Soplus Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 16 minutes ago, OscaroGee said: Na obu ustawieniach nie działa, telefon z polskiej dystrybucji ! Ktoś, coś ? Jaki bank? Masz aktywowaną w banku usługę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
janekk4501 Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Może masz odblokowany ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Na obu ustawieniach nie działa, telefon z polskiej dystrybucji ! Ktoś, coś ?Android Pay w autostarcie i 4 zielone ptaszki w uprawnieniach?U mnie śmiga aż miło, nie ważne czy telefon odblokowany, czy tylko wybudzony. Powyżej 50zł terminal woła o PIN, wcześniej się to nie udawało w większości przypadków.Karta MasterCard z mBanku. Tap, tap, tap, Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
OscaroGee Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 2 godziny temu, Soplus napisał: Jaki bank? Masz aktywowaną w banku usługę? Na Mi5 działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Przechodzisz testy SafetyNet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo5040 Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 16 godzin temu, Soplus napisał: Przechodzisz testy SafetyNet? Tak. I płatności zbliżeniowe działają bez zarzutu Link to comment Share on other sites More sharing options...
OscaroGee Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 18 godzin temu, Soplus napisał: Przechodzisz testy SafetyNet? Niestety nie - dlaczego ? Coś można zmienić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo5040 Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 U mnie przechodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 @OscaroGee Miałeś roota robionego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 (edited) Moje odczucia po kilku dniach używania tego systemu w porównaniu do 8.2.2.0: - Ten rom działa szybciej. Co do baterii to jeszcze za krótko aby stwierdzić. - W Chrome do tej pory czasami ładowanie strony się przywieszało i musiałem kilka razy odświeżyć aby zaskoczyła, teraz tego nie ma. - Rzecz która mnie cieszy to wreszcie GPS znajduje mi od razu, na 8.2.2.0 czasami potrzebował do 2 minut na fixa, tutaj co najwyżej 15 sekund. -Jedno co popsuli to aplikacja explorer dłużej się wczytuje oraz ustawienia oszczędzania są teraz bardzo ubogie. Jeśli MIIUI9 będzie działał jeszcze szybciej oraz będzie trzymał jeszcze lepiej aplikacje w pamięci to miazga. A jakie są wasze spostrzeżenia? Edited August 30, 2017 by Slawek189 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 wlasnie wyskoczyla mi opcja aktualizacji do tej wersji, warto? nie ma zadnych problemow? czy lepiej jeszcze sie wstrzymac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 @up IMHo warto, u mnie zniknęły problemy z Android Pay i bateryjka lepiej trzyma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Pokazały się jeszcze opcje szybkiego ładowania z MIUI 9. Jest już na stronie oficjalnej do pobrania, kto nie dostał jeszcze OTA to może sobie pobrać z oficjalnej http://en.miui.com/download-326.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
matys1497 Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 (edited) Czy jest możliwość wyciągnięcia pliku .apk klawiatury MIUI z dodatkow MIUIPolska i zainstalowanie jej na Global Stable? Jeśli nie to jest możliwość, żeby ktoś taki plik przygotował? Edited August 31, 2017 by matys1497 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Czy jest możliwość wyciągnięcia pliku .apk klawiatury MIUI z dodatkow MIUIPolska i zainstalowanie jej na Global Stable? Jeśli nie to jest możliwość, żeby ktoś taki plik przygotował?To chyba połączenie klawiatury xperia z MIUI coś w ten deseńWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
matys1497 Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 7 godzin temu, sebakiller napisał: To chyba połączenie klawiatury xperia z MIUI coś w ten deseń Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Tak wiem, ale po zainstalowaniu klawiatury Xperia (port), większość emotek jest w postaci kwadratu, a w klawiaturze MIUI tego nie ma, więc stąd to pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
brolypl Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Jak teraz sprawdzić ile ma się wolnej pamięci RAM po wyczyszczeniu apek ? W poprzedniej pokazywało ile ramu jest po zwolnieniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Tak jak w miuipolska od dawna, w ustawieniach launchera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brolypl Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Po aktualizacji aby widzieć ile jest wolnego ramu wchodzimy w Ustawienia->Ekran główny i Ostatnio otwierane->Pokaż stan pamięci i zaznaczamy. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmbl80 Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Mam i ja. Pokazało się w ota. Na razie testuje ale jest szybciej. Niestety nie można usunąć fabrycznej aplikacji internet ani schować jej do katalogow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 @up U mnie siedzi w katalogu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 od momentu aktualizacji dziala mipolaczenie LTE UK do tej pory max co bylo w UK to H+ bo tu wiekszosc LTE leci na tym psmie 800 ktorego nie bylo w Mi6 czy ktos moze sprawdzic czy cs sie moze zmienilo o o dziwo teraz lansie smiga mi LTE UK O2 Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
karamba2 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 (edited) Jak wyłączyć w aparacie "oznaczenie" na zdjęciach że zostało wykonane aparatem mi6 ? Po aktualizacji włączyło się... OK zamiast w ustawieniach jest teraz w "tryb aparatu" na główym pulpicie aparatu... xiaomi uwielbia przenosić ustawienia ... Edited September 3, 2017 by karamba2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaari Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 (edited) Czy tylko ja zauważyłem po aktualizacji straszne pogorszenie w jakości robionych zdjęć? Edited September 3, 2017 by czaari Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mały11 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 13 godzin temu, karamba2 napisał: Jak wyłączyć w aparacie "oznaczenie" na zdjęciach że zostało wykonane aparatem mi6 ? Po aktualizacji włączyło się... OK zamiast w ustawieniach jest teraz w "tryb aparatu" na główym pulpicie aparatu... xiaomi uwielbia przenosić ustawienia ... Aparat - Tryb i u góry wyłączyć Dual camera watemark . Link to comment Share on other sites More sharing options...
piquadrat Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 W jaki sposób wycofać się z tego softu (8.5.1.0 Global Stable) do 8.2.2.0 (Global Stable) bez odblokowanego bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 @up Nie da rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piquadrat Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 XiaomiTool (http://www.xiaomitool.com) też tego nie udźwignie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Jak nie spóbujesz, to się nie dowiesz. Mało który sprze pozwala oficjalnie na downgrade softu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 A to nie można pobrać softu i wgrać poprzez aktualizacje w systemie ? Jest tam opcja wybierz paczkę coś takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Ale nie downgrade. Ten powinno się robić przy pełnym wymazaniu pamięci, albo MiFlashem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebakiller Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Rozumiem dzięki za uświadomienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Korzysta ktoś z bety globala? Nie działa mi push w Gmail i Inbox i nie mam pojęcia jak go wymusić. Apki mają wszystkie uprawnienia plus autostart i ignorowanie oszczędzania energiiWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrynio Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Cześć, nie mam już pomysłu co mogę zrobić, więc opisze sytuacje. Kupiłem MI6 6/64 z gearbest, przyszedł z romem Miui Global 8.5 Stable 8.5.1.0 (NCAMIEG). Chciałem odblokować BT i w tym celu włączyłem debugowanie i wszedłem w mi status żeby podpiąć konto i wyskakiwał błąd 86006:(chińskie ptaszki), więc według rad wrzuciłem najnowszy rom global beta z en.miui.com i wrzuciłem go przed systemową apke updater i niby wszystko ok, konto się ładnie podpięło więc pobrałem mi unlock tool z miui.com/unlock i wszedłem w fastboota, zalogowałem się na swoje konto i przy 50% się zatrzymuje z błędem "Couldn't verify device" i nie wiem co jest grane. Na starszej wersji mi unlock na 50% wyskakuje, że not connected to mi phone,czyli tak jakby w trakcje rozłączało fastboota. Wygląda to trochę tak, że jest połączone w fastboot ok, bo pokazuje w cmd urządzenie, a po tym jak próbuje w mi unlock odblokować, wtedy już cmd po wpisaniu fastboot devices nie pokazuje urządzenia tak jakby się zawieszało albo coś w tym stylu. Macie jakieś pomysły co zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbiecik Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Rozumiem, że wysłałeś prośbę o zgodę na odblokowanie BL i dostałeś zgodę. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts