Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, pkonrad napisał:

Nowy oficjalny Mi Fit 3.5.4 z rana w Sklepie Play się pojawił.

Cytat

Nowości:

Amazfit Bip
Poprawiono niektóre funkcje i drobne błędy.

testował ktoś?

Opublikowano

Witam,

Zainstalowałem sobie  PL-FW-1.1.2.05-tomi.res

okazuje się że nie jest do końca przetłumaczony na język Polski, chodzi o znaki ą, ę itp. Czy to jest najlepsza  wersja języka polskiego na amazfit bip czy może jest coś lepiej przetłumaczonego? Proszę o jakieś wskazówki.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Jest nowy MiFit i firmware 1.1.5.04. Chyba naprawili funkcję "snooze" dla alarmów (można odłożyć alarm i zadzwoni znów za 10 minut, bo wcześniej to różnie bywało, ale jeszcze wcześniej to działało dobrze, czyli najpierw zepsuli, teraz naprawili).

Opublikowano

Pytanie za sto punktów: jak zmusić MiFit aby zsynchronizował wszystkie dane z Google Fit? Google Fit z jakiegoś powodu nie pobiera starszych danych niż 5 listopad...

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam dziwny problem z MiFit, po aktualizacji do androida 9.0 (Sony XZ2 Compact) nie pokazuje mi nazwy osoby dzwoniącej na MiBand 2.Mam tylko komunikat taki jak na fotce. Wie ktoś o co biega? 

Screenshot_20181115-153639.png

Edytowane przez Crazytomi9
Opublikowano

A ja zauważyłem jeszcze jedną ciekawą rzecz, mi fit zmodowany (MrTomi) we wcześniejszej wersji miał problem z synchronizacją treningów, w szczególności takich, których dystans był większy niż 10 km. Przebiegłem 21 km, chciałem zobaczyć trening na mi fit i zaczęły się problemy, zawieszenia zegarka, aplikacji, ogromny drenaż baterii i niestety nie udało się za żadne skarby tego zrobić. Dopiero instalacja oficjalnej aplikacji pozwoliła mi zobaczyć trening w telefonie.

Opublikowano (edytowane)

piszę na prośbę emer1 (to jego problemy) ponieważ dostał ban 

po zainstalowaniu tego ostatniego moda, uaktualnił się FW, resources, (menu spolszczone i duże literki), automatyczne przystąpił do aktualizacji GPS i na koniec aktualizacji info, że nie może uaktualnić. Przy każdym załączeniu MiFita uaktualnia i znów "błąd aktualizacji". Po zainstalowaniu oryginalnego 3.5.4 jest tak samo. Przywracanie "ustawień fabrycznych" nie pomaga, poprzednie wersje MiFit nie pomagają - ciągle to saamo i błąd aktualizacji GPS. Niemniej ciągle mam spolszczone menu (pewnie jest w tym zmodowanym MiFit 3.5.4). Nie wiem co robić .... Jak przywrócić oryginalne FW i resurses ? Najlepiej może wszystko oryginalne

Edytowane przez marglcia
Opublikowano

Oryginalne oprogramowanie działa tak sobie, a wy instalujecie jakieś "mody", które nie powstają metodą modyfikacji źródeł i kompilacji, tylko "hackerskiej" podmiany tego i owego (jak kiedyś "hackowanie" gier na Atari), przecież to nie może działać lepiej niż oryginał, a prawie na pewno będzie działać gorzej :)

Opublikowano

Wgrac starszy firmware i res (obarczone ryzykiem bricka) . Pobrac oryginalny altualny mifit. Powinno zaaktualizowac fimware do oryginalnego i gps tez powinien ruszyc. Niestety tylko powinien.

Droga bezpieczna: Czekac na oficjany mifit z nowym firmware.

Opublikowano (edytowane)

aktualny najnowszy oryginalny MiFit 3.5.4 (nawet próbowałam 3.5.5.1) nie zmienia tego FW Bipa (chyba zmodowanego FW, zamieszczonego w modzie MiFit 3.5.5).  Najchętniej zapodałabym mu oryginalne FW 1.1.5.04 - ale skąd to wziąć?

Edytowane przez marglcia
Opublikowano

https://amazfitwatchfaces.com/bip/firmware/    -   w folderze 1.1.5.04 jest więcej plików, czyli trzeba zainstalować Mili_chaohu.fw , Mili_chaohu.res i Mili_chaohu.gps ?

A pozostałe latin nie ?

"Copy the desired Amazfit Bip firmware and ressource files as a *.gps, *.res and *.fw file to your Android device and open it from any file manager on that device. The Gadgetbridge FW/App Installer activity should then be started and guide you through the installation process.

Recommended flashing order:
Mili_chaohu.fw
Mili_chaohu.res (The Bip will tell you when needed)
Mili_chaohu.gps or Mili_dth.gps when available (his rarely changes, check the table below, if you should update)
Flashing the *.fw triggers a reboot and will show a screen which will ask you to flash the .res if your version is outdated."

- czy to jest aktualne??

Opublikowano (edytowane)

Co do aktualizacji GPS -  należy zrobić downgrade FW do poprzedniej wersji, następnie odinstalować bieżącą wersję MiFit a następnie zainstalować oryginalną MiFit 3.5.4. Sparować  zegarek i poczekać aż oryginał wrzuci plik FW, RES i GPS. Potem wrzucić mod FW-PL i MrTomi-3.5.4

Na pierwszej stronie informowałem, że najlepiej zacząć aktualizację od wersji oryginalnej, żeby powrzucała wszystko jak trzeba.

Edytowane przez tomurbanowicz
Opublikowano
2 godziny temu, Crazytomi9 napisał:

Witam, mam dziwny problem z MiFit, po aktualizacji do androida 9.0 (Sony XZ2 Compact) nie pokazuje mi nazwy osoby dzwoniącej na MiBand 2.Mam tylko komunikat taki jak na fotce. Wie ktoś o co biega? 

Screenshot_20181115-153639.png

Wie ktoś jak to obejść? 

Opublikowano (edytowane)

piszę na prośbę emer1 (to jego problemy) ponieważ dostał ban ;-)

Nim tomurbanowicz odpisał (dzięki) zainstalowałem od razu oryginalny FW 1.1.5.04 (fw, res i gps) za pomocą GadgetBrigde.

A teraz mam tak samo zainstalować tylko PL-FW-1.1.5.04.fw , czy tez  PL-FW-1.1.5.04-tomi.res i fonty pl ?

Edytowane przez marglcia
Opublikowano (edytowane)

emer1 prosił o napisanie:  dzięęęki wszystkim za pomoc, tomurbanowicz za mody, a dla potomnych to, co napisał tomurbanowicz - naaaajpierw oryginał MiFit, zaktualizowanie wszystkiego, a potem mod MiFit. A co ja zrobiłem finalnie, to zainstalowałem big polskie fonty, zmieniłem oryginał MiFit 3.5.4 na zmodowany MiFit 3.5.4 i na razie wszystko OK ;-)

Edytowane przez marglcia
Opublikowano

Czy można obejść jakość wymóg stałego włączenia lokalizacji przy MiFit z Bip'em? Nie rozumem po cholerę lokalizacja, skoro do połączenia telefonu z zegarkiem wystarczy bluetooth.
Pierdzielona inwigilacja....

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
14 godzin temu, tomurbanowicz napisał:

Co do aktualizacji GPS -  należy zrobić downgrade FW do poprzedniej wersji, następnie odinstalować bieżącą wersję MiFit a następnie zainstalować oryginalną MiFit 3.5.4. Sparować  zegarek i poczekać aż oryginał wrzuci plik FW, RES i GPS. Potem wrzucić mod FW-PL i MrTomi-3.5.4.

W sumie zawsze od razu wrzucałem MiFit mod MrTomi. Niestety tym razem wywalił się na aktualizacji GPS. Kombinowałem, ale docelowo też musiałem obniżyć wersję i zainstalować oryginalnym MiFit 3.5.4. W każdym razie ciekawe było to, że tym razem oryginalny MiFit nie chciał wrzucić RES. Normalnie synchronizował a na zegarku prośba o podłączenie do apki. Zabiłem aplikację, uruchomiłem ponownie i poszło, ale trwało to  niesamowicie długo. GPS update poszło normalnie bez zgrzytów. Na sam koniec poszedł jeszcze A-GPS i tu ciekawostka. Odinstalowałem oryginał, wrzuciłem Moda od MrTomi i ona na dzień dobry zainstalowała aktualizacje A-GPS,

Opublikowano

Też miałem problem z gpsem. W moim wypadku wystarczyło wgrać oryginalny res, fw i GPS w najnowszej wersji przez gadget bridge, zainstalować oryginalnego mifita ze sklepu, po czym mifit znów zrobił aktualizację GPS, tym razem pomyślnie. Następnie wrzuciłem ponownie najnowszy res i fw pl oraz zmodyfikowany mifit i tu podobnie jak u kolegi wyżej zrobił się update a-gps. Póki co działa.

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie z innej bajki otóż

Mam w posiadaniu światową wersje bip'a, wgralem do niego polskie czcionki itp. Chcialbym jeszcze zeby pokazywaly mi sie emoji/emotki jest na to jakis sposób ? Chodzi mi o powiadomienia z messengera sms czy telegram 

Edytowane przez qwerty97m
Opublikowano
Dnia 11.11.2018 o 19:02, Dorek22 napisał:

Cześć,

Od wczoraj mam problem z eksportem tras przez Gadgetbridge a raczej z ich poprawnością. Na Mi Fit, trasa odzwierciedla rzeczywistość a po eksporcie gpx z Gadgetbridge robią się jakieś dodatkowe punkty. Ma ktoś może pomysł/inna aplikację, którą mogę przetestować?

Witam

Aktualizacja MiFit do 3.5.4 (1.1.14) i FW do 1.1.5.04 w Bipie nie usunęły błędu, który generuje Gadgetbridge przy eksporcie pliku do GPX.

Czy to błąd Gadgetbridge?

Kiedy to naprawią?

Czy jest inna metoda eksportu pliku GPS z Amazfita Bipa ?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...