mates21 Posted July 23, 2016 Share Posted July 23, 2016 Tylko ja tak mam, czy od dwoch wersji eu nie dziala automatyczne czyszczecie pamieci? Mam ustawione na 5 min, a i tak musze recznie to zrobic przed odlozeniem telefonu, bo jak biore go po np 15 minutach to w pamieci dalej wisza niepozamykane rzeczy. ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beben86 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Jestem posiadaczem mi4 od dwóch dni i chciałem się zapytać jak można włączyć/wyłączyć tą opcję szybkiego ładowania? Czy to po prostu jest to kwestia ładowarki którą się ładuje? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Posiada ktos z was Mi4 td-lte 2014726 i karte z orange? Dziala wam LTE? Bo mi ani razu jeszcze nie zlapalo lte i zastanawiam sie czy to kwestia telefonu czy moze zasiegu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 tak wyglada w ustawiania na stronie orange, a oferta jaka posiadam to smart plan lte czy jakos tak. Preffered 4g mam, a apny nic w tym nie grzebalem. Co do zasiegu, tyle co juz miejsc odwiedzilem na pewno musial gdzies byc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 9 minut temu, Dezan napisał: tak wyglada w ustawiania na stronie orange, a oferta jaka posiadam to smart plan lte czy jakos tak. Preffered 4g mam, a apny nic w tym nie grzebalem. Co do zasiegu, tyle co juz miejsc odwiedzilem na pewno musial gdzies byc Czy musiał... Niekoniecznie. Wejdź sobie na mapę zasięgu swojego operatora i zobacz czy masz zasięg LTE wewnątrz i na zewnątrz budynku, jeżeli tak, to tutaj: http://ustaw.orange.pl/ust.aspx Masz ustawienia od Orange. Po ustawieniu APN musisz zrestartować telefon. Jeżeli dalej nie będzie LTE, a jesteś w zasięgu, to sprawdź inną kartę SIM na której LTE działa w tym samym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Zasieg jest. Sprawdzalem tez play i tez nie lapalo, a teoretycznie tez play zasieg tez ma... Teraz jak ustawic apny? Ktore opcje z podanej storny wybrac i gdzie sie to wpisuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Recznie tzn? A moze po prostu moja karta jest za stara na lte? Ma jakies 6 lat jak nie wiecej i byla docinana na wysepce gsm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 W takim razie bede musial sie wybrac do orange po nowa karte za 25zl... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 W takim razie dzis sie przejde do salonu. Co do play, karta jest nowa, bo jest ona nawet nanosim, ale problem jest taki, ze na mojej wiosce wedlug mapy zasieg lte jest... i z tego co sie orientuje nie ma nic na koncie, ale lte i tak powinna zlapac prawda? Bede w miescie to sprawdze dzis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 (edited) nie, nexus 4 mamy nie obsluguje lte. Dzis moze wsadze karte do s5 neo kolegi i zobacze jego karte. Bo z tego co wiem tez ma z orange Edited July 25, 2016 by Dezan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beben86 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 4 godziny temu, Redmi2 napisał: No kwestia ładowarki, jak chcesz np wykorzystać qc jak np masz zwykłą ładowarkę? Najwolniej będzie ładowało z usb kompa, potem ładowarka 1A szybciej będxie na ładowarce 2A/5V a najszybciej na qc2.0/3.0 Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Bardziej chodziło mi o to czy posiadając taką ładowarkę (mam fabryczną 2a) da się to wyłączyć bo dosyć mocno się telefon nagrzewa w trakcie ładowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beben86 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 1 minutę temu, Redmi2 napisał: To nie masz qc więc co chcesz wyłączać? No i co, że się nagrzewa? Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Wybacz że może pytania wydają się banalne ale nie znam się na tych nowych rozwiązaniach bo telefon zmieniłem po 4 latach Słyszałem że nagrzewanie się telefonu nie jest dla niego najlepsze. no i myślałem że funkcja szybkiego ładowania to po prostu wykorzystanie ładowarek 2a. teraz rozumiem że tak nie jest i trzeba ewentualnie specjalną ładowarkę do tego kupić. Ew gdybym miał taką ładowarkę to czy tą fukncję włącza się w telefon czy po prostu wpinam i tyle? Dodam że ładuję aktualnie starą ładowarką i już nie mam problemu z nagrzewaniem się telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Czy Mi4 3GB RAM jest jeszcze gdzieśdo dostania z wiarygodnego źródła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 20 minut temu, Redmi2 napisał: Wcdma bez problemu Sent from my MI 4LTE using Tapatalk A powiesz gdzie? I czy gwarancja Acida obowiazuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 No właśniewiem, a tam już nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Witajcie. Którą wersję trzeba wziąć żeby działało LTE, FDD czy TDD bo już się pogubiłem. Da się jeszcze gdzieś znaleźć czarnego mi4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 14 minut temu, darthnorbe napisał: Witajcie. Którą wersję trzeba wziąć żeby działało LTE, FDD czy TDD bo już się pogubiłem. Da się jeszcze gdzieś znaleźć czarnego mi4? FDD-LTE to nasze i nie, jeżeli już czarne są to albo refuby, albo jakieś podróbki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 2 godziny temu, Redmi2 napisał: Mi4 ma opis TD-LTE, zreszta jak kazde nowe xiaomi działa lte w PL, ja sam kupowałem TD-LTE redmi note 2, bo było tańsze sporo a lte u nas śmiga super. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Aukcje np. IBG zazwyczaj są opisane "FDD-LTE Mi4 2/6 LTE" czy coś podobnego, nie chciałem po prostu mieszać, ale racja, na pudle i tak będzie "TD-LTE" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Mi4 TD-LTE 2014726 i teoretycznie nie dziala 3g, a lte slabo. 3G dziala bez problemu, a lte po wymianie karty sim na nowa tez chula az milo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Wole nie probowac, jestem zadowolony z telefonu po tym jak lte ogarnelem. Fakt, u mnie na wiosce nie zawsze lapie, ale tyle to przezyje. Global 6.7.21 i od momentu jak go wgralem zadnego restaru, wczesniej na 7.3.xxx i 7.5.xxx stable (tez global) restary sie zdarzaly. A od soboty ani jednego. Jedynie bateria mnie troche martwi. Uzywam facebooka, messengera, snapa i czasami pogram w pokemony... I przy tym mam jakies 3h SoT :/ Moze jakies ustawienia co do oszczedzania mozesz polecic @Redmi2 i ogolnie ustawienia tego wszystkiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 1 minutę temu, Dezan napisał: Wole nie probowac, jestem zadowolony z telefonu po tym jak lte ogarnelem. Fakt, u mnie na wiosce nie zawsze lapie, ale tyle to przezyje. Global 6.7.21 i od momentu jak go wgralem zadnego restaru, wczesniej na 7.3.xxx i 7.5.xxx stable (tez global) restary sie zdarzaly. A od soboty ani jednego. Jedynie bateria mnie troche martwi. Uzywam facebooka, messengera, snapa i czasami pogram w pokemony... I przy tym mam jakies 3h SoT :/ Moze jakies ustawienia co do oszczedzania mozesz polecic @Redmi2 i ogolnie ustawienia tego wszystkiego. Root + L Speed sobie wytestuj u mnie zdaje egzamin, średnio 10% na 1h SoT (przy grze w Poki 15% na 1h SoT, pewnie przez Spotify w tyle i GPS) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 W takim razie pomozesz mi to ogaranac? Nie chce uje... tak od razu telefonu, bez zadnej wiedzy. Tak po "znajomosci" z Pomorza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Wczoraj jak to lte ogarnelem i je wlaczylem to zrobilem 2 speedtesty troche wiadomosci i juz nie mialem 5%. A trwalo to jakies 5min. Na 3g jest lepiej, ale i tak 3h SoT troche malo chyba, tym bardziej ze jak slyszalem ze kolega co kupil sobie note 3 pro i idze grac w pokemony (co baterie zjada strasznie mocno) przez 3h zjada mu 30% to mnie szlag trafia. Bo ja tyle bym nie dal rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezo Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 8 minut temu, Redmi2 napisał: Ja nie gram wogóle, sot mam 6-7h a czasem zdarza się 8 ale i 5 także. Jaki ROM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Pod koniec dnia podrzuce screeny z uzycia baterii. Moze cos zobaczycie interesujacego. Jak narazie 20min sot i juz nie mam 11% baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Oświećcie mnie: Warto brać tę wersję? http://pl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi4-M4-16GB-4G-LTE-Phone-5-0-1920-1080P-Snapdragon801-Quad-Core-3GB/32382763521.html?spm=2114.13010208.99999999.264.XagUQB Wiem, że nie ma LTE (w domu nie mam, w pracy słabo, na uczelni cieszę się, jak mam zasięg), ale nieco kusi mnie te 64 GB i 3 GB RAM. Kupiłem już dziewczynie Mi4c 2/16 (dopiero wysłany z Chin), ale sam cały czas się zastanawiam między Mi4, a RN3P (snapdragon 650). Nie chcę Mi4c, niespejalnie mi się podoba ten plastyk. Telefon musi mi posłużyć jakieś dwa lata i zastanawiam się, czy taka dwuletnia konstrukcja ma jeszcze sens. A zwłaszcza, czy będą aktualizacje. Ogólnie bebechy Mi4 to kropka w kropkę mój (podtopiony) OnePlus One, zatem wiem czego się spodziewać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Bierz redmi note 3 pro z 3 giga RAM. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Tak wyglada sprawa z betaria: -lte jesli mozliwe -jasnosc automatyczna, na polowe ustawiona -brak gps -brak oszczedznia baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jochny16 Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 No właśnie jak to jest z tym mi4, opłaca się za te 170$. Mam obecnie staruszka redmi 1s i przydałaby się przesiadka. Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 (edited) Jutro bedzie tydzien jak korzystam i jestem mega zadowolony, tylko ten czas na baterii cos mi nie pasuje EDIT: Zabralem sie do wgrania twrp, no ale cos mi nie idzie. Robie welug tego poradnika https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ i nie dziala, wiec poszukalem w necie innego https://www.youtube.com/watch?v=acruaM8pGaQ Oby dwa nie dzialaja, telefon w trybie fastboot nie jest wykrywany przez komputer i dodam, ze zainstalowalem recznie jakis sterownik adb. Ktos cos? jakas pomoc? Edited July 26, 2016 by Dezan Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 A nie możesz przez updater wrzucić miuipolska? Nowsze wersje mają już twrp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Normalnie wchodze w fastboot i podlaczam telefon do komputera i wtedy juz tak jak jest to tu opisane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mates21 Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 @Dezan dokladnie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dezan Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 (edited) Wyskoczylo, mi ze zainstalowalo a jak klikam vol + i power to wlacza sie mi recovery PODEJSCIE CHYBA 3 i dalej to samo Edited July 27, 2016 by Dezan Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil222 Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Cześć, Czy jak ustawie ustawienia fabryczne to nie wykasuje mi się google play i polski język? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts