kowjanko Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 Ehh i znowu od nowa roota wgrywać i usuwać preinstalowane apki...I root nie gryzie się z Globalem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 Troszeczkę się dziwię , gdy pytacie czy instaluje się roota. Taka , moim zdaniem niepotrzebna zabawa w administratora systemu. Głowa od tego boli , choćby z tym dogrywaniem itp. Bawię się androidem i tylko raz chyba 4 lata temu powiedziałem Dość. Root poszedł w odstawkę. Bo cóż można więcej chcieć na zdrowy rozsądek od androida , który jest o niebo lepszy w konfigurowaniu od jabłka. Ale każdy ma swój świat i widzimisię. Ok . Może szczególnie chodzi mi o takie fony jak redmi note. Bateria? Wyśmienita. Szybkość? Spoko. Ale ingerencja w system dla nieznających się to porażka. Tak to pisze dla nowicjuszy. Reszta niech się bawi , może ciśnienia się nabawi. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 @slawek.n Ja mam roota głównie dla blokera reklam i do Titanium Backup Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantinPL Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 47 minut temu, kowjanko napisał: I root nie gryzie się z Globalem? ROOT nie, TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 1 godzinę temu, TomoS napisał: @slawek.n Ja mam roota głównie dla blokera reklam i do Titanium Backup Dla reklam? Aż się dziwię. Apki ? Mnustwo bez reklam. Tą energię ,która wkładasz w to, jak zrobić roota ,to włóż by poszukać każdego programu full. Lepsze wyjście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantinPL Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 Dla reklam? Aż się dziwię. Apki ? Mnustwo bez reklam. Tą energię ,która wkładasz w to, jak zrobić roota ,to włóż by poszukać każdego programu full. Lepsze wyjście.Jakby wszystkie takie były to chętnie, ale niestety tak nie ma. A zrobienie ROOTa to tylko chwilka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowjanko Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 ROOT nie, TWRP.No tak, pisałem root a miałem na myśli twrp. Jak rozwiązałeś problem, lazyflasherem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantinPL Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 No tak, pisałem root a miałem na myśli twrp. Jak rozwiązałeś problem, lazyflasherem? Tak. Jak przechodziłem z xiaomi.eu to w razie czego wrzuciłem po Globalu. Potem już podczas samej aktualizacji nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 (edited) 9 godzin temu, dzidexx napisał: Sugerujesz koledze, że lepsze jest piractwo niż root+adaway? Skąd wiesz, że "pirat" nie dorzucił tanich płatnych sms'ów? FUJ @slawek.n Piractwo? Nie! Mówię ,że pełno zamienników jest. To miałem na myśli. Np. mam taki program do obliczania kosztów pojazdu Fuelio. Kompletnie bez reklam......kiedyś używałem inny , ale co chwilę bęc.. reklama... Więc? Można. Edited June 20, 2018 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feanaro Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 22 godziny temu, slawek.n napisał: Troszeczkę się dziwię , gdy pytacie czy instaluje się roota. Taka , moim zdaniem niepotrzebna zabawa w administratora systemu. Każdy ma inne podejście. Ja np. nie lubię nie być administratorem mojego własnego systemu, chcę mieć nad nim kontrolę. Np. na naszym Redmi po którymś updejcie zaczęły się pojawiać powiadomienia-reklamy z tych ich śmieciowych apek. Bez roota problemu nie rozwiążesz, bo apki są systemowe. Z rootem je wywalasz i problem z głowy. Jedyne co trochę boli to długi proces aktualizacji, bo trzeba potem znowu wgrywać magiska, TWRP itd, ale ja np. aktualizuję rzadko, bo z Xiaomi i tak co drugi patch to jakiś problem, szczególnie popularny u nich jest drenaż baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 (edited) Jakie reklamy? Ja mam redmi note 4x i żadna reklama się nie pojawia. Jestem zdziwiony tym co mówisz. Roota nie posiadam. Kiedy, jak dlaczego te reklamy niby się pojawiają? Coś niesamowitego. Używam systemowego notesu, maila, kalendarza , google zdjęcia , sklep Play, galerie, wiadomości SMS. Nigdy nie pojawiły się reklamy. Mam wersję androida 7 , v 9.5.11.0 global Edited June 20, 2018 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 @slawek.n nie chodzi o reklamy w tego typu aplikacjach tylko o przeglądarki internetowe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feanaro Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Chodzi mi o reklamy pojawiające się na pasku powiadomień. Po aktualizacji do 9.5.8.0 zaczęły mi wyskakiwać reklamy jakiś badziewnych aplikacji. Musiałem wywalić systemową aplikację Apps żeby się ich pozbyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 1 godzinę temu, Feanaro napisał: Chodzi mi o reklamy pojawiające się na pasku powiadomień. Po aktualizacji do 9.5.8.0 zaczęły mi wyskakiwać reklamy jakiś badziewnych aplikacji. Musiałem wywalić systemową aplikację Apps żeby się ich pozbyć W panelu sterowania jest możliwość wyłączenia reklam. Pisałem w dziale problemy techniczne dzisiaj. Sprawdź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feanaro Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Teraz to mi już nie robi różnicy xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 W panelu sterowania jest możliwość wyłączenia reklam. Pisałem w dziale problemy techniczne dzisiaj. Sprawdź Nie rozumiem dlaczego tak usilnie próbujesz pozbawić niektórych grzebania w telefonie. Jest to tak kuriozalne jak namawianie ludzi do korzystania z kalendarzyka zamiast z środków antykoncepcyjnych. Pozwól korzystać innym jak lubią, zwłaszcza, że rootowanie nie jest clou tego tematu.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 (edited) A w jaki sposób tobie zabronię? W żaden , prawda?. Są proste środki i z armaty strzelać nie trzeba. A nie uważasz ,że grzebanie w systemie to antykoncepcja? Tylko jak się już coś wydarzy to płacz na forum. Wolę zapoznać się perfekcyjnie z danym modelem. Wiem co , gdzie i jak można zrobić. Edited June 21, 2018 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Jeżeli root Tobie nie potrzebny to żyj w swoim szczęściu. Dla mnie twrp i root to podstawa. Bez tego telefon nie spełnia swojej roli. Jest dużo aplikacji co potrzebują funkcji administratora aby być w pełni funkcjonalnym. Wgranie twrp+root minuta roboty i w telefonie od razu więcej możliwości.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konsolite Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 Niektórych użytkowników po prostu trzeba ignorować i tyle w temacie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 (edited) Proszę o jedno. Nie ignorancja. Panowie , wiele lat doświadczenia. Chcesz? Rootuj. Jest wiele dróg do szczęścia. Pozdrawiam. Daje tylko rady jak to ominąć. Tylko tyle. Edited June 21, 2018 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
maludroid Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 (edited) 17 hours ago, pobutek said: Wgranie twrp+root minuta roboty i w telefonie od razu więcej możliwości. Zależy mi na samym roocie (bez twrp), żeby zainstalować Titanium Backup. Czy muszę do tego odblokować bootloader? Zalinkowałbyś kolego do jakiegoś sensownego tematu? Używam softu Global. Edited June 22, 2018 by maludroid Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 @maludroid Aby uzyskać uprawnienia root i zainstalować TB musisz: odblokować bootloader, wgrać TWRP, zrobić root'a Inaczej się nie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Dnia 6/22/2018 o 08:45, maludroid napisał: Zależy mi na samym roocie (bez twrp), żeby zainstalować Titanium Backup. Czy muszę do tego odblokować bootloader? Zalinkowałbyś kolego do jakiegoś sensownego tematu? Używam softu Global. Odblokowanie BL jest obowiązkowe, ale nie jest wymagane posiadanie TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
max35 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Dnia 15.06.2018 o 08:21, Mokry napisał: Nowa aktualizacja na regionie Polska. V9.5.11.0. Zmian nie ma wiele, nawet data zabezpieczeń się nie zmieniła. Jak na tej aktualizacji działa bateria? są problemy czy poczekać na nową ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokry Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Wg mnie bez jakiś drastycznych zmian. Około 8h SoTu w 2 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radko75 Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 No to już niedługo zobaczymy na naszych słuchawkach miui10https://www.dobreprogramy.pl/amp/MIUI-10-Xiaomi-podalo-liste-smartfonow-ktore-otrzymaja-nowa-wersje-nakladki,News,89102.htmlWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
max35 Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 To wersja Redmi Note 4 (Global)Snapdragon 625 dostanie aktualizacje do miui10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 No niedługo dostaniemy czyli okolice września Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zulwiczek1983 Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Zainstalowałem Miui 10 beta Global. Narazie żadnych błędów nie widzę nie licząc paru nie przetłumaczonych rzeczy choćby jak skróty ekranu blokady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Możesz podesłać link do ROMu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 22 godziny temu, max35 napisał: To wersja Redmi Note 4 (Global)Snapdragon 625 dostanie aktualizacje do miui10 Czyli ta, o której jest ten dział. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieslaw Posted July 13, 2018 Share Posted July 13, 2018 Dnia 18.06.2018 o 18:01, drago68 napisał: I jak wszystko ok??? Czy miał ktoś taki problem? zrobiłem reset i ożył ,coś go postraszyło Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 13, 2018 Share Posted July 13, 2018 (edited) Jeśli w telefonie mam obecnie MIUI 9.5.11.0 Global to czy mogę normalnie podinstalować bete MIUI 10 z tego linka:http://bigota.d.miui.com/8.7.12/miui_HMNote4XGlobal_8.7.12_44631b1f8c_7.0.zip Normalnie poprzez fabryczny aktualizator softu ? Edited July 13, 2018 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokry Posted July 13, 2018 Share Posted July 13, 2018 Nowa aktualizacja 9.6.1 już dostępna przez OTA. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 13, 2018 Share Posted July 13, 2018 (edited) Update zrobiony. Z fajnych rzeczy można wreszcie wyłączyć Panel informacyjny który do niczego nie jest potrzebny. Wcześniej nie widziałem tej opcji. Spoiler Edited July 13, 2018 by pkonrad 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts