Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, szablix napisał:

@RKARP, no to przychodzi mi do głowy jeszcze jeden plan.

W telefonie wyczyść dane aplikacji mi fit przed odinstalowaniem i zainstaluj ponownie, tylko go nie uruchamiaj.

Spróbuj sparować zegarek z GB i wgraj czysty soft 1.0.70 @tomurbanowicz, wrzucał paczkę zip, do znalezienia kilka stron wcześniej (nie wgrywaj tylko pliku GPS)

PO wgraniu fw i res zegarek powinien wstać. Teraz odparuj zegarek z GB. 

Teraz uruchom aplikację mifit (pamiętaj aby BT, był wyłączony). Mifit poprosi o zgodę na dostęp do kontaktów itd. Robisz wyszukiwanie zegarka. Mifit poprosi o włączenie BT i teraz się zgadzasz. I daj znać co wyskoczyło itd.

Zrobiłem zgodnie z instrukcją ale zegarek wstał ale nie mogę sparować z mifit

Opublikowano
2 minuty temu, szablix napisał:

@RKARP, a jaki komunikat wyskakuje ? w Mifit nie znajduje urządzenia ? Spróbuj zrestartować telefon i zegarek.

Wyskakuje ten sam "nie udało się sparować, skontaktuj się obsługa klienta" .

Zrobię restartowanie

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Adamooo napisał:

po wgraniu tej aktualizacji, brak języka polskiego, znowu chiński

A MrTomi 3.2.9 wgrany? Było już kilkakrotnie, że jest to wymagane.

Edytowane przez tomurbanowicz
Opublikowano

Mam problem z GPSem - Mifit usilnie próbuje go zaktualizować. (FW i soft najnowszy) ktoś wie jak sobie z tym poradzić? Wcześniej sparowałem zegarek z drugim telefonem, na którym mam apkę MiFit z marketu i też aktualizacja jest zakończona niepowodzeniem.

Opublikowano
Przed chwilą, Adamooo napisał:

tak wszystko było wgrane i zrobione zgodnie z instrukcją

Tyle, że instrukcja do tego akurat FW była w postach powyżej. 

Dodałem informację na pierwszą stronę.

Opublikowano
10 minut temu, szablix napisał:

@RKARP, a jaki komunikat wyskakuje ? w Mifit nie znajduje urządzenia ? Spróbuj zrestartować telefon i zegarek.

Zresetowałem tel i zeg i nadal ten sam komunikat

Opublikowano

@RKARP, no to jeszcze jeden pomysł, wyczyść dane aplikacji mi fita z poziomu zarządzania zainstalowanymi aplikacjami, wyłącz BT. W zegarku zrób factory reset. Jak zegarek się uruchomi i będzie chciał się połączyć z telefonem odpal mifita przy wyłączonym BT, zaloguj się do aplikacji, wybierz opcje parowania, zezwól mifit na wymuszenie uruchomienia BT może tak pójdzie.

Opublikowano

Dziwny problem mam przez GPSa - wyłączyłem apkę podczas aktualizacji GPSa i teraz w zegarku cały czas jest ikonka aktualizacji, a Mifit nic nie wgrywa :|

Opublikowano

Fajnie gdyby do każdej aktualizacji dopisywać nowości (w pierwszym poście, bo nie każdy śledzi regularnie odpowiedzi), które ona wprowadza. Bo taka instalacja co kilka dni nowego FW nie ma większego sensu moim zdaniem.

Opublikowano

Odbiegając od tematu aktualizacji to mam takie pytanie z innej beczki: Czy wie ktoś jak wywołać na zegarku obecną temperaturę? Bo mam tylko zakresy a nie mam obecnej. Kiedyś mi się pokazała, ale nie wiem jak ja to zrobiłem ;)

Opublikowano (edytowane)

Nawiązując do tematu...co poszło nie tak?1a5997efee2d922b22fd2695290c23ab.jpga10458ca9d185e12b9fdd228b75b9ab6.jpg

edit: po zainstalowaniu MrTomi chyba wszystko jest ok. 

Jedynie w pogodzie są chińskie #.

Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Krzycho
Opublikowano
7 minut temu, Krzycho napisał:

Nawiązując do tematu...co poszło nie tak?1a5997efee2d922b22fd2695290c23ab.jpga10458ca9d185e12b9fdd228b75b9ab6.jpg

edit: po zainstalowaniu MrTomi chyba wszystko jest ok. 

FW chińskie a polski .res

Opublikowano
22 minuty temu, szablix napisał:

@RKARP, no to jeszcze jeden pomysł, wyczyść dane aplikacji mi fita z poziomu zarządzania zainstalowanymi aplikacjami, wyłącz BT. W zegarku zrób factory reset. Jak zegarek się uruchomi i będzie chciał się połączyć z telefonem odpal mifita przy wyłączonym BT, zaloguj się do aplikacji, wybierz opcje parowania, zezwól mifit na wymuszenie uruchomienia BT może tak pójdzie.

SERDECZNE DZIĘKI !!! jak na razie jest OK. Wszystko działa. Mifit i smart działa. Mam nadzieję że wszystko będzie OK.

Opublikowano
1 minutę temu, RKARP napisał:

SERDECZNE DZIĘKI !!! jak na razie jest OK. Wszystko działa. Mifit i smart działa. Mam nadzieję że wszystko będzie OK.

No to miłego użytkowania. Najważniejsze, że porady się przydały i zegarek i mifit ruszył.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie...żeby zmienić format daty z 2/09 (jak na zdjęciu) na 09/02 powinienem zainstalować tylko FW nie odwrócone czy cała procedura z instalacją .res od początku?8e5064493a0eee7fa6773a7804de83ae.jpg

Opublikowano (edytowane)

W GadgetBridge 0.24.4 jest już możliwa zmiana języka do nowych FW.

Do pobrania: https://yadi.sk/d/YbPsyTbG3SF2HX

7 minut temu, Krzycho napisał:

Jeszcze jedno pytanie...żeby zmienić format daty z 2/09 (jak na zdjęciu) na 09/02 powinienem zainstalować tylko FW nie odwrócone czy cała procedura od początku z instalacją .res od początku?

Sam FW wystarczy.

Edytowane przez tomurbanowicz
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, tomurbanowicz napisał:

Mogłeś poprzednio, bezpośrednio w GB zmienić język z chińskiego na angielski? Raczej nie.

PL-FW-0.1.0.86 -invert-white ...czy ten plik będzie ??

Edytowane przez rafamaja
Opublikowano

GadgetBridge praktycznie nie wpływa na zużycie energii telefonu. W przypadku MiFit cały czas powiadomienia o aplikacji zużywającej mocno baterię.

Opublikowano

Co może powodować samoczynne podświetlanie tarczy przy ruchu nadgarstka jeśli mam wyłączoną tą opcję w MiFit? Jakaś opcja w GadgetBridge?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Krzycho napisał:

Co może powodować samoczynne podświetlanie tarczy przy ruchu nadgarstka jeśli mam wyłączoną tą opcję w MiFit? Jakaś opcja w GadgetBridge?

Może to być zaznaczona opcja w GadgeBridge. Było to już opisane wcześniej w tym temacie.

Edytowane przez pkonrad
Opublikowano
19 minut temu, pkonrad napisał:

Może to być zaznaczona opcja w GadgeBridge. Było to już opisane wcześniej w tym temacie.

Tak jak opisałszablix trzeba w MiFit wykonać takie kroki, samo wyłączenie w GB nie wystarczy, choć na przyszłość pewnie pomoże ;) 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...