JoHnNy08PL Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Chyba założę nowe konto Xiaomi i spróbuję aktywować autoryzacje Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Już posłużyłem instrukcją w wątku o odblokowywaniu jak odblokować. Co mogę zrobić że dostałem smsa po 10 minutach a reszta nie dostała? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Jakbyś mógł to napisz co podałeś jako powód i co zrobić jak Google tłumacz nie tłumaczy mojego nazwiska Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Wszystko jest w tym moim poście o odblokowywaniu. Tylko imię miałem przetłumaczone, nazwiska nie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GienekMiecio Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Panowie mam problem. Nie mogę zaktualizować swojego Miui 7.0.11.0(LHNCNCJ) do najnowszej V7.0.19.0.LHNCNCJ. Próbowałem rozwiązać ten sposób poprzez: 1. Wejście w aktualizacje systemowe, kliknięcie "Check for updates". Wyświetla się stale "No updates available". 2. Pobranie paczki V7.0.19.0.LHNCNCJ ze strony producenta i użycie opcji "Choose update package". Telefon się zaczyna aktualizować, restartuje się. Po wejściu w ustawienia okazuje się, że wersja Miui jest nadal stara. 3. Zrootowanie komórki, zainstalowanie aplikacji "KingRoot". Zmianie pliku systemowego build.prop z "ro.build.version.incremental=V77.0.11.0" na "ro.build.version.incremental=V7.0.1.0". Jest to sposób zaprezentowany TUTAJ. Zmiana nazwy się udaje, lecz sytuacja nadal występuje jak w punkcie pierwszym i drugim. 4. Aktualizację poprzez Mi PC Suite. Program twierdzi, że mam najnowszą wersję. Czy wie ktoś jak rozwiązać problem aktualizacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzywaczek Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Mam podobny problem co kolega @GienekMiecio :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Tutaj macie informacje. http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/8262-Chyba-zbrickowałem-telefon-na-dobre Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Jak wgrać clean soft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seciq Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Jest już MIUPolska Redmi Note 3 ANDROID 5.0.2 MIUI 5.12.31 CODENAME hennessy ROZMIAR 707MB MD5: DDB7344342F5C8F2C64C97E9BC80496E | 30/12/2015 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzywaczek Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 (edited) @zehell Spróbowałem zrobić tak jak kolega i teraz mój jest cegłą. Świetne rozwiązanie edit: Działa. Komputery zmienne są .. Edited December 31, 2015 by krzywaczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
robo32 Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Tak sobie gdybam.........czy nie idzie podpisać naszego MIUI by system traktował je tak jak żółte dev, struktura zip-a taka sama, chyba że się mylę i działa to na innej zasadzie. A było by tak pięknie i prosto jak kiedyś Link to comment Share on other sites More sharing options...
GienekMiecio Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 43 minuty temu, seciq napisał: Jest już MIUPolska Redmi Note 3 ANDROID 5.0.2 MIUI 5.12.31 CODENAME hennessy ROZMIAR 707MB MD5: DDB7344342F5C8F2C64C97E9BC80496E | 30/12/2015 Z wersji 7.0.11.0(LHNCNCJ) wgrywać to jako uaktualnienie "Choose update package" ? PS: Wiecie kiedy Android 6.0 zawita do MIUI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Nie wgrasz tego z zablokowanym bootloaderem Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bedek Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Witam. Przymierzam się do zakupu redmi note 3 i mam parę pytań, a mianowicie czy w cenie 210$ jest jakiś wydajniejszy smartfon lub jakiś poprostu ogólnie lepszy? Czy jak zamówię z poniższego linku to w sprawie gwarancji będę musiał wysyłać telefon do nadawcy?; http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-3-5-5Inch-FHD-3GB-32GB-Smartphone-64bit-Helio-X10-Octa-Core-MIUI-V7-13-0MP-TOUCH-ID---Gray-359151.html) Czy może dopłacić jakieś 100zł i zamówić z allegro? Bo ostatnio nie znalazłem u użytkownika xon24 właśnie wyżej wymienionego telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Witam. Przymierzam się do zakupu redmi note 3 i mam parę pytań, a mianowicie czy w cenie 210$ jest jakiś wydajniejszy smartfon lub jakiś poprostu ogólnie lepszy? Czy jak zamówię z poniższego linku to w sprawie gwarancji będę musiał wysyłać telefon do nadawcy?; http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-3-5-5Inch-FHD-3GB-32GB-Smartphone-64bit-Helio-X10-Octa-Core-MIUI-V7-13-0MP-TOUCH-ID---Gray-359151.html) Czy może dopłacić jakieś 100zł i zamówić z allegro? Bo ostatnio nie znalazłem u użytkownika xon24 właśnie wyżej wymienionego telefonu. To wersja prime z większą ilością ramu i romu 3/32 gb normalna wersja ma 2/16gb. Tak na geekbuying w razie czego musisz wysyłać do nich ale u burizy też będziesz musiał wysłać do nich. Jeśli chodzi o allergo to poczytaj w dziale sprzedawcy tam każdy sprzedawca jest opisany. Popatrz jeszcze na xiaomiforsale. W geekbuying i burizy jest możliwość płacenia vatu. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GienekMiecio Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 4 godziny temu, maaaciekmaaaniek napisał: Nie wgrasz tego z zablokowanym bootloaderem Pewnie odblokowując bootloadera i wgrywając tą wersję MIUPolska, byłaby to instalacja na czysto... Trudno, może ktoś kiedyś wpadnie jak rozwiązać problem aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Jest gdzieś poradnik jak zainstalować te miuipolska? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 A masz odblokowany bootloader ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Znalazłem poradnik jak odblokować Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Instrukcja instalacji MIUI 2016, pokaże się chyba po najechaniu na pobierz miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 3 godziny temu, Wojtkson napisał: Znalazłem poradnik jak odblokować Procedura nie jest taka prosta i nie jest bezproblemowa. Niektórzy czekają na SMS-a z Chin z kodem od wielu dni i nie przychodzi. Jeśli jednak Cię się uda, to potem już z górki, wg: http://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armani Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Czy jak zamowie Redmi 3 w wersji "高配版 3GB内存+32GB容量" to czy bedzie mi dzialac 4G w sieci Play? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wensz Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojsław Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Witam pobieram chiński dev rom,aby wgrać polski miui, z tej strony: http://www.miui.com/download-308.html (wersja 作者:MIUI开发组版本:5.12.31 (MIUI7) 大小:842M ) ,z tym że prędkość pobierania jest strasznie mała ok.30-50 kB/s) ,czy jest jakieś alternatywne źrodło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 pytanie retoryczne bootloader odblokowany masz ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojsław Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Jeszcze nie ,jestem w trakcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
nv7 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Jeszcze nie ,jestem w trakcie Nie spiesz się. Prędko Ci go nie odblokują... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 43 minuty temu, wojsław napisał: Witam pobieram chiński dev rom,aby wgrać polski miui, z tej strony: http://www.miui.com/download-308.html (wersja 作者:MIUI开发组版本:5.12.31 (MIUI7) 大小:842M ) ,z tym że prędkość pobierania jest strasznie mała ok.30-50 kB/s) ,czy jest jakieś alternatywne źrodło? Ja miałem prędkość ok 2mb, całość trwała parę minut... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojsław Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 (edited) Z tym odblokowywaniem bootloadera to też niezłe zamieszanie jest,z tego co czytałem na forum niewielu osobom udało się go odblokować i dostać ten sms.Udało mi się wystosować zgłoszenie i tłumacząc ten tekst: http://scr.hu/2vov/78kix , pozostało mi tylko czekać(ponoć do 10 dni) aż mi to zgłoszenie zatwierdzą,przynajmniej taką mam nadzieję. Edited January 2, 2016 by wojsław Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 To tak jak nam wszystkim. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojsław Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Czy jest w ogóle jakaś osoba,oprócz paru wcześniejszych przypadków,której udało się dostać ten sms oraz czy nie wydaje się wam wysoce irytującym,że jedynym sposobem na jego otrzymanie jest czekanie Bóg wie ile czasu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Ja już próbowałem z chińskim forum. Z supportem eu i china z tym hotline china i jedyne co się dowiedziałem to to że mam czekać Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bedek Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 (edited) Zamówiłem u xon24 redmi note 3 prime. Mam nadzieję, że się nie zawiodę . A tak właściwie to bootloader daje możliwość instalacji polskiego systemu tak? Jest jakaś różnica między tym polskim i orginalnym systemem poza językiem? Edited January 2, 2016 by Bedek Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Zamówiłem u xon24 redmi note 3 prime. Mam nadzieję, że się nie zawiodę . A tak właściwie to bootloader daje możliwość instalacji polskiego systemu tak? Jest jakaś różnica między tym polskim i orginalnym systemem poza językiem? Nie instaluj tego syfu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bedek Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Ale mi chodzi o oficjalny od miuipolska. W niczym mi nie będzie przeszkadzał system po angielsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Ale mi chodzi o oficjalny od miuipolska. W niczym mi nie będzie przeszkadzał system po angielsku. Miuipolska i tak nie zainstalujesz bez odblokowania bootloadera a od chińskiego różni się nie tylko samym językiem a jeszcze usuniętymi chińskimi aplikacjami i innymi dodatkami od miuipolska Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk1989 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Mam do was takie pytanko mianowicie zakupiłem Redmi Note 3 i naszykowany na język angielski po włączeniu telefonu ukazał mi się wybór większej ilości języków w tym Polski. Wersja Miui 7.00.16.00 (LHNCNCJ), moje pytanie brzmi czy ktoś z was miał do czynienia już z tą wersją Miui ? Ponieważ nie mogę nic na ten temat odszukać. Info jakie podaje mi tel to, że soft pochodzi z Miui Polska dodam tylko że telefon dostałem do rąk 30grudnia więc nie ma tu raczej mowy o sofcie który ukazał się 1 stycznia na stronie Miui Polska, jeżeli popełniłem jakieś błędy w opisie to sorki z góry ponieważ w tym temacie jestem jeszcze zielony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpuntoo Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Też dostałem niedawno, bo 28 grudnia telefon z tą wersją oprogramowania, ale tutaj na forum radzili że 5.12.24 dev jest lepsza, no i faktycznie lepiej chodzi i ma wiele poprawek, ale niestety jeden większy minus wersji dev to brak polskiego języka i trzeba sobie aplikacje googla ręcznie zainstalować z całym sklepem przez google installer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marxxx Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Mam może głupie pytanie, czy jak ktoś już ma soft multijęzyczny np. Miui 7.00.16.00 to znaczy że już ma odblokowany botloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts