS-ów, bo w innej miejscowości wszystko jest w porządku. Edited August 17, 2016 by geekboy68k 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 4 minuty temu, geekboy68k napisał: O ile mi dobrze wiadomo to istota restartów nie została jeszcze dogłębnie poznana (na dobrą sprawę u każdego występują z różną częstotliwością i w różnych, naprawdę losowych sytuacjach), więc raczej nikt nie zagwarantuje Ci, że właśnie Twój egzemplarz nie zaliczy w jakimś tam randomowym momencie restartu. Ja jadę na MIUI 7.5.1.0 Global Stable i w pierwszych 3 dniach miałem codziennie restart, potem jakieś 2 tygodnie spokój i 2 restarty pod rząd w jeden dzień. Od tamtej pory znowu jest spokój. Wylogowania z sieci na kilkanaście sekund zdarzają się notorycznie, ale nie jestem do końca pewien, czy aby na pewno jest to związane z jakimś problemem technicznym, czy może z faktem bycia w zasięgu dwóch BTS-ów, bo w innej miejscowości wszystko jest w porządku. MIUI 7.5 jest oparte na marshmallow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geekboy68k Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 2 minuty temu, Zenderable napisał: MIUI 7.5 jest oparte na marshmallow? Tak, na 6.0.1. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Dobra, to to zainstaluję, tylko teraz xiaomi.eu czy global Przed chwilą, geekboy68k napisał: Tak, na 6.0.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geekboy68k Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 W China Dev jest Google Play i język polski? Jak ze "śmieciowymi aplikacjami"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Obyło się bez vatu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolo7 Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 MIUI 7.5 jest oparte na marshmallow? Ja też polecę china dev. U mnie w porównaniu do xiaomi.eu wolniej bateria schodzi i do tego na china miałem 1 restart zaraz po aktualizacji i mam teza spokój. Na xiaomi.eu restarty miałem częściej. Mi4LTE Black Apricot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 Zawsze się bałem china dev ze względu na denerwujący "accelerator" który nic nie robił, czy w miui 8 nadal to jest? Czy angielskie tłumaczenie jest pełne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 Ja siedzę na Global Dev, i także żadnych restartów nie mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 Dnia 17.08.2016 o 20:06, Jochny16 napisał: Obyło się bez vatu gdzie kupowales?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 (edited) 8 godzin temu, data17 napisał: gdzie kupowales?? Kupiłem na gearbest gdy była promocja na mi4 64 za 154$ Edited August 20, 2016 by Jochny16 Błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
toman Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Na mnie już ten telefon szału nie robi, jest kilka szczegółów, które są irytujące i na tę chwilę na pewno nikomu nie będę go polecał. 1. Problem z połączeniami od którejś aktualizacji. Z nikim nie mogę się dogadać normalnie. Jedyny sposób na rozmowę, to przełączenie na głośnik. K.... Telefon przez który nie mogę się porozumieć?! Czasami problem ustępuje, od czego to zależy pojęcia nie mam tak jak i kilku innych użytkowników. 2. Od początku luźne gniazdo usb, wypina się bardzo łatwo. W czasie ładowania trudno jest korzystać z tel. Wyczyszczone z syfu. 3. Sporadycznie używałem słuchawek, a jeden kanał GNIAZDA już nie łączy.. 4. Restarty w losowych momentach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
toman Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Od nowości słabo trzyma się wtyczka usb, tzn słabiej niż w innych telefonach. Reszta wyszła w trakcie i to nie jest tylko mój przypadek. Nie jeden tel w życiu miałem i z żadnym takich jaj, a nawet mi nie upadł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Ciekaw jestem gdzie kupowali ludzie te fony z którymi są problemy??. Redmi2 gdzie ty kupowałeś ?? bo mojej żony fon chodzi git , mój mi note też a kupowałem w xiaomiforsle. Może to jest jakaś zależność. Jakaś partia poszła kijowa czy coś?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Albo refub Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts