sebakiller Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 Witam serdecznie. Mam pytanko gdy kupię Xiaomi Mi6 w Media Markt jaka to będzie ładowarka Angielska czy Polska ?
miNoxPL Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 SKoro kupujesz telefon w Polsce, to logiczne iż będzie polska... 2
galakty Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 20 minut temu, sebakiller napisał: Witam serdecznie. Mam pytanko gdy kupię Xiaomi Mi6 w Media Markt jaka to będzie ładowarka Angielska czy Polska ? Skąd pomysł, że angielska?! Jak już to chińska....
zbiecik Posted August 20, 2017 Posted August 20, 2017 Większość to pół na pół wi-fi z LTE , pełne synchro BT Wifi cały czas włączone, oszczędzanie bateri wyłączoneWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
proname007 Posted August 21, 2017 Posted August 21, 2017  macie, to jest prawdziwy sztos jeśli chodzi o baterie (mi Note 2) SoT co prawda 2 i pół godziny, ale telefon praktycznie w ogóle nie czerpie jak się z niego nie korzysta, także byleby więcej było takich optymalizacji
piotrekj66 Posted August 22, 2017 Posted August 22, 2017 mam do Was pytanko odnoscnie tych statystyk ja dlugo teleon byl wlaczony, w trybie czuwania ile czasu wlaczony byl ekran itp. U mnie te dane resetuja sie po pelnym naladowaniu ale jak np podladowuje telefo do 80% to danesie nie resetuja wie ktos jak je resetowac przy doladowywaniu telefnu ale nie do pelna?
AdamKli Posted August 22, 2017 Posted August 22, 2017 Niech ktoś sprawdzi jaka wersja przeglądarki tej domyślnej miui jest w najnowszym romie xiaomi.eu. Z góry dzięki
Moabu Posted August 22, 2017 Posted August 22, 2017 Niech ktoś sprawdzi jaka wersja przeglądarki tej domyślnej miui jest w najnowszym romie xiaomi.eu. Z góry dzięki Na moim MIUI Global 8.2Internet weraja 9.0.3Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1
Krzychu_rdn Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 12 godzin temu, AdamKli napisał: Niech ktoś sprawdzi jaka wersja przeglądarki tej domyślnej miui jest w najnowszym romie xiaomi.eu. Z góry dzięki V9.1.1 1
KovaL Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 Tez macie ciągle FC aplikacji Quick card na 7.8.17?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
MaxPrime Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 Kilka osób ma ten problem w tym ja. Ale zrobiłem taki myk, że wszedłem w opcje programistyczne i wyłączyłem pokazywanie komunikatu o każdym FC i problemu nie ma Quick Card to syf po Chińskim Asystencie.
TKN Posted August 23, 2017 Posted August 23, 2017 34 minuty temu, KovaL napisał: Tez macie ciągle FC aplikacji Quick card na 7.8.17? 29 minut temu, MaxPrime napisał: Kilka osób ma ten problem w tym ja. Wyłączcie w synchronizacji chmury Xiaomi Favorites i po problemie. Chmura Xiaomi -> Pozostałe -> Favorites
MaxPrime Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 Wyłączcie w synchronizacji chmury Xiaomi Favorites i po problemie. Chmura Xiaomi -> Pozostałe -> FavoritesZrobiłem tak i efektu brak. Ale w sumie niedługo kolejna aktualizacja więc jest nadzieja że tego już nie będzie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
TKN Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 2 minuty temu, MaxPrime napisał: Zrobiłem tak i efektu brak. Wyłączenie synchronizacji favorites nie pomogło? Mi całkowicie rozwiązało problem. Spróbuj wyłączyć synchronizację z chmurą Xiaomi i sprawdź Nadziei takiej raczej bym nie miał - ta część systemu nie zostanie usunięta z chińskiego deva, a w Polsce działać to nie będzie.
tomkill Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 3 godziny temu, TKN napisał: Wyłączenie synchronizacji favorites nie pomogło? Mi całkowicie rozwiązało problem. Spróbuj wyłączyć synchronizację z chmurą Xiaomi i sprawdź Nadziei takiej raczej bym nie miał - ta część systemu nie zostanie usunięta z chińskiego deva, a w Polsce działać to nie będzie. Napisz w jakiej opcji jest synchronizację favorites.bo chce wyłączyć
TKN Posted August 24, 2017 Posted August 24, 2017 Przed chwilą, tomkill napisał: Napisz w jakiej opcji jest synchronizację favorites.bo chce wyłączyć Ustawienia -> Konto Xiaomi -> Chmura Xiaomi -> Pozostałe -> Favorites
tomkill Posted August 25, 2017 Posted August 25, 2017 16 godzin temu, TKN napisał: Ustawienia -> Konto Xiaomi -> Chmura Xiaomi -> Pozostałe -> Favorites "Pozostałe -> Favorites" tych opcji nie mam moj soft to global
sebakiller Posted August 26, 2017 Posted August 26, 2017 To na MIUI 9 jeszcze mocniej bateria trzyma ? MiodzioWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
janekk4501 Posted August 27, 2017 Posted August 27, 2017 (edited) Dnia 20.08.2017 o 16:14, quaqua napisał: Nie mam globala... Mam najnowsze miui polska. Właśnie nic szczególnego nie ma w aplikacjach zużywających energię. Jedynie to wideo coś podejrzane ale przecież to nie drenuje aż tak chyba Witam, może kolega doradzi co zrobił, żeby bateria dłużej pracowała. Bo u mnie przez noc 10 % i nic nie robiłem. Przez dzień też leci w oczach Mam też mi 5s który dłużej pracuje na baterii. Oba na najnowszych miui eu Edited August 27, 2017 by janekk4501 za dużo zdjęć
quaqua Posted August 27, 2017 Posted August 27, 2017 1 godzinę temu, janekk4501 napisał: Witam, może kolega doradzi co zrobił, żeby bateria dłużej pracowała. No ja wróciłem do 7.8.17 i jest znacznie lepiej.
DonKocurro Posted August 28, 2017 Posted August 28, 2017 Cześć wszystkim. To jak to jest z tą baterią na sofcie 7.8.24? Jutro z rana będę mógł wgrywać już soft i wolałbym wiedzieć czy instalować 7.8.24 czy może jakiś wcześniejszy.
flither Posted August 28, 2017 Posted August 28, 2017 U mnie bateria troche gorsza od 7.8.17, ale minimum 7 godz SOT i (prawie) zadnego ubytku przy nieuzywaniu, ale tylko u mnie w miescie. Ostatnio wywialo mnie na wioske i zarlo baterie przez slaby sygnal. Moj rekord na 7.8.17 to ok 10 godz SOT (prawie wylacznie na necie), z 24-ka wiecej niz 8 jeszcze nie wyciagnalem
mankin Posted September 1, 2017 Posted September 1, 2017 Jestem mega zaskoczony bateria w mi6, zmieniam telefony mnie wiecej raz do roku przeważnie jakieś flagowce (oprócz samsung) i żaden do tej pory nie miał tak dobrej baterii jak mi6:) Przeważnie to było 4-5h sot, a tutaj często 7-9h.Co prawda mój pierwszy egzemplarz mi6 128gb miał wadę fabryczna i bateria uciekła około 10% na godzine czy telefon był używany czy nie nawet w trybie samolotowym z czystym romem bez żadnych aplikacji. Teraz mam wersję niebieska (naprawdę ładny telefon) również wersja 128gb I tutaj wszytsko super Z każdym telefonem poprzednim bawiłem się w Romy, rootowanie, instalowanie greenify etc etc tutaj postanowiłem nic nie robić, siedze na global i naprawdę telefon jak na obecna chwile jest rewelacyjny, a posiadam go około 3tygodnie. Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
sebakiller Posted September 1, 2017 Posted September 1, 2017 Dobra jednak ja też wyciągam 9-10H ! Pięknia sprawa Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
frugo Posted September 1, 2017 Posted September 1, 2017 Ja na globalu 8.5 zazwyczaj mam między 5-6h na ciągłym wi-fi i mobilnym... Chyba trochę słabo w porównaniu do was
Anja Posted September 1, 2017 Posted September 1, 2017 Potrzebna pomoc.... Mój mąż wczoraj wprowadzany w asyście policji zabrał mi moje telefony. W tym moim nowy Mi6. Zmienił hasła i nie mogę zablokować urządzenia ani namierzyć. Jedyna rzecz jaką mam to dowody zakupu i puste pudelko z numerami i innymi pierdolami. Pomóżcie i pomyślcie co można zrobić. Ja nie ogarniam tematu tak jak Wy. Anka mi5
sebakiller Posted September 1, 2017 Posted September 1, 2017 Aby mieć tyle godzin SOT to jest piękna sprawa wyciągnąłbym więcej ale grałem w różne gry to też obciazylo trochę. Tak to LTE WIFI gry aplikacje rozmowy telefoniczne wiadomości sms dualsim itp. Spokojnie 8-10H SOT lodzio miodzio. Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
bmbl80 Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Miałem wersje 8.2.2.1 a w piatek zainstalowało mi 8.5.1.0. Różnica w trzymaniu baterii na plus z nowym softem. Bawię sie duzo telefonem i po całym dniu i nocy zostało mi 36% baterii. Normalnie szok
Soplus Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Ja za to wczoraj włączyłem tryb nocny i tryb oszczędzania snu (cokolwiek to jest). Efekt, - 50% baterii przez noc.
Recommended Posts