galakty Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Z racji, że mam dobre Xposed na CM, poleci ktoś moduły? Oprócz Greenify oczywiście Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Polecam! 😁 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmanota Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 (edited) Zrobi ktoś analogiczny tutorial co i jak pobrać z needrom a później zainstalować oczywiście ? Edited March 7, 2016 by redmanota Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3tr0 Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Normalnie jak i MIUI instalujesz, tylko w TWRP wskazujesz plik inny. W tym przypadku cm12.1xxxxfastexplosivexx.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 18 minut temu, d3tr0 napisał: Normalnie jak i MIUI instalujesz, tylko w TWRP wskazujesz plik inny. W tym przypadku cm12.1xxxxfastexplosivexx.zip W przypadku customów często trzeba flashnąć ROOT i GApps. Żeby potem chłopak się nie zdziwił, skąd może Engry Berdsy ściągnąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmanota Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 A co backupować i wipować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 2 minuty temu, redmanota napisał: A co backupować i wipować? Przy zmianie systemu? Backup tego co chcesz, ja nie wiem. A wipować wszystko z wyjątkiem SD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmanota Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Po instalacji bibliotek SuperSU i po restarcie telefon łapie laga Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 3 minuty temu, redmanota napisał: Po instalacji bibliotek SuperSU i po restarcie telefon łapie laga Ty podaj lepiej stronę, skąd rom brałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmanota Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 http://www.needrom.com/download/cyanogenmod-3/ Pobrane:CM_12.1_RDMN2_fastandexplosive3.7 +gappsy pod arm64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 A ten ROM nie ma już w sobie SuperSU przypadkiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmanota Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Przed chwilą, galakty napisał: A ten ROM nie ma już w sobie SuperSU przypadkiem? Może ma, ale kazał zaktualizować, to tak zrobiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 1 minutę temu, redmanota napisał: Może ma, ale kazał zaktualizować, to tak zrobiłem Lamcza już pisał, że Daniel sypie ostatnie wersje CM, może coś w tym jest.. Best build so far, jak to pisze w aktualnościach, a potem pełno bugów Wipe zrób i instaluj od nowa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmanota Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 (edited) 8 minut temu, galakty napisał: Lamcza już pisał, że Daniel sypie ostatnie wersje CM, może coś w tym jest.. Best build so far, jak to pisze w aktualnościach, a potem pełno bugów Wipe zrób i instaluj od nowa. chyba się doigrałem, bootloop na logo MIUIPolska bo wróciłem do niego... chciałem... Edited March 8, 2016 by redmanota Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 1 minutę temu, redmanota napisał: chyba się doigrałem, bootloop na logo MIUIPolska bo wróciłem do niego... chciałem... Bootloop to pętla, Tobie się pewnie zawiesił.. Jeśli Wipe nie pomaga z TWRP, to pewnie MiFlash czeka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmanota Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Przed chwilą, galakty napisał: Bootloop to pętla, Tobie się pewnie zawiesił.. Jeśli Wipe nie pomaga z TWRP, to pewnie MiFlash czeka Więc co wipeować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 1 minutę temu, redmanota napisał: Więc co wipeować? Aha, zainstalowałeś MIUI Polska bez wipe? Ty chcesz sobie zrobić patelnię chyba z telefonu WIPE wszystko z wyjątkiem SD. Po instalacji jeszcze wipe cache zrób. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmanota Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Przed chwilą, galakty napisał: Aha, zainstalowałeś MIUI Polska bez wipe? Ty chcesz sobie zrobić patelnię chyba z telefonu WIPE wszystko z wyjątkiem SD. Po instalacji jeszcze wipe cache zrób. Zrobiłem Factory Reset przed instalacją MIUI Polska później po install i jeszcze cache i dalvik, nie działało, zrobiłem to ponownie - działa. Przepraszam za sianie głupiego zamętu, a Tobie dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 1 minutę temu, redmanota napisał: Zrobiłem Factory Reset przed instalacją MIUI Polska później po install i jeszcze cache i dalvik, nie działało, zrobiłem to ponownie - działa. Przepraszam za sianie głupiego zamętu, a Tobie dziękuję. Factory reset to kiepski sposób, nie czyści wszystkiego. Wipe z TWRP też nie, ale większość co potrzeba robi i działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BÓLterier Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 http://en.miui.com/thread-238291-1-1.html Myślicie, że nada się to do czegoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 się nie znam, więc się wypowiem, nie wierzę, żeby to był pełny kernel, mediatek nie udostępnia źródeł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Pelne zrodla powinny zajmowac pare giga, a to wazy 153MB Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Jakby to było prawdziwe źródło, to już by huczało wszędzie. A jakoś cisza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
focusik09 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Na mojego Lenovo s820 do tej pory Mediatek nie udostępnił pełnych źródeł, choć minęło już ponad trzy lata od wydania pierwszego telefonu. Znaczy udostępnił ale nie pełne, tak jak kolega @szuineg wyżej pisze nie ma co liczyć na jakąkolwiek rewolucję w tym kierunku. Taka dola MTK Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 14 minut temu, focusik09 napisał: Na mojego Lenovo s820 do tej pory Mediatek nie udostępnił pełnych źródeł, choć minęło już ponad trzy lata od wydania pierwszego telefonu. Znaczy udostępnił ale nie pełne, tak jak kolega @szuineg wyżej pisze nie ma co liczyć na jakąkolwiek rewolucję w tym kierunku. Taka dola MTK Ja już wiem, że na następny telefon uzbieram więcej i MTK nie kupię znowu 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 może nie będzie tak źle, na XDA koleś z Malezji o nicku lokjianming (od którego chyba są te niby źródła, a jest to fork kernela od nofearnohappy, nie wiem czy loki coś tam zmieniał) twierdzi że na dniach mają się pojawić nowe romy bazujące na "czystym" androidzie, przy czym "czysty" to wg niego skompilowany ze źródeł, napisał też że jest gotowy CM13, ale nie chce się botować. Natomiast gość który wstawił to na forum en.miu.com, twierdzi że będzie MM w maju, ale ja mu nie wierzę, myślę że to zwykłe bajkopisarstwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Z tego co czytałem to jego CM ma trochę błędów, więc na razie bym się nie cieszył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 http://en.miui.com/thread-239799-1-1.html myslicie, ze koles trolluje? Gdzies w jakims temacie napisal, ze w wersji chinskiej miui jest juz android 6, a wersja europejska czy tam global bedzie za 2 miesiace xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
foopek Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 4 godziny temu, redminote2 napisał: http://en.miui.com/thread-239799-1-1.html myslicie, ze koles trolluje? Gdzies w jakims temacie napisal, ze w wersji chinskiej miui jest juz android 6, a wersja europejska czy tam global bedzie za 2 miesiace xD Byłoby 6.0 i Acid nie miałby dostępu, albo nie wiedziałby o takiej wersji? Czuje troll Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 http://android.com.pl/news/60200-aktualizacja-miui-7-2-lista-modeli/ Wysłane z Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Co do MIUI 7.2, to tak, na en.miui potwierdzili łatkę, 10 marca wyszła chińska wersja. Co do Androida 6.0 ... Tamten koleś twierdzi, że Xiaomi mu to potwierdziło. Co chwilę zakłada tematy / pisze o tym kiedy będzie 6.0 .. Troll i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Pewnie tak, pewnie troll, zresztą 6.0 specjalnie nic nowego nie wnosi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 (edited) 5 minut temu, gwalberg napisał: Pewnie tak, pewnie troll, zresztą 6.0 specjalnie nic nowego nie wnosi. Wnosi, ale dla głęboko zainteresowanych, np. możliwość ingerowania w pasek powiadomień mam na myśli pokazujące się tam ikony i ich animacje. Edited March 12, 2016 by KANAR Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 10 godzin temu, KANAR napisał: Wnosi, ale dla głęboko zainteresowanych, np. możliwość ingerowania w pasek powiadomień mam na myśli pokazujące się tam ikony i ich animacje. Xposed? 10 godzin temu, gwalberg napisał: Pewnie tak, pewnie troll, zresztą 6.0 specjalnie nic nowego nie wnosi. W końcu ktoś normalny.. 6.0 do MIUI nie wniesie prawie nic. Na CM/AOSP może i tak. Ale Mediatek nie dał źródeł więc to wszystko to tylko pic na wodę, numerek na papaierku. Szczerze, co od pół roku aktualizacje do MIUI Wam dały? Niestety, Xiaomi na Snapie ma sens, tam są źródła i więcej devsi mogą zdziałać, do RN2 będą wychodzić same poprawki typu nowa animacja, nowe wyszukiwanie itp.. Nic lepszego nie będzie.. Nie wina Xiaomi, broń Boże, tylko samego SoC który tu siedzi.. A można było poczekać pół roku i kupić RN3 Pro .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Jest teraz jakiś CM bez błędów, stabilny i oszczędny dla baterii? Ostatnia aktualizacja MIUI mnie rozwaliła. 100‰ baterii, godzina na czuwaniu, 3 minuty rozmowy i 94% Jeszcze tak źle nigdy nie było. Wysłane z Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts