JoHnNy08PL Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 I ile to wyszło na złotówki? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
relyter Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Karta SD jest? Bo jakoś różne informacje na ten temat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptor Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Pozwolę się wtrącić do wątku: Mam zamiar sprawić sobie Note3 Pro. Widzę, że moi przedmówcy są zadowoleni z zakupu poprzez Spellmall, a tam też chcę kupić bo zależy mi na wysyłce z EU (szybciej i nie muszę się martwić o VAT). Jeśli mogę zadać kilka pytań: Czy telefon po wyjęciu z pudełka jest używalny na tyle, że można od razu przełożyć kartę SIM i używać go jako jedyny telefon? Czy trzeba najpierw bawić się w odblokowanie bootloadera/zmianę softu/wywalenie chińskich aplikacji? Co do bootloadera - ktoś się już bawił w odblokowanie? I czy trzeba to zrobić żeby telefon zrootować? Rootowanie - da się w ogóle? Dla mnie to bardzo ważne ze względu na kilka aplikacji których używam... Co do oprogramowania - dla mnie może ono być w wersji EN. Byleby było stabilne... Pozdrawiam serdecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Jeśli kupisz w spemall VAT masz z głowy. Jeśli chodzi o użytkowanie telefonu. Musisz sobie go spersonalizwac jak każdy telefon z androidem. Natomiast kwestia wgrywania softu jest konieczna jeśli będzie przeszkadzał ci brak języka polskiego ponieważ w tym co dostaniesz będzie wgrany angielski i chiński. Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptor Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Angielski mi nie przeszkadza. Natomiast telefon musi mieć stabilne oprogramowanie i możliwość zrootowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Roota dopiero bo odblokowaniu bootloadera a oprogramowanie jest stabilne. Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 hmm wtrące się:) z tego co mi wiadomo to na wersji na mediateku instalowało się rom przez SP flash tool i root był od razu. więc jak pojawi się jakiś rom to root już będzie na pokładzie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 tak na wersje na mediateku jest. Do wersji pro nie ma jeszcze miuipolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmuhha Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Panowie Co sądzicie? Na sklepie http://tentelefon.com/ do 00 są ogromne promocje. Pytanie tylko czy to tylko pic na wodę? Nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat tego sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycz Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 co ja sądzę? Że marketingowcy za takie spamowanie forów powinni polecieć Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 A próbował ktoś kupić go na ibuygou? Trochę się pośpieszyłem i go tam kupiłem, okazało się, że to pre-order (twierdzą, że wyślą do dwóch tygodni). Warto wycofać zamówienie i kupić w spemall? Dałem za niego 275,69$ więc pytanie czy jest sens robić zamieszanie czy czekać sobie już (w spemall wychodzi jakieś 20$ taniej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 No i nadszedł dzień w którym mój Redmi Note 4G zostanie zastąpiony Note'a 3 Pro w wersji 2GB/16GB zamówiłem na geekbuing.com za 180$ więc cena dobra, a teraz pozostało tylko czekać do 10.03 na wysyłkę Swypnięte z Note LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
eject Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 8 godzin temu, kamaloo napisał: A próbował ktoś kupić go na ibuygou? Trochę się pośpieszyłem i go tam kupiłem, okazało się, że to pre-order (twierdzą, że wyślą do dwóch tygodni). Warto wycofać zamówienie i kupić w spemall? Dałem za niego 275,69$ więc pytanie czy jest sens robić zamieszanie czy czekać sobie już (w spemall wychodzi jakieś 20$ taniej). jasne że anuluj i zamawiaj w spemall, na forum gdzieś jest jeszcze kod na 3% rabatu, masz pewność braku vat i dostawę w 2 tygodnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 A kupując w spemall dostaję dwuletnią gwarancję w Polsce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eject Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 nie, a na ibuygo dostaje? ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
eject Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 (edited) no to rzeczywiście trzeba się zastanowić czy przepłacać 30$ i dodatkowo ryzykować 63$ vatu. za 2 lata gwarancji w Polsce, czy mieć telefon w 2 tygodnie z roczną gwarancją w Chinach i odłożone 350zł na ewentualną naprawę, chyba że w ibuygou też jest opcja ubezpieczenia od vatu? Edited February 16, 2016 by eject Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 W tej cenie mam ubezpieczenie od vatu tzn zwracają go w ileś tam dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eject Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 no te 30$ różnicy, jak by mi się nie śpieszyło to chyba bym poczekał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Mam pytanie ile wyszlo z przesylka w spellmalu i jaki byl czas realizacji od zamowienia do doreczenia? Jest ktos kto ewentualnie moze mi pomoc z zamowieniem z spellmala. Bo raz juz zostalem oszukany i chcialbym tego drugi raz uniknac... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrc81 Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Ja zamówiłem na xiaomiforsale z wysyłką za pobraniem nie spieszy mi sie , na stronie informacja ze dostawa w ciągu 2 tyg zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kufciak Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Wiadomo coś w temacie roota? Nigdzie nie widziałem nic na miui.eu. Ma ktos jakieś info? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 (edited) Do wersji pro chyba nie ma jeszcze nic ani roota ani zadnego romu oprocz tego zainstalowanego:/ martwi mnie to bo przeciez na xda juz powinno cos byc... Edited February 16, 2016 by marcinj6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Chyba dopiero 10 marca ma trafić oficjalnie do sprzedaży więc mnie to nie dziwi. Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 no właśnie ciekawe a użytkownik "Zyga123" napisał do xiaomi4you kiedy będzie dostępny u nich model PRO i otrzymał informację: "napisalem do Xiaomi4you kiedy będą miec Redmi Notę 3 pro w ofercie, ich odpowiedź: Najwcześniej pod koniec marca - obecnie ten model posiada wady wieku niemowlęcego polecamy Note 3 - różnica niewielka" dzisiaj miałem zamówić ze spemalla RN3PRO ale teraz się zastanawiam ponadto nie ma jeszcze roota ani żadnego romu w tym miuipolska na zablokowany bootloader.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Ciekawe bo nigdzie indziej ludzie nie piszą o problemach wieku niemowlęcego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marandos Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 (edited) Narzekania naszych forumowiczów też nie widzę . Ciekawe co mają dokładnie na myśli.. Edited February 16, 2016 by marandos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Na GearBest też będzie w sprzedaży od 10.03. Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 (edited) Być może te dostępne od 10.03 będą miały już wgrany global rom, bo chyba wtedy też mają zacząć dystrybucję w Indiach. Edited February 16, 2016 by kamaloo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kadi Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Być może te dostępne od 10.03 będą miały już wgrany global rom, bo chyba wtedy też mają zacząć dystrybucję w Indiach. Warto czekać? GT-I9300 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 (edited) ja już zamówiłem na spemallu raczej nie warto czekać. Edited February 16, 2016 by marcinj6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Ja na swojego czekam, skusiła mnie dwuletnia gwarancja w Polsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 (edited) 5 godzin temu, marcinj6 napisał: no właśnie ciekawe a użytkownik "Zyga123" napisał do xiaomi4you kiedy będzie dostępny u nich model PRO i otrzymał informację: "napisalem do Xiaomi4you kiedy będą miec Redmi Notę 3 pro w ofercie, ich odpowiedź: Najwcześniej pod koniec marca - obecnie ten model posiada wady wieku niemowlęcego polecamy Note 3 - różnica niewielka" dzisiaj miałem zamówić ze spemalla RN3PRO ale teraz się zastanawiam ponadto nie ma jeszcze roota ani żadnego romu w tym miuipolska na zablokowany bootloader.... Ależ oczywiście, każda wymówka jest dobra. Nie ma żadnych problemów. No chyba, że brak pl softu i roota to problem wieku dziecięcego. Dnia 15.02.2016o14:31, ptor napisał: Pozwolę się wtrącić do wątku: Mam zamiar sprawić sobie Note3 Pro. Widzę, że moi przedmówcy są zadowoleni z zakupu poprzez Spellmall, a tam też chcę kupić bo zależy mi na wysyłce z EU (szybciej i nie muszę się martwić o VAT). Jeśli mogę zadać kilka pytań: Czy telefon po wyjęciu z pudełka jest używalny na tyle, że można od razu przełożyć kartę SIM i używać go jako jedyny telefon? Czy trzeba najpierw bawić się w odblokowanie bootloadera/zmianę softu/wywalenie chińskich aplikacji? Co do bootloadera - ktoś się już bawił w odblokowanie? I czy trzeba to zrobić żeby telefon zrootować? Rootowanie - da się w ogóle? Dla mnie to bardzo ważne ze względu na kilka aplikacji których używam... Co do oprogramowania - dla mnie może ono być w wersji EN. Byleby było stabilne... Pozdrawiam serdecznie. Nie ma póki co roota, sam nad tym ubolewam. Greenify działa w miarę bez roota, chińskie apki da się wyłączyć (większość) w ustawieniach aplikacji. A po zmianie launchera resztę pokrywać. Aczkolwiek włączający się sklep xiaomi zamiast Google Play po kliknięciu na link na stronie internetowej irytuje. Co do używalności - jak zainstalujesz Google apps i wyłączysz chińskie apki o czym pisałem wyżej to jest bardzo ok. (tylko ten nieszczęsny sklep xiaomi...) Root pewnie się pojawi, tak samo jak dla Redmi 3. Według mnie aktualnie po prostu za mało ogarniętych osób ma ten telefon, żeby już był sposób na roota. Oprogramowanie jest według mnie stabilne. Używam go od wtorku i póki co zero problemów. Dnia 15.02.2016o16:41, kedar1333 napisał: Roota dopiero bo odblokowaniu bootloadera a oprogramowanie jest stabilne. Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka Akurat root i odblokowanie bootloadera ma mało ze sobą wspólnego. Tzn o ile zawsze przy odblokowanym bootloaderze root jest dostępny, to z drugiej strony możesz mieć roota na zablokowanym bootloaderze. I nie dotyczy to tylko smartphone od Xiaomi, ale wszystkich innych z androidem. Edited February 16, 2016 by Lanc Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Muszę sprostować moją wypowiedź odnosnie stabilności softu. Po dłuższym użytkowaniu stwierdzam iż telefon ma problem z poprawnym działaniem dual simu tzn czasem startuje tylko jedna karta po włączeniu telefonu a czasem zaczyna mielic zasięg i się resetuje. Napisałem do spemalla o tym a oni odpisali iż to problem z softem jest i że czekają na aktualizacje usuwajace różne błędy. Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kufciak Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 no właśnie ciekawe a użytkownik "Zyga123" napisał do xiaomi4you kiedy będzie dostępny u nich model PRO i otrzymał informację: "napisalem do Xiaomi4you kiedy będą miec Redmi Notę 3 pro w ofercie, ich odpowiedź: Najwcześniej pod koniec marca - obecnie ten model posiada wady wieku niemowlęcego polecamy Note 3 - różnica niewielka" dzisiaj miałem zamówić ze spemalla RN3PRO ale teraz się zastanawiam ponadto nie ma jeszcze roota ani żadnego romu w tym miuipolska na zablokowany bootloader.... Hahaha jaka ściema, nie złapali się na dostawę w pierwszym rzucie i nie mając ich na stanie wciskają kit że lepiej poczekać i kupić od nich jak będziesz. Litości.. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 https://youtu.be/sNN2ExVzA6c?t=7m51s Popatrzcie na wersję MIUI Wcześniej na filmie widać też, że języków do wyboru jest masa + nie ma chińskich apek zainstalowanych na start. Zapewne na dniach ten rom zostanie gdzieś wrzucony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts