Dyskusja ogólna
493 topics in this forum
-
- 4 followers
- 966 replies
- 127.1k views
Czy wiadomo kiedy mniej więcej będzie wiadomo co nieco na temat polskiego miui redmi note 3 pro? bo nawet redmi 3 jest "wkrotce" a o redmi note 3 pro forum zapomniało //Z25: Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu
Last reply by Broski, -
-
- 1 follower
- 14 replies
- 6.1k views
Cześć, Chciałbym zainstalować na moim poprzednim telefonie (Xiaomi Redmi Note 3 PRO) androida 7 lub 8. Od strony producenta był tu dostępny android 6. Czy może mi ktoś pomóc w tym temacie? Czy można coś takiego zrobić? Gdzie pobrać instalację? Jak zainstalować? Nie znalazłem na forum nigdzie podobnego wątku, nie wiem czy źle przeszukuje, jeżeli tak proszę o link do takiego tematu. Dzięki za pomoc.
Last reply by Hajmdal, -
- 1 follower
- 5 replies
- 9.6k views
Witam. Prośba do osób które posiadają ten model z ROOTem. Potrzebne pliki systemowe dotyczące baterii. Dokładny adres "sys/class/power_supply/battery". Potrzebuję najlepiej całego folderu "battery". Mój problem polega na tym że po wymianie baterii na nową (zamiennik) wskaźnik baterii pokazywał -2%. Wszystkie znane mi sposoby (odłączenie baterii na 10 sek, reinstalacja systemu) nie pomagały. Dopiero grzebanie w tych plikach mi pomogło. Znalazłem plik odpowiedzialny za to co pokazuje wskaźnik. Po krótkiej zabawie tzn. po ręcznej zmianie wartości wskaźnika i po restarcie telefonu wszystko wróciło do normy do czasu aż ostatnio musiałem ponownie wgrać system. Wziąłem wipe wszy…
Last reply by tomek94, -
- 3 replies
- 2.7k views
To mój pierwszy wpis na tym forum więc chciałbym się grzecznie ze wszystkimi przywitać. No hej. Część oficjalną mamy za nami. Od jakiegoś czasu zamierzam się z kupnem nowych słuchawek. Ciągle coś mi się z nimi dzieje i postanowiłem, że spróbuję wyeliminować główny powód wszystkich uszkodzeń: kabel i/lub wtyk jack 3.5. W takim wypadku opcja słuchawek bezprzewodowych zdaje się być najrozsądniejszą. I jak tak zacząłem szukać to okazuje się, że jest coś takiego jak technologia aptX (HD, LL, różne odmiany ale ja chciałbym się skupić na tej podstawowej, bez żadnych sufiksów), którą opracowała dobrze nam znana firma Qualcomm. Technologia ta wymaga aby zarówno urządzenie odb…
Last reply by cooduaty, -
- 1 reply
- 1.7k views
Cześć. Coś się zmieniło w temacie odblokowywania na zablokowanym ekranie po wypowiedzeniu Ok Google (OK guugl) bo ostatni wątek znalazłem z 2017 roku. Chodzi mi o to by móc wywołać OK Google przy zablokowanym ekranie, urządzenie się wtedy ma uruchomić, a opaska Xiaomi odblokować ekran.
Last reply by Axles, -
- 4 followers
- 842 replies
- 50.9k views
Pojawił się nowy ROM Global DEV (6.3.31) na nasz telefon. Dziś dostałem OTA z 6.3.18. http://en.miui.com/thread-262559-1-1.html MIUI 7 Global Beta ROM 6.3.31 Full Changelog System Optimization - Increased image processing speed for image decryption database (03-22) Fix - Problems with performance after switching from mobile data to Wi-Fi (03-18) Clock / Calculator New - Long press alarm to select and delete multiple alarms (03-29) ...poza tym nareszcie jest pełne tłumaczenie na polski! No prawie pełne - np. aplikacja poczty i jakieś pojedyncze pozycje w menu dalej po angielsku.
Last reply by bogusz89, -
- 3 followers
- 1k replies
- 78.1k views
Witam. Instalował ktoś z was wersję stable? Jak działa czy są jakieś błędy? RN3Pro
Last reply by WombatPL, -
- 3 replies
- 977 views
Witam Dlaczego RN3p nie widzi mi żadnej karty w systemie extfat? (sprawdzałem 128GB i 4GB) każdą wykrywa jako uszkodzoną.
Last reply by dzik, -
- 3 replies
- 1.1k views
Hej, Mam wersję oprogramowania jak w poniższym pliku. Proszę o informację jak w szybki sposób mogę dokonać aktualizacji do najnowszego softu. Najlepiej bez konieczności czyszczenia wszystkiego w twrp.
Last reply by Lamcza, -
- 1 reply
- 1.1k views
Jak komuś brakowało podziału ekranu to jest wersja 9. 6.1.0 STABLE
Last reply by erni330, -
- 0 replies
- 1.4k views
Cześć. Potrzebuje, aby mój redmi note 3 pro sam się bootował/uruchamiał w momencie kiedy telefon jest wyłączony i zostanie podłączony do niego kabel usb z ładowaniem. Jest taka opcja?... Telefon miałby być zabudowany na stałe i nie było by fizycznego dostępu do przycisku power. Zależy mi na tym, aby w momencie kiedy dostanie prąd z usb - sam, automatycznie uruchamiał się android zamiast wyświetlania ikony o ładowaniu .. Telefon odblokowany aplikacją od xiaomi, zrootowany. fastboot oem device-info ... (bootloader) Device tampered: false (bootloader) Device unlocked: true (bootloader) Device critical unlocked: true (bootloader) Charger scre…
Last reply by abogucky, -
- 2 replies
- 1.2k views
Cześć! Od ostatniego czasu borykam się z problemem szybko znikającej baterii, jak i spowolnionym działaniem systemu. Z telefonu korzysta mi się o tyle dobrze, że przez 1,5 roku nie robiłem nawet factory reset, bo po prostu nie było mi to potrzebne (w przeciwieństwie do starego galaxy s3, gdzie co 2 miesiące musiałem zmieniać rom). Widzę, że na forum jest tego tak dużo, że nie jestem w stanie w krótkim czasie ogarnąć tyle różnych romów. Dlatego proszę was o pomoc w wyborze jak najprostszego, najmniej zapchanego, stabilnego romu. Nie mam dużych wymagań, chcę po prostu to szybko zainstalować i korzystać tak jak wcześniej. Jeszcze nic nie robiłem z tym telefonem, więc wszystk…
Last reply by kajfux, -
- 2 replies
- 847 views
Czy może mi ktoś podać linki do pobrania działającego xposed dla MIUI9 Beta (aktualnie 8.2.8), bo już nie mam siły do szukania i wgrywania cały czas czegoś innego na nowo. Za każdym razem albo wisi na logo MI albo jakieś inne błędy. Bedę naprawdę wdzięczny.
Last reply by Lamcza, -
- 3 replies
- 2.4k views
Witam wszystkich. Prosiłbym o podzielenie się informacjami czy warto sformatować kartę pamięci jako pamięć wewnętrzna? Czy nie wpłynie to negatywnie na działanie roota, twrp? Obecnie używam nitrogenos 8.1. Pozdrawiam
Last reply by piskor, -
- 4 replies
- 1.4k views
Mam teraz zainstalowana wersję Miui 9 wersja 8.2.8, ale coś mi się krzaczy nie pasuje mi... Czy mogę ściągnąć i wgrać http://en.miui.com/download-301.html stabilną wersję Version: V9.2.4.0.MHOMIEK (MIUI9) czy mogę to zrobić i czy ma to sens ? I oczywiście powiedzcie mi jak to zrobić lub podpowiedzcie mi linkiem.
Last reply by kernel, -
- 3 replies
- 1.1k views
witam czy próbował ktoś moze zrobic z tym lte 800??bo cos widzialem ze tam kombinuja ale czy sie komus udalo to nie wiem dlatego pytam tutaj
Last reply by bartek1608, -
- 4 replies
- 1k views
Czy ktoś ma działający showmax na miui9? Rom xiaomi.eu. u mnie mimo zainstalowanego magiska wywala komunikat że fon zrotowany i kiszka.
Last reply by DukeN, -
- 3 replies
- 905 views
Próbuję wysłać wniosek o odblokowanie bootloadera - wpisałem poprawnie kod SMS, ale potem wywala błąd (jako komunikat ze strony): 您所在的IP申请次数超标 co po przetłumaczeniu google twierdzi że to "Twoja aplikacja IP przekroczyła limit" o co chodzi?
Last reply by Kamil Kupiec, -
- 3 replies
- 1.2k views
Witam, zaktualizowałem mojego rn3p do miui 9 global stable. Niestety mam od tego czasu poważny problem. Powiadomienia o przychodzących SMS i z niektórych aplikacji np. Flash Score przychodzą z dużym opóźnieniem ok. 30 minut. Zawsze w tym momencie przychodzi wszystko naraz, a potem znowu cisza. Próbowałem i na global dev jest to samo. Oszczędzanie energii w aplikacjach wyłączone, wszystkie są dodane do autostartu i mają uprawnienia do wszystkich możliwych powiadomień. Co jeszcze można zrobić, żeby to naprawić? Czy można ewentualnie wrócić do poprzedniego miui 8 w którym tego problemu nie było? Dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam.
Last reply by crazykoko, -
- 2 replies
- 1.6k views
Cześć, Mam włożone dwie karty sim. Od jakiegoś czasu wyskakuje mi błąd ze brakuje miejsca w pamięci wewnętrznej. Czy istnieje jakiś sposób (poza włożeniem karty pamięci) aby mieć więcej pamięci wewnętrznej? Jak czyścić taka pamięć?
Last reply by erni330, -
- 0 replies
- 656 views
Witam. Ze względu na to że zapomniałem hasła do telefonu to muslem wyczyścić pamięć zdalnie z kompa. Po uruchomieniu zainstalowała się nowa wersja 9.4 Gdy wchodzę na neta przez chroma to blokuje mi strony i nie umie otwierać. Na innej przeglądarce bez problemu. Jak to zmienić?
Last reply by zolty83, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witam, proszę o informację w jaki sposób można przejść z wersji stable xiaomi.eu na najnowszą wersję global stable tj. V8.5.7.0.MHOMIED. Czy wystarczy jak pobiorę instalator (link poniżej) i wskaże go w narzędziu aktualizacji: http://bigota.d.miui.com/V8.5.7.0.MHOMIED/miui_HMNote3ProGlobal_V8.5.7.0.MHOMIED_c99a534012_6.0.zip
Last reply by mariusz.ur, -
- 2 replies
- 1.2k views
Witam. Obecnie używam viper os w najnowszej wersji. Czy znacie jakąś aplikacje albo sposób jak zrobić żeby tapety ekranu blokady zmieniały się automatycznie? Na miui jest to wbudowane ale na custom romie tego nie ma. Próbowałem już z różnymi aplikacjami ale bez skutku. Tapety google działają jedynie jak ustawi się tapetę plus ekran blokady, natomiast nie można ustawić samej blokady. Pozdrawiam.
Last reply by luki!, -
- 3 followers
- 708 replies
- 50.2k views
Mam pytanko do uzytkownikow redmi note 3 pro Jak z waszym czasem na baterii. Bo osobiscie musze przyznac ze Jak na 4k mah to kiepsko. Telefon byl kupiony na ibuygou. Kolega kupywal go razem ze mna I ma ten Sam problem
Last reply by gumisv6, -
- 0 replies
- 709 views
Witam Po ostatniej aktualizacji zniknął mi skrót do ekranu bez przewodowego. O co chodzi? Jak to możliwe? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Roberttt,