tosshi2 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Mi4C mają sensory S5K3M2, my mamy S5K3M2_2ND, czyli albo klon, albo druga wersja. Mi4C ma 4k, no to czekamy Gdyby to byla druga wersja to bylaby lepsza, raczej to jest klon. Druga sprawa oznaczenia tego aparatu sa jako Sunny. Xiaomi gdzies sie tlumaczylo ze ta firma robi soczewki i cos tam jeszcze chyba modul do aparatow samsunga ale to nie jest aparat samsunga. Jedynie sensor jest samsunga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 15 minut temu, tosshi2 napisał: Gdyby to byla druga wersja to bylaby lepsza, raczej to jest klon. Druga sprawa oznaczenia tego aparatu sa jako Sunny. Xiaomi gdzies sie tlumaczylo ze ta firma robi soczewki i cos tam jeszcze chyba modul do aparatow samsunga ale to nie jest aparat samsunga. Jedynie sensor jest samsunga. Tak, sensor jest samsunga a moduł innej firmy, dlatego ma oznaczenie OMIBA czy jakoś tak, ale mam nadzieję, że wspiera 4k. Swoją drogą RN3 mają chyba 2-3 różne sensory. RN3 Pro będzie ciekawy.. Snap, sensor Sony IMX .. To będzie dobry tel, o ile nie spieprzą MIUI jak u nas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Na Cm 12.1 jest 'zwykly' launcher? Bo obiło mi się o oczy ze po kliknięciu przycisku akcji - 'menu' przechodzi się do spisu aplikacji ustawionych alfabetycznie. Ktoś ma i się wypowie? Z góry dzięki Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Koledzy szukałem na aosp zakładki prywatność co by powylaczac nie potrzebne procesy, ale niestety nie mogę znaleźć. Ktoś z was zlokalizowal to ustrojstwo? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 @galakty Watpie czy wspiera. Tak samo watpie w to ze w redmi note 3 pro bedzie tak dobry aparat jak znowu tylko sensor bedzie od sony. W rn2 mialo byc super. Co do snapa 650 w rn3pro to martwi jedna rzecz procesor zostal wykonany w 20 nm trchnologii tak jak snap 810. Gdzies czytalem ze ponoc sa problemy z przegrzewaniem sie jak w snapie 810. Lepiej poczekac na pierwsze recenzje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 5 minut temu, tosshi2 napisał: @galakty Watpie czy wspiera. Tak samo watpie w to ze w redmi note 3 pro bedzie tak dobry aparat jak znowu tylko sensor bedzie od sony. W rn2 mialo byc super. Co do snapa 650 w rn3pro to martwi jedna rzecz procesor zostal wykonany w 20 nm trchnologii tak jak snap 810. Gdzies czytalem ze ponoc sa problemy z przegrzewaniem sie jak w snapie 810. Lepiej poczekac na pierwsze recenzje. Mi4C ma S5K3M2 i ma 4k, my mamy S5K3M2_2ND. I pewnie oczywiście nie wspiera.. Chociaż no .. 60fps niby na MIUI nie ma, a tu proszę, nawet 720p 120FPS jest, więc skoro to jest, to raczej na pewno 4k też jest. Nie chce mi się wierzyć, że nie obsługuje. Inna sprawa, że Xiaomi raczej nam tego nie udostępni, więc liczę na moderów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek6207 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Witam, wgrałem dzisiaj cn 12,1. i co nieco się nim pobawiłem, nie wiem jak jest u innych użytkowników ale ja nie miałem możliwości logowania się do konta Google. więc nie mogłem nic pobrać ze sklepu Play. i odzyskać dane z tego konta. tak więc powróciłem do miui. to co jeszcze zwróciło moją uwagę to bardzo ubogi w ustawienia aparat. Na plus muszę zaznaczyć możliwość szybkiego przełączania między kartami sim. Poczekam jednak na lepsza wersję romu. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piastun Dago Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Mam 2 pytania: Jest ktoś kto testował jakieś nowsze wersje CM i AOSP i jest w stanie stwierdzić, który trzyma lepiej na baterii, oraz który jest stabilniejszy? Znacie jakąś apkę lub moduł do xposed, który działa jak opcja obsługi jedną ręką w MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaBooM2408 Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Panowie w AOSP jakie xposed wgrac? I jak? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinz Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Zainstalowalem, system sie zaktualizowal I nie widze? Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinz Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Niestety, nie dziala. Tzn zainstalowalem przez twrp I nie byli widocznego framework, zainstalowalem amplify, zazyczyl sobie sciagnac I zainstalowac framework, ale jest nieaktywny I kiszka. Reinstalka z twrp tez nie pomogla. Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Witam, ma ktos cm 2.2? Warto instalowac? Jak sie ma w stosunku do 1.9? Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Ok, dzieki. Tylko teraz przy instalacji AOSP, full wipe? Bo przy aktualizacji cm bym chyba nie musial? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Ok, dzieki wielkie. Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinz Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 a aplikacje xposed zisntalowales ? ew. mzoesz sprawdzic ta sama wersje robiona pod miui jest gdzies na oficjalnym forum temat poszukaj ;P No wlasnie grennify i amplify zeznaja ze xposed nie zainstalowane. Znaczy zainstalowane ale niekompatybilne. Masz moze linka do tego z miui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 AOSP 1.56, kolejna mini poprawka dla auto brightness. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirumator Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 U mnie na CM 12.1 Daniel101 2.2 nie działa poprawnie ekran dostosowany do otoczenia. Nie wiem co się dzieje kiedyś chyba na 1.3 działało fajnie. Bateria trochę teraz szybciej spada w stosunku do 1.9 Jest jakies forum gdzie można znaleźć spis wszystkich Rom dla RN2? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 Chyba jedynie xda. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 XDA, na needrom są tylko 3 dobre. I więcej nie potrzeba z drugiej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 Pobiore dziś tego 1.56 bo jednak na auto ekran czasem lekko miga. Poza tym chyba posiedzę na aosp. Jestem generalnie zadowolony, łącznie z baterią. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 No ten AOSP od ruska jest dobry. Ma MiraVision, ClearMotion, HD 120FPS, bateria okey. Działa płynnie stabilnie, resetu jeszcze nie miałem. A z 2 tygodnie pracuję na nim. GPS dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaBooM2408 Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 Co wipowac przy aktualizacji AOSP? Niestety mi raz sie zresetował, ale wszystko ladnie dziala oprocz tego migania mam nadzieje ze aktualizacja to naprawi i bedzie miod malina Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 Cache możesz wipnąć ewentualnie, ja zawsze to robię. Mi raz się zresetował ale to wina sklepu play, tak się zwiesił, że telefon wolał się zresetować niż czekać Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamoO94 Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 (edited) gdzie znajdę tą wersje 1.9? bo chciałbym zainstalować, a nawet nie mam jak się zabrać do jej szukania edit: już mam. mam nadzieje, że będzie lepszy od miui polska 6.1.21 Edited February 7, 2016 by kamoO94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 Działam na 1.56 i muszę powiedzieć że ekran na chwilę obecną przestał migac. Działa obecnie wszystko bez problemu. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaBooM2408 Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 A usunąłeś miravision? Chodzi Ci o automatyczną jasność z tym miganiem czy ustawioną na stałe w okolicy "zera" jasność i miganie? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 Na miganie przy zerze to pomaga usunięcie MiraVision, a poprawka była do auto jasności, chyba że google tłumacz się nie popisał kolejny raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 Haha, vova szału nie zrobił, szybko wypuścił kolejną łatkę do auto jasności, może teraz miganie ustąpi I jeszcze kilka mniejszych poprawek dodał, ściągam i instaluję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 4 minuty temu, Lamcza napisał: a tej autojasnosci nie mzooecie zalatwic jakas apka np velisem albo luxem :P? Ja jej wgl nie używam Cytuję tylko changelogi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 Auto działa już bez zarzutu. Nic nie miga i nic nie trzeba usuwać. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaBooM2408 Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 Jak usunąć to miravision? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 Przeczytać źródło na needrom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 Nagrałem trochę lepszy film poglądowy odnośnie kamery. Nie mam porównania do innych telefonów z tej półki, a do F60 nie ma sensu nawet przykładać. Na początku leci 60FPS, potem slowmo aż do końca, od połowy zbliżenie. Oceńcie sobie czy dobrze to wygląda, cały film nagrywany był w 120FPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaBooM2408 Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 Przeczytać źródło na needrom? Nauczylem sie rosyjskiego wlasnie i link do disablemiravision.zip nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 2 minuty temu, KaBooM2408 napisał: Nauczylem sie rosyjskiego wlasnie i link do disablemiravision.zip nie działa http://www.needrom.com/wp-content/uploads/userfiles/2016/DisableMiraVision.zip Masz i nie płacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts