latet Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 9 godzin temu, vicu88 napisał: 41 minut temu, mihaszek napisał: Gdzie mozna o tym przeczytac? Nie lepiej po prostu spokojnie poczekać na MIUI PL? Przecież jak się ukaże, to razem z instrukcją instalacji, a więc i odblokowywania Bootloadera. Po co się w to bawić, gdy jeszcze nie ma MIUI PL? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 4 godziny temu, zehell napisał: Telefon mam od piątku rana i ostrego katowania mi wystarcza na 5h. A tak normalnego użycia to schodzi mi kolo 25% na dzień. (Trochę internetu, kilka rozmów i parę smsów ) Sent from my Redmi Note 3 Tylko 5h przy katowaniu? Jasność ekranu 100% + cały czas LTE? Bez przesady, kolega telefon ma.od piątku. Ile razy był ladowany? Dwa? Za tydzień, dwa będą bardziej miarodajne wyniki wysłane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Każdy inaczej używa tel....skoro Meizu działało u mnie góra 2 dni, Alpha max na powiększonej baterii 2,5 to 4 dni dla RN3 dla mnie jest BDB... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Mam pytanie co do użytkownika allegro XON24: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-32gb-metalowa-obudowa-2xkolory-i5853366374.html#tabsAnchor Parę osób polecało go tutaj, to dlaczego nikt nie kupuje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Ja chyba przeczekam święta i może ceny spadną. @up Ja osobiście szukam taniej oferty 32GB/3 GB ram gdzie jest już wliczony vat i nie z allegro Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 4 minuty temu, Smigoll napisał: Ja chyba przeczekam święta i może ceny spadną. @up Ja osobiście szukam taniej oferty 32GB/3 GB ram gdzie jest już wliczony vat i nie z allegro Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Z tego co było tutaj napisane XON24 to użytkownik tego forum co ściąga z chin bezpośrednio od Xiaomi telefony, no i patrz, cenę masz 820zł. Nawet jakby doliczyć do tego 23% vat to wyjdzie 1000zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soohar_PL Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 1 minutę temu, darthnorbe napisał: Z tego co było tutaj napisane XON24 to użytkownik tego forum co ściąga z chin bezpośrednio od Xiaomi telefony, no i patrz, cenę masz 820zł. Nawet jakby doliczyć do tego 23% vat to wyjdzie 1000zł. Ale dziwi mnie fakt, że XON ma 2 aukcje: jedną za 800 zł z przesyłką 20zł i jedną za 870zł z darmową przesyłką do całej Europy, ciekawi mnie jak VAT rozwiązuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 1 minutę temu, Soohar_PL napisał: Ale dziwi mnie fakt, że XON ma 2 aukcje: jedną za 800 zł z przesyłką 20zł i jedną za 870zł z darmową przesyłką do całej Europy, ciekawi mnie jak VAT rozwiązuje Wiesz, jeżeli ktoś ma rodzinę w UK lub gdziekolwiek poza PL to bez problemu może obejść vat. Tylko nasz kraj jest taki że będzie obywatela okradał na każdym kroku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soohar_PL Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Przed chwilą, darthnorbe napisał: Wiesz, jeżeli ktoś ma rodzinę w UK lub gdziekolwiek poza PL to bez problemu może obejść vat. Tylko nasz kraj jest taki że będzie obywatela okradał na każdym kroku. To to wiem :v Ale mi tu chodzi o to, czemu na tej aukcji jest drożej, wątpie żeby pocztowy priorytet kosztował 70zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 1 minutę temu, Soohar_PL napisał: To to wiem :v Ale mi tu chodzi o to, czemu na tej aukcji jest drożej, wątpie żeby pocztowy priorytet kosztował 70zł Jak do Polski 20zł, to do reszty krajów tak samo wyjdzie z Chin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soohar_PL Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 To więc co? Drożej bo vat się jakoś obchodzi i dlatego darmowa dostawa? Bo jak tak to mi pasuje ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Z chęcią bym zobaczył polską recenzje XRN3 na youtube 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 1 minutę temu, Soohar_PL napisał: To więc co? Drożej bo vat się jakoś obchodzi i dlatego darmowa dostawa? Bo jak tak to mi pasuje ^^ Vat się obchodzi tak jak napisałem, bo normalne kraje nie będą się bawić w naliczanie vatu pojedynczym przesyłkom. Jakbyś zamówił kontener do UK to byś vat zapłacił, ale oni nie mają w zwyczaju gnębić zwykłych obywateli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chelchow Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Mam prośby czy który z posiadaczy N3 mógł by zrobić kilka zdjęć testowych tych telefonem. Zastanawiam się mocno nad kupnem ale nie chciał bym się "mocno" rozczarować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 12 minut temu, chelchow napisał: Mam prośby czy który z posiadaczy N3 mógł by zrobić kilka zdjęć testowych tych telefonem. Zastanawiam się mocno nad kupnem ale nie chciał bym się "mocno" rozczarować. Twoje obawy są zrozumiałe. Zwłaszcza, że wcześniejsze telefony Redmi Note nie rozpieszczają jakością zdjęć. Ale co Ci da obejrzenie paru zdjęć? Przecież każdy telefon może zrobić niezłe. Problem jest w tym, ile się trzeba namęczyć, aby je zrobić. Jako odsetek "losowo" trzaskanych zdjęć stanowią te w miarę dobre. I tu jest właśnie główny problem i słabość Xiaomi. Bo jak się mocniej postarasz, poznasz kaprysy urządzenia i apki, jak szczęście i światło dopisze - to owszem, zrobisz bardzo fajne zdjęcie. Ale ile zdrowia i nerwów stracisz zanim do tego dojdziesz...? Na to (ważne) pytanie nie uzyskasz odpowiedzi patrząc na próbki zdjęć, które ktoś Ci udostępni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chelchow Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Dobrze, jednak jeśli ktoś może to poproszę o dwa, trzy zdjęcia wykonane tym telefonem. 9 stron wątku a tak naprawdę mało powiedziane jak bateria, ekran, głośność, zasięg aparat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chelchow Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Dziękuje za zdjęcia na maila. Jednak nie jest tak źle jak myślałem. Dzięki ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nosports Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 przeczytałem cały wątek i czekam na mi5, wszystko od mi4 to jednak wypełniacze może poza mi note pro, ciekawe jak długo jeszcze poczekam, zresztą mi4 to i tak najdłużej posiadana przezemnie słuchawka to jeszcze troche wytrzymam, taka refleksja mnie naszłą po lekturze Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Ameryki nie odkryles. Rodzina MI to flagowce a RedMi budżetowce. RDN3 nie odstaje już tak bardzo od mi4 ale coś czuje że Xiaomi pozamiata mi5. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemon1990 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Pytanie do osób które mają redmi note 3. Czy programy testujące też wam pokazują pojemność baterii 3060mAh. sprawdzalem programem phone tester i battery monitor. oba pokazują tą samą wartość. A bateria powinna być 4000mAh. może ktoś to sprawdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nosports Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 wiem że ameryki nie odkryłem, ale chciałem zmienic telefon przed świętami i się troche rozglądam a raczej rozglądałem bo niewidze żadnej ciekawej opcji ani od xiaomi ani od innych, dam sobie siana i poczekam co piątka pokaże Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 24 minuty temu, lemon1990 napisał: może ktoś to sprawdzić? U mnie pokazuje 4050 mAh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 31 minut temu, lemon1990 napisał: Pytanie do osób które mają redmi note 3. Czy programy testujące też wam pokazują pojemność baterii 3060mAh. sprawdzalem programem phone tester i battery monitor. oba pokazują tą samą wartość. A bateria powinna być 4000mAh. może ktoś to sprawdzić? Chińczycy już dawno to sprawdzali i okazało się że to po prostu jest wartość w jednym pliczku która jest odczytywana przez program. I chyba w .16 to już naprawili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 (edited) Test wytrzymałości RN3 w wykonaniu chińskim. Bardzo... ciekawy Czyli telefon spokojnie przetrwa sylwestra :3 Edited December 14, 2015 by JoHnNy08PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
mundek Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 znalazłem oprogramowanie do Redmi Note 3 z polskim menuhttp://xiaomi.com.pl/aktualizacje/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 ja dziękuje, to jest prawdopodobnie jedno z hackowanych oprogramowań chińczyków. Jak bylem odebrać telefon u królika to on z nim własnie walczył i ciesze się że zdążyłem przed wrzuceniem tego do telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarny76 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Witam,własnie dzis przelew do krolika polecial.Co oznacza chinsskie zhakowane oprogramowanie?cieszyc sie z ew.polskiego menu czy bac sie,hmm czego? co to oprogramowanie moze zrobic? pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Napisz mu że chcesz oficjalne ENG/ZH i nie będzie Ci instalował tego cuda. Bo on to wpycha do telefonu przed wysyłką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarny76 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 ok dzięki,nie wiem czy jeszcze zdąże:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elisek Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Ja tu troche taki nowy jestem Pytanie w sumie do osób które przesiadły się z RMN2 na RMN3. Czy warto ? Sam mam teraz Lg G2 i boli mnie w sumie 16gb pamieci wbudowanej tylko. Oprócz tego telefon muli po 4 miesiacach nie zasyfiania go i wymaga resetu znowu. Jak to jest z Redmikami ? Ogólnie 3 daje mi lepsza baterie + czytnik linii papilarnych + obudowa, która nie ma znaczenia + 3 gb ramu. Czy jest to warte doplacania 160 zł, ale jednoczesnie trace karte SD i obawiam sie ze to najgorsza rzecz. Nie spieszy mi sie z zakupem, ale mam dylemat :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Zastanawiam się co wy wgrywacie, że brakuje wam SD przy 32GB xD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xylaxis Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Mam wersje MIUI 7.00.99.00 i wszystko ok.Jest j.polski ale czasami niektore malo wazne rzeczy sa po angielsku.Notatnik i ustawienia wyboru dzwieku.Te drugie przy zalazniu sa spolsczone ale zaraz przeskakuja na krzaczki chinskie.Przegladarka wbudowana nie pozwala na zmiane strony startowej i jest po angielsku(zawsze zmozna uzywac innej jak komus nie pasuje).Jeszcze moze pare drobnostek by sie znalazlo ale to takie male szczegoly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 (edited) 1 godzinę temu, Xylaxis napisał: Mam wersje MIUI 7.00.99.00 i wszystko ok. Rozumiem że to wersja z tego linku wyżej ? skoro nie robi tego softu "niewiadomo kto", tylko konkretna osoba to nie będzie tam za dużo "syfu" ? ma ktoś jeszcze tą wersję ? Znalazłem jescze nieoficjalną MIUI 7 V5.12.1 Multi Language Do sprawdzenia tutaj Edited December 15, 2015 by leonov Update Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elisek Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 5 godzin temu, fakeeus napisał: Zastanawiam się co wy wgrywacie, że brakuje wam SD przy 32GB xD No chociażby jak sie zsumują teraz apki na moim lg g2 gdzie z gier sa 2 Hearthstone 3,4 gb oraz jakas mneijsza to przez same apki mam zabrane 10gb prawie. A to serial wgram czy cos i sie powoli konczy. Ty masz juz RMN3 ? Miałeś wczesniej moze RMN2. Byłbym Ci wdzięczny za jakąś informacje, bo wacham się cały czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xylaxis Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 4 godziny temu, leonov napisał: Rozumiem że to wersja z tego linku wyżej ? skoro nie robi tego softu "niewiadomo kto", tylko konkretna osoba to nie będzie tam za dużo "syfu" ? ma ktoś jeszcze tą wersję ? Znalazłem jescze nieoficjalną MIUI 7 V5.12.1 Multi Language Do sprawdzenia tutaj Dostalem ta wersje prosto z HK Goldway sam nic oprocz rota na razie nie robilem bo nie widze potrzeby(oprocz wlasnych instalek oczywiscie).Doinstalowalem wersje MiRemote z 60% tlumacznia na angielski bo nie bylo nawet tej apki w folderach sytemowych.Pelna nazwa wersji MIUI 7.0 (stabilna) 7.00.99.00(LHNCNCJ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts