d7ejkej Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 1 godzinę temu, pkonrad napisał: https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-2-7-release/mi-fit-3-2-7-android-apk-download/ Dziękuję Ściągnięte 33 minuty temu, szablix napisał: Ma ktoś pomysł, dlaczego po powrocie do Mifita 3.2.7 i wgraniu FW PL 1.0.70. zegarek wyłącznie działa na języku angielskim w telefonie ? Przed aktualizacją do 3.2.8 i 1.0.8 nie było z tym problemu :/ Ja wgrałem 1.0.70 FW i RES oryginał, oraz Mi Fit 3.2.7 i zegarek działa i na Andku i na iOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 6, 2018 Author Share Posted February 6, 2018 Odnośnie nowości w MiFit 3.2.8: • Switch between Amap and Google Maps during workouts • Use a notification shade shortcut to preview ongoing workouts • All body composition data can be shared now Firmware updates for Amazfit Bip: • Redesigned notification icons and improved the readbility of notifications • Improved the way heart rate is displayed on the watch face • Added atmospheric pressure data Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 (edited) Ale sie kurde nawgrywałem. Wachlowanie wersjami i ciągle chiński wskakiwał. @tomurbanowicz nie wyciales czegos w ustawieniach? Wydaje mi się że w wersji chinskiej jest 1 pozycje wiecej. Na ostatej stronie sa 2 pozycje. Edited February 6, 2018 by Pan Arek Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 1 godzinę temu, d7ejkej napisał: Dziękuję Ściągnięte Ja wgrałem 1.0.70 FW i RES oryginał, oraz Mi Fit 3.2.7 i zegarek działa i na Andku i na iOS. Wgrywałeś ten res: Mili_chaohu.res oraz ten fw Mili_chaohu.fw czy jakieś inne wersje ? Jest to z zipa od @tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Odnośnie nowości w MiFit 3.2.8: • Switch between Amap and Google Maps during workouts • Use a notification shade shortcut to preview ongoing workouts • All body composition data can be shared now Firmware updates for Amazfit Bip: • Redesigned notification icons and improved the readbility of notifications • Improved the way heart rate is displayed on the watch face • Added atmospheric pressure dataSuper tylko szkoda, że oryginały nie działają Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wgrywałeś ten res: Mili_chaohu.res oraz ten fw Mili_chaohu.fw czy jakieś inne wersje ? Jest to z zipa od [mention=38368]tomurbanowicz[/mention]Tak właśnie te wgrałem Najpierw FW potem RESWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Dzięki tom, działa wszystko. Jeszcze tylko jakbyś miał na uwadze zmienić m na km w historii aktywności na zegarku bo na ori FW pokazuje km a na Twoich są metry w dystansie gdy wchodzimy na któryś trening w żeby podejrzeć szczegóły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 (edited) 1 godzinę temu, d7ejkej napisał: Tak właśnie te wgrałem Najpierw FW potem RES Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A plik gps też wgrywałeś ?? Edited February 6, 2018 by szablix Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 A blik gps też wgrywałeś ??Nie nie ruszałem A-GPS sam zaciągnął później Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 @tomurbanowicz , konieczne jest używanie zmodowanej wersji mifita w przypadku chęci posiadania 1.0.80 PL ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkanus Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 (edited) Pan Arek Cześć! Faktycznie przykre, dzięki za wsparcie! Niestety dotychczas nic nie wskazuje na jakąkolwiek poprawę. Nadal się nie łączy i nie paruje, choć od czasu do czasu jest widoczny i można próbować parować. Korzystałem w tym celu z kilku urządzeń z różnymi wersjami Bluetooth 4 (4, 4.1, 4.2 LE) i niestety jak było tak jest. Pętla podczas ładowania nie zmienia się w nic, co wskazywałoby na jakąkolwiek poprawę. Ekran zegarka po kilku rozładowaniach, a to możliwe w tak krótkim czasie (jakby ktoś chciał szybko rozładować akumulator swojego, to polecam się - wiem, kiepski żart), staje się za każdym razem czarny, jak wyjęty z pudełka po zakupie. Podłączenie do ładowania nadaje mu napęd do następnych zapętleń i w trakcie ładowania zachowuje się identycznie jak do czasu rozładowania - idealna pętla, a ekran nie pozwala stwierdzić, że zegarek jest ładowany, np. ukazując ikonkę baterii, czy jakkolwiek inaczej. Zapewne nic się już nie da zrobić, oprócz wmurowania jako kamień węgielny. Ale jest w tym doba rzecz - będę miał zapasowy pasek (oryginalny!) do zegarka, który być może kiedyś kupię. Na tym na razie kończę. Próbował będę nadal, w ten czy inny sposób, więc jak się coś odmieni, to dam znać. Pozdrawiam! Edited February 6, 2018 by Orkanus Link to comment Share on other sites More sharing options...
1abc Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Mam problem i nie wiem co mam zrobic. Zaktualizowalem swojego bipa intetnational z wersji mifita 3.2.6 do 3.2.8 oczywiście zmodowanej mrtoma i zegarek zaczal się aktualizowac, zaktualizowal firemware i przy aktualizacji gpsa wyswietla ze sproboj ponownie i d*pa... Wrzuciem 1.0.44 fw przez gearbridge to poszlo i rw nie moge wgrac no pisze ze gps cos i tam. Wrzucilem mifita oryginalnego zaktualizowal sie na nowo, gpsa zaktualizowal i na ekranie bipa jest ciagle ekran zeby sparowac z telefonem pomimo tego ze jest sparowany i zaktualizowany.... Co mam zrobic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 7, 2018 Author Share Posted February 7, 2018 [mention=38368]tomurbanowicz[/mention] nie wyciales czegos w ustawieniach? Wydaje mi się że w wersji chinskiej jest 1 pozycje wiecej. Na ostatej stronie sa 2 pozycje.A czego brakuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 58 minut temu, tomurbanowicz napisał: A czego brakuje? Noe chcę ponownie wracać do chinskiej wersji. Jak wchodzisz w ustawienia aby wyłączyć zegarek. Jest calkiem na dole ostatnia opcja. Sama jedna na ostatnim ekranie. W chinskiej wersji na ostatnim ekranie sa dwie. Coś jest nad wyłącz. Nie pomyslalem aby zrobić zdjęcie czy cos. 6 godzin temu, 1abc napisał: Mam problem i nie wiem co mam zrobic. Zaktualizowalem swojego bipa intetnational z wersji mifita 3.2.6 do 3.2.8 oczywiście zmodowanej mrtoma i zegarek zaczal się aktualizowac, zaktualizowal firemware i przy aktualizacji gpsa wyswietla ze sproboj ponownie i d*pa... Wrzuciem 1.0.44 fw przez gearbridge to poszlo i rw nie moge wgrac no pisze ze gps cos i tam. Wrzucilem mifita oryginalnego zaktualizowal sie na nowo, gpsa zaktualizowal i na ekranie bipa jest ciagle ekran zeby sparowac z telefonem pomimo tego ze jest sparowany i zaktualizowany.... Co mam zrobic? Tak tez pokazuje po nieudanej aktualizacji .res Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Zapewne chodzi o płatności Alipay. To chyba nawet u nas nie działa Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWo Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 3.2.8 z.pl fw z pierwszego postu jest po chinsku i ma przesunięte opisy. Gps nadal problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 (edited) Musisz najpierw ori Mifitem z FW zrobić udpate, zrobi Ci też gps. Potem wgrywasz fw i res od toma i modowany MiFit. Ja tak robiłem i wszystko działa. Jak już masz .80 to musiałbyś zejść fw niżej żeby ori FW się zakutalizował teraz na .80. Edited February 7, 2018 by fake4r Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 7, 2018 Author Share Posted February 7, 2018 (edited) 1 godzinę temu, PeWo napisał: 3.2.8 z.pl fw z pierwszego postu jest po chinsku Tak, nie podmieniłem FW. Poprawię to wieczorem - póki co, można wrzucić przez GB wyjęty FW z pierwszej strony. EDYCJA: Poprawiony MrTomi-3.2.8 z wymuszonym PL jest już podmieniony w pierwszym poście. Edited February 7, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
choina Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 2 godziny temu, Pan Arek napisał: Wrzucilem mifita oryginalnego zaktualizowal sie na nowo, gpsa zaktualizowal i na ekranie bipa jest ciagle ekran zeby sparowac z telefonem pomimo tego ze jest sparowany i zaktualizowany.... Co mam zrobic? Hej, Nie miałem modów wgranych (tylko 2 tarcze ale soft ori) i też po updacie do .80 mam podobny objaw. Jak się tego pozbyć? POzdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Przed chwilą, choina napisał: Hej, Nie miałem modów wgranych (tylko 2 tarcze ale soft ori) i też po updacie do .80 mam podobny objaw. Jak się tego pozbyć? POzdrawiam Jak chcesz zostać na ori to wróć na .70 i wgraj poprzedni Mi Fit, lub przełącz tel na EN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
choina Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Hej, Jak przejść na ori .70? lub przełącz tel na EN. - mowisz o zmianie jezyka całego telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Przed chwilą, choina napisał: Hej, Jak przejść na ori .70? lub przełącz tel na EN. - mowisz o zmianie jezyka całego telefonu? W pierwszym poście masz opisane jak wgrać FW i samo ori FW też tam jest, tal piszę o przejściu na EN w całym telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 7, 2018 Author Share Posted February 7, 2018 (edited) 2 minuty temu, Kudlaty3 napisał: Cały czas aktualizowanie kończy się niepowodzeniem. Czemu nie czytacie tego co piszę? Napisałem przecież co należy zrobić aby aby GPS się prawidłowo zaktualizował... Edited February 7, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Po wgraniu MrTomi-3.2.8 część rzeczy jest chińsku. Gdy wgrałem poprawiony MrTomi-3.2.8 nie mogę wgrać GPS Cały czas aktualizowanie kończy się niepowodzeniem. Wgraj najpierw ori Mi Fit 3.2.8 i niech wszystko się zaktualizuje w zegarku. Potem 3.2.8 PL od Mr.Tomi i powinno być ok. Czemu nie czytacie tego co piszę? Napisałem przecież co należy zrobić aby aby GPS się prawidłowo zaktualizował...Może dopisz te informacje w pierwszym poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 7, 2018 Author Share Posted February 7, 2018 4 minuty temu, pkonrad napisał: Może dopisz te informacje w pierwszym poście. To jeszcze nie jest pewna rzecz - na razie to proteza. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Ja narazie jestem na 3.2.7 Mr.Tomi i FW-1.0.70-PL i czekam jak się sytuacja rozwinie. Nowszej wersji nie wgrywałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
choina Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 10 minut temu, d7ejkej napisał: W pierwszym poście masz opisane jak wgrać FW i samo ori FW też tam jest, tal piszę o przejściu na EN w całym telefonie. Nie widzę w 1 poście ori softów - może źle patrzę Mógłbyś wskazać ktory to będzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelg Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 9 minut temu, tomurbanowicz napisał: Czemu nie czytacie tego co piszę? Napisałem przecież co należy zrobić aby aby GPS się prawidłowo zaktualizował... Nie do końca to działa. Odinstalowałem Mr Tomi, zainstalowałem ori FW przez GB. Zainstalowałem oryginalny MiFit, jakiś z 15 stycznia z APK Mirror. Pomimo tego FW w dalszym ciągu pokazuje jako .70 i nie aktualizuje GPS, na zegarku monit w języku francuskim. Po wgraniu oryginalnego FW, zainstalowaniu nowszej wersji Mr Tomi dalej to samo. Aktualizowanie FW do nowszej wersji już tak cały czas będzie wyglądać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Nie widzę w 1 poście ori softów - może źle patrzę Mógłbyś wskazać ktory to będzie? Poszukaj w piątkowych postach tom zamieszczał Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 7, 2018 Author Share Posted February 7, 2018 W pierwszym poście jest link do oryginałów: https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
choina Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Dnia 2.02.2018 o 17:49, tomurbanowicz napisał: Wrzucałem przez GB - niby się wrzucił, a MiFit dalej swoje. EDYCJA: Wystarczy wrzucić oryginalny FW (sam .fw), a następnie uruchomić MiFit oryginalny i aktualizacja GPS będzie OK. fw-oryginal.zip MiFit-3.2.7-oryginal FW-0.1.0.70_PL.zip Znalezione, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 7 minut temu, pawelg napisał: Aktualizowanie FW do nowszej wersji już tak cały czas będzie wyglądać? Tym razem to Xiaomi dało ciała z MiFit i wersją FW .80, a zegarek taki jest (już o tym pisałem 2 razy), że zawsze wymusza update jeśli wersja jest niższa na zegarku. Nie da się tego wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 2 minuty temu, Pan Arek napisał: Tym razem to Xiaomi dało ciała z MiFit i wersją FW .80, a zegarek taki jest (już o tym pisałem 2 razy), że zawsze wymusza update jeśli wersja jest niższa na zegarku. Nie da się tego wyłączyć. Workaround: Nie pobierać nowszych wersji Mi Fit 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
choina Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 GadgetBridge nie wykrywa opaski Rozumię że przed odinstalowaniem MiFit muszę zrobić BIPa widocznym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelg Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Przed chwilą, choina napisał: GadgetBridge nie wykrywa opaski Rozumię że przed odinstalowaniem MiFit muszę zrobić BIPa widocznym? odłącz najpierw od mifit, później paruj z gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 11 minut temu, d7ejkej napisał: Workaround: Nie pobierać nowszych wersji Mi Fit Mam taki zwyczaj, że wyłączam w telefonie aby aplikacje nie aktualizowały się automatycznie tylko sam przeglądam od czasu do czasu. Osoby które mają domyślne ustawienia pewnie wczoraj przeżyły chiński koszmar i pewnie sporo ludzi tak tu trafiła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts