Jump to content

Xiaomi Redmi Note 3 - Dyskusja ogólna

Pytka

Recommended Posts

2 godziny temu, majkel02 napisał:

Jak jest z gwarancją kupując na zagranicznych stronach? Można odesłać do producenta czy jak? Zamierzam kupić na spemall

W przypadku Ibuygou tak właśnie jest. W razie problemu – po prostu odsyłasz do nich. Przerabiałem na własnej skórze. Zero problemów.

9 godzin temu, Madzia86 napisał:

To nie ladne zachowanie. Ale jest w Polsce obowiazuja go wszystkie przepisy prawne. A kupisz u burizy dostaniesz bezpiecznik i nic nie poradzisz. Byl watek na forum

A to wina Burizy że ktoś z poczty ma lepkie rączki? Moim zdaniem jest świetnym sprzedawcą, na każde pytanie mi odpowiada i dość szybko odpisuje

9 godzin temu, Madzia86 napisał: To nie ladne zachowanie. Ale jest w Polsce obowiazuja go wszystkie przepisy prawne. A kupisz u burizy dostaniesz bezpiecznik i nic nie poradzisz. Byl watek na forum

A to wina Burizy że ktoś z poczty ma lepkie rączki? Moim zdaniem jest świetnym sprzedawcą, na każde pytanie mi odpowiada i dość szybko odpisuje

Biznes to nie tylko zysk ale i straty. Ciekawe co byś zrobił gdybyś zamiast telefonu otrzymał bezpiecznik a sprzedawca miałaby to w nosie. Też byś go tak chwalił ?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Ją zanim kupie pytam czy są. Nie trzeba znać języka żeby zapytać. Pytalem o rn2 teraz o rn3 i o mipada też. Wszystko było wiadomo. Proponuje zawsze pytać. BTW zastanówcie się czy brać rn3. Szczerze po tygodniu używania nie bardzo widzę różnice po za obudowa bateria i czytnikiem linii. Jak komuś mocno nie zależy to może jednak warto wziąć rn2 taniej.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

1 minutę temu, hhunter22 napisał:

Ją zanim kupie pytam czy są. Nie trzeba znać języka żeby zapytać. Pytalem o rn2 teraz o rn3 i o mipada też. Wszystko było wiadomo. Proponuje zawsze pytać. BTW zastanówcie się czy brać rn3. Szczerze po tygodniu używania nie bardzo widzę różnice po za obudowa bateria i czytnikiem linii. Jak komuś mocno nie zależy to może jednak warto wziąć rn2 taniej.

Masz oba jednocześnie? Czy możesz coś napisać na temat wpływu metalowej obudowy na „zasięg”?

Edited by latet

Ale w czym chciałeś widzieć różnice? Przecież to te same telefony w innej obudowie. Nie wiem czego wy oczekiwaliście jak baza jest ta sama. Wystarczy porównać dwie tabelki.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

9 godzin temu, darthnorbe napisał:

Też miałem brać od nich ale zobaczyłem że nie mają na stanie tych telefonów, patrzę na wersje 16gb, nie mają, patrzyłem na note 2, też nie mieli, na redmi 2 - tak samo, więc podziękowałem, nie będę czekał w nieskończoność. Jakoś sprzedawcy z chin potrafią wysłać do ludzi nawet w czasie około tygodnia, a tak jak Ty piszesz minęło już 10 dni i dalej nic.

Taki sklep jak Xiaomi for sale który szczyci się tym że niby jest dystrybutorem na europę, powinien mieć na stanie u siebie tak jak taki Królik to ma telefony, ba przecież oni niby współpracują z Xiaomi więc powinni już mieć w momencie premiery normalnie w magazynach w EU.

Nie to nie. Ja wybrałem coś innego i do końca tygodnia powinienem mieć telefon.

Zobacz czy masz możliwość anulowania zamówienia, jak tak to zrób to i bierz kasę od nich z powrotem. 

Tak sie sklada ze Redmi Note 3 jest slabo dostepny nawet w samych CN. Bylem tam tydzien temu, udalo mi sie tylko kupic wersje Grey (byla tez Silver). Wersja Gold byla niedostepna w 8 sklepach w ktorych bylem. Jak ktos sobie dorwal kilkanascie sztuk wczesniej to ma na sprzedaz. Jak nie, to czeka na nowe dostawy z fabryki. 

12 minut temu, CFM napisał:

Tak sie sklada ze Redmi Note 3 jest slabo dostepny nawet w samych CN. Bylem tam tydzien temu, udalo mi sie tylko kupic wersje Grey (byla tez Silver). Wersja Gold byla niedostepna w 8 sklepach w ktorych bylem. Jak ktos sobie dorwal kilkanascie sztuk wczesniej to ma na sprzedaz. Jak nie, to czeka na nowe dostawy z fabryki. 

Wiesz mnie to nie interesuje. Skoro ktoś ma sklep i ogłasza że coś sprzedaje to to ma być i koniec. Inaczej to jest robienie debila z klienta. Jest na stronie to ma być. Nie mówię też że tylko z w/w sklepami tak jest. RTV euro AGD to przykład buractwa. Raz chciałem kupić lumię 1520. Chcieli mi wcisnąć powystawową w tej samej cenie i to bez zaślepki od karty sim. Kolejny raz polecałem koleżance telefon. Oczywiście Xperii T3 też nie mieli, trzeba poczekać do jutra. To ja mam w d*pie takie sklepy.

53 minuty temu, hhunter22 napisał:

Bateria to podstawa urządzenia mobilnego, dlatego Note 3 wygrywa z praktycznie wszystkim na rynku :)

Powiem tak, na chwile obecna nie widze sensu pakowac sie w RMN2 Prime, bo cenowo roznica to jakies 50-100 zł pomiedzy nim, a RMN3, a jedynie zyskujemy slot an sdcard, natomiast strata jest na baterii, ramie, obudowie oraz czytniku. 

Sprawa ma sie inaczej jesli chodzi o RMN2 bo wtedy juz cenowo roznica rosnie do okolo 300 zł, ale procek też spada i ilosc pamieci.

Jak ogolnie wyglada zapchana pamiec na MIUI spowalania telefon ?

Powiem tak, na chwile obecna nie widze sensu pakowac sie w RMN2 Prime, bo cenowo roznica to jakies 50-100 zł pomiedzy nim, a RMN3, a jedynie zyskujemy slot an sdcard, natomiast strata jest na baterii, ramie, obudowie oraz czytniku. 

Sprawa ma sie inaczej jesli chodzi o RMN2 bo wtedy juz cenowo roznica rosnie do okolo 300 zł, ale procek też spada i ilosc pamieci.

Jak ogolnie wyglada zapchana pamiec na MIUI spowalania telefon ?

Tylko na rn3 nie ma dzialajacego miui polska. To jest jak na razie najwiekszy problem.

Przynajmniej na chwile obecna.

• Like 2

066dcb1eb3b3fdce47efd4eda60f48f3.jpg Raczej żaden RN3 tego nie przebije ale czytnik palucha trochę kusi

Jakbym miał się spuszczać nad antutu kupił bym meizu pro 5 a nie tną i teraz rn3. Skusiłem się głównie baterią. Telefon to moja praca w 80%. Tego mi brakowało po przejściu po wielu miesiącach z g2.

066dcb1eb3b3fdce47efd4eda60f48f3.jpg Raczej żaden RN3 tego nie przebije ale czytnik palucha trochę kusiWysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Jakbym miał się spuszczać nad antutu kupił bym meizu pro 5 a nie tną i teraz rn3. Skusiłem się głównie baterią. Telefon to moja praca w 80%. Tego mi brakowało po przejściu po wielu miesiącach z g2.

Nikt tu się nie spuszcza nad antutu to po pierwsze, po drugie RN3 to bardzo fajny telefonik,a po trzecie jeśli tak bardzo zależy Ci na baterii to są telefony z baterią 5000 mAh skoro tak się "spuszczasz"

nad baterią trzeba było taki kupić. Napisałem tylko że w antutu RN2 prime osiągnie lepszy wynik niż RN3 jeśli nie mam racji to zrób test i wrzuć na forum a nie piszesz jakieś chamskie komentarze.

Nie spinaj się bo pękniesz jeszcze przypadkiem :) sam napisałeś "Raczej żaden Rn3 tego nie przebije" - to jest spuszczanie się nad cyferkami. Bo to różnica kilka tyś pkt nic nie wnosząca w użytkowanie tego. Natomiast bateria już ma duży wpływ na używanie telefonu. Mogę cały dzień pracować bez ładowania. Czytałem że ludzie narzekają na s6 Edge bo laguje czasami a pewnie ma lepsze wyniki niż rn2, lub rn3 i co tu daje Antutu..nie ważne. Nie denerwuj się już. Nie wnikam więcej. Pozdrawiam

odnośnie kupna z Polski:
- użytkownik topkamerki_pl niestety nie posiada na ten moment na stanie telefonów, na początku tygodnia ma jakoś przyjść, więc jak ktoś zamówił to przed świętami powinien dostać
- jak z dostępnością u królika? ktoś coś? dodzwonić się nie można, a na email jeszcze czekam :D

Ja kupiłem tu
http://www.xiaomi4you.pl/
I co mogę powiedzieć

Z tego co się orientuję mają wersje grey i silver.

Soft jest z częściowo polskim menu. Brak oryginalnej ładowarki wsadzili jakaś chińską podróbę apple.
Wgrane już było google play.

Co do telefonu. Wkurza mnie że jeszcze nikt nie powiedział ze ta cała metalowa obudowa wcale nie jest z metalu. Przynajmniej ja mam takie odczucia. Owszem jak telefon jest zimny trudno uznać to za plastik ale po lekkim nagrzaniu coraz bardziej mi go przypomina. Może rzeczywiście jest to aluminium, ale jeśli jest to bardzo cienkie.
Wiem że to tani telefon ale skoro piszą ze jest metalowy to niech będzie metalowy.
Kolejna wada to rozmiar czcionki. Póki co nie ma rozmiaru XS. Przez to taki duży wyświetlacz zupełnie niema sensu bo przestrzeń robocza ikony itp są identyczne jak w mi4. Mam nadzieję ze zmiana softu/aktualizacja pomoże.

Zdjęcia są ok. Trochę gorsze od mi4 ale lampa lepsza. W mi4 zdjęcia z lampą wychodzą jakby ktoś wstał z trumny. Tutaj jest lepiej.
Filmy w porównaniu do mi4 jakby bardziej ostre ale kratkują.

Co do czytnika inni. Umiejscowienie sprawa ze trudno jest w niego trafić tą samą częścią palca, co też na 5 prób 1 jest złą i telefon się nie odblokowuje. Może kwestia przyzwyczajenia albo aktualizacji.

Edited by dospamu777

20 godzin temu, glass napisał:

Biznes to nie tylko zysk ale i straty. Ciekawe co byś zrobił gdybyś zamiast telefonu otrzymał bezpiecznik a sprzedawca miałaby to w nosie. Też byś go tak chwalił ?

Ja próbuję się też postawić po stronie sprzedawcy, Buriza ma wierzyć mu na słowo? Równie dobrze ja mogę po wyjęciu telefonu z paczki włożyć tam kamień i pruć się do sprzedawcy że zamiast telefonu wysłał mi kamień i ma jak najszybciej oddać mi kasę, to jest ciężka sprawa dla obu stron