Jump to content

Xiaomi Redmi Note 3 - Dyskusja ogólna

Pytka

Recommended Posts

Odebrałem dzisiaj telefon. Wszystko ok. Jednak zdziwiła mnie jedna rzecz. Ktoś tutaj w tym poście pisał, że świeży telefon z 16GB ma wolnych bodajże 12. U mnie jest to raptem 9,9GB. Tyle innego syfu by na nim było? RAMu wolnego z 2GB mam 990MB. Oczywiście bez włączonych aplikacji :)

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Mam mały problem z telefon. Otóż parę dni temu telefon zaczął mi się restartować, przeważnie w nocy i nie wiem czym to jest spowodowane...

Wersja MIUI 7.2.25 PL

Też mi wykrywa problemy z baterią, że niby się przegrzewa w panelu sterowania ale jak przechodzę z panelu do baterii to nie wykrywa problemu...

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Cześć!

możecie podzielić się swoimi obserwacjami co do używanych wydań softów weekly?

Ja osobiście zostałem na 'prehistorycznym' 6.12.8, generalnie nawet bym nie dotykał gdyby nie problem z dual sim (a dokładniej zupełnie brak działania) - więc trzeba zrobić w końcu zmianę na nowsze wydanie.

Nowszych wersji było już coś pewnie pod 60 (zakładając cotygodniowe wydania i cały 2017, który przespałem), a niestety nasze HMNote3 MTK nie są już na topie i komentarzy od ich użytkowników pod poszczególnymi wydaniami jak na lekarstwo :-/

Chciałbym, robiąc flasha, sobie poprawić, a nie popsuć, nie mam też niestety miesiąca na testy poszczególnych wydań (niestety to już nie te czasy) - dlatego taki monit do Was.

Możecie coś podpowiedzieć? Jakąś stabilną, z działającymi wifi, gpsem, bt (używam miband2), nie drenującą przesadnie baterii (teraz trzyma prawie dwie doby), z apkami do planowania zadań, oszczędzaniem baterii itp (gdzieś czytałem, że zniknęło to w jakimś wydaniu).

Dzięki z góry!

• 3 weeks later...

Najprawdopodobnej jest to wina kabla zasilającego, możesz też mieć naruszone gniazdo w telefonie. Spróbuj inny kabel, ewentualnie wróć uwagę, czy szybkość ładowania nie jest związana z pozycją telefonu - kierunkiem wygięcia kabla.

• 10 months later...
  • 2 months later...
On 12/17/2018 at 8:13 PM, Akus said:

Czy na RN3 z mediatekiem też jest problem z aktualizacją aplikacji google'a?

Mam problem z aktualizacją WebView, instalacją Chrome'a i jeszcze ze dwóch innych aplikacji. Inne aplikacje instalują się bez problemu. WebView udało się zaktualizować na siłę - przez ręczne zainstalowanie. Z pozostałymi jeszcze nie wiem, co robić. Gdzie jest informacja o problemie?

EDIT: rozwiązanie w wątku

Edited by yarrro