Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, Accro napisał:

Kurcze, na tym romie od xiaomieu ciągle ubija mi spotify w tle.. Mimo nałożonej kłódeczki co jakiś czas po prostu muzyka przestaje lecieć, gdyż system zamyka proces... :/ 

Inteligentne oszczędzanie energii wyłączone?

Opublikowano
2 godziny temu, szczuru napisał:

Inteligentne oszczędzanie energii wyłączone?

Ustawione na normalne. Lecz dziwi mnie to, bo na poprzednich romach tego nie było.

Opublikowano
52 minuty temu, Accro napisał:

Ustawione na normalne. Lecz dziwi mnie to, bo na poprzednich romach tego nie było.

Ustaw na "Nie blokuj" i sprawdź czy pomogło.

Opublikowano
13 godzin temu, Accro napisał:

Kurcze, na tym romie od xiaomieu ciągle ubija mi spotify w tle.. Mimo nałożonej kłódeczki co jakiś czas po prostu muzyka przestaje lecieć, gdyż system zamyka proces... :/ 

Mam to samo z Tidalem, wcześniejsze nie miały tego problemu.

Opublikowano

Na serwerach.. I wiecie, że pewnie przez miesiąc/dwa będą te devy pełne bugów? Niby zmiana numerka, ale długo poczekamy na coś stabilnego na 6.0 .. I nie zdziwię się, jak bateria poleci w dół.

Opublikowano
2 minuty temu, Redmi2 napisał:

Dobra juz powiedz wszystkim ze to sciema na 1 :-P

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Nie dałeś nam się zabawić :P 

• Like 1
Opublikowano

Zainstalowałem wczoraj wersje 6.3.24, dzisiaj odłączyłem telefon od ładowarki o 7rano,a o 12:30 miałem 36% baterii. Leci w oczach. SOT 1:30h, wczesniej na wersji 6.3.6 jak dobrze pamiętam wytrzymywał nawet do 4h na SOT. Zobaczymy jak z dzisiejszą bo inaczej to tragedia bedzie.

Opublikowano

Zainstalowałem wczoraj wersje 6.3.24, dzisiaj odłączyłem telefon od ładowarki o 7rano,a o 12:30 miałem 36% baterii. Leci w oczach. SOT 1:30h, wczesniej na wersji 6.3.6 jak dobrze pamiętam wytrzymywał nawet do 4h na SOT. Zobaczymy jak z dzisiejszą bo inaczej to tragedia bedzie.

6.3.24

e145e21bb15a185760d48f865c6f2304.jpg

17ec37bebf964d59a49c641d08817fa7.jpg

2d39e8a447f2088564985c56d0e4aa95.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Opublikowano
Nie mam pojęcia. Teraz już chwilę po doładowaniu.

Screenshot_2016-04-01-12-57-17_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-04-01-12-57-24_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-04-01-14-51-44_com.uzumapps.wakelockdetector.png

Screenshot_2016-04-01-14-51-32_com.uzumapps.wakelockdetector.png

Full wipe, najnowsze stable, żadnego FB, zamiast tego Face Slim, przez f-droid albo bezpośrednio, wywal snapa bo to źre niesamowicie. Optymalizacja autostartu, greemify pro, część niepotrzebnych apk systemowych wywal, część zamroź. Dwa dni pociągniesz na jednym ładowaniu jak nie szalejesz zbytnio w necie.

Wysłane z Redmi Note 2

Opublikowano

Kurcze, czemu nawet Redmi 2 otrzymało Androida 5.1.1, a my nadal na 5.0.2.. Wiecie może czy coś się zmieni w przyszłych aktualizacjach? :P

Opublikowano
3 minuty temu, Accro napisał:

Kurcze, czemu nawet Redmi 2 otrzymało Androida 5.1.1, a my nadal na 5.0.2.. Wiecie może czy coś się zmieni w przyszłych aktualizacjach? :P

Bo ten pierwszy jest na Snapie i jest starszy? Czyli w hierarchii ważności ma miejsce wyżej. Chociaż ogólnie rzecz biorąc my wcale nie dostaniemy, właśnie przez Mediateka. I tak trzeba się cieszyć z cotygodniowych aktualizacji, nowy Andek to nowe kłopoty :P 

• Like 1
Opublikowano

Tak, ale chodzi mi o sam fakt olewania tego telefonu przez xiaomi. Wszystkie pozostałe modele siedzą już na 5.1.x a rn2 5.0.x. A z tego co wiem to źródła kernela są udostępnione 

Opublikowano
6 minut temu, Accro napisał:

Tak, ale chodzi mi o sam fakt olewania tego telefonu przez xiaomi. Wszystkie pozostałe modele siedzą już na 5.1.x a rn2 5.0.x. A z tego co wiem to źródła kernela są udostępnione 

Jak na Mediateka to Xiaomi i tak super dba o RN2 .. Kupiłem kiedyś LG F60, Snapdragon, dostał jedną łatkę i nara klienci :D 

Opublikowano

I co by ci to dalo jakby byl 5.1?

Opublikowano
4 minuty temu, Accro napisał:

No nie wiem czy olewany. Podejrzewam że to jeden z ich najlepiej sprzedających się telefonów i boją się np. Zalewu ich serwisu przy zbiorowej aktualizacji ktora nie wypali, albo to chwyt marketingowy żeby zwiększyć hype

Opublikowano

Przy żadnym telefonie nie miałem cotygodniowych łatek. A jeśli chodzi o baterię to dobrze to wygląda na nowym sofcie. U mnie przynajmniej. Nie wiem jak u Was to wygląda? Też jest zauważalna poprawa względem poprzednich wersji?

Opublikowano
3 minuty temu, rafalg92 napisał:

Przy żadnym telefonie nie miałem cotygodniowych łatek. A jeśli chodzi o baterię to dobrze to wygląda na nowym sofcie. U mnie przynajmniej. Nie wiem jak u Was to wygląda? Też jest zauważalna poprawa względem poprzednich wersji?

Ja wróciłem na 6.3.3 bo bateria na eu była bardzo nieprzewidywalna 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, rafalg92 napisał:

chyba trochę za wcześnie na opinie o bateri

Opublikowano
39 minut temu, tosshi2 napisał:

I co by ci to dalo jakby byl 5.1?

Nic, chodzi mi o sam fakt jak już wcześniej napisałem :P

No trudno, tak czy siak wszystko działa super (mam nadzieję że bluetooth z MiBandem 1s będzie działał bezproblemowo).

Opublikowano

Nie wrzechwiedzący. Poprostu od rana działam na nim i piszę spostrzeżenia. Nie udaję fachowca, bo nim nie jestem.  Spokojnie panowie i bez agresji. Pozdrawiam. 

Opublikowano

Witam chce wyczyścić po dzisiejszej aktualizacji cały tel (aplikacje etc cache) , jakie opcje w twrp zaznaczyć? Z góry dzięki

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 godzinę temu, rafalg92 napisał:

Nie wrzechwiedzący. Poprostu od rana działam na nim i piszę spostrzeżenia. Nie udaję fachowca, bo nim nie jestem.  Spokojnie panowie i bez agresji. Pozdrawiam. 

Na przyszłość, powtórzę raz setny.. Po aktualizacji zawsze bateria jest cudowna, po 2-3 dniach będziesz narzekał .. Dziękuję.