krzyzu Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 A powie mi ktoś jak na tym CM wyłączyć druga kartę sim? Ustawienia - karty sim - dezaktywacja drugiej karty nic nie daje. Na górnej belce dalej jest wyświetlany zasięg. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 http://www.needrom.com/download/miyuwi_newlevel/ Ciekawe jak ten twór MIUI działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 masz aplikacje w menu do tego MultiSim? To albo nie wiem jak ona działa albo robię coś nie tak.. 😡 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Może być bug. Panowie, jestem na dobrej drodze do uzyskania kamery takiej jakiej chcę. Na AOSP z plikiem media_profiles wróciłem do prób. Google Camera ignoruje ten plik, także mamy 720p/1080p w 30FPS. Ale program Better Camera (promocja za 3 zł jest) już go czyta. Nie wiem czemu, na MIUI nie mogłem tego osiągnąć, ale na AOSP mam 1080p 60FPS. Narazie krótkie testy czy wgl to działa, potem sprawdzę jakość/ISO/ kolory itp. Może się okazać, że wideo jest poszarpane lub bez kolorów, także nie piszę, że mam gotowy sposób Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallsnow Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Dnia 20.02.2016o16:08, driller12 napisał: Uzywam AOSP v 1.61 i po jakims tygodniu, powgrywane wszystkie programy gry itp, bez zadnych specjalnych optymalizacji na antutu mam wynik 46 077 pkt. Jest to dobry wynik? Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Zmień zarządcę na ondemand i wynik powinien oscylować w granicy 53000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Zmień zarządcę na ondemand i wynik powinien oscylować w granicy 53000 Jak moge to zrobic? A poprawi to faktycznie dzialanie telefonu? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Dobra zainstalowalem w koncu AOSP. Na razie to same minus wzgledem miui. -Nie da sie zrobic tak, zeby byly wylaczone wibracje gdy jest wyciszony dzwonek (trzeba sie przedzierac przez opcje zeby to zrobic). -Animacje troche tna. -w miui po sciagnieciu belki i przytrzymaniu ikony np. wifi po chwili otwieraly sie opcje, a w aosp nie ma czegos takiego. -mimo tego, ze zaznaczylem domyslny dysk zapisu jako karte sd to niewiadomo kiedy samo mi sie zmienilo na pamiec telefonu @galakty i nie wiem o co CI chodzi z ta ostroscia, szybkosc lapania jest taka sama jak na miui. Plusem na pewno jest normalne nagrywanie slow motion. Co zrobic, zeby titanium backup zaczal mi dzialac? Z tego co kojarze to trzeba cos zmienic w ustawieniach supersu, ale nie pamietam co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur_star Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 1 godzinę temu, redminote2 napisał: -w miui po sciagnieciu belki i przytrzymaniu ikony np. wifi po chwili otwieraly sie opcje, a w aosp nie ma czegos takiego. Spróbuj nacisnąć pod kreską nazwę Twojej sieci pod przyciskiem WiFi, wtedy się otworzą ustawienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Ja tez z AOSP szybko uciekłem na CM ale w sumie też d*py nie urywa najnowsza wersja. I co z tym TB na AOSP? Bo ja nic nie mogłem przywrócić 😠 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 (edited) O ludzie, RN2 potrafi nagrywać z bitrate 100 Mbps.. Ustawiłem na 30Mpbs, do zwykłych filmów wystarczy, slowmotion na 50 Mbps. Z tego co widzę wszystko gra, z racji że jest ciemno, w domu nie mam co nagrać, to nic nie wrzucam. Zrobi się pogoda w weekend to może nagram dla Was 1080p 60FPS Edited February 25, 2016 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 No kolego jak to będzie dobrze działać to ja poproszę ten plik. 😀 Naciapciane z Redmi Note 2 ; aosp 1.61 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 (edited) 26 minut temu, Tygrys napisał: No kolego jak to będzie dobrze działać to ja poproszę ten plik. Naciapciane z Redmi Note 2 ; aosp 1.61 Tutaj masz http://en.miui.com/thread-225664-1-1.html Dodane za dużo profili, 4k oczywiście nie będzie działać. Bitrate ustawione na 100 mbps, zmniejsz sobie do 20-30 Mbps, więcej nie ma sensu. Tylko jak mówię, to działa mi z jedną aplikacją, kamera google nagrywa w 30 FPS, więc jest jakiś sens. Nagrałbym coś, ale za oknem deszcz, a w domu słabe oświetlenie. Kurczaki. EDIT: A, 4k nie będzie działać na RN2 najprawdopodobniej. Sensor nie obsługuje, jakby to był SONY IMX to wtedy tak. Edited February 26, 2016 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallsnow Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 (edited) 19 godzin temu, driller12 napisał: Jak moge to zrobic? A poprawi to faktycznie dzialanie telefonu? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Wchodzisz w ustawienia-ułatwienia dostępu-perfomance i na trzeciej pozycji masz zarządcę. Wybierasz ondemand i zaznacz keep changes on boot. A co do działania tel to nie narzekam nawet na standardowych. W geekbenchu 3 w trybie single dorównuje Samsungowi Galaxy S5, a w multi S6, więc nie jest źle Edited February 26, 2016 by Metallsnow 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
driller12 Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Wchodzisz w ustawienia-ułatwienia dostępu-perfomance i na trzeciej pozycji masz zarządcę. Wybierasz ondemand i zaznacz keep changes on boot. A co do działania tel to nie narzekam nawet na standardowych. W geekbenchu 3 w trybie single dorównuje Samsungowi Galaxy S5, a w multi S6, więc nie jest źle Dzieki ale chyba i tak przesiade sie na CM bo strasznie mi leci bateria ostatnio.. ;/ pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dANDq Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Dnia 26.02.2016o12:27, galakty napisał: Tutaj masz http://en.miui.com/thread-225664-1-1.html Dodane za dużo profili, 4k oczywiście nie będzie działać. Bitrate ustawione na 100 mbps, zmniejsz sobie do 20-30 Mbps, więcej nie ma sensu. Tylko jak mówię, to działa mi z jedną aplikacją, kamera google nagrywa w 30 FPS, więc jest jakiś sens. Nagrałbym coś, ale za oknem deszcz, a w domu słabe oświetlenie. Kurczaki. EDIT: A, 4k nie będzie działać na RN2 najprawdopodobniej. Sensor nie obsługuje, jakby to był SONY IMX to wtedy tak. U mnie ładnie nagrywa w 60 FPS przy Miui, ale slow motion rzeczywiście nie działa. Dla mnie to nie problem bo i tak go nie używałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Nowa wersja AOSP 1.75. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rawyolks Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Nie wiem po co te kombinacje. MIUI to najlepsza nakładka, a nawet raczej rozwinięcie droida. Z innych telefonów to tylko nowe HTC mają coś sensownego, ale i tak daleko do MIUI. Secundo - AOSP nie lubi się z chińskimi czipami, żeby to dobrze prażyło potrzebny jest soc Qualcomma, a najlepiej Google Nexus co najmniej 4. generacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 7 godzin temu, rawyolks napisał: Nie wiem po co te kombinacje. MIUI to najlepsza nakładka, a nawet raczej rozwinięcie droida. Z innych telefonów to tylko nowe HTC mają coś sensownego, ale i tak daleko do MIUI. Secundo - AOSP nie lubi się z chińskimi czipami, żeby to dobrze prażyło potrzebny jest soc Qualcomma, a najlepiej Google Nexus co najmniej 4. generacji. Aha, AOSP nie lubi chińskich SoC i dlatego tylko ten system wspiera technologię Helio X10? MIUI może i jest dobrą NAKŁADKĄ, ale nie systemem Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Aplikacja allegro zawiesza aosp 1.75 wróciłem na cm i problem niewystępuje Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 4 minuty temu, kr1w2 napisał: Aplikacja allegro zawiesza aosp 1.75 wróciłem na cm i problem niewystępuje Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Nie siej fermentu. Właśnie zainstalowałem Allegro, połaziłem po aukcjach i nic się nie zawiesiło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kr1w2 Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Tak wiem na początku było dobrze dopiero po kilku uruchmieniach zaczeło się pitolić Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Dzisiaj mojego RN2 coś dopadło .. Naładowałem do 100%, nic nie robiłem, o godzinie 12 wziąłem do łapki i się bawię, coś szybko ta bateria schodzi mówię sobie.. To wyszedlem na pulpit i czekam, nic nie robię. Jeden procent uciekł, drugi, trzeci.. Wchodzę w GSAM, użycie baterii 120% na godzinę! Zjechało mi do 50%, trzeba coś robić bo mi zaraz padnie a poza domem jestem. No i wtedy zrobił się gorący z tyłu. Ale tak gorący, że w palce parzyło. Wyłączyłem, wyjąłem baterię/kartę, odczekałem aż ostygnie (dobre 5 minut), włożyłem, TWRP, wipe cache, odpaliłem. Ustało .. Myślałem, że już serwis.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur_star Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Też raz tak miałem. Procenty schodziły co kilka sekund, spadło do 10% podłączyłem ładowarkę, patrzę a tu dalej spadają doszło chyba do 2% wyłączyłem go i wyjąłem baterię. Po włączeniu już było dobrze, przez jakieś 2 miesiące już nie miałem tego. Nie wiem co to było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Myślałem, żeby zobaczyć tego CM'a od daniela, ale na XDA strasznie narzekają ostatnio .. Nawet zapisywanie zdjęć podobno nie działa w najnowszej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Jakis proces musial sie zapetlic. Szkoda, ze nie zobaczyls w jakims manadzerze procesow (np. os monitor) co Ci tak wykorzystywalo procka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 7 minut temu, redminote2 napisał: Jakis proces musial sie zapetlic. Szkoda, ze nie zobaczyls w jakims manadzerze procesow (np. os monitor) co Ci tak wykorzystywalo procka. Raczej nie. Resetowałem telefon kilka razy, robiłem nawet Wipe Cache, nic nie pomogło. Dopiero wyciągnięcie baterii. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxkub Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Zainstalowałem tą wersje CM http://www.needrom.com/download/cyanogenmod-3/comment-page-79/#comments dokładnie 3.6, potem zainstalowałem przez recovery xposed sdk22 ale po restarcie mam czarny ekran. Próbowałem wszystko instalować od nowa ale nie pomaga. Jak poprawnie zainstalować xposed na tym romie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Wiecie może czy będzie CM13 (Android 6.0) na RN2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Nigdzie nie widziałem o tym wzmianki. Ale może będzie. Naciapciane z Redmi Note 2 ; aosp 1.61 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Chodzi mi czy będzie to techniczne wykonalne (kernel - brak źródeł i te sprawy). Link to comment Share on other sites More sharing options...
_STRIGOI_ Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 (edited) Jaki jest sens na 6.0? Już się przekonali, jak został zrobiony MIUI pod 6.0. Różnice między 5.x a 6.0 nie są znaczące. Tam chyba pojawił się ficzer "Doze", który już istniał w MIUI W razie błędów, poprawcie mnie Edited March 3, 2016 by _STRIGOI_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 No ale fajnie by było mieć możliwość potestowania 6.0 na naszym RN2 Wątpię, że dostaniemy oficjalny update, więc cała nadzieja w customach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 (edited) A tam, 6.0 ma sens na RN2, ale oczywiście na AOSP/CM Tutaj kolejny CM jakiś - http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/orig-development/rom-cm-12-1-mokee-bule-mokee-blue-t3328382 Z tego co pisze to wydaje się być ciekawym, na pewno lepszym od obecnego buildu Daniela. Na AOSP mam 51k Antutu. Edited March 4, 2016 by galakty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Testuję tego CM'a. Chyba na prawdę lepszy Auto Focus ma, szybki bardzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosspotato Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 mam pytanie czy na cm/aosp da radę zbliżyć dźwięk do miui? dużo słucham muzyki i misoud robi swoje, to chyba jedyna rzecz która zniechęca mnie nawet do sprawdzenia czystego andka.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts