Rafaello Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 No to czekamy może się w końcu coś ruszy z tymi romami do PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Mały teścik z forum MIUI: http://en.miui.com/thread-222807-1-1.html W PCMark'u Note 3 na Helio X10 miał czas pracy 7h 8min, a na Snapie ma 15h 9min więc to ciekawa różnica jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 A ktoś z posiadaczy może potwierdzić, że wyświetlacz to "sunlight display" taki jak np w mi4i: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Działa ta funkcja sunlight Tylko, że kontrast musi być ustawiony na auto. No to czekamy może się w końcu coś ruszy z tymi romami do PRO To akurat jest oficjalny rom na resztę świata. Ruszy się pewnie jak więcej osób go dostanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kufciak Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Działa ta funkcja sunlight Tylko, że kontrast musi być ustawiony na auto. To akurat jest oficjalny rom na resztę świata. Ruszy się pewnie jak więcej osób go dostanie. Również potwierdzam Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Sprawdzałem również na swoim Redmi działanie Sunlight i również działa B-) Sent from my Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arekini Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Panowie (a może i Panie), telefon już macie kilka dni co niektórzy, więc mam ważne pytanie: jak z baterią? Cały dzień idzie bez problemu wytrzymać przy intensywnym używaniu? Jakie mniej więcej SOT-y robicie, oczywiście przy w miarę normalnym używaniu, ani nie graniu non-stop, ani na 2g tylko Bo przyznam szczerze, wcześniej miałem Letv x600 i sprzedałem go jedynie dlatego, że przy moim używaniu SOT na granicy 4h, co niestety delikatnie za mało. Takie 5h to dla mnie optymalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 (edited) Tel odpalony od 13h 51m, przez 9h WiFi, reszta czasu LTE. Do tego nonstop odpalony BT (smartwatch) + przez 5h aktywny BT (radio internetowe puszczone na głośniku BT). Paredziesiąt SMS, 10 minut rozmów, SOT 3h12m i mam jeszcze 42% baterii. W tle fb, messenger, do tego z godzina przeglądania netu. Generalnie przy bardzo podobnym użytkowaniu jak wyżej wyciągam bez problemu 6h SOT. Minimalnie miałem chyba 5,5h ale w tym było 1h grania w Hearthstone. Po przejściu z LG G2 (który swego czasu był królem baterii) jak dla mnie jest świetnie. Jak wyjdzie root i będzie się dało wywalić resztę chińskich apek i dobrze skonfigurować greenify to już w ogóle będzie kosmos [; Edited February 17, 2016 by Lanc Link to comment Share on other sites More sharing options...
arekini Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 No to mnie bardzo ucieszyłeś, bo dawniej też miałem G2 i tak - był kozak do teraz uważam, że to najlepszy telefon jaki miałem, i pewnie miałbym dalej, ale to 16 Gb wbudowanej, nierozszerzalnej pamięci, to niczym gwałt na duszy mej było. To tylko moje domysły, ale pewnie root będzie ogarnięty do końca lutego, bo telefonik miodzio się szykuje (właściwie już jest), więc kwestia czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 32GB G2 z tej strony, aczkolwiek też mi miejsca brakowało i już mulić zaczynał ;( No to względem baterii jest porównywalnie albo nawet ciut lepiej niż G2. A tutaj jednak większy ekran jest Ja też jestem pewny, że root w najbliższym czasie się pojawi. Aktualnie po prostu wersję Pro ma za mało ludzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arekini Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 @Lanc a powiedz mi jeszcze taką sprawę - jak wypada aparat RN3 Pro na tle tego w G2? Bo przyznam szczerze, że poziom G2 był dla mnie bardzo satysfakcjonujący. Rozczaruje mnie ten telefon w tym aspekcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 A jak jest z przeglądarką stockową od MIUI, zaśmiecona chińskimi znaczkami, linkami i odnośnikami na angielskiej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 @Lanc a powiedz mi jeszcze taką sprawę - jak wypada aparat RN3 Pro na tle tego w G2? Bo przyznam szczerze, że poziom G2 był dla mnie bardzo satysfakcjonujący. Rozczaruje mnie ten telefon w tym aspekcie? Jutro zrobię jakieś foty porównawcze. Generalnie na G2 są o wiele mniejsze szumy w słabym świetle bez lampy. Za to w G2 mnie od zawsze irytował źle dobierany balans bieli przez aparat. Redmi się tu spisuje idealnie. Do tego fotki z lampą na mega plus xiaomi. A jak jest z przeglądarką stockową od MIUI, zaśmiecona chińskimi znaczkami, linkami i odnośnikami na angielskiej wersji? Super szybka i płynna ale nie da się w niej zmienić stockowej wyszukiwarki na Google. Tak więc aktualnie używam chrome (od zawsze jechałem na wbudowanych przeglądarkach bo zawsze były najlepszą opcją). Ale pewnie w wersji Miui global będzie Google. Żeby nie być gołosłownym w kwestii baterii, parę screenów. W momencie kiedy nie działało WiFi, aktywne było lte. Jak dla mnie bateria kosmos. Zobaczcie jaki jest czas działania i to, że zostało jeszcze prawie 1/4 baterii ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Jak na takie czasy aktywnosci telefonu i swiecenia ekranu to jest rewelacyjnie. Az niechce sie wiezyc ze to wina samego procka ze wyniki z x10 są takie marne w porownaniu do s650. Wyslane z G7 przez Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kufciak Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Bateria w porównaniu z RN3 trzyma dużo lepiej, generalnie 2 dni nawet przy dość sporym użytkowaniu jest osiągalne. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar1333 Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Dziś dostałem ze sklepu w którym zakupiłem mojego redmi note 3 pro takie info tj: please update the firmware for your phone by the link :http://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/ O który soft im chodzi? Jak wgrać go z zablokowanym bootloaderem? Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Jak narazie same plusy przemawiają za Redmi Note 3 Pro Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
glass Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Jak narazie same plusy przemawiają za Redmi Note 3 Pro Swypnięte z Redmi Note 4G Telefonik no może poza aparatem bardzo fajny ale brak obsługi lte 800mhz to jego bardzo duży minus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Bateria w porównaniu z RN3 trzyma dużo lepiej, generalnie 2 dni nawet przy dość sporym użytkowaniu jest osiągalne. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Witam. Zgadzam się z kolegą. 2 dni można wyciągnąć bez większego problemu. Ja dziś na baterii też już prawie 3 dzień, tel używany normalnie. Rozmowy, komunikatory, internet po Wi-Fi sporadycznie z sieci komórkowej, tylko muszę zaznaczyć że używam programu zmiany profilu i od 0:00 tel wchodzi w tryb "snu" gdzie ekran się ścienna na minimum i włączony jest tryb ✈ samolotowy i tak do 7:25. Załączam screeny Sent from my Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Telefonik no może poza aparatem bardzo fajny ale brak obsługi lte 800mhz to jego bardzo duży minus Seria "Redmi" nigdy nie słynęła z wybitnych zdolności fotograficznych Co do pasma 800mhz też mnie to boli, ale żaden telefon Xiaomi jego nie obsługuje i myślę że "Mi 5" też nie będzie. U mnie w domu 3G ledwo łapie więc o LTE mogę zapomnieć jak narazie.... Swypnięte z Redmi Note 4G Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Ktoś wie jaki jest "codename" tego telefonu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Ktoś wie jaki jest "codename" tego telefonu? Kenzo - gdzieś mi się obiło. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 (edited) 16 minut temu, Antek Szprycha napisał: Kenzo - gdzieś mi się obiło. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Dobrze Ci się odbiło Sent from my Redmi Note 3 Edited February 18, 2016 by Rafaello Link to comment Share on other sites More sharing options...
patologia941 Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 A czy ktoś z was również ma taki problem z redmi note 3 pro jak na moim filmiku? Właśnie wysłałem filmik do ibuygou bo nie chcieli uwierzyć, że coś mi "lata" w telefonie.https://www.youtube.com/watch?v=rt9D-EjgCYg Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 (edited) A ja mam pytanie we wtorek zakupilem redmi note 3 pro ze spemall. Wczoraj towar zostal wysłany i dostałem tracking number ale nigdzie nie mogę znaleźć możliwości sledzenia przesyłki z EU Express. Kurde było by dobrze żeby do dostawy telefonu do mnie był już root i multilanguage rom żeby odrazu wrzucić. Edited February 18, 2016 by marcinj6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eject Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Paczka idzie z chin do Francji przez SF Express, a nastepnie przez Chronopost. Chronopost jest czescia grupy DPD, takze tracking mozna na ich stronie sprawdzac.Tu masz strony do sledzenia tej przesylki:SF Express: http://www.sfb2c.com/?a=trackEn17track SF Express: https://www.17track.net/pl/result/expre ... 0012.shtml17track DPD: https://www.17track.net/pl/result/expre ... 0007.shtmlDPD: https://www.dpd.com/trackingChronopost: http://www.chronopost.fr/enJak paczka jest w chinach to najlepiej pokazuje status na stronie SF, jak dojdzie do francji to najszybciej aktualizowany jest na stronie DPD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Dzieki wielkie za wyczerpujaca odpowiedz;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 22 minuty temu, marcinj6 napisał: A ja mam pytanie we wtorek zakupilem redmi note 3 pro ze spemall. Wczoraj towar zostal wysłany i dostałem tracking n JA zakupiłem w sobotę i tez dopiero wczoraj został wysłany. Ja to mam nadzieję że do końca przyszłego tygodnia przesyłka dotrze, NA szczęście zgodę na odblokowanie bootloadera już mam. Pytanie tylko czy pójdzie jak w zwykłym RN3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Mi sie wydaje ze do piatku przyszlego powinien juz dotrzec napewno. Teoretycznie 9 dni roboczych wypada w przyszla niedziele. A pisalo od 6-9 roboczych dni.. Wczoraj napisali maila ze zostal wyslany. A dzisiaj na order list pisze ze zostal wyslany dzisiaj o godzinie 10.09. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eject Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 mi ostatnio szło równe 10 dni roboczych eu express Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Panowie, ile kosztuje XRN3 Pro w przeliczeniu na PLN? Pytanie kieruję do tych, którzy kupili ten telefon na zagranicznych aukcjach Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Panowie, ile kosztuje XRN3 Pro w przeliczeniu na PLN? Pytanie kieruję do tych, którzy kupili ten telefon na zagranicznych aukcjach Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka Aktualnie jakieś niecałe 1050 zł za wersję 3/32. A czy ktoś z was również ma taki problem z redmi note 3 pro jak na moim filmiku? Właśnie wysłałem filmik do ibuygou bo nie chcieli uwierzyć, że coś mi "lata" w telefonie. Wibracje ci działają? Bo to z reguły jest jedyna ruchoma cześć w telefonie. Aczkolwiek mi to brzmi na jakąś wadę produkcyjną, może bateria nie doklejona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Mi z przesyłką, szkłem i pokrowcem wyszedł 1045 zł. Wersja 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 (edited) Rafullo a gdzie kupowałeś? Bo ja kupiłem na spemallu i wyszedł mnie 1047zl bez szkła i bez etui(wer 32gb) ale za to nie płace vatu bo wysyłka EU Express. Heh teraz doczytałem ze kupiłeś w spemallu też:) a jakim cudem w tej cenie masz jeszcze etui i szkło przecież nie jest droższy niż w sobote:) Edited February 18, 2016 by marcinj6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Jaki sklep polecacie? Ile czekaliście? Jest możliwość zapłaty za pobraniem? Bo na polskich aukcjach nieprędko się go doczekam... Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts