lonio Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 miui8 wyszło? Naprawili GPS i BT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dision Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Szczerze to nie wiem xd. Na BT nigdy nie narzekałem,a GPS nie używam/testowałem. Wpienia mnie ten CM. Nie mam pojęcia jak LTE odpalić. Samo przełączanie między wi-fi,a siecią komórkową muli. Cholera znając mój temperament to wywalę go jeszcze dziś,bo jak dla mnie jest niesprawny.Nie będzie mi się chciało bawić w instalowaniu czegokolwiek,żeby chwilę później i tak wrócić do Miui. Wpienia mnie strasznie. Się doigra i go wywalam. Negatyw w przeglądarce też nie działa a szkoda :/. Instalowałem tą wersje :Update 5.2 Clean CM (Latest) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonio Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 na miui7 nie działało BT i GPS więc wywaliłem, sprawdziłem CM i było dużo lepiej z ciekawości zainstalowałem AOSP i wracam o CM ale czekam na 13. Te miui8 to na androidzie 6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 21 minut temu, lonio napisał: na miui7 nie działało BT i GPS więc wywaliłem, sprawdziłem CM i było dużo lepiej z ciekawości zainstalowałem AOSP i wracam o CM ale czekam na 13. Te miui8 to na androidzie 6? Na tym Androidzie co był. A z bt i GPS nigdy nie miałem problemów ani na miui7 ani na miui8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 lonio nie opowiadaj glupot, gps na miui 7 bardzo dobrze dziala. Dision 4g/3g na romach innych niz miui dziala tylko w slocie sim numer 1, pewnie masz wlozona karte w slot numer 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonio Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 to ciekawe skąd te wątki o problemach. GPS działa dobrze na CM i AOSP. BT na żadnym z nich nie działa dobrze ale znośnie na CM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 12 minut temu, lonio napisał: to ciekawe skąd te wątki o problemach. GPS działa dobrze na CM i AOSP. BT na żadnym z nich nie działa dobrze ale znośnie na CM. Widocznie to twój problem bo ja dużo jeżdżę zarówno samochodem(navi) jak i rowerem(endomondo, strava) i z wyjątkiem dwóch softow gdzie trzeba było zmienić modem, nie miałem problemów z GPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
technoid Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Dnia 29.06.2016 o 13:43, lonio napisał: miui8 wyszło? Naprawili GPS i BT? z GPS nie mam problemów ale BT nie naprawili:/ moja opaska dalej leży i się marnuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 A ktoś z was używa opaski na cm lub aosp? Planuję kupić ale po tym co czytam nie wiem czy jest sens. Naciapcianie z RN2 LessIsMore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piti Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Witam, posiadam cm 12.1. Wie ktoś jak sprawuje się szyfrowanie pamięci? Bardzo mi zależy na tej opcji w razie np. zgubienia telefonu. Wiem że na miui były problemy (nie wiem jak obecnie). Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mp3-10 Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Dnia 2.07.2016 o 13:17, Tygrys napisał: A ktoś z was używa opaski na cm lub aosp? Planuję kupić ale po tym co czytam nie wiem czy jest sens. Naciapcianie z RN2 LessIsMore. Ja korzystam z CM od Vafin i działa idealnie. Wibruje kiedy trzeba i nie rozłącza. A używam miband 2 (ta wersja z białymi diodami) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonio Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Dnia 02.07.2016 o 13:17, Tygrys napisał: A ktoś z was używa opaski na cm lub aosp? Planuję kupić ale po tym co czytam nie wiem czy jest sens. Naciapcianie z RN2 LessIsMore. przetestowałem ze wszystkimi ROMami i na miui kompletnie nie chodziło, lepiej było na CM ale smart lock działał kiedy chciał, teraz mam AOSP i trochę gorzej niż CM - czasami trzeba zrestartować ale wystarczy BT a nie cały telefon jak to było z miui. Co do działania smart lock to chyba sam mechanizm jest skopany bo dodałem urządzenia a także miejsca i nie działa jak trzeba. Wracam na CM ale czekam na wersję opartą na androidzie 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 2 godziny temu, lonio napisał: ale czekam na wersję opartą na androidzie 6 Kiedy bedzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sowa152 Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 (edited) Ktoś może mi pomóc przywrócić aplikacje z MIUI7 na CM? Próbowałem już wielu sposobów i programów ale nic nie pomaga. TitanumBackup, kilka innych programów, ręczne kopiowanie danych, żadnym sposobem mi się nie udało. Edited July 4, 2016 by sowa152 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonio Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 up co za problem zainstalować na nowo? Czemu miało by nie być na staruszka SGSII jest to pewnie na tego też zrobią Link to comment Share on other sites More sharing options...
sowa152 Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 40 minut temu, lonio napisał: up co za problem zainstalować na nowo? Czemu miało by nie być na staruszka SGSII jest to pewnie na tego też zrobią Token mobilny steam, nie chce czekać 7 dni na ponowna pełna aktywacje, wcześniej udało mi się to przywrócić tyle, że miedzy MIUI a MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jawor245 Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Rosjanie się rozkręcają Miejmy nadzieję że doprowadzą projekt do końca i ujrzymy coś więcej niż lollipopa https://github.com/nofearnohappy/Custom_kernel_hermes_new Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 (edited) 41 minut temu, Jawor245 napisał: Rosjanie się rozkręcają Miejmy nadzieję że doprowadzą projekt do końca i ujrzymy coś więcej niż lollipopa https://github.com/nofearnohappy/Custom_kernel_hermes_new Hmm taka sama wersja kernela jest w miui, ktory jest przeciez na andku 5 wiec o co chodzi? Android 6 wymaga kernela 3.18.10 Edited July 20, 2016 by redminote2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Zawolam @Acid Ty znasz sie na rzeczy. Jestes w stanie wyjasnic co jest na tym githubie? Jak zrobia to to bedzie mozna odpalic andka 6 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jawor245 Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 2 godziny temu, redminote2 napisał: Hmm taka sama wersja kernela jest w miui, ktory jest przeciez na andku 5 wiec o co chodzi? Android 6 wymaga kernela 3.18.10 To są źródła kernela jeszcze niekompletne ale stopniowo są aktualizowane będzie można z odpowiednimi zmianami skompilować nowszego androida Urządzenia bazujące na MT6582 na kernelu z Kitkata (3.4) śmigają na cm13 bezproblemowo. Na naszym telefonie nie idzie odpalić Marshmallow ponieważ nie mamy właśnie źrodeł które kompletują rosjanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 mediatek nigdy nie udostępni źródeł więc daremna wasza nadzieja, mediatek to zło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonio Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 coś wiadomo o CM 13? Chcę przeinstalować wolałbym 13 ale nie wiem ile trzeba czekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Jak chodzi rom less is more? Najważniejsze czy nie restartuje się jak mi np AOSP gdy miał wlaczonego messengera dluzej niz 30 minut i dane mobilne. Pozdrawiam Sent from my REDMI NOTE 2 on MIUI8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Jak chodzi rom less is more? Najważniejsze czy nie restartuje się jak mi np AOSP gdy miał wlaczonego messengera dluzej niz 30 minut i dane mobilne. Pozdrawiam Sent from my REDMI NOTE 2 on MIUI8 Używam obecnie i działa bez większych problemów. Jest płynie i bateria trzyma ok. Co do konkretnie messengera to nie odpowiem bo jego akurat nie używam ale dane mobilne plus jakąkolwiek aplikacja która używałem nie resetowala telefonu. Naciapcianie z RN2 LessIsMore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 @Tygrys Dzięki za odpowiedź, za kilka dni napisze jak się u mnie sprawuje :3 Sent from my REDMI NOTE 2 on MIUI8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Po używaniu przez 2 dni telefonu na tym romie mówię śmiało że telefon sprawuje sie bardzo dobrze, poszukam zaraz@Tygrys xposed o którym wspominales kilka komentarzy wcześniej Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koczak Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Duża różnica w trzymanie na baterii w porównaniu do miui 8? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Właśnie nie mogę sie wypowiedzieć w tej kwestii bo zainstalowalem apke ktora zżera baterie meeega i nie używam tel jak na miui 8 Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted July 30, 2016 Share Posted July 30, 2016 Używam wersji Less is more 5.0 i czy ktoś tutaj też jej używa i m takie cos w ustawieniach sms? Jak chce zmienić kolor czcionki to wywala FC Wiem że mogę zmienić na inna apke np Textra ale nie chce sie w to bawić :/ aha i co wnosi wersja 5.1? (Język polski jest zbędny gdyż i tak mam ustawiony angielski) link jakby ktoś podrzucił do 5.1 też by bylo miło, tylko nie ze strony needrom bo tam trzeba sie zalogowac aby ściągnąć Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
foopek Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 Działa Wam wibracja w klawiszach pod ekranem? U mnie na romach opartych na androidzie 5.1 nie działa. Nie ma różnicy czy to CM12.1 czy Less is more, czy z xda, czy z needrom. Wgrywałem juz chyba na wszystkie sposoby. Na czysto, aktualizacja, czyściłem miflashem, gapssy nie gappsy, no nie działa. Jedyne romy gdzie działa u mnie wibracja to AOSP i STOCK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Działa Wam wibracja w klawiszach pod ekranem? U mnie na romach opartych na androidzie 5.1 nie działa. Nie ma różnicy czy to CM12.1 czy Less is more, czy z xda, czy z needrom. Wgrywałem juz chyba na wszystkie sposoby. Na czysto, aktualizacja, czyściłem miflashem, gapssy nie gappsy, no nie działa. Jedyne romy gdzie działa u mnie wibracja to AOSP i STOCK. Mi działa na cm fastendexplosive 5.2 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Witam są jakieś nowe wersje cm na rn2 widze że chyba wszyscy przesli na miui taka tu cisza😴 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jawor245 Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 (edited) Cisza bo co mogli zrobić to już zrobili. Bez źródeł więcej niż to co jest obecnie na XDA się nie pojawi najprawdopodobniej. Pod względem supportu społeczności ten telefon umiera Edited September 1, 2016 by Jawor245 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Przecież już dawno temu główny autor CM na ten telefon zamknął projekt na XDA. Podziękowania dla MTK i braku źródeł. Modyfikacje, ulepszenia, jądra itp - to już minęło i nic nie wyjdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jawor245 Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Najgorsze jest to że mamy prawie kompletne źródła, brakuje tylko kilku sterownikow ktorych nie chce dac xiaomi i przez to projekt nie ruszy dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts