choina Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 (edited) 6 minut temu, pawelg napisał: odłącz najpierw od mifit, później paruj z gb Hmm, GB mi nic nie wykrywa - jednak wykrył Edited February 7, 2018 by choina Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Mam taki zwyczaj, że wyłączam w telefonie aby aplikacje nie aktualizowały się automatycznie tylko sam przeglądam od czasu do czasu. Osoby które mają domyślne ustawienia pewnie wczoraj przeżyły chiński koszmar i pewnie sporo ludzi tak tu trafiła.A czy zegarki w wersji International po instalacji Mi Fit 3.2.8 też załapały chiński język? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelg Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Przed chwilą, pkonrad napisał: 4 minuty temu, Pan Arek napisał: Mam taki zwyczaj, że wyłączam w telefonie aby aplikacje nie aktualizowały się automatycznie tylko sam przeglądam od czasu do czasu. Osoby które mają domyślne ustawienia pewnie wczoraj przeżyły chiński koszmar i pewnie sporo ludzi tak tu trafiła. A czy zegarki w wersji International po instalacji Mi Fit 3.2.8 też załapały chiński język? ja mam international i nic takiego się nie stało, ale teraz zegarek wisi na opcji parowania z telefonem i nie mogę go ruszyć. aktualizacja GPS po wgraniu 3.2.8. ze sklepu play, później instalacja softu .80 i Mr Tomi nic nie daje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
choina Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Wgrałem .70 GB i zegarek się podniósł -tarcza zegarka była widoczna Po podłączeniu do MiFit 3.2.7 zaktualizował się A-GPS i problem wrócił. Znowu zamiast tarczy zegarka widzę ekran parowania ale od strony telefonu wszystko ładnie jest widoczne Jakieś sugestie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 9 minut temu, choina napisał: Wgrałem .70 GB i zegarek się podniósł -tarcza zegarka była widoczna Po podłączeniu do MiFit 3.2.7 zaktualizował się A-GPS i problem wrócił. Znowu zamiast tarczy zegarka widzę ekran parowania ale od strony telefonu wszystko ładnie jest widoczne Jakieś sugestie? Miałem to samo, wgrałem plik FW .70 potem RES .70 połączył się z Mi Fit 3.2.7 i zaktualizował A-GPS. Od tej pory działa OK. na Android i iOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrudnyHenryk Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 jest na to prostszy sposób (bez odłączania zegarka od mi fit) :1. w aplikacji mi fit włącz tryb widoczności (profil -> amazfit bip -> widoczność)2. w gadgetbridge wyszukaj z sparuj zegarek3. teraz powinna powrócić tarcza4. teraz możesz odparować zegarek w gadgetbridge Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 1 minutę temu, BrudnyHenryk napisał: jest na to prostszy sposób (bez odłączania zegarka od mi fit) : 1. w aplikacji mi fit włącz tryb widoczności (profil -> amazfit bip -> widoczność) 2. w gadgetbridge wyszukaj z sparuj zegarek 3. teraz powinna powrócić tarcza 4. teraz możesz odparować zegarek w gadgetbridge Dzięki. Tylko, że taka tarcza jest w ostatnim sofcie .80 i połączeniu do MiFit 3.2.8 w wersji PL, w EN jest OK. FW .70 i MiFit 3.2.7 załatwia problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1abc Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Kurde ja juz nie mam pomyslu wgralem fw.70 mifita 3.2.7 oryginalnego a gps sie zaktualizował i dalej jest ikona z aktualizacja i takim czerwonym x. Jak chce wgrać res to pisze element cannot be installed co mam zrobic bo juz nie mam sily do tego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 @1abc, za pomocą GB wgraj najpierw FW 1.0.7 a później Res proponuje oryginalny i starego mi fita 3.2.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrudnyHenryk Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Dzięki. Tylko, że taka tarcza jest w ostatnim sofcie .80 i połączeniu do MiFit 3.2.8 w wersji PL, w EN jest OK. FW .70 i MiFit 3.2.7 załatwia problem. ja mam język PL i jest ok (jestem na oryginalnym mifit befa 3.2.8.1 soft. 77) wgralem fw.70 mifita 3.2.7 oryginalnego a gps sie zaktualizował i dalej jest ikona z aktualizacja i takim czerwonym xjak masz ikonę z czerwonym x to masz źle wgrany soft.spróbuj wgrać przez gadgetbridge soft z wersji 3.2.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 2 minuty temu, BrudnyHenryk napisał: ja mam język PL i jest ok (jestem na oryginalnym mifit befa 3.2.8.1 soft. 77) jak masz ikonę z czerwonym x to masz źle wgrany soft. spróbuj wgrać przez gadgetbridge soft z wersji 3.2.6 Jak piszesz masz soft 77, a nie najnowszy 80 w którym się trochę posypało. Poczytaj posty z wczorajszego dnia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 @BrudnyHenryk, wczoraj walczyłem trochę i sytuacja przedstawia się następująco: Zegarek wersja international, wgrany Mifit 3.2.7, w zegarku FW PL 1.0.70. Na forum pojawia się informacją, że jest nowy mifit. Z poziomu aplikacji nie widzi aktualizacji. Aktualizację dokonuję przez sklep play. Wgrywa się bez problemu 3.2.8. zegarek zaczyna się aktualizować. I teraz wisienka na torcie: po aktualizacji do 1.0.80 zegarek wisi na oknie parowania gdzie mi fit widzi, że jest sparowany. Problem ten występuje w języku PL w telefonie. Po zmianie na ang. i restarcie telefonu zegarek wstaje bez problemu :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rewqwer Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 @szablix Czy po zmianie języka w telefonie na polski w wersji zegarka international jest język chiński, czy zostaje angielski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1abc Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Po zmianie na EN działa, jeszcze mam problem z tym, że są polskie napisy tylko że przestawione w prawo i je ucina co z tym zrobic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
:Darecki Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 7 minut temu, szablix napisał: Po zmianie na ang. i restarcie telefonu zegarek wstaje bez problemu :). U mnie po instalacji przez sklep było to samo. Też przełączyłem na ang. I teraz na stałe muszę trzymać telefon w ang. bo jak przełączyłem z powrotem na pl to po pewnym czasie znowu pojawiło się okienko parowania. Czy po wgraniu odinstalowaniu ori. i zainstalowaniu MrTomi - 3.2.8-PL.apk bedzie można wrócić do pl na telefonie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodoryk Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 17 godzin temu, blaze85 napisał: Czy u Was Notify & Fitness for Amazfit też cały czas rozłącza się z zegarkiem? Też tak miałem, pomogła zmiana softu w zegarku na starszy i rozłaczenie pary. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 18 minut temu, rewqwer napisał: @szablix Czy po zmianie języka w telefonie na polski w wersji zegarka international jest język chiński, czy zostaje angielski? W przypadku Mifita 3.2.8 i softu 1.0.80 zmiana z ang na polski powoduje crash zegarka, znika tarcza i pojawia się ikona parowania. Podczas wczorajszej zabawy z softami, w przypadku wersji international nie zauważyłem problemu z pojawianiem się języka chińskiego. 15 minut temu, :Darecki napisał: U mnie po instalacji przez sklep było to samo. Też przełączyłem na ang. I teraz na stałe muszę trzymać telefon w ang. bo jak przełączyłem z powrotem na pl to po pewnym czasie znowu pojawiło się okienko parowania. Czy po wgraniu odinstalowaniu ori. i zainstalowaniu MrTomi - 3.2.8-PL.apk bedzie można wrócić do pl na telefonie? @tomurbanowicz, opisał co zrobić aby mieć PL w telefonie i najnowszy soft w zegarki i mi fita. Musisz wgrać najnowszego mi fita zaktualizować zegarek. Zainstalować zmodowanego mifita toma i później za pomocą GB wgrać soft 1.0.80. PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 [mention=38368]tomurbanowicz[/mention], opisał co zrobić aby mieć PL w telefonie i najnowszy soft w zegarki i mi fita. Musisz wgrać najnowszego mi fita zaktualizować zegarek. Zainstalować zmodowanego mifita toma i później za pomocą GB wgrać soft 1.0.80. PLWystarczy zrobić jak tom napisał i nie ma żadnych problemów. Wszystko działa jak powinno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 @xiar, pod warunkiem, że ktoś chce mieć zmodyfikowanego mi fita w przypadku oryginalnego nie działa jak powinno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 [mention=8010]xiar[/mention], pod warunkiem, że ktoś chce mieć zmodyfikowanego mi fita w przypadku oryginalnego nie działa jak powinno.Tak może być - ja mam zmodyfikowanego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Może to jakiś błąd w sofcie do zegarka w nowym Mi Fit 3.2.8 i w kolejnej wersji wszytko będzie po staremu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 3 minuty temu, pkonrad napisał: Może to jakiś błąd w sofcie do zegarka w nowym Mi Fit 3.2.8 i w kolejnej wersji wszytko będzie po staremu... No chyba nie myślisz że to chiński spisek Zresztą oficjalnie Amazfit BIP w Polsce nie jest sprzedawany. PS. Jak poznajecie jaka to wersja? Czy China czy Internat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 International pod spodem pewnie będzie miała znaczek CE, a china nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rewqwer Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Dokładnie tak jest international ma pod spodem znak CE. Co dziwne nawet Amazfit & Tols nie ogarnia zmiany języka na angielski, a niby taką funkcję ma automatycznie wbudowaną, wczoraj zgłosiłem to do suportu do nich, odpisali, że zajmą się sprawą i wydadzą poprawkę w najbliższej aktualizacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
choina Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 1 godzinę temu, BrudnyHenryk napisał: jest na to prostszy sposób (bez odłączania zegarka od mi fit) : 1. w aplikacji mi fit włącz tryb widoczności (profil -> amazfit bip -> widoczność) 2. w gadgetbridge wyszukaj z sparuj zegarek 3. teraz powinna powrócić tarcza 4. teraz możesz odparować zegarek w gadgetbridge Działa, dzięki 1 godzinę temu, d7ejkej napisał: Dzięki. Tylko, że taka tarcza jest w ostatnim sofcie .80 i połączeniu do MiFit 3.2.8 w wersji PL, w EN jest OK. FW .70 i MiFit 3.2.7 załatwia problem. Ja tak miałem na 3.2.7 i .70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelg Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 16 minut temu, choina napisał: Działa, dzięki Ja tak miałem na 3.2.7 i .70 U mnie nadal: Co robiłem: wgrywanie FW nawet .50 via GB, później instalacja MiFit z Google Play, później instalacja Mr Tomi. Próbowałem wrzucenie 0.70FW przez GB i Mr Tomi 3.70. Nadal to samo. Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1abc Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 1 godzinę temu, pawelg napisał: U mnie nadal: Co robiłem: wgrywanie FW nawet .50 via GB, później instalacja MiFit z Google Play, później instalacja Mr Tomi. Próbowałem wrzucenie 0.70FW przez GB i Mr Tomi 3.70. Nadal to samo. Jakieś pomysły? u mnie to samo, niestety. Tylko język angielski w telefonie pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 (edited) 19 minut temu, 1abc napisał: u mnie to samo, niestety. Tylko język angielski w telefonie pomaga. Napisze jeszcze raz jak u mnie temat zniknął: 1. Ściągnąłem FW i RES .70 oraz MiFit 3.2.7 - wer Android 2. Przez GB zainstalowałem FW (po restarcie widać na ekranie zegarka jakby nie chciał się połączyć rysunek z czerwonym x) i zainstalowałem RES (rysunek z czerwonym x zniknął) 3. Na Tablet zainstalowałem MiFit 3.2.7, na telefonie nie musiałem bo na iOS nie ma nowej wersji. 4. Po tych krokach zegarek po połączeniu z MiFit zainstalował A-GPS i działa jak przed upgrade do .80 - współpracuje z Android jak i iOS oba w wersji PL Edited February 7, 2018 by d7ejkej Link to comment Share on other sites More sharing options...
1abc Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 4 minuty temu, d7ejkej napisał: Napisze jeszcze raz jak u mnie temat zniknął: 1. Ściągnąłem FW i RES .70 oraz MiFit 3.2.7 - wer Android 2. Przez GB zainstalowałem FW (po restarcie widać na ekranie zegarka jakby nie chciał się połączyć rysunek z czerwonym x) i zainstalowałem RES (rysunek z czerwonym x zniknął) 3. Na Tablet zainstalowałem MiFit 3.2.7, na telefonie nie musiałem bo na iOS nie ma nowej wersji. 4. Po tych krokach zegarek po połączeniu z MiFit zainstalował A-GPS i działa jak przed upgrade do .80 - współpracuje z Android jak i iOS oba w wersji PL Ale res normalnie poszedl? U mnie ciagle cos jest nie tak, jak chce zainstalowac res po fw to pisze elrment cannot be installed i tak w kolo.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
d7ejkej Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 (edited) 1 minutę temu, 1abc napisał: Ale res normalnie poszedl? U mnie ciagle cos jest nie tak, jak chce zainstalowac res po fw to pisze elrment cannot be installed i tak w kolo.... Poszedł normalnie z tego ZIPa od @tomurbanowicz Edited February 7, 2018 by d7ejkej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 (edited) 2 minuty temu, 1abc napisał: Ale res normalnie poszedl? U mnie ciagle cos jest nie tak, jak chce zainstalowac res po fw to pisze elrment cannot be installed i tak w kolo.... Pewnie stara wersja GB, pobierz Version 0.24.3 (120) - Added on 2018-02-06 Edited February 7, 2018 by Pan Arek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelg Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 8 minut temu, Pan Arek napisał: Pewnie stara wersja GB, pobierz Version 0.24.3 (120) - Added on 2018-02-06 Dzięki. Udało się odratować zegarek wgrywając FW 70 oraz Mr Tomi 3.2.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1abc Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 14 minut temu, Pan Arek napisał: Pewnie stara wersja GB, pobierz Version 0.24.3 (120) - Added on 2018-02-06 Zadziałało, wgrany res i zegarek smiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Tak sobie teraz myślę, bo dużo ludzi ma problem z GPS. Próbował ktoś z wersji Mi Fit 3.2.8 wgrać plik .GPS za pomocą GB? Załączam jakby ktoś miał problem z wydłubaniem jej. Mili_chaohu.gps Teoretycznie po wgraniu Mi Fit nie będzie już się o to czepiał i nie trzeba kombinować i wachlować oficjalną i modyfikowaną wersją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelg Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 9 minut temu, Pan Arek napisał: Tak sobie teraz myślę, bo dużo ludzi ma problem z GPS. Próbował ktoś z wersji Mi Fit 3.2.8 wgrać plik .GPS za pomocą GB? Załączam jakby ktoś miał problem z wydłubaniem jej. Mili_chaohu.gps Teoretycznie po wgraniu Mi Fit nie będzie już się o to czepiał i nie trzeba kombinować i wachlować oficjalną i modyfikowaną wersją. MiFit pomimo wgrania dalej chce aktualizować A-GPS (Mr Tomi 3.8.2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts