pkonrad Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 @liarein na wersji international jest ok, natomiast na chinskiej nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 No jak na złość zrobiłem aktualizację aplikacji ale nie mam zegarka :/ Po akcjach wróciłem do ory. fw. 1.0.70. Po sparowaniu zegarka napiszę jak sytuacja wygląda na wersji international bo teoretycznie, taką nabyłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 @szablix a czy mozesz sprawdzic pomiary pulsu na wersji 1.0.70 i Mi Fit 3.2.7, bo u mnie wyglada to tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 13 minut temu, szablix napisał: No jak na złość zrobiłem aktualizację aplikacji ale nie mam zegarka :/ Po akcjach wróciłem do ory. fw. 1.0.70. Po sparowaniu zegarka napiszę jak sytuacja wygląda na wersji international bo teoretycznie, taką nabyłem Możesz sprawdzić jaką masz wersję, ja mam International i na odwrocie zegarka znaczek CE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Mam wersję chińską zegarka. Zainstalowałem MiFit 3.2.9, zrobiło poprawnie aktualizację FW zegarek się zrestartował i wyskoczyło po chińsku (connect app...) ale nie chciał się połączyć. Zmieniłem język na angielski w telefonie i wtedy dopiero zaktualizowało res. Tak jak poprzednio mam język chiński w zegarku jeśli jest ustawiony polski w telefonie, chyba że się zmieni na angielski na chwilę, włączy od nowa mifit i potem mamy angielski na zegarku do czasu ubicia i ponownego włączenia mifita. Czekam więc na mod od tomiego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 29 minut temu, pkonrad napisał: @szablix a czy mozesz sprawdzic pomiary pulsu na wersji 1.0.70 i Mi Fit 3.2.7, bo u mnie wyglada to tak: Hmm, teraz nie sprawdzę, bo nie mam dostępu do zegarka, został w domu. Ale z tego co pamiętam przed akcją do 3.2.8 pomiar pulsu był tak jak u Ciebie na pierwszym zrzucie. Czyli jak zegarek leżał na biurku to tętno było 0. Generalnie nie używam tętna tylko analizatora snu, problemy z bezsennością. 17 minut temu, d7ejkej napisał: Możesz sprawdzić jaką masz wersję, ja mam International i na odwrocie zegarka znaczek CE. Wiem tylko trzeba mieć zegarek pod ręką. A po ostatniej akcji nie chciało mi się bawić w kombinację i odinstalowałem mifita a zegarek poszedł na półkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1abc Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Potwierdzam na wersji International wszystko gra Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Jak można sprawdzić mając zegarek w ręku czy jest to international czy chińska wersja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzycho Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Jak można sprawdzić mając zegarek w ręku czy jest to international czy chińska wersjaKilka postów wyżej jest odpowiedź.Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 9, 2018 Author Share Posted February 9, 2018 MrTomi-3.2.9 bez FW z wymuszonym EN jest już w pierwszym poście. Niebawem MOD FW. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
75max Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 2 godziny temu, d7ejkej napisał: Możesz sprawdzić jaką masz wersję, ja mam International i na odwrocie zegarka znaczek CE. ja chyba mam wersję chińska dziś się zaktualizował zegarek z telefonem i w zegarku krzaki wersja Mifit w telefonie 3.2.7 jak teraz wrócić do wersji angielskiej bo o wersji polskiej pewnie można zapomnieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 (edited) @75max jeśli na spodzie zegarka nie masz znaczka CE tzn. ze masz wersję chińską. Na wersji Mi Fit 3.2.7 nie było żadnego problemu. Dopiero na 3.2.8 i 3.2.9 zaczęły się pojawiać krzaki. Edited February 9, 2018 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 9, 2018 Author Share Posted February 9, 2018 (edited) FW .86 PL jest już w pierwszym poście. Edited February 9, 2018 by tomurbanowicz 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 @tomurbanowicz a będzie Twój Mi Fit 3.2.9 z FW .86 PL ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 9, 2018 Author Share Posted February 9, 2018 3 minuty temu, pkonrad napisał: @tomurbanowicz a będzie Twój Mi Fit 3.2.9 z FW .86 PL ?? Tak, za chwilę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 FW .86 PL jest już w pierwszym poście.Zainstalowałem i mam chiński. Coś jeszcze muszę zrobić? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 9, 2018 Author Share Posted February 9, 2018 3 minuty temu, fake4r napisał: Zainstalowałem i mam chiński. Coś jeszcze muszę zrobić? MrTomi-3.2.9 jest wymagany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 @fake4r spróbuj zamiast oryginalnego Mi Fit zainstalować ten od Mr.Tomi bez FW z wymuszonym EN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Racja. Zapomniałem... Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 9, 2018 Author Share Posted February 9, 2018 MrTomi-3.2.9 z FW PL jest już w pierwszym poście. Do czasu rozkminienia wymuszenia EN w FW trzeba używać tej protezy: FW + MrTomi. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RKARP Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Cześć Zakupiłem amazfit bip z chin ale wersja z językiem angielskim i cieszyłem się nim do ponownej aktualizacji. Po ostatniej aktualizacji na 3.2.8 zegarek pokazuje tylko ikonę telefonu strzałka i ikona zegarka. Nic nie mogę zrobić. Zainstalowałem aktualizację 3.2.9 i też nie mogę sparować zegarka - to samo. Jedynie mogę sparować zegarek z gadgetbridge. Wiem że dużo piszecie o różnych modyfikacjach, wgrywaniu różnych nowych aktualizacji ale przyznaję się że jestem tępy. Nie chciałbym zmieniać nic w oprogramowaniu ponieważ nie znam się na tym. Czy jest możliwość w jakiś prosty sposób przywrócić zegarek do życia? Serdeczna prośba o pomoc jeżeli jest to możliwe w łopatologiczny sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 @RKARP, zobacz czy masz znaczek CE pod zegarkiem, jeśli tak to masz wersję international, wtedy zmień język w telefonie na język ang. Uruchom ponownie, uruchom mi fita, zegarek powinien się połączyć i pobrać nową aktualizację fw. Wtedy zmień język w telefonie na pol. Ponowny restart telefonu i powinno być już ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 20 minut temu, tomurbanowicz napisał: MrTomi-3.2.9 z FW PL jest już w pierwszym poście. Do czasu rozkminienia wymuszenia EN w FW trzeba używać tej protezy: FW + MrTomi. Jedo zasadicze pytanie. Warto podnosic z .80 i 3.2.8 ? Cekawego cos nowego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RKARP Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Dzięki, tak mam CE ale zrobiłem to co napisałeś ale mifit nie chce sparować zegarka więc chyba nie pobiera aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 @RKARP a odparowałes zegarek w gadgetbridge? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RKARP Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Tak, zegarek obecnie nie jest sparowany z niczym tylko z samym telefonem przez bluetooth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 A spróbuj zmienić język w telefonie a angielski. Ubić i włączyć wtedy mifit. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 @RKARP, to zrób tak, wyłącz BT, w mifit sprawdź czy napewno zegarek nie jest sparowany, objawem będzie możliwość ponownego sparowania. Jeśli jest sparowany rozłącz urządzenia. Przy ciągle wyłączonym BT zrób parowanie, Mifit poprosi o zgodę na uruchomienie BT, wtedy zegarek powinien zostać wykryty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RKARP Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Z językami już próbowałem zmieniałem na angielski restartowałem wgrywałem ponownie mifit potem zmieniałem na PL i nic się nie ruszyło szablix To samo "nie udało się sparować, skontaktuj się obsługa klienta" Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 @RKARP, no to przychodzi mi do głowy jeszcze jeden plan. W telefonie wyczyść dane aplikacji mi fit przed odinstalowaniem i zainstaluj ponownie, tylko go nie uruchamiaj. Spróbuj sparować zegarek z GB i wgraj czysty soft 1.0.70 @tomurbanowicz, wrzucał paczkę zip, do znalezienia kilka stron wcześniej (nie wgrywaj tylko pliku GPS) PO wgraniu fw i res zegarek powinien wstać. Teraz odparuj zegarek z GB. Teraz uruchom aplikację mifit (pamiętaj aby BT, był wyłączony). Mifit poprosi o zgodę na dostęp do kontaktów itd. Robisz wyszukiwanie zegarka. Mifit poprosi o włączenie BT i teraz się zgadzasz. I daj znać co wyskoczyło itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 9 minut temu, RKARP napisał: Z językami już próbowałem zmieniałem na angielski restartowałem wgrywałem ponownie mifit potem zmieniałem na PL i nic się nie ruszyło szablix To samo "nie udało się sparować, skontaktuj się obsługa klienta" Ja bym przez GB wgrał oryginalne FW i RES .70 , potem połączył z Mi Fit i po aktualizacji do FW .86 wszystko powinno grać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 @d7ejkej, napisałem to posta wyżej chyba nie zaktualizowało się Tobie temat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 (edited) 2 minuty temu, szablix napisał: @d7ejkej, napisałem to posta wyżej chyba nie zaktualizowało się Tobie temat. Sorki chyba się nałożyliśmy. Usunął bym,ale nie mam takiej opcji Edited February 9, 2018 by d7ejkej Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 9, 2018 Author Share Posted February 9, 2018 Uwaga, zmieniona jest kolejność plików w RES począwszy od pliku nr 228. Dodano 4 pliki. Więc od numeru 228 trzeba dodać do swoich modów + 4 do nazwy plików. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RKARP Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 szablix czy chodzi o ten: Firmware PL FW 0.1.0.70 - PL-FW-0.1.0.70.fw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts