Jump to content

MIUI 9 / 10 Global Stable

michaubpl

Recommended Posts

Na obu ustawieniach nie działa, telefon z polskiej dystrybucji ! Ktoś, coś ?

Android Pay w autostarcie i 4 zielone ptaszki w uprawnieniach?

U mnie śmiga aż miło, nie ważne czy telefon odblokowany, czy tylko wybudzony. Powyżej 50zł terminal woła o PIN, wcześniej się to nie udawało w większości przypadków.

Karta MasterCard z mBanku.

Tap, tap, tap, Tapatalk ;)

Moje odczucia po kilku dniach używania tego systemu w porównaniu do 8.2.2.0:

- Ten rom działa szybciej. Co do baterii to jeszcze za krótko aby stwierdzić.

-  W Chrome do tej pory czasami ładowanie strony się przywieszało i musiałem kilka razy odświeżyć aby zaskoczyła, teraz tego nie ma.

- Rzecz która mnie cieszy to wreszcie GPS znajduje mi od razu, na 8.2.2.0 czasami potrzebował do 2 minut na fixa, tutaj co najwyżej 15 sekund.

-Jedno co popsuli to aplikacja explorer dłużej się wczytuje oraz ustawienia oszczędzania są teraz bardzo ubogie.

Jeśli MIIUI9 będzie działał jeszcze szybciej oraz będzie trzymał jeszcze lepiej aplikacje w pamięci to miazga. A jakie są wasze spostrzeżenia?

Edited by Slawek189

Czy jest możliwość wyciągnięcia pliku .apk klawiatury MIUI z dodatkow MIUIPolska i zainstalowanie jej na Global Stable? Jeśli nie to jest możliwość, żeby ktoś taki plik przygotował?

Edited by matys1497
  • Like 1

Czy jest możliwość wyciągnięcia pliku .apk klawiatury MIUI z dodatkow MIUIPolska i zainstalowanie jej na Global Stable? Jeśli nie to jest możliwość, żeby ktoś taki plik przygotował?
To chyba połączenie klawiatury xperia z MIUI coś w ten deseń

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

7 godzin temu, sebakiller napisał:

To chyba połączenie klawiatury xperia z MIUI coś w ten deseń

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Tak wiem, ale po zainstalowaniu klawiatury Xperia (port), większość emotek jest w postaci kwadratu, a w klawiaturze MIUI tego nie ma, więc stąd to pytanie

Jak wyłączyć w aparacie "oznaczenie" na zdjęciach że zostało wykonane aparatem mi6 ? Po aktualizacji włączyło się...

OK zamiast w ustawieniach jest teraz w "tryb aparatu" na główym pulpicie aparatu... xiaomi uwielbia przenosić ustawienia ... 

Edited by karamba2

13 godzin temu, karamba2 napisał:

Jak wyłączyć w aparacie "oznaczenie" na zdjęciach że zostało wykonane aparatem mi6 ? Po aktualizacji włączyło się...

OK zamiast w ustawieniach jest teraz w "tryb aparatu" na główym pulpicie aparatu... xiaomi uwielbia przenosić ustawienia ... 

Aparat - Tryb i u góry wyłączyć Dual  camera watemark .

Cześć, nie mam już pomysłu co mogę zrobić, więc opisze sytuacje. Kupiłem MI6 6/64 z gearbest, przyszedł z romem Miui Global 8.5 Stable 8.5.1.0 (NCAMIEG). Chciałem odblokować BT i w tym celu włączyłem debugowanie i wszedłem w mi status żeby podpiąć konto i wyskakiwał błąd 86006:(chińskie ptaszki), więc według rad wrzuciłem najnowszy rom global beta z en.miui.com i wrzuciłem go przed systemową apke updater i niby wszystko ok, konto się ładnie podpięło  więc pobrałem mi unlock tool z miui.com/unlock i wszedłem w fastboota, zalogowałem się na swoje konto i przy 50% się zatrzymuje z błędem "Couldn't verify device" i nie wiem co jest grane. Na starszej wersji mi unlock na 50% wyskakuje, że not connected to mi phone,czyli tak jakby w trakcje rozłączało fastboota. Wygląda to trochę tak, że jest połączone w fastboot ok, bo pokazuje w cmd urządzenie, a po tym jak próbuje w mi unlock odblokować, wtedy już cmd po wpisaniu fastboot devices nie pokazuje urządzenia tak jakby się zawieszało albo coś w tym stylu. Macie jakieś pomysły co zrobić?

• mrosi changed the title to MIUI 9 / 10 Global Stable