ulik10 0 Posted February 27, 2018 Report Share Posted February 27, 2018 Mam identyczny problem, jakiś czas temu zdarzało się to raz na jakiś czas, teraz codziennie muszę co najmniej dwa razy wyjmować baterię żeby telefon funkcjonował. Dzisiaj w 10 minut "pożarło mi" 60%... Udało się jakoś rozwiązać? Link to post Share on other sites
eforfunopen 0 Posted August 7, 2019 Report Share Posted August 7, 2019 Bo odłączyłeś zasilanie sprzętowi i kontrolerowi zasilania na płycie głównej. Gdyby to był soft, to wystarczyłoby samo zresetowanie systemu, a tak możesz sobie resetować w nieskończoność, wchodzić w recovery i nic, dalej będzie pokazywał zaniżoną wartość. Ja stawiam na MT6331P na płycie głównej, że zaczyna świrować i dopiero odłączenie zasilania przywraca go do sprawności. Niektórzy wymienili baterie na zamienniki, podmieniali na inne oryginały i dalej mają takie same problemy, więc bateria raczej odpada. Trzeba pamiętać, że nawet jak telefon jest wyłączony, to i tak prąd dochodzi do wszystkich podzespołów na płycie.https://cellphone.parts/xiaomi Link to post Share on other sites
Recommended Posts