brawo Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 Wątpię. Do dziś jestem na kompletnie innym paśmie, B20, a powinienem być na B1 lub B7. Coś im się najzwyczajniej posypało w infrastrukturze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 Wina operatora. Orange ma chyba od wczoraj problemy techniczne. Tydzień temu T-mobile miał awarię i nie było Volte-VoWifi przez 2 dni.U siebie nie zauważyłem żadnych problemów w Orange. Obie usługi działają bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 2 godziny temu, marcin19883 napisał: Wina operatora. Orange ma chyba od wczoraj problemy techniczne. Tydzień temu T-mobile miał awarię i nie było Volte-VoWifi przez 2 dni. Ja nie mam od kilku miesięcy xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 @stereo0Wgraj oficjalny soft i zobacz czy zadziała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 @marcin19883mam oficjalny global eea 12.5.7. Zastanawiam się nad wipe i wgraniem na czysto, ale chyba sobie daruję do czasu wydania miui 13. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 @stereo0Wipe nic ci nie da. Masz suwaki aktywne, więc tylko sieć została. Na pewno łączysz się z LTE(Volte)? Masz dobrą sieć Wifi(VoWifi)? Orange jest wybredne, jeśli masz kiepski zasięg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted December 9, 2021 Share Posted December 9, 2021 (edited) @marcin19883 u żony na Samsungu w Orange wszystko śmiga więc obstawiam, że wszystko z siecią i wifi gra. Tak suwaki aktywne nie palę głupa przecież xd Update 11.12.21 pobrałem ponownie najnowszy pakiet w aktualizatorze i wifi calling wróciło. Niezbadane są wyroki xiaomi Edited December 11, 2021 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted December 14, 2021 Share Posted December 14, 2021 Czy na Mi9 z ROMem EEA 12.5.2 działa Wam VoLTE/WIFI w Plusie? Bo pomimo włączonych usług na koncie jak i w telefonie VoLTE się nie wyświetla Link to comment Share on other sites More sharing options...
fk4mil Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 (edited) W dniu 14.12.2021 o 21:04, grzegorz1982 napisał: Czy na Mi9 z ROMem EEA 12.5.2 działa Wam VoLTE/WIFI w Plusie? Pobierz aplikacje "Uruchamiacz aktywności", wyszukaj modem > MBN config , sprawdź jaki masz SUB0, jeżeli inny niż Plus Comercial, spróbuj wpisać "plus" w wyszukiwarce, następnie ACT. Po restarcie powinny się pojawić obydwie usługi. Jeżeli nie będziesz miał, ustawień modemu w launcherze aktywnośći, to zapraszam do strona 48, 5 post od góry. Edited December 29, 2021 by fk4mil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Godzinę temu, fk4mil napisał: Pobierz aplikacje "Uruchamiacz aktywności", wyszukaj modem > MBN config Bez roota już tego nie zrobi tym sposobem. Xiaomi zablokowało tę możliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdzik Posted December 29, 2021 Share Posted December 29, 2021 Na redmi note 10 pro działa jak należy ( orange) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agraham Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 Mam mi 10 global i oficjalny rom nigdy nawet bootloadera nie odblokowywałem i mi nie działa. Mogę coś z tym zrobić mam kartę w orange która była wymieniana ale nic to nie dało. Ustawienie jest, mogę je włączyć ale nie działa VoWi-Fi. VoLTE natomiast działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 Sprawdź na innej sieci WiFi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agraham Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 @brawo W dniu 31.12.2021 o 17:58, brawo napisał: Sprawdź na innej sieci WiFi. Oczywiście że to nie zadziałało. Poza tym mój brat ma mi11 lite 5g i mu wifi calling działa na tej samej sieci wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
usernamexiaomieu Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 On 1/3/2022 at 11:41 PM, Agraham said: @brawo Oczywiście że to nie zadziałało. Poza tym mój brat ma mi11 lite 5g i mu wifi calling działa na tej samej sieci wifi. Być może Twój operator zablokował wifi calling, jak np. w Orange na kartę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 @usernamexiaomieuTylko Orange bawi się w blokowanie. Żaden inny operator nie blokuje Volte/Vowifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdzik Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 1 godzinę temu, marcin19883 napisał: @usernamexiaomieuTylko Orange bawi się w blokowanie. Żaden inny operator nie blokuje Volte/Vowifi. Orange flex działa bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 Orange flex działa bez problemu.No i właśnie tu jest ten paradoks, że na flex działa wszystko a na innych ofertach już nie.Na Mi Note 10 Lite kumpla, który miał flex volte i vowifi działało bez problemu. U mnie na nju dostałem informację, że telefon nie ma certyfikacji Orange. Ta sama sieć, ten sam telefon. Niedawno certyfikację uzyskał i w końcu działa. Pytanie dlaczego wcześniej w jednej ofercie telefon nie miał certyfikacji a w innej już miał? To jest chore co wyprawia Orange. Dawno już bym wywalił z tej sieci, ale niestety nikt nie umywa się nawet cenowo do nju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdzik Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 2 minuty temu, Marrik napisał: No i właśnie tu jest ten paradoks, że na flex działa wszystko a na innych ofertach już nie. Na Mi Note 10 Lite kumpla, który miał flex volte i vowifi działało bez problemu. U mnie na nju dostałem informację, że telefon nie ma certyfikacji Orange. Ta sama sieć, ten sam telefon. Niedawno certyfikację uzyskał i w końcu działa. Pytanie dlaczego wcześniej w jednej ofercie telefon nie miał certyfikacji a w innej już miał? To jest chore co wyprawia Orange. Dawno już bym wywalił z tej sieci, ale niestety nikt nie umywa się nawet cenowo do nju. Od kiedy mogłem włączyć opcję wifi callning czy VoLTE to cyka wszystko jak należy Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted January 5, 2022 Share Posted January 5, 2022 Uroki miui na romach bazujących na aosp lub linge działają obie usługi na moim urządzeniuWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu TapatalkaWczoraj wymusiłem aktywacje wifi coling w Orange na rn8t kodem i działa *#*#869434#*#* Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted January 6, 2022 Share Posted January 6, 2022 10 godzin temu, Marrik napisał: nikt nie umywa się nawet cenowo do nju Dlatego masz taniej 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruczysko Posted January 6, 2022 Share Posted January 6, 2022 Ale akurat w nju na mi 9, od miesiąca ponad obie usługi działają Link to comment Share on other sites More sharing options...
krupniok200 Posted January 6, 2022 Share Posted January 6, 2022 Mi11i, plus abonament z taryfą "PRO", VoLTE, VoWifi działa bez zarzutu (musiałem wyłączyć carrier check) oraz z 5g bez problemu sie łaczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 17, 2022 Share Posted January 17, 2022 Udało mi się włączyć w/w usługi ale na ROM-ie xiaomi.eu bo był potrzebny root, czy teraz jak przejdę na ROM EEA to czy mi to zniknie czy zostanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 17, 2022 Share Posted January 17, 2022 Godzinę temu, grzegorz1982 napisał: czy teraz jak przejdę na ROM EEA to czy mi to zniknie czy zostanie? Raczej powinno zostać, ROM EEA ma już wbudowany modem europejski. Jeśli aktywowałeś usługi u operatora i jest on oficjalnie wspierany, to będzie działało. Jeśli natomiast oficjalnie nie jest wspierany, to usługi przestaną działać. Edit: Coś mi świta, że na Mi9 musiałem też podmieniać modem i ukrywać śledzenie aby funkcje te działały co znaczy, że po zmianie ROMu nie będą działały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted January 17, 2022 Share Posted January 17, 2022 Godzinę temu, zoltan78 napisał: ukrywać śledzenie O co chodzi z tym ukrywaniem śledzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 17, 2022 Share Posted January 17, 2022 Chodzi o wpisywanie kodów, które wyłączają tą opcję, wtedy możesz oszukać operatora i aktywować usługi mimo, iż dany model nie jest na liście oficjalnie wspieranych modeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 17, 2022 Share Posted January 17, 2022 4 godziny temu, zoltan78 napisał: Raczej powinno zostać, ROM EEA ma już wbudowany modem europejski. Jeśli aktywowałeś usługi u operatora i jest on oficjalnie wspierany, to będzie działało. Jeśli natomiast oficjalnie nie jest wspierany, to usługi przestaną działać. Edit: Coś mi świta, że na Mi9 musiałem też podmieniać modem i ukrywać śledzenie aby funkcje te działały co znaczy, że po zmianie ROMu nie będą działały. Miałem wcześniej ROM EEA i nie działały mi usługi, mimo włączonej usługi na koncie. Włączanie / wyłączanie kodami nic nie dawało, aż w końcu znowu przeszedłem na ROM xiaomi.eu ( aby mieć root-a). Jak znowu przejdę na EEA to znowu to starce? Na ROM-ach EEA nie ma możliwości rootowania telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 17, 2022 Share Posted January 17, 2022 Sądzę, że stracisz, na 99% Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 22, 2022 Share Posted January 22, 2022 W dniu 17.01.2022 o 15:27, zoltan78 napisał: Sądzę, że stracisz, na 99% A czy jest możliwość włączyć to na ROMie xiaomi.eu i później wgrać ROM EEA ale bez pliku odpowiedzialnego za modem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 22, 2022 Share Posted January 22, 2022 @grzegorz1982 w Twoim telefonie ten moduł jest. Równie dobrze mógłbyś sobie wgrać EEA i te usługi by działały pod warunkiem, że będziesz miał dostęp do roota. I po zmianie ROMu ponownie wybierzesz ten modem. Tak na marginesie, to warto aż tyle się męczyć aby mieć te usługi. Odczułeś jakaś znaczącą różnice? Widzę, że walczysz jak lew. Możesz też spróbować inaczej. Wgrać ROM EEA, przełożyć kartę do jakiegoś huawei albo Samsunga, z tym, że z tych nowszych i aktywować usługi na koncie. Po otrzymaniu wiadomości o aktywacji przełóż kartę ponownie do swojego telefonu, wyłącz śledzenie za pomocą kodów dla WiFi Calling oraz VOLte. Osobiście sprawdzałem i ten sposób działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted January 22, 2022 Share Posted January 22, 2022 11 godzin temu, zoltan78 napisał: Możesz też spróbować inaczej. Wgrać ROM EEA, przełożyć kartę do jakiegoś huawei albo Samsunga, z tym, że z tych nowszych i aktywować usługi na koncie. Usługi na koncie (karcie sim) mam aktywne, sprawdzałem na innym telefonie Mi11liteNE i wszystko działa jak należy (od razu włącza mi sie VoLTE, problem robi się w momencie przełożenia karty do Mi9. 11 godzin temu, zoltan78 napisał: Po otrzymaniu wiadomości o aktywacji przełóż kartę ponownie do swojego telefonu, wyłącz śledzenie za pomocą kodów dla WiFi Calling oraz VOLte. Osobiście sprawdzałem i ten sposób działa. Jeśli masz na myśli kody do aktywacji VoLTE/Wifi *#*#86583*#*# ... to mam komunikat disable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 22, 2022 Share Posted January 22, 2022 21 minut temu, grzegorz1982 napisał: Usługi na koncie (karcie sim) mam aktywne, sprawdzałem na innym telefonie Mi11liteNE i wszystko działa jak należy (od razu włącza mi sie VoLTE Działają dla tego, że operator oficjalnie wspiera te usługi na tym modelu, na Mi 9 już nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VAC Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 Cześć, Próbuję uruchomić wifi calling na Xiaomi Mi 8. Jestem w sieci Play. Przez BOK mam wszystko włączone co jużpotwierdziłem na telefonie Redmi Note 8 pro. Tam działa i volte i vowifi. Niestety na moim Mi 8 działa tylko volte. Zrobiłem wszystko jak w instrukcji zmiany modemu, jest ustawiony na aktywny Dt_poland_comercial, a ROW_commercial został usunięty. Niestety nic to nie dało, a może nawet jest gorzej teraz. W "stan IMS" połączenia wideo: niedostępna, a jestem prawie pewny że na row_commercial było to dostępne. Jest jeszcze coś do zrobienia, żeby wifi calling odpalić na tym telefonie? Mam wgrany najnowszy weekly rom z xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz1982 Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 Witam mam takie pytanie mam Orange i mam taki problem ze raz Wifi Calling jest a raz go nie ma sam sie wylacza, i włacza jak dodać ikone VoLte bo w wersji poprzedniej 12.5.20 jest i nie rozlaczalo Wifi Calling Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts