Jump to content

Xiaomi Redmi Note 3 - Dyskusja ogólna

Pytka

Recommended Posts

Chyba założę nowe konto Xiaomi i spróbuję aktywować autoryzacje

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Już posłużyłem instrukcją w wątku o odblokowywaniu jak odblokować. Co mogę zrobić że dostałem smsa po 10 minutach a reszta nie dostała? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Jakbyś mógł to napisz co podałeś jako powód i co zrobić jak Google tłumacz nie tłumaczy mojego nazwiska

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Wszystko jest w tym moim poście o odblokowywaniu. Tylko imię miałem przetłumaczone, nazwiska nie.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Panowie mam problem. 

Nie mogę zaktualizować swojego Miui  7.0.11.0(LHNCNCJ)  do najnowszej V7.0.19.0.LHNCNCJ.

Próbowałem rozwiązać ten sposób poprzez:

1. Wejście w aktualizacje systemowe, kliknięcie "Check for updates". Wyświetla się stale "No updates available".

2. Pobranie paczki V7.0.19.0.LHNCNCJ ze strony producenta i użycie opcji "Choose update package". Telefon się zaczyna aktualizować, restartuje się. Po wejściu w ustawienia okazuje się, że wersja Miui jest nadal stara.

3. Zrootowanie komórki, zainstalowanie aplikacji "KingRoot". Zmianie pliku systemowego build.prop z "ro.build.version.incremental=V77.0.11.0" na "ro.build.version.incremental=V7.0.1.0". Jest to sposób zaprezentowany TUTAJ. Zmiana nazwy się udaje, lecz sytuacja nadal występuje jak w punkcie pierwszym i drugim. 

4. Aktualizację poprzez Mi PC Suite. Program twierdzi, że mam najnowszą wersję. 

Czy wie ktoś jak rozwiązać problem aktualizacji? :ugeek:

Tak sobie gdybam.........czy nie idzie podpisać naszego MIUI by system traktował je tak jak żółte dev, struktura zip-a taka sama, chyba że się mylę i działa to na innej zasadzie.

A było by tak pięknie i prosto jak kiedyś :-D

43 minuty temu, seciq napisał:

Jest już MIUPolska

Redmi Note 3

• ANDROID 5.0.2
  • MIUI 5.12.31
  • CODENAME hennessy
  • ROZMIAR 707MB
MD5: DDB7344342F5C8F2C64C97E9BC80496E | 30/12/2015

Z wersji 7.0.11.0(LHNCNCJ) wgrywać to jako uaktualnienie  "Choose update package" ?

PS: Wiecie kiedy Android 6.0 zawita do MIUI?

Witam. Przymierzam się do zakupu redmi note 3 i mam parę pytań, a mianowicie czy w cenie 210$ jest jakiś wydajniejszy smartfon lub jakiś poprostu ogólnie lepszy?

Czy jak zamówię z poniższego linku to w sprawie gwarancji będę musiał wysyłać telefon do nadawcy?; http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-3-5-5Inch-FHD-3GB-32GB-Smartphone-64bit-Helio-X10-Octa-Core-MIUI-V7-13-0MP-TOUCH-ID---Gray-359151.html)

Czy może dopłacić jakieś 100zł i zamówić z allegro? Bo ostatnio nie znalazłem u użytkownika xon24 właśnie wyżej wymienionego telefonu.

Witam. Przymierzam się do zakupu redmi note 3 i mam parę pytań, a mianowicie czy w cenie 210$ jest jakiś wydajniejszy smartfon lub jakiś poprostu ogólnie lepszy?

Czy jak zamówię z poniższego linku to w sprawie gwarancji będę musiał wysyłać telefon do nadawcy?; http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Redmi-Note-3-5-5Inch-FHD-3GB-32GB-Smartphone-64bit-Helio-X10-Octa-Core-MIUI-V7-13-0MP-TOUCH-ID---Gray-359151.html)

Czy może dopłacić jakieś 100zł i zamówić z allegro? Bo ostatnio nie znalazłem u użytkownika xon24 właśnie wyżej wymienionego telefonu.

To wersja prime z większą ilością ramu i romu 3/32 gb normalna wersja ma 2/16gb. Tak na geekbuying w razie czego musisz wysyłać do nich ale u burizy też będziesz musiał wysłać do nich. Jeśli chodzi o allergo to poczytaj w dziale sprzedawcy tam każdy sprzedawca jest opisany. Popatrz jeszcze na xiaomiforsale. W geekbuying i burizy jest możliwość płacenia vatu.

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

4 godziny temu, maaaciekmaaaniek napisał:

Nie wgrasz tego z zablokowanym bootloaderem

:( Pewnie odblokowując bootloadera i wgrywając tą wersję MIUPolska, byłaby to instalacja na czysto...

Trudno,  może ktoś kiedyś wpadnie jak rozwiązać problem aktualizacji.

43 minuty temu, wojsław napisał:

Witam pobieram chiński dev rom,aby wgrać polski miui, z tej strony: http://www.miui.com/download-308.html (wersja  作者:MIUI开发组版本:5.12.31 (MIUI7) 大小:842M ) ,z tym że prędkość pobierania jest strasznie mała ok.30-50 kB/s) ,czy jest jakieś alternatywne źrodło?

Ja miałem prędkość ok 2mb, całość trwała parę minut...

Z tym odblokowywaniem bootloadera to też niezłe zamieszanie jest,z tego co czytałem na forum niewielu osobom udało się go odblokować i dostać ten sms.Udało mi się wystosować zgłoszenie i tłumacząc ten tekst: http://scr.hu/2vov/78kix , pozostało mi tylko czekać(ponoć do 10 dni) aż mi to zgłoszenie zatwierdzą,przynajmniej taką mam nadzieję.

Edited by wojsław

Czy jest w ogóle jakaś osoba,oprócz paru wcześniejszych przypadków,której udało się dostać ten sms oraz czy nie wydaje się wam wysoce irytującym,że jedynym sposobem na jego otrzymanie jest czekanie Bóg wie ile czasu?

• Like 1

Zamówiłem u xon24 redmi note 3 prime. Mam nadzieję, że się nie zawiodę :) . A tak właściwie to bootloader daje możliwość instalacji polskiego systemu tak? Jest jakaś różnica między tym polskim i orginalnym  systemem poza językiem?

Edited by Bedek

Zamówiłem u xon24 redmi note 3 prime. Mam nadzieję, że się nie zawiodę . A tak właściwie to bootloader daje możliwość instalacji polskiego systemu tak? Jest jakaś różnica między tym polskim i orginalnym  systemem poza językiem?

Nie instaluj tego syfu

Ale mi chodzi o oficjalny od miuipolska. W niczym mi nie będzie przeszkadzał system po angielsku.

Miuipolska i tak nie zainstalujesz bez odblokowania bootloadera a od chińskiego różni się nie tylko samym językiem a jeszcze usuniętymi chińskimi aplikacjami i innymi dodatkami od miuipolska

Mam do was takie pytanko mianowicie zakupiłem Redmi Note 3 i naszykowany na język angielski po włączeniu telefonu ukazał mi się wybór większej ilości języków w tym Polski.  Wersja Miui 7.00.16.00 (LHNCNCJ),  moje pytanie brzmi czy ktoś z was miał do czynienia już z tą wersją Miui ? Ponieważ nie mogę nic na ten temat odszukać. Info jakie podaje mi tel to, że soft pochodzi z Miui Polska dodam tylko że telefon dostałem do rąk 30grudnia więc nie ma tu raczej mowy o sofcie który ukazał się 1 stycznia na stronie Miui Polska, jeżeli popełniłem jakieś błędy w opisie to sorki z góry ponieważ w tym temacie jestem jeszcze zielony.

Też dostałem niedawno, bo 28 grudnia telefon z tą wersją oprogramowania, ale tutaj na forum radzili że 5.12.24 dev jest lepsza, no i faktycznie lepiej chodzi i ma wiele poprawek, ale niestety jeden większy minus wersji dev to brak polskiego języka i trzeba sobie aplikacje googla ręcznie zainstalować z całym sklepem przez google installer.