Pytka Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Hejka właśnie zamówiłem dla żony Redmi note 3 kiedy można spodziewac sie Miui Polska na ten telefonik ? Pozdrawiam @Jako, że w temacie już się rozmawia o wszystkim, to niech już zostanie tematem ogólnym //Nezumi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Prawdopodobnie kiedy ukaże się na stronie MIUIPolska.pl w dziale Pobierz MIUI i zostanie to podane do wiadomości w piątkowych postach. Wysłano z MI Note 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunkist Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 podejrzewam że MiuiPL będzie szybciej niż ten telefon dotrze do Ciebie więc nie ma się co zbytnio przejmować, skąd zamówiłeś też chcę go kupić . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Ja swój zamówiłem na IBG DHL-em z ubezpieczeniem , wersja 32gb silver już etui i szkła są nawet na ali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pytka Posted November 28, 2015 Author Share Posted November 28, 2015 Wiesz co Goldway ma za 189 usd ale zmieniłem zamówienie na M4i bo żona bedzie marudzi ze note3 za duzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Skoro tak sobie piszemy z tego co dziewczyny dookoła się przesiadały, dużo narzekało że telefony za duże ale tak po kilku dniach każda uwielbia 5'5 ekran 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
martek993 Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Przesiadka z Redmi Note 4G w sam raz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Wiecie może czy posiada dt2w? Czy to już standard u Xiaomi i każdy nowy tel począwszy od mi4i to posiada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Pierwsze wrazenia z wersji+ - z 3gb ramu - woow. Tak samo jak z Mipad2, alu body sprawia fajne wrazenie, zaokraglone rogi dobrze leza w dloni. Jezeli idzie o dzialanie, to przesiadka z mi4i/c zdecydowanie warta. Moze tak jak wyzej, to ten ekstra 1gb ramu ale wszystko dziala znacznie plynniej i szybciej. Fotki (pomimo ze aparat dalej taki sobie) sa duzo szybsze, hdr konczy sie szybciej, apki otwieraja sie szybciej. Fingerprint reader - porownywalismy z iphone6s+ , czyli top od Apple i predkosc odblokowania niemal identyczna. Co wazne, nie trzeba go naciskac (tak jak w Apple) oraz jest tak umiejscowiony ze raczej przez przypadek go nie odblokujemy. To dopiero kilka godzin odkad go uzywam ale wrazenie jak na razie jest super. Teraz co trzeba to miui polska abym sie pozbyl niepotrzbnych apek 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 17 godzin temu, avish napisał: Wiecie może czy posiada dt2w? Czy to już standard u Xiaomi i każdy nowy tel począwszy od mi4i to posiada? Stockowy, chinski soft nie posiada. Z tego co widze nie ma jeszcze dev rom wiec nie wiem czy bedzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
hunter 30-06 Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Jak to dobrze, że zwolnili mnie z pracy 2 dni przed zakupem XRN2 (zartuje oczywiście) ale powstrzymało mnie to id zakupu na jakiś czas, plus tego taki, że kupię sobie XRN3. P.S Nową pracę juz mam. Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Grunt to w każdej, nawet najgorszej sytuacji znaleźć jakiś pozytyw wysłane z RN2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technos Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Dnia 2.12.2015, 15:53:03, Mymi napisał: Teraz co trzeba to miui polska abym sie pozbyl niepotrzbnych apek Telefon posiada zablokowany bootloader, zablokowanie jakiekolwiek flashowanie i bootowanie z poziomu fastboot. Problemem jest nawet uruchomienie MiRecovery. Tak wiec chinscy developerzy oraz Acid i jego ekipa beda musieli najpierw troche posiedziec nad tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 I ciekawi mnie jak bateria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 A ja 2 dni ten sam status paczki DHL....tak jakby stworzyli tylko list i tyle ale twierdzą ,że wczoraj nadano.... Dnia 2.12.2015, 15:53:03, Mymi napisał: Pierwsze wrazenia z wersji+ - z 3gb ramu - woow. Tak samo jak z Mipad2, alu body sprawia fajne wrazenie, zaokraglone rogi dobrze leza w dloni. Jezeli idzie o dzialanie, to przesiadka z mi4i/c zdecydowanie warta. Moze tak jak wyzej, to ten ekstra 1gb ramu ale wszystko dziala znacznie plynniej i szybciej. Fotki (pomimo ze aparat dalej taki sobie) sa duzo szybsze, hdr konczy sie szybciej, apki otwieraja sie szybciej. Fingerprint reader - porownywalismy z iphone6s+ , czyli top od Apple i predkosc odblokowania niemal identyczna. Co wazne, nie trzeba go naciskac (tak jak w Apple) oraz jest tak umiejscowiony ze raczej przez przypadek go nie odblokujemy. To dopiero kilka godzin odkad go uzywam ale wrazenie jak na razie jest super. Teraz co trzeba to miui polska abym sie pozbyl niepotrzbnych apek Skąd zamawiałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 28 minut temu, Suchy_PL_ napisał: A ja 2 dni ten sam status paczki DHL....tak jakby stworzyli tylko list i tyle ale twierdzą ,że wczoraj nadano.... Skąd zamawiałeś ? W Chinak akurat jestem, to doszlo do rak wlasnych 1 godzinę temu, Technos napisał: Telefon posiada zablokowany bootloader, zablokowanie jakiekolwiek flashowanie i bootowanie z poziomu fastboot. Problemem jest nawet uruchomienie MiRecovery. Tak wiec chinscy developerzy oraz Acid i jego ekipa beda musieli najpierw troche posiedziec nad tym. Kurcze, Xiaomi rzeczywiscie robi sie coraz gorsze do bycia "dev friendly" >.< Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 A jak zdjęcia w porównaniu do mi4i /c ? na 1 z filmików widziałem ,że niby dioda powiadomień jest w prawym górnym rogu- prawda ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Ad.1 Obydwa telefony maja slabe aparaty w porownaniu z drozszymi aparatami wiec nie widzialem za bardzo roznicy w jakosci "slabosci" za to co wazne, w note3 fotki sie robia znacznie znacznie szybciej, wlacznie z HDRem. Na mi4i zajmowalo to czasami 6-7 sekund, tutaj zazwyczaj w 2-3 sie konczy. Znaczaca roznica w codziennym uzywaniu. Nie mam juz przy sobie mi4i (leci do Polski ) wiec nie moge zrobic fot na porownanie, sorry Ad.2 A tak, nie zwrocilem uwagi, jest w prawym gornym Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 (edited) 5 godzin temu, Technos napisał: Telefon posiada zablokowany bootloader, zablokowanie jakiekolwiek flashowanie i bootowanie z poziomu fastboot. Problemem jest nawet uruchomienie MiRecovery. Tak wiec chinscy developerzy oraz Acid i jego ekipa beda musieli najpierw troche posiedziec nad tym. Hmm, i jak w tym wypadku jest ze spolszczeniem a nawet z językiem angielskim. Dla mnie mogło by być wszystko po angielsku ale wszystko, bo chińskie znaczki będą mnie denerwować. Wiem np że gdy zakupiłem Redmi 1S to pierwsze co się robiło to instalowało rom właśnie MIUIPoska. Czy teraz będzie z tym problem? Zastanawiam się nad zamówieniem z XFS z Czech. Jak ktoś w Polsce dostanie to niech się pochwali A, no i na xfs jest napisane że produkt niedostępny Edited December 3, 2015 by darthnorbe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Chinski soft posiada 2 jezyki - chinski i angielski. Nie posiada za to zainstalowanego Google Play ani Google Services oraz ma kilka dodatkowych apek ktore beda dla Ciebie bezuzyteczne - ale jezyk jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 No to bez sklepu lipa. Myślicie że poradzą sobie z tym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 U goldwaya na aukcji jest już info że odblokowali możliwość instalacji romu i Google play wysłane z RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 hmm no to super, tylko raczej będę zamawiał przez xiaomi for sale żeby vatu dodatkowo nie płacić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Jeżeli ktoś ma już teraz RN3 to takie tymczasowe rozwiązanie - ze sklepu Xiaomi można pobrać google installer do zainstalowania sklepu play. Właśnie goldi już napisał na aukcji że instaluje multilanga z obsługą Google Play. Dziś miał wyjść dev rom dla RN3 jednak wciąż go nie ma i w sumie to nie wiadomo o co chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 34 minuty temu, JoHnNy08PL napisał: Jeżeli ktoś ma już teraz RN3 to takie tymczasowe rozwiązanie - ze sklepu Xiaomi można pobrać google installer do zainstalowania sklepu play. Właśnie goldi już napisał na aukcji że instaluje multilanga z obsługą Google Play. Dziś miał wyjść dev rom dla RN3 jednak wciąż go nie ma i w sumie to nie wiadomo o co chodzi. Właśnie patrzyłem na xiaomi eu i global bodajże. Właśnie nie wszystkim tak zainstalowany sklep działa. Więc pozostaje czekać na opinie tych co już mają, ROM MIUI Polska i wtedy zapadnie decyzja RN3 czy gorszy ale w sumie w pełni działający RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Ja już parę dni temu zamówiłem RN3 3/32. Jestem pewien że będzie normalnie MIUI Polska, a jeżeli chińczycy odblokowali BL a na angielskim forum MIUI jest ukryty wątek z odblokowywaniem BL więc jest to po prostu kwestia dni. A jeżeli nie w tym to w przyszłym tygodniu będzie DEV ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Akurat mam dev rom 12.3 niepubliczny ale nie udało mi się wgrać na Note 3. No właśnie. Rom prosto od Xiaomi i nie można zainstalować przez Updater. Jedynie paczki pobrane przez OTA. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoHnNy08PL Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 No to bardzo ciekawe że nawet Xiaomi sobie z tym nie radzi. Bo przecież wystarczy podpisana paczka i powinno przechodzić. Masz już RN3? Możesz potwierdzić jakieś wyciekanie podświetlenia czy problemy z wifi? Podobno na wietnamskich forach zgłaszają takie problemy, ale nigdzie indziej nie znalazłem takich opinii. Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Edit Znalazłem na chińskim forum to, edytowane dziś rano http://www.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3177334&extra=page%3D1&mobile=2 Nie wiem czy to domysły czy potwierdzone info ale w sumie to ma sens. Zabezpieczenie odciskiem palca+zablokowany BL i telefon jest nie do ruszenia po kradzieży. Co prawda reszta świata musi odblokować BL żeby wgrać swój soft, ale ma być stronka z pobieraniem kodu odblokowującego BL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 (edited) " Znalazłem na chińskim forum to, edytowane dziś rano http://www.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3177334&extra=page%3D1&mobile=2 " Jak Ty to przeczytałeś ? EDIT: W sumie to by miało sens. Pod 2 warunkami. 1. Telefony wystłane do EU mają rom EU z każdym językiem itp. 2. Nie ma opisu jak odblokować bootloader, bo jak jest to nie ma to za bardzo sensu, złodziej sobie też to znajdzie i odblokuje Edited December 4, 2015 by darthnorbe Dodanie tekstu, aby nie pisał 2 komentarzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 (edited) Zgłosisz na policję i duża szansa na znalezienie telefonu jak ktoś włoży zarejestrowana kartę SIM-znam takie przypadki i nie są odosobnione .....czasami operator blokuje po imeiu przy próbie połączenia.....ja dopiero w poniedziałek/wtorek będę posiadaczem RN3 bo dziś dopiero DHL podjęło paczkę w HK a przez 3 dni leżał tylko zrobiony list a jak napisałem meila do IBG ,że długo w tym statusie jest paczka i, że niejednokrotnie DHL-em szło do mnie max 3-4dni to raptownie i status paczki się zmienił....trochę kłamią Ci żółci przyjaciele nam ....i w koło "don't worry" brakuje tylko Irish myślę, że trochę Xiaomi namieszało.....mogli wypuścić 2 warianty z softem EU/CN albo (mam nadzieje, że tak zrobią) jak sony dać solucje do odblokowania BL ....ciekawe co IBG zrobi.....czy postąpią jak Goldi.....wyboru chyba nie maja jak chcą "nam" sprzedawać RN3. Tak oto Xiaomi upodabnia się do innych i zapewne głównie za wzorem Apple... Śmieszne jest to ,że soft dev nie wchodzi....od ich samych to już w MEIZU takich rzeczy nie było a tam zablokowany BL spowodował zwrot mojego MX4 Edited December 4, 2015 by Suchy_PL_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 No nic, ja muszę być pewny na 100% że będzie MIUI europejska lub polska wersja wtedy biorę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Ja tam na "angolu" będę jechał Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Na bank uda się odblokować telefon. Tylko pytanie po co xiaomi robi tą blokadę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 (edited) Skoro Goldi ma to już wiadomo ,że da radę.....:) czekamy....tylko tyle nam zostało Czytając z translatora...wychodzi na to ,że jak w Apple iCloud pod nasze konto będzie podpięty RN3 i tylko dzięki zalogowaniu się na to konto MI będzie możliwość odblokowania BL inaczej telefon będzie zablokowany..... Edited December 4, 2015 by Suchy_PL_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Na bank uda się odblokować telefon. Tylko pytanie po co xiaomi robi tą blokadę. Kilka postów wcześniej wyjaśniłem. Wysłano z MI Note No to bardzo ciekawe że nawet Xiaomi sobie z tym nie radzi. Bo przecież wystarczy podpisana paczka i powinno przechodzić. Masz już RN3? Możesz potwierdzić jakieś wyciekanie podświetlenia czy problemy z wifi? Podobno na wietnamskich forach zgłaszają takie problemy, ale nigdzie indziej nie znalazłem takich opinii. Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Edit Znalazłem na chińskim forum to, edytowane dziś rano http://www.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3177334&extra=page%3D1&mobile=2 Nie wiem czy to domysły czy potwierdzone info ale w sumie to ma sens. Zabezpieczenie odciskiem palca+zablokowany BL i telefon jest nie do ruszenia po kradzieży. Co prawda reszta świata musi odblokować BL żeby wgrać swój soft, ale ma być stronka z pobieraniem kodu odblokowującego BL. WiFi jest ok. Ekran też. Super bajer jest z czytnikiem palców. Nie trzba nawet naciskać przycisku Power by odblokować telefon. Wystarczy podnieść telefon jednocześnie przykładając palec. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts