lonio Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 podajcie link do AOSP bo nie mogę znaleźć. Zainstalowałem CM i BT działa lepiej ale też nie idealnie, też potrafi się wyłączyć i pomaga tylko restart telefonu, smart lock z mi band nie działa. AOSP lepsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnyByk Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Ja z AOSPa jestem mega zadowolony. Mój kuzyn też go używa. Dużo jeździmy służbowo i wkurzały nas problemy z rozłączaniem zestawu głośnomówiącego. Od zainstalowania AOSpa ani razu BT nie miał problemu. Ja polecam, ale z Xiaomi nigdy nie wiadomo. Problemy z BT to wstyd dla firmy. Mega fajny telefon i system, ale nie potrafią sobie poradzić z BT, a domorośli programiści potrafią. Ja ściągałem AOSPa stąd: http://www.vafin-dev.ru/cm_en.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piano Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Mówisz o AOSP czy o CM, bo link wstawiłeś do CM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnyByk Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Czeski błąd. Chodzi o AOSP, a że jest na tej samej stronie to się pomyliłem:http://www.vafin-dev.ru/aosp_en.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piano Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Nie ma sprawy, nie miałem na celu wypomnienia błędu, chciałem właśnie sprawdzić nowe AOSP i sam zgłupiałem. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnyByk Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Daj znać jak wrzucisz, jakie są Twoje wrażenia. Mi śmiga wszystko super dobrze. Wydaje mi się, że sam system działa szybciej od MIUI i bateria też mi lepiej trzyma. 4h ekranu to nie wyczyn, a raczej minimum. Ja na ogół włączam wifi i data tylko jak używam, ale przy MIUI też tak robiłem i działał krócej. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Też używałem aosp i byłem zadowolony. W sumie też ta wersje którą kolega wstawił. Fakt że nie działa dolphin na nim. Obecnie działam na cm i planuje zakup opaski to dam znać jak tu bt sobie radzi. Naciapcianie z RN2 LessIsMore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leos Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Mam ogólnie pytanie pytanie, jak wygląda sprawa z aparatem na CM/AOSP? Lepiej/gorzej niż miui? Można używać custom rom jako stable bez kwiatków typu bluescreeny albo restarty z nikąd / przegrzewanie telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 3 godziny temu, leos napisał: Mam ogólnie pytanie pytanie, jak wygląda sprawa z aparatem na CM/AOSP? Lepiej/gorzej niż miui? Można używać custom rom jako stable bez kwiatków typu bluescreeny albo restarty z nikąd / przegrzewanie telefonu? Co do aparatu się za mocno nie wypowiem ponieważ używam go jako dodatku do telefonu. W kwestii drugiego członu pytania - a sprawdź Zdania są tak podzielone jak ilość zwolenników Lewandowskiego Co do trzeciej części pytania - TAK, można. Nie zdarzyło mi się aby telefon się sam zresetował, przegrzał itp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piano Posted June 5, 2016 Share Posted June 5, 2016 Na AOSP jest według mnie lepszy niż W MIUI tylko w trochę gorszym wyglądzie, znajdziesz tam aparat dedykowany Mediatekowi. Na CM aparat jest gorszy, ale tylko pod względem HDR, które nie działa tak dobrze jak w MIUI. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonio Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 dzięki za link Są tam 4 pliki do pobrania. Rozumiem że interesują mnie te z AOSP w nazwie? Różnica to zawartość dodatków od google? W tej bez dodatków jest google play? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Interesuje Cię plik z aosp w nazwie i z gaps. Naciapcianie z RN2 LessIsMore. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonio Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 gaps to te googlowe apki? Nie można wgrać bez i dociągnąć tylko minimal (tak zrobiłem w SGSII). Nie potrzebne mi pozostałe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 (edited) @Jawor245 Ty chyba ogarniasz temat. Czy pracuje ktos jeszcze nad cm13? Edited June 8, 2016 by redminote2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonio Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Zapodałem AOSP, na pierwszy rzut oka gorzej niż CM, myślałem że BT źle działa bo mi wyłączył muzykę na słuchawkach po minucie słuchania, zmieniłem słuchawki na zwykłe i to po prostu wyłączany jest player. Ale BT nadal nie działa jak należy Smart lock nie działa mi band . Poszukam bo pewnie są jakieś ustawienia od wyłączania aplikacji w tle i to mi zatrzymuje playera. Potestuję jeszcze kilka dni ale chyba wrócę do CM. Chętnie bym wypróbował 13, gdzieś chyba coś czytałem że ma być/jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel0415 Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 Ogarnia ktoś może ruski ? na http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=695717 jest ranking romów do rn2 i widac że tam duzo wiecej ludzi udziela się niż na polskim czy europejskim forum miui. Moje pytanie brzmi, czy ktoś jest w stanie rozszyfrować te nazwę romu na którą głosowało najwięcej ludzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted June 9, 2016 Share Posted June 9, 2016 1 godzinę temu, pawel0415 napisał: Ogarnia ktoś może ruski ? na http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=695717 jest ranking romów do rn2 i widac że tam duzo wiecej ludzi udziela się niż na polskim czy europejskim forum miui. Moje pytanie brzmi, czy ktoś jest w stanie rozszyfrować te nazwę romu na którą głosowało najwięcej ludzi ? Najwyższą liczbę głosów ma MIUI Później AOSP by vova.vafin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterj Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 Do pawel0415 Jeśli kogoś interesują eksperymenty to podaję link do strony vova.vafin. Stronkę można przełączać na angliczańskij lub ruskij jazyk. http://www.vafin-dev.ru/aosp_en.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonio Posted June 10, 2016 Share Posted June 10, 2016 no to właśnie o tym piszemy od kliku stron Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Dzień dobry. Mam trzy pytania odnośnie Cyanogenmoda: 1. Czy po instalacji CM 12.1 przyciski domowe zmieniają swoje funkcie? [ powrót=wybór aplikacji i na odwrót? ] 2. Czy można zmienić ich tryb podświetlania albo całkowite jego wyłączenie? 3. Czy jest możliwe zastąpienie tych przycisków na ekranowe? Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 Można wyłączyć ich podświetlenie reszty nie wiem 😉 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 6 godzin temu, [email protected] napisał: Dzień dobry. Mam trzy pytania odnośnie Cyanogenmoda: 1. Czy po instalacji CM 12.1 przyciski domowe zmieniają swoje funkcie? [ powrót=wybór aplikacji i na odwrót? ] 2. Czy można zmienić ich tryb podświetlania albo całkowite jego wyłączenie? 3. Czy jest możliwe zastąpienie tych przycisków na ekranowe? Z góry dzięki 3. w GravityBoxie jest taka opcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Klawisze pie? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piano Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Bardziej Przyciski, albo Przyciski nawigacji, coś w ten deseń. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
technoid Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 witam , inne romy jak CM lub AOSP intaluje sie tak samo jak Miui przez twrp?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
scinek91 Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 Czesc. Mam problem mam wgranego na redmi note 2 cyanogenmada i chcialbym wrocic do Miui. Moglibyscie mipomoc z powrotem. Z gory dzieki wielkie. Pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvlanden Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 Hejka, zainstalowane vova.vafin aosp i generalnie jestem zadowolony, nie rozumiem tylko jednej rzeczy - jak zainstalować aplikację spoza sklepu play? włączyłem taka opcje w ustawieniach, ale kiedy uruchamiamy plik .apk to kliknięcie w pole "instaluj " nie przynosi efektu - tak jakbym wcale nie klikał. Sąsiednie pole "anuluj" działa po pierwszym użyciu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmanota Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 @Elvlanden: miałem to samo na MIUI8, weź zrestartuj telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvlanden Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 3 godziny temu, redmanota napisał: @Elvlanden: miałem to samo na MIUI8, weź zrestartuj telefon Kurde, byłem pewien, że to będzie coś banalnego... Dzięki, działa:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvlanden Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 4 godziny temu, redmanota napisał: @Elvlanden: miałem to samo na MIUI8, weź zrestartuj telefon Kurde, byłem pewien, że to będzie coś banalnego... Dzięki, działa:) BTW jak tu zrobić zrzut ekranu? I czy jest możliwość usunięcia powiadomienia "App permission menagment is running"? Próbowałem na wiele sposobów ale poległem, a strasznie mnie wkurza... W ogóle dochodzę do wniosku, że bardzo lubię miui, i gdyby nie notoryczne restarty telefonu, to za nic bym go nie zmieniał. Xposed instaluje się z poziomu TWRP przez install ZIP, dobrze myślę? Nigdy nie próbowałem, a może pomoże pozbyć się niepotrzebnych powiadomień, tyle dobrego o nich ludzie piszą... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Xposed instaluje się dokładnie jak mówisz. Naciapcianie z RN2 LessIsMore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KucyG Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 "App permission is running" wylacza sie gdzies w ustawieniach ale juz nie pamiętam gdzie to dokladnie jest Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvlanden Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 Cholera, teraz mam to samo powiadomienie, ale po rosyjsku... dałbym zrzut ekranu, ale nie umiem:'( To Xposed do którego linkdał Tygrys nie pasuje - ma ktoś linka do 21 zamiast 22? <-- cokolwiek to znaczy... Najgorsze jest to, że chętnie bym sobie powiedział i poczytał i dowiedział sie wsztstkiego sam, ale przy dwójce małych dzieci jedyne na kiblu mogę wziąć komórkę w dłoń i zadać pytanie na forum, licząc że jakaś dobra dusza zlituje się i da linka;) Pozdrowienia i dzięki za dotychczasową pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 Pod tym linkiem co ja podałem są wszystkie wersje, cofnij po prostu adres i powinno wyskoczyć Ci drzewo. Naciapcianie z RN2 LessIsMore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dision Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Skusiłem się na ten wynalazek zwany Cyanogenmod bo ostatnio nwm czy mi się ubzdurało czy po prostu po przejściu na Miui 8 zaczęło pochłaniać baterie w całości. W każdym razie zainstalowałem i nie umiem przełączyć internetu komórkowego na LTE. Ustawiłem na zalecany a mimo to ciągle jest na 2G i nie umiem tego zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts