Genera Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Próbuję wysłać wniosek o odblokowanie bootloadera - wpisałem poprawnie kod SMS, ale potem wywala błąd (jako komunikat ze strony): 您所在的IP申请次数超标 co po przetłumaczeniu google twierdzi że to "Twoja aplikacja IP przekroczyła limit" o co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Czasem są z tym problemy, spróbuj z innego IP, np. sieci komórkowej/komputera, jak nie podziała to jakiś vpn z Chin i pójdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genera Posted February 10, 2018 Author Share Posted February 10, 2018 Dzięki za odpowiedź. Niestety z VPN też nie przechodzi. Na innych poradnikach piszą, że trzeba odczekać parę dni jeżeli wniosek jest wysyłany z nowego konta. A jest to nowe konto, bo mój problem jest dużo bardziej złożony. Zależy mi bardzo na wgraniu nowego ROMa, w sumie wszystko jedno jakiego. Chcę sformatować telefon do zera. Problem polega na tym, że mam do starego konta Xiaomi przypisany stary numer telefonu, który już dawno temu wyrzuciłem. Nie wiedziałem jednak że byłby mi potem potrzebny do takich rzeczy. Weryfikacja konta jest o tyle uciążliwa, że system wysyła te kody weryfikacyjne na stary numer. Nie mogę na koncie praktycznie niczego zmienić. Dlatego założyłem nowe konto. Support Xiaomi zamiast ułatwiać mi zmienić numer, tylko wszystko utrudnia. Powoli tracę na to cierpliwość. Dlatego proszę o pomoc, może da się jeszcze coś zrobić Tak btw - kto wymyślił w ogóle coś takiego jak zablokowany bootloader? Smartfon nie jest moją własnością i nie mogę go sobie modyfikować tak jak mi się podoba? Bezsens. Wyobrażacie sobie co by było gdyby wszystkie Windowsy miały poblokowane bootloader? Bo ja nie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Xiaomi zabezpiecza się przed wgrywaniem dziadostwa na swoje telefony. Ktoś wgra jakiś syf to nie będziesz miał pretensji do sprzedającego tylko do xiaomi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts