Jump to content

MI 4c - pytania ogólne - wątek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

1 godzinę temu, wyzwolenia napisał:

Sorki moze glupie pytanie ale ktorego doklanie? Podasz mi najlepiej link?

Pytam bo np. w MIUIPL dla Mi4C go nie ma ;)

Ściągnij sobie np najnowszy i na 100% jest.

Edited by advcron

Czy istnieje sposób na "szybkie oczyszczenie telefonu" tzn. Powrót do czystego miui polska + kontakty+ustawienia kont+powiadomienia ale bez zainstalowanych  aplikacji (tych, które instaluje się samemu).

Jeżeli tak to jak coś takiego wykonań?

25 minut temu, krss32 napisał:

Mam pytanie do użytkowników Mi4c: Czy funkcja "tapniecia" w bok telefonu działa również kiedy mamy założone plecki albo jakieś etui?

Witam, działa mam plecki nillkina i nie widze problemu

Ja kupiłem plecki Nillkina na Allegro - niecałe 32 złote z przesyłką.

Nie chciałem czekać 3 tygodnie na przesyłkę z Chin...

Hej

Zamówiłem, czekałem 10 dni 😀.

Wysłane z Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Witam. Przymierzam się do tego telefonu i mam kilka do was pytań. Jak on u was działa? Chodzi mi o jakość rozmów (głośność), zasięg, aparat, internet i samo funkcjonowanie...? :) Nie miałem jeszcze xiaomi, a jego specyfikacja mnie do niego przekonuje...? :)

Edited by bobekos1

Grono użytkowników Mi4c urosło w siłę :) co za tym idzie trochę dziwi mnie fakt że na forum nie powstała jeszcze Galeria zdjęć z Mi4c i grubsza recka na temat aparatu

@Mariusz Kowalski 

Jak wrażenia po zakupie Mi4c ??

Jeżeli chodzi o Xiaomi to się jeszcze nie zawiodłem. Używam RR1 syn i mi ja. Telefon moim zdaniem pod każdym względem jest dopracowany. Miui to Anna nakładka ba androida. Przypomina mi iOS. Miałem kilka chińskich telefonów. Xiaomi wygrywa. Mi4c od i prawie się nie różni. Do mi4i nie mogę się przyczepić to świetny telefon.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• Like 1

1 godzinę temu, bobekos1 napisał:

Witam. Przymierzam się do tego telefonu i mam kilka do was pytań. Jak on u was działa? Chodzi mi o jakość rozmów (głośność), zasięg, aparat, internet i samo funkcjonowanie...? :) Nie miałem jeszcze xiaomi, a jego specyfikacja mnie do niego przekonuje...? :)

Wszystkie wymienione rzeczy działają poprawnie. Telefon posiadam od 3 dni i jedyną wadą jest wolny transfer z google play (400kb/s przy internecie 120). Prawdopodobnie jest to  problem z oprogramowaniem ponieważ z innych źródeł telefon ściąga pliki z pełną prędkością.

• Like 1

Mi to akurat nie przeszkadza. Ja nic nie synchronizację z googlem. Im mniej wielki brat wie o nas tym lepiej.

Jeśli nie google Cię szpieguje to z pewnością ChRL :)

Do wyboru do koloru :)

2 godziny temu, Kojiko napisał:

Wszystkie wymienione rzeczy działają poprawnie. Telefon posiadam od 3 dni i jedyną wadą jest wolny transfer z google play (400kb/s przy internecie 120). Prawdopodobnie jest to  problem z oprogramowaniem ponieważ z innych źródeł telefon ściąga pliki z pełną prędkością.

W sumie to w google play tylko robię aktualizację aplikacji :) Jak słychać rozmówcę, mam w domu lg i jego nie trzeba dawać na głośnomówiący :) HD Voice on posiada? Może ktoś inny napisze...?:)

1 godzinę temu, makovic napisał:

Dlaczego jeśli mogę zapytać?

System masz na androidzie więc też made in USA :)

W sumie to nie ma alternatywy ( Andriod, MS, IOS ) Wszystko made in USA.
A za Ameryką nie przepadam bo non stop wciubia nos w nie swoje sprawy, co mnie okropnie irytuje. Ale to nie miejsce na takie dywagacje. :-) 

Edited by advcron

1 godzinę temu, makovic napisał: Dlaczego jeśli mogę zapytać?

System masz na androidzie więc też made in USA

W sumie to nie ma alternatywy ( Andriod. MS, IOS ) Wszystko made n USA.

A za Ameryką nie przepadam bo non stop wciubia nos w nie swoje sprawy, co mnie okropnie irytuje. Ale to nie miejsce na takie dywagacje. :-) 

Masz całkowitą rację.

Zeszliśmy na politykę a to niedobrze ;)

1 godzinę temu, makovic napisał:

Problem z prędkością w końcu pewnie poprawia. Głos bardzo dobry. Lepszy na ten moment jak miałem nexusa.

Ja prowadzę dużo rozmów i dlatego zwracam większą uwagę na ten czynnik szukając nowego smartfona :)  Może ktoś inny doda coś od siebie. Jak jest teraz w porównaniu z poprzednim telefonem? :) 

Może ktoś podpowiedzieć jak zrobić zrzut ekranu (kombinacja klawiszy home + vol- nic nie daje)?

U mnie problem z wolnym transferem na Play Store nie występuje. Aparat zamawiałem z ibuygou.com i otrzymałem go z MIUI Polska.