Jump to content

Recommended Posts

Posted
20 minut temu, sebakiller napisał:

Witam serdecznie. Mam pytanko gdy kupię Xiaomi Mi6 w Media Markt jaka to będzie ładowarka Angielska czy Polska ?

Skąd pomysł, że angielska?! Jak już to chińska.... :|

Posted

Większość to pół na pół wi-fi z LTE , pełne synchro BT Wifi cały czas włączone, oszczędzanie bateri wyłączone5540fed9f6c466ce20c0f241fdac4d95.jpgc950a99c3095db953d1f46dd90567376.jpg

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted

macie, to jest prawdziwy sztos jeśli chodzi o baterie (mi Note 2) SoT co prawda 2 i pół godziny, ale telefon praktycznie w ogóle nie czerpie jak się z niego nie korzysta, także byleby więcej było takich optymalizacji :D

Screenshot_2017-08-21-11-18-41-686_com.miui.securitycenter.png

Posted

mam do Was pytanko odnoscnie tych statystyk ja dlugo teleon byl wlaczony, w trybie czuwania ile czasu wlaczony byl ekran itp.

U mnie te dane resetuja sie po pelnym naladowaniu ale jak np podladowuje telefo do 80% to danesie nie resetuja wie ktos jak je resetowac przy doladowywaniu telefnu ale nie do pelna?

Posted
Niech ktoś sprawdzi jaka wersja przeglądarki tej domyślnej miui jest w najnowszym romie xiaomi.eu. Z góry dzięki
Na moim MIUI Global 8.2
Internet weraja 9.0.3

• Like 1
Posted
12 godzin temu, AdamKli napisał:

Niech ktoś sprawdzi jaka wersja przeglądarki tej domyślnej miui jest w najnowszym romie xiaomi.eu. Z góry dzięki

V9.1.1

• Like 1
Posted

Kilka osób ma ten problem w tym ja. Ale zrobiłem taki myk, że wszedłem w opcje programistyczne i wyłączyłem pokazywanie komunikatu o każdym FC i problemu nie ma :)

Quick Card to syf po Chińskim Asystencie.

Posted
34 minuty temu, KovaL napisał:

Tez macie ciągle FC aplikacji Quick card na 7.8.17?

29 minut temu, MaxPrime napisał:

Kilka osób ma ten problem w tym ja.

Wyłączcie w synchronizacji chmury Xiaomi Favorites i po problemie. Chmura Xiaomi -> Pozostałe -> Favorites

Posted
Wyłączcie w synchronizacji chmury Xiaomi Favorites i po problemie. Chmura Xiaomi -> Pozostałe -> Favorites
Zrobiłem tak i efektu brak. Ale w sumie niedługo kolejna aktualizacja więc jest nadzieja że tego już nie będzie :-)

Posted
2 minuty temu, MaxPrime napisał:

Zrobiłem tak i efektu brak.

Wyłączenie synchronizacji favorites nie pomogło? Mi całkowicie rozwiązało problem. Spróbuj wyłączyć synchronizację z chmurą Xiaomi i sprawdź

Nadziei takiej raczej bym nie miał - ta część systemu nie zostanie usunięta z chińskiego deva, a w Polsce działać to nie będzie.

Posted
3 godziny temu, TKN napisał:

Wyłączenie synchronizacji favorites nie pomogło? Mi całkowicie rozwiązało problem. Spróbuj wyłączyć synchronizację z chmurą Xiaomi i sprawdź

Nadziei takiej raczej bym nie miał - ta część systemu nie zostanie usunięta z chińskiego deva, a w Polsce działać to nie będzie.

Napisz w jakiej opcji jest synchronizację favorites.bo chce wyłączyć

Posted
Przed chwilą, tomkill napisał:

Napisz w jakiej opcji jest synchronizację favorites.bo chce wyłączyć

Ustawienia -> Konto Xiaomi -> Chmura Xiaomi -> Pozostałe -> Favorites

Posted
16 godzin temu, TKN napisał:

Ustawienia -> Konto Xiaomi -> Chmura Xiaomi -> Pozostałe -> Favorites

"Pozostałe -> Favorites" tych opcji nie mam moj soft to global

Posted (edited)
Dnia 20.08.2017 o 16:14, quaqua napisał:

Nie mam globala... Mam najnowsze miui polska. 

Właśnie nic szczególnego nie ma w aplikacjach zużywających energię. Jedynie to wideo coś podejrzane ale przecież to nie drenuje aż tak chyba :o

Witam, może kolega doradzi co zrobił, żeby bateria dłużej pracowała.

Bo u mnie przez noc 10 % i nic nie robiłem.

Przez dzień też leci w oczach59a2820e1eb56_Screenshot_2017-08-27-10-23-07-452_com_miui.securitycenter1.thumb.png.0301e974e6ba134471f4e574f17f34c9.png59a281e252ba0_Screenshot_2017-08-27-10-22-12-289_com_miui.securitycenter1.thumb.png.c067e466cf8bca4b07de5b827b7d56a4.pngScreenshot_2017-08-27-10-22-56-511_com.miui.securitycenter[1].png

Mam też mi 5s który dłużej pracuje na baterii.

Oba na najnowszych miui eu

Edited by janekk4501
za dużo zdjęć
Posted
1 godzinę temu, janekk4501 napisał:

Witam, może kolega doradzi co zrobił, żeby bateria dłużej pracowała. 

No ja wróciłem do 7.8.17 i jest znacznie lepiej. 

Posted

Cześć wszystkim. To jak to jest z tą baterią na sofcie 7.8.24? Jutro z rana będę mógł wgrywać już soft i wolałbym wiedzieć czy instalować 7.8.24 czy może jakiś wcześniejszy.

Posted

U mnie bateria troche gorsza od 7.8.17, ale minimum 7 godz SOT i (prawie) zadnego ubytku przy nieuzywaniu, ale tylko u mnie w miescie. Ostatnio wywialo mnie na wioske i zarlo baterie przez slaby sygnal.

Moj rekord na 7.8.17 to ok 10 godz SOT (prawie wylacznie na necie), z 24-ka wiecej niz 8 jeszcze nie wyciagnalem :-(

Posted

Jestem mega zaskoczony bateria w mi6, zmieniam telefony mnie wiecej raz do roku przeważnie jakieś flagowce (oprócz samsung) i żaden do tej pory nie miał tak dobrej baterii jak mi6:)

Przeważnie to było 4-5h sot, a tutaj często 7-9h.

Co prawda mój pierwszy egzemplarz mi6 128gb miał wadę fabryczna i bateria uciekła około 10% na godzine czy telefon był używany czy nie nawet w trybie samolotowym z czystym romem bez żadnych aplikacji.

Teraz mam wersję niebieska (naprawdę ładny telefon) również wersja 128gb I tutaj wszytsko super :)

Z każdym telefonem poprzednim bawiłem się w Romy, rootowanie, instalowanie greenify etc etc tutaj postanowiłem nic nie robić, siedze na global i naprawdę telefon jak na obecna chwile jest rewelacyjny, a posiadam go około 3tygodnie.

Pozdrawiam

Posted

Potrzebna pomoc.... Mój mąż wczoraj wprowadzany w asyście policji zabrał mi moje telefony. W tym moim nowy Mi6. Zmienił hasła i nie mogę zablokować urządzenia ani namierzyć. Jedyna rzecz jaką mam to dowody zakupu i puste pudelko z numerami i innymi pierdolami. Pomóżcie i pomyślcie co można zrobić. Ja nie ogarniam tematu tak jak Wy. 

Anka mi5

Posted

Aby mieć tyle godzin SOT to jest piękna sprawa wyciągnąłbym więcej ale grałem w różne gry to też obciazylo trochę. Tak to LTE WIFI gry aplikacje rozmowy telefoniczne wiadomości sms dualsim itp. Spokojnie 8-10H SOT lodzio miodzio. Pozdrawiam6cfdb587b393ce49de3bcc7b1ce62ce5.jpg

Posted

Miałem wersje 8.2.2.1 a w piatek zainstalowało mi 8.5.1.0. Różnica w trzymaniu baterii na plus z nowym softem. Bawię sie duzo telefonem i po całym dniu i nocy zostało mi 36% baterii. Normalnie szok

• 4 weeks later...