darthnorbe Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 2 godziny temu, fakeeus napisał: Tak, ale zobacz ile traci czasu przez brak swojej przezorności i przez zabawy królika. Zabawy? To podchodzi pod wyłudzenie pieniędzy! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loon Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Dzień dobry. Na wstępie proszę o wyrozumiałość, ale jestem kompletnym lamusem jeśli chodzi o zakupy z Chin, Xiaomi czy MIUI. Ale bardzo mi się ten telefon i ekosystem spodobał i chciałbym się zaopatrzyć w telefon Redmi Note 3. Czy moglibyście, proszę, wskazać mi gdzie mogę kupić to urządzenie: - w wersji z LTE - z zaufanego źródła - w wersji dostosowanej do warunków europejskich, a najlepiej polskich (język, sieci) - jak najtaniej! Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 23 minuty temu, Loon napisał: Dzień dobry. Na wstępie proszę o wyrozumiałość, ale jestem kompletnym lamusem jeśli chodzi o zakupy z Chin, Xiaomi czy MIUI. Ale bardzo mi się ten telefon i ekosystem spodobał i chciałbym się zaopatrzyć w telefon Redmi Note 3. Czy moglibyście, proszę, wskazać mi gdzie mogę kupić to urządzenie: - w wersji z LTE - z zaufanego źródła - w wersji dostosowanej do warunków europejskich, a najlepiej polskich (język, sieci) - jak najtaniej! xon24 na allegro, ibuygou, hongkong goldway na aliexpress, sam wybierz gdzie kupisz, ja brałem u xon bo bezproblemowy kontakt i pewna gwarancja Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Dzień dobry. Na wstępie proszę o wyrozumiałość, ale jestem kompletnym lamusem jeśli chodzi o zakupy z Chin, Xiaomi czy MIUI. Ale bardzo mi się ten telefon i ekosystem spodobał i chciałbym się zaopatrzyć w telefon Redmi Note 3. Czy moglibyście, proszę, wskazać mi gdzie mogę kupić to urządzenie: - w wersji z LTE - z zaufanego źródła - w wersji dostosowanej do warunków europejskich, a najlepiej polskich (język, sieci) - jak najtaniej! Od tego masz dział odpowiedni na forum. Zajrzyj tam znajdziesz dużo odpowiedzi. Wesołych Świąt!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trixo Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 7 godzin temu, darthnorbe napisał: Strasznie fajnie. I co mam teraz zrobić? Królik ma wszystko w tyle. Jak mu napisałem że jak nie ma srebrnej wersji to chcę zwrot kasy. Nie odpisuje. Telefonu też nie odbiera. Chyba zostałem zrobiony w bambuko. To niefajnie - ja dostałem od tego pana srebrny (w poniedziałek dostałem go) a zamawiałem granatowy xD Większej różnicy mi to nie robi, dlatego telefon zostawiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 4 minuty temu, Trixo napisał: To niefajnie - ja dostałem od tego pana srebrny (w poniedziałek dostałem go) a zamawiałem granatowy xD Większej różnicy mi to nie robi, dlatego telefon zostawiłem. I to jest według Ciebie w porządku? A jakby była wersja różowa i przysłali by Ci wersję różową też by było ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saiyan92 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 witam, dzisiaj otrzymałem mojego xiaomi, wszystko spoko tylko podczas pisania smsów jak obracam telefon bokiem razem z telefonem nie przekręca się klawiatura, ma ktoś podobny problem? i wie jak to zmienić? nie mogę nic znaleźć w ustawieniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycz Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 ja tam rotację mam wyłączoną, bo mnie denerwuje, ale... faktycznie. Wszystko się obraca oprócz apki od SMSów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Bo w MIUI nigdy nie było rotacji w SMS i email. Dopiero w romie MIUIPolska jest włączone obracanie ekranu dla SMS. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
kufciak Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Bo w MIUI nigdy nie było rotacji w SMS i email. Dopiero w romie MIUIPolska jest włączone obracanie ekranu dla SMS. Wysłano z MI Note Acid jak już Ci tu mamy. Krążą może jakieś plotki kiedy możemy się spodziewać odblokowania bootloader a i miui pl na nasze RN3? Wysłane z mojego Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Skąd on może to wiedzieć jak to wszystko zależy od Chińczyków. Pytanie już bardziej na miejscu to czy nie można by było sklepać ROMu do wrzucenia przez fastboota tak jak chyba Czesi mają i Wiwtnamczycy. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xylaxis Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Dnia 2015-12-18 at 17:53, Loon napisał: Dzień dobry. Na wstępie proszę o wyrozumiałość, ale jestem kompletnym lamusem jeśli chodzi o zakupy z Chin, Xiaomi czy MIUI. Ale bardzo mi się ten telefon i ekosystem spodobał i chciałbym się zaopatrzyć w telefon Redmi Note 3. Czy moglibyście, proszę, wskazać mi gdzie mogę kupić to urządzenie: - w wersji z LTE - z zaufanego źródła - w wersji dostosowanej do warunków europejskich, a najlepiej polskich (język, sieci) - jak najtaniej! Sam kupilem od Honkong Goldway na aliexpres.Czekalem na telefon z racji ze od poczatku(co bylo zaskoczeniem dla wszystkich) bootloader byl zablokowany a pozniej ze wybralem wersje gold.Inne wersje byly wysylane zaraz po odblokowaniu i wgraniu multilanguage.Od momentu jak dotarl do DHL do mnie szedl ~49 godzin(dhl Expres)Cena $249.99 plus wysylka DHL.Podatek jaki zaplacilem to ~60 PLN.Teraz widze juz tanszy.Po wlaczeniu wersja angielska wiec w nawigacji niema problemu na zmiane na jezyk polski lub inny.Praktycznie wszystko jest przetlumaczone.Nieliczne rzeczy sa po angielsku ale naprawde nieliczne ktore nie przeszkadzaja w uzytkowaniu.Wybralem wersje z wieksza pamiecia 32GB bo jest wiecej ramu w porownaniu z 16GB(porownanie tabelek na aliexpres)Musialem wymienic karte sim na usim bo karta miala juz swoje lata i nie obslugiwala LTE.Po wymianie wszystko dziala.Nie licze na zadne gwarancje jak kupuje u chinczyka.Telefon ma dzialac a nie spedzac 2 miesiecy w serwisie.Proste.Te wszystkie gwarancje sa oplacalne w sensie czasowym dla chinczykow a nie europejczykow.W europie nie ma centrum Xiaomi a jedynie sprzedawcy ktorzy uruchamiaja wlasny serwis w ramach swojej dzialalnosci i PR zeby kupic u nich.Jak wygladaja u nich naprawy sie nie wypowiadam bo rozne opinie czytalem a jak wiadomo opinie moga byc obiektywne lub nie. Od zakupu zrobilem roota,poinstalowalem wlasne apki i wszystko smiga. Z tego co zauwazylem wiekszosc sprzedawcow ktorzy sciagli telefony przez ogolne opoznienia zdecydowali sie brac telefony nieodblokowane z podstawowa wersja jezykowa bez mozliwosci zmiany wielu jezykow liczac ze szybko sie rozwiaze kwestia z odblokowaniem bootloadera liczac na wrzuty od chinczykow pewnego sposobu.Faktem jest to co pisal ktos w temacie ze jest problem z wersja gold na rynku.Z tego co wiem to w HK je mieli bo mi wyslali:)) Ale ile sztuk jeszcze maja to nie wiem.Natomiast nie ma problemu z innymi kolorami.Swietny telefon.Galaxy s6 sie kryje jesli o mnie chodzi.Xperia Z3 tez:). Dla mnie liczy sie pewny sprzedawca.Jak najmniej posrednikow.To moja opinia ale aby w pelni wyrobic sobie opinie czytaj tematy na tym forum i w internecie.Milego przyszlego uzytkowania:) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Dnia 14.12.2015 at 21:51, Elisek napisał: Ja tu troche taki nowy jestem Pytanie w sumie do osób które przesiadły się z RMN2 na RMN3. Czy warto ? Sam mam teraz Lg G2 i boli mnie w sumie 16gb pamieci wbudowanej tylko. Oprócz tego telefon muli po 4 miesiacach nie zasyfiania go i wymaga resetu znowu. Jak to jest z Redmikami ? Ogólnie 3 daje mi lepsza baterie + czytnik linii papilarnych + obudowa, która nie ma znaczenia + 3 gb ramu. Czy jest to warte doplacania 160 zł, ale jednoczesnie trace karte SD i obawiam sie ze to najgorsza rzecz. Nie spieszy mi sie z zakupem, ale mam dylemat :/ Mam podobne pytanie - użytkuję RN2 Prime i w sumie byłem zdecydowany na RN3 32GB, tylko że... jest obecnie nie do dostania. Zastanawiam się, czy ewentualnie nie przesiąść się z RN2 na Mi4c (ze względów dostępności - mi z kolei zależy na szybkim zakupie). Czy ktoś miał porównanie obu tych modeli i może się wypowiedzieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 4 minuty temu, raven66 napisał: Mam podobne pytanie - użytkuję RN2 Prime i w sumie byłem zdecydowany na RN3 32GB, tylko że... jest obecnie nie do dostania. Zastanawiam się, czy ewentualnie nie przesiąść się z RN2 na Mi4c (ze względów dostępności - mi z kolei zależy na szybkim zakupie). Czy ktoś miał porównanie obu tych modeli i może się wypowiedzieć? Pamiętaj że mi4c jest mniejszy, więc jeśli się przyzwyczaiłeś do rozmiaru RN2, to może być Ci "dziwnie". Ja przez to wymiękłem. Testowałem Mi4c przez 3 tygodnie i wróciłem do Redmi Note LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) Wiem, że jest mniejszy i w zasadzie to jest moja największa obawa. Czyli to, co piszesz, w sumie odzwierciedla mój najwuiększy niepokój związany z taką ewentualną zmianą... Edited December 21, 2015 by raven66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 "RN3 32GB, tylko że... jest obecnie nie do dostania " Co przez to rozumiesz? Wspomniany Królik robi cyrki ale dziś ma wysłać nasze RN3 grafitowe, więc raczej jest do dostania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 3 minuty temu, fakeeus napisał: "RN3 32GB, tylko że... jest obecnie nie do dostania " Co przez to rozumiesz? Wspomniany Królik robi cyrki ale dziś ma wysłać nasze RN3 grafitowe, więc raczej jest do dostania. Jak ktoś nie chce być tydzień bez kasy to lepiej nie brać. Mi w końcu oddał kasę ale tydzień stracony, a inni sprzedawcy jak np XON postanowili wziąć wolne i dopiero będę miał telefon po nowym roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Tak to niestety wygląda przy braku prawdziwej z krwi i kości dystrybucji europejskiej Xiaomi. Liczę chociaż na to, że telefon przyjdzie mi bez żadnych wad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniak Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 A czy jakieś wady tego telefonu zostały ujawnione, czy mówisz o jakiejś wadzie produkcyjnej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 O wadzie produkcyjnej. Jak na swój przedział cenowy telefon jest idealny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven66 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 46 minut temu, fakeeus napisał: "RN3 32GB, tylko że... jest obecnie nie do dostania " Co przez to rozumiesz? Wspomniany Królik robi cyrki ale dziś ma wysłać nasze RN3 grafitowe, więc raczej jest do dostania. Rozumiem przez to fakt, że chcę wersję 32/3GB i koniecznie musi to być na FV i żeby było jeszcze trudniej, wymyśliłem sobie kolor srebrny. Wszyscy wystawiający na Allegro nie posiadają "na stanie" (od ręki, czy jakkolwiek jeszcze to nazwać), ale mimo to, aukcje są wystawiane... Najwcześniejsze dostawy to okolice 28 grudnia, ale raczej śmiem sądzić, że mogą być dostępne po nowym roku. A ten cały Królik czy TV_SAT to nie dla mnie. Fatalne podejście do klienta i to jeszcze PRZED zakupem. Ja odniosłem wrażenie, że w ogóle to chyba pani mi łaskę robi, że ze mną raczy rozmawiać i sprzedawać. Nie lubię takiego podejścia i dla zasady nie kupię u tego sprzedawcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) 14 minut temu, raven66 napisał: Rozumiem przez to fakt, że chcę wersję 32/3GB i koniecznie musi to być na FV i żeby było jeszcze trudniej, wymyśliłem sobie kolor srebrny. Wszyscy wystawiający na Allegro nie posiadają "na stanie" (od ręki, czy jakkolwiek jeszcze to nazwać), ale mimo to, aukcje są wystawiane... Najwcześniejsze dostawy to okolice 28 grudnia, ale raczej śmiem sądzić, że mogą być dostępne po nowym roku. A ten cały Królik czy TV_SAT to nie dla mnie. Fatalne podejście do klienta i to jeszcze PRZED zakupem. Ja odniosłem wrażenie, że w ogóle to chyba pani mi łaskę robi, że ze mną raczy rozmawiać i sprzedawać. Nie lubię takiego podejścia i dla zasady nie kupię u tego sprzedawcy. Ja do Królika dzwoniłem z 20x. Efekt taki sam. Brak odpowiedzi, jakby telefon po prostu był wyłączony. Nie polecam gościa, z takim podejściem to w ogóle nie powinien biznesu prowadzić. Edited December 21, 2015 by darthnorbe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) Witam Ja posiadam Redmi Note 3 od piątku i muszę powiedzieć, że telefon fajny ale przydałby się Polski Miui Kupiłem go od sprzedawcy TV_SAT wersję 32 GB i już następnego dnia miałem paczkę, więc nie mogę złego słowa powiedzieć. Pytanie, skoro ta bateria ma 4000 mah to ile tak powinna trzymać bez żadnego używania ? W Sobotę rano odłączyłem od ładowania i na teraz bateria ma 13% I pytanie następne, po otrzymaniu telefonu zainstalowałem aktualizację Miui i miałem do wyboru język chiński lub angielski, wybrałem oczywiście ten drugi bo znam ale nadal jak np, piszę sms`a to są chińskie przyciski zamiast angielskich... Edited December 21, 2015 by Marcin_89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhunter22 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) znaczy sie klawiatura jest czajna tak? zainstalowałeś soebi google sklep? bateria powinna trzymać..??? powinna trzymać bardzo dobrze zależy jak sie użytkuje telefon i z jakimi ustawieniami. u mnie styka na dobę, ale dla mnie telefon to trzecia ręka. Edited December 21, 2015 by hhunter22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) Tak google sklep zainstalowany a klawiatura jest po angielski tylko tam Enter jest po chińsku i koło tego przycisku inny również po chińsku Nie wiem, instalować jakiś ROM czy coś bo nic jeszcze nie instalowałem... Pewnie nie da się wywalić tej nakładki Miu i mieć po prostu czystego Androida ? Edited December 21, 2015 by Marcin_89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) Jest nowy update. Edited December 21, 2015 by JoHnNy08PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Jaki masz system ? oficjalny ? u mnie nic nie wykrywa, na stronie MIUI też nie ma tej wersji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Tak, oficjalny stock nic nie ruszany. Z tego co widziałem to nawet nie wszyscy chińczycy dostali aktualizację także może falami idzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Wszystko działa ? gdzieś czytałem że nie działa czytnik linii papilarnych. Rom można pobrać ręcznie ale nie wiem ... tu jest na forum vietnamskim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Działa, a z tym czytnikiem to według mnie chodzi o nową animację odblokowywania. Wszystko działa bez zarzutu. Podobno poprawili randomowe restarty które mnie także dotknęły. No i usunęło mi roota którego jak na razie nie będzie można przywrócić na tym ROMie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) Dnia 16.12.2015 at 20:53, glass napisał: Raczej żaden RN3 tego nie przebije ale czytnik palucha trochę kusi Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Glass jaki rom / tweeki? Co do zakupow z tvsat, mam od nich redmi note 2 i wszystko ok szybko i dosc komunikatywnie, ale zauwazylem wade ekranu (daje jasnosc troche za duza w jednym miejscu ekranu) odpisali ze mozna wyslac. Tak zrobie po nowym roku, zobaczymy jak sie zachowaja. Edited December 21, 2015 by Frty Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Królik zapewniał o wysyłce w poniedziałek, telefon nadal nie wysłany, teraz mowa o wtorku. Dokładnie wiedzą ile ludzi liczy na towar przed świętami to się teraz tak bawią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Chiny rzut beretem:) to nie media markt. Cegły nie przyślą przynajmniej.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Po aktualizacji V7.0.19.0.LHNCNCJ zauważyłem większy rozmiar zdjęć, mają po 7MB teraz, nową animacje odblokowania no i jak na razie żadnych błędów. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 (edited) No kusi mnie żeby go wgrać ale znowu będzie problem z root'em, na wersję V7.0.16.0 jescze nie ma bezpośrednio, więc na tą jeszcze trzeba będzie poczekać. Czy do odblokowania boot loadera potrzebny jest root ? JoHnNy08PL możesz sprawdzić czy w twoim romie jest folder recovery ? Edited December 22, 2015 by leonov Info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts