Jump to content

CyanogenMod dla Redmi Note 2

kriegaffe
 Share

Recommended Posts

18 minut temu, d3tr0 napisał:

Normalnie jak i MIUI instalujesz, tylko w TWRP wskazujesz plik inny. W tym przypadku cm12.1xxxxfastexplosivexx.zip

W przypadku customów często trzeba flashnąć ROOT i GApps. Żeby potem chłopak się nie zdziwił, skąd może Engry Berdsy ściągnąć :P 

1 minutę temu, redmanota napisał:

Może ma, ale kazał zaktualizować, to tak zrobiłem

Lamcza już pisał, że Daniel sypie ostatnie wersje CM, może coś w tym jest.. Best build so far, jak to pisze w aktualnościach, a potem pełno bugów :D 

Wipe zrób i instaluj od nowa.

• Like 1

8 minut temu, galakty napisał:

Lamcza już pisał, że Daniel sypie ostatnie wersje CM, może coś w tym jest.. Best build so far, jak to pisze w aktualnościach, a potem pełno bugów :D 

Wipe zrób i instaluj od nowa.

chyba się doigrałem, bootloop na logo MIUIPolska bo wróciłem do niego... chciałem...

Edited by redmanota

chyba się doigrałem, bootloop na logo MIUIPolska bo wróciłem do niego... chciałem...

Bootloop to pętla, Tobie się pewnie zawiesił.. Jeśli Wipe nie pomaga z TWRP, to pewnie MiFlash czeka ;) 

• Like 1

Więc co wipeować?

Aha, zainstalowałeś MIUI Polska bez wipe? Ty chcesz sobie zrobić patelnię chyba z telefonu :D

WIPE wszystko z wyjątkiem SD. Po instalacji jeszcze wipe cache zrób.

• Like 1

Przed chwilą, galakty napisał:

Aha, zainstalowałeś MIUI Polska bez wipe? Ty chcesz sobie zrobić patelnię chyba z telefonu :D

WIPE wszystko z wyjątkiem SD. Po instalacji jeszcze wipe cache zrób.

Zrobiłem Factory Reset przed instalacją MIUI Polska później po install i jeszcze cache i dalvik, nie działało, zrobiłem to ponownie - działa. Przepraszam za sianie głupiego zamętu, a Tobie dziękuję.

Zrobiłem Factory Reset przed instalacją MIUI Polska później po install i jeszcze cache i dalvik, nie działało, zrobiłem to ponownie - działa. Przepraszam za sianie głupiego zamętu, a Tobie dziękuję.

Factory reset to kiepski sposób, nie czyści wszystkiego. Wipe z TWRP też nie, ale większość co potrzeba robi i działa. 

Na mojego Lenovo s820 do tej pory Mediatek nie udostępnił pełnych źródeł, choć minęło już ponad trzy lata od wydania pierwszego telefonu. Znaczy udostępnił ale nie pełne, tak jak kolega @szuineg wyżej pisze nie ma co liczyć na jakąkolwiek rewolucję w tym kierunku. Taka dola MTK

14 minut temu, focusik09 napisał:

Na mojego Lenovo s820 do tej pory Mediatek nie udostępnił pełnych źródeł, choć minęło już ponad trzy lata od wydania pierwszego telefonu. Znaczy udostępnił ale nie pełne, tak jak kolega @szuineg wyżej pisze nie ma co liczyć na jakąkolwiek rewolucję w tym kierunku. Taka dola MTK

Ja już wiem, że na następny telefon uzbieram więcej i MTK nie kupię znowu ;) 

• Like 3

może nie będzie tak źle, na XDA koleś z Malezji o nicku  lokjianming (od którego chyba są te niby źródła, a jest to fork kernela od nofearnohappy, nie wiem czy loki coś tam zmieniał) twierdzi że na dniach mają się pojawić nowe romy bazujące na "czystym" androidzie, przy czym "czysty" to wg niego skompilowany ze źródeł, napisał też że jest gotowy CM13, ale nie chce się botować. Natomiast gość który wstawił to na forum en.miu.com, twierdzi że będzie MM w maju, ale ja mu nie wierzę, myślę że to zwykłe bajkopisarstwo. 

Co do MIUI 7.2, to tak, na en.miui potwierdzili łatkę, 10 marca wyszła chińska wersja.

Co do Androida 6.0 ... Tamten koleś twierdzi, że Xiaomi mu to potwierdziło. Co chwilę zakłada tematy / pisze o tym kiedy będzie 6.0 .. Troll i tyle.

5 minut temu, gwalberg napisał:

Pewnie tak, pewnie troll, zresztą 6.0 specjalnie nic nowego nie wnosi.

Wnosi, ale dla głęboko zainteresowanych,  np. możliwość ingerowania w pasek powiadomień mam na myśli pokazujące się tam ikony i ich animacje.

Edited by KANAR

10 godzin temu, KANAR napisał:

Wnosi, ale dla głęboko zainteresowanych,  np. możliwość ingerowania w pasek powiadomień mam na myśli pokazujące się tam ikony i ich animacje.

Xposed?

10 godzin temu, gwalberg napisał:

Pewnie tak, pewnie troll, zresztą 6.0 specjalnie nic nowego nie wnosi.

W końcu ktoś normalny.. 6.0 do MIUI nie wniesie prawie nic. Na CM/AOSP może i tak. Ale Mediatek nie dał źródeł więc to wszystko to tylko pic na wodę, numerek na papaierku. Szczerze, co od pół roku aktualizacje do MIUI Wam dały? Niestety, Xiaomi na Snapie ma sens, tam są źródła i więcej devsi mogą zdziałać, do RN2 będą wychodzić same poprawki typu nowa animacja, nowe wyszukiwanie itp.. Nic lepszego nie będzie.. Nie wina Xiaomi, broń Boże, tylko samego SoC który tu siedzi.. A można było poczekać pół roku i kupić RN3 Pro ..

Jest teraz jakiś CM bez błędów, stabilny i oszczędny dla baterii?

Ostatnia aktualizacja MIUI mnie rozwaliła. 100‰ baterii, godzina na czuwaniu, 3 minuty rozmowy i 94%

Jeszcze tak źle nigdy nie było.

Wysłane z Redmi Note 2