Problemy techniczne
940 topics in this forum
-
- 0 replies
- 6.2k views
redmi note 2 prime Miu by xiaomi.e 9.2 stabilna 9.2.2.0 czy ten telefon lub ta wersja rom posiada opcje wybierania głosowego? mianowicie rozchodzi mi się aby połączyć się z zestawem głośnomówiącym w samochodzie (bluetoof) i poprzez zestaw dzwonić lub wybierać kontakty do których chcemy dzwonić .....
Last reply by robertj, -
- 0 replies
- 553 views
Podczas skanowania urządzenia mam zakładkę trybu gry, która za każdym razem zmienia język. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Last reply by DzikuseQ, -
- 9 replies
- 1.2k views
System się zawiesza, wyskakujące okienka z informacją o zatrzymanej aplikacji. Proszę o pomoc
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 607 views
Witam, postanowiłem ożywić czasowo 2 gdzie miałem rozlany ekran, zamówiłem nówkę z ramką brat zamontował i ekran działa, jednak przez 3 sekundy wszystko jest okej, nastepnie wyskakują pionowe naprzemienne pasy co wygląda tragicznie i tu pytanie czego to jest wina ? Wadliwy ekran, ponieważ nie działa w nowej ramce przycisk pogłaśniania, stąd mój pierwszy wniosek drugi to wina .. baterii? od nowości (2016) była lipna bo trzymała max 1,5 h jednak póki ekran nie był zbity wyświetało się wszystko dobrze, teraz schodzi szybciej niż 1% na minutę więc zdaje mi się że jest do śmieci mimo że programy pokazują, że jej stan jest dobry, zatem jakieś sugestie w czym tkwi…
Last reply by purito7, -
- 0 replies
- 671 views
Witam posiadam xiaomi redmi note 2 prime z wgranym softem Miui 9 v9.2.2.0 LHMCNEK stabilna problem polega w tym że menu bluetooth nie opcji w tym sofcie przesyłania dżwięku z multimediów np rozmowy viber lub whats app albo muzyki z YT ....Można tylko uzyskać połączenie telefoniczne z zestawem głośnomówiącym czyli zwykłą rozmowę telefoniczną .... dodam że zestaw głośnomówiący współpracuje z innymi urządzeniami innych marek i odbiera multimedia.... Czy ktoś spotkał się z tym problemem i użył może jakieś apki w celu uzyskania połączenia bluetooth dla multimediów? czy od razu zmienić oprogramowanie miu na inne,jeżeli tak to jaki soft współpracuje i jest godny…
Last reply by robertj, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witajcie, od paru dni telefon nieregularnie od czasu do czasu samoczynnie leżąc podłączony pod ładowarkę czy bez ładowarki samoczynnie plumka, wygaszony czy wlaczonym ekranem krótkie dwa sygnały "plum plum". Nie przywracałem do ustawień fabrycznych bo nie chce tego robić z oczywistych względów. Niby wszystkie aplikacje zamknięte, pokazuje ok 960MB wolnych. W jaki sposób namierzyć co powoduje to plumkanie ? Pozdrawiam amigancik teraz jeszcze sprawdzilem ze jak wlacze tryb samolotowy to nie plumka - czyli cos z siecia zwiazanego chyba
Last reply by amigancik, -
- 0 replies
- 865 views
Padła mi płyta główna.Kupiłem inną używaną z rozbitka.Wszystko działa lecz nie mogę się zalogować się do swojej chmury Xiaomi.Na obecnej płycie zalogowane jest konto poprzedniego właściciela i żeby się z niego wylogować potrzebne jest hasło.Wgrałem nowe oprogramowanie i wydaje mi się że dałem opcje czyszczenia , ale nie jestem pewien.Teraz w recovery czyszcze dane ale i tak konto zalogowane jest nadal.Jak usunąć to konto z telefonu?
Last reply by cinek100, -
- 2 followers
- 106 replies
- 13k views
Urządzenie Redmi Note 2 Prime, ostatni dostępny ROM dev MIUI Polska. Zaczęło się od jakiegoś dziwnego mulenia Play Store właśnie, potem błędy aktualizacji tytułowych aplikacji, następnie po wgraniu systemu na czysto (po full wipe) nie można ich wogóle zainstalować. Najpierw bardzo długo się pobiera, po czym bardzo długo instaluje, a na koniec okazuje się że jest jakiś błąd instalacji lub nie zainstaluje się wcale. Do tego system restartuje się okrutnie długo.przez wyrażenie okrutnie Mam na myśli na przykład 10 minut lub coś koło tego.Przedziwna sytuacja. Czy ktoś potrafi rozwiązać ten problem, naprawić? Wysłane z mojego Lenovo YT-X703L przy użyciu Ta…
Last reply by _SABAT_, -
- 1 follower
- 3 replies
- 2.3k views
Otóż przychodzę z dość dziwnym problemem, a mianowicie - pobrałam dziś nowy font (który wgrałam jako motyw, nie czcionkę, rozszerzenie .mtz). Żeby zachować wygląd wcześniej ustawionego motywu (domyślny, z klasycznymi ikonkami) po ustawieniu motywu-fonta ustawiam sobie swoje ikonki i zmieniam tapetę na taką, jaka była wcześniej. Niestety po paru godzinach najczęściej telefon na moment przycina, a ja mam z powrotem stare ikonki, które pojawiły się wraz z wgranym fontem. Czy da się coś z tym zrobić? Nie ukrywam, że potrafi to być upierdliwe.
Last reply by lexemi, -
- 71 replies
- 10.8k views
Witam. Posiadam xiaomi redmi note 2 od maja tego roku. Od jakiegoś miesiąca bateria potrafi z 50 % zejść w minute do 5% albo nawet całkowicie się rozładować, bez konkretnej przyczyny. Dziś stało się to plus bateria będąc na 0% nie chciała się ładowac, pomógł 3 restart telefonu. Co to może być? Bateria do wymiany?
Last reply by eforfunopen, -
- 1 reply
- 1.2k views
Po kliknięciu 7 razy na wersję MIUI pojawia mi się komunikat że jestem programistą,ale nie mam opcji programisty,nie pojawiają się. Chciałbym sprawdzić czy debugowanie usb jest włączone.Pomożecie?
Last reply by robertj, -
- 1 reply
- 914 views
Hej, pojawił mi się około tygodnia temu taki problem, że nie mogę dodać zdjęcia/obrazka/videa z galerii ani z menadzera plików (jedynie robiąc aparatem w danej chwili) z poziomu przeglądarki internetowej (sprawdzane różne). W aplikacjach (instagram, whacapp, messenger) wszystko działa. Czy to poczta, czy facebook, czy jakakolwiek strona - nie mogę zauploadowac zdjęcia, pojawiają mi się jedynie takie opcje: Nie były robione żadne aktualizacje w tym czasie ani instalowane nowe aplikacje. Uprawnienia przeglądarka ma. Ktoś ma jakiś pomysł?
Last reply by ptalka, -
- 0 replies
- 674 views
Cześć. Piszę do Was, ponieważ od kilku dni coś jest nie tak z dotykiem w moim telefonie, mianowicie, gdy dotykam w miejscu klawiatury, dokładnie po środku, mniej więcej tam gdzie "Przesuń by odblokować", to dotyk świruje i zachowuje się tak jakbym jednocześnie dotykał jeszcze na górze ekranu po całej szerokości (Na wysokości gdzie znajduje się funkcja wideorozmowy w aplikacji Messengera). Padło z poziomu hardware'u czy da się jeszcze jakoś uratować sytuację? Jestem przywiązany do tego telefonu i wartość ma dla mnie bardziej sentymentalną, dlatego chciałbym go uratować zamiast wymieniać ;p Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia, Hierro.
Last reply by Hierro, -
- 1 follower
- 6 replies
- 3.2k views
Kilka dni temu w moim niespełna 3-letnim Redmi Note 2 Prime spuchła bateria. Zamówiłem nową. Ta spuchnięta nadal działała, więc kontynuowałem korzystanie. Akurat oglądałem YT, kiedy nagle telefon się wyłączył i nie chciał na powrót uruchomić. Od razu mi zatrybiło, że to bateria, więc ją wyciągnąłem, a smartfona (bez baterii) podłączyłem do prądu. Niestety tylko mi wibrował jak przy bootloopie i nic się nie wyświetlało, toteż olałem sprawę i czekałem na nową baterię. Dzisiaj przyszła, więc zgodnie z instrukcją, włożyłem do telefonu i odpaliłem. Normalnie wyświetla się logo "Mi.com", a pod spodem logo Androida z tymi migającymi kropkami. Niestety, po chwili logo Andka…
Last reply by VanBruggen, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.5k views
Próbuję "ratować" swojego RedMi Note 2 Prime tak by posłużył mi jak najdłużej. Wrzucałem przeróżne ROMy (MIUI 9.6.3.0/Viper/LineageOS/crDroid/dotOS) ale przy każdym mam niespodziewane restarty. Czy wiecie może czy gdzieś przechowywane są logi systemowe - w końcu to system operacyjny i powinien mieć jakieś informacje co wywołało crash/restart i czy jakaś aplikacja nie powoduje dziwnego zachowania systemu? A może to sprzęt umiera? A jeśli tak to jak można przetestować pamięć, flash i inne komponenty?
Last reply by Manius, -
- 1 follower
- 111 replies
- 7.4k views
Cześć. Posiadam Redmi Note 2 juz ponad 2 lata, latał na jeszcze jakimś starszym ROMie, nie pamiętam może 6.1.29, coś koło tego, w każdym razie jak działało to go nie zmieniałem. Wczoraj wieczorem zaczynała padać mi bateria i nie zdążyłem podpiąć go do ładowarki. Padnięty telefon dałem do ładowania, powinno wtedy pokazywać pustą baterię z 0% a pokazywało 45% - dziwne. Problem w tym że gdy chcę uruchomić telefon, cały proces kończy się na logo MI. android się ładuje, znika pasek ładowania i zostaje samo logo MI. Telefon się nagrzewa podczas uruchamiania, nie wiem czemu. Gdy próbuję uruchomić fastboot, no to podobnie, zostaję na logu królika. Jakiś pomysł jak to od…
Last reply by fancik, -
- 2 followers
- 74 replies
- 12.2k views
Wiam Od środy posiadam Redmi Note 2 Prime. Wgrałem Miui Polska, zrobiłem wipe oraz ponownie wgrałem Miui Polska. Telefon działa płynnie lecz czasem zdarzają się jakieś spadki płynności. Jak dotąd zdarzyły mi się 3 restarty telefonu podczas bardziej wymagających zadań tz. 2 x uruchomienie Fifa 16 oraz raz podczas testu Antutu. Telefon nie nagrzał się znacznie. Po prostu podczas ładowania dostał zwiechy i po kilkunastu sekundach się wyłączył i włączył samoczynnie. Po weryfikacji aplikacją ze strony https://jd.mi.com/dowiedziałem się że mam oryginalny telefon. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Borys
Last reply by fancik, -
- 19 replies
- 1.9k views
Cześć, wczoraj na telefonie zaczęły ciągle wyskakiwać błędy z jakichś procesów systemowych androida, nie dało się nic zrobić. Telefon trzeba było zresetować, po restarcie nie chciał się włączyć, zostawiłem go na całą noc i się nie włączył. Postanowiłem wgrać od nowa ROM, niestety były jakieś problemy przy czyszczeniu pamięci telefonu, które nigdy wcześniej się nie działy wyskakiwało coś typu "failed to mount /system (invalid argument)" było jeszcze cache i data zamiast "system". Podczas wgrywania nowego ROMu wyskakuje to co na zdjęciu, czy da się coś w ogóle z tym zrobić? Jeśli ma ktoś pomysł prosiłbym o pomoc. tutaj link gdyby obraz na forum komuś się nie wyświetlał…
Last reply by mariusz.ur, -
- 18 replies
- 2.2k views
Witam, mam problem z ładowaniem RN2 . Otóż według wszelkich mierników ładuje tylko 0,5 A zamiast normalnie w okolicach 1,38. Normalnie bym pomyślał ładowarka kabel lub w najgorszym razie po prostu telefon ale: ładowarka: - sprawdzane na kilku ładowarkach 2A, dwie różne oryginalne, nieoryginalna 2A, szybka ładowarka SONY 1,5A - na wszystkich to samo a wszystkie tel sony ładują z pełną mocą kable: - patrz wyżej telefon - mam dwie sztuki RN2 i na obu to samo, najśmieszniejsze ze raz na jakiś czas powiedzmy 1 na 20 telefony załapują i ładują się tak jak powinny. Więc chyba sprzętowo tel też są ok. Czy soft może jakoś ogran…
Last reply by dudek, -
- 0 replies
- 851 views
witam mam problem z xiaomi redmi note 2, dawno temu zaczęły wyskakiwać mi problemy że na urządzeniu jest mało miejsca i czyściłem regularnie telefon i znikało lecz od jakiegoś czasu było to ciągle mimo usuwaniu wielu aplikacji i w końcu pewnego dnia zaczął się problem, po odblokowaniu telefonu wyskakują błędy że aplikacje przestają działać DOSŁOWNIE WSZYSTKIE różne związane z android, notatnik, messenger, ustawienia po prostu wszystko po zamknięciu tego wyskakuje to nadal w związku z czym nie da sie nic zrobić przy próbie ustawień fabrycznych pisze nie mozna wyłączyć lokalizacji urządzenia nieznany błąd kiedy próbuje zrobić wipe przez recovery pisze ze wszystko ok format …
Last reply by morciu11, -
- 9 replies
- 17.5k views
Witam kupiłem kamerkę endoskopową z tej lokalizacji niestety kamera nie działa z moim telefonem - działa poprawnie pod windowsem i na z1 - niestety u mnie ni kakich nie chce - telefon mówi że coś do niego podłączono ale nie chce pokazać nic na ekranie... - jakieś pomysły?
Last reply by fake4r, -
- 2 replies
- 1.5k views
RN2P w menu otwartych aplikacji, tym rozwijanym lewym czerwonym przyciskiem na dole, pokazuje się tylko jedna aplikacja, mimo wielu otwartych, bez możliwości przełączania między nimi. Można zamykać pojedyńcze po kolei, ale nie widać ikon wszystkich otwartych. Jak przywrócić normalne działanie tego menu. Na pomoc Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Last reply by koko63, -
- 3 replies
- 1.5k views
Nie mogę włączyć trybu fastboot. Po kliknięciu przycisku volume down i power włącza się telefon normalnie.
Last reply by mrosi, -
- 11 replies
- 2.4k views
Witam. Kilka dni temu przed snem podłączyłem telefon do ladowania. Rano dioda świeciła na zielono, ale po odłączeniu nie dało się odblokować telefonu, tak jakby się zawiesił. Postanowiłem więc wyjąć i wlożyć baterię. Po uruchomieniu telefonu wyskoczylo twrp, w którym probowałem zainstalować najnowszy rom miui, jednak bezskutecznie, gdyż wywalalo jakies błędy "failed to mount.... invalid argument" cos takiego. Właściwie przy probie zrobienia czegokolwiek w twrp wywalalo bledy. Tylko raz za ktoryms uruchomieniem zaladowal sie na chwile system po czym znowu wyskoczylo logo mi.com. Szukałem różnych sposobów, próbowałem programem miFlash ale też na samym początku wyskoczył mi …
Last reply by buG, -
- 0 replies
- 1.1k views
witam czy ktos mi pomoże odblokowac opcje blokowania aplikacji-tak aby byly widoczne aplikacje a nie za kazdym razem musial bym podawac haslo ....prosze o pomoc krok po kroku,krotki opis Redmi note 2 prime MIU 9 8.3.29 beta Global
Last reply by robertj,