Mariusz Kowalski Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Muszę wchodzić w recovery? Nie można normalnie aktualizuj z pliku? Choose update package. Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 a masz recovery TWRP ? Generalnie jakbyś nie zaczął to i tak przy instalacji wylądujesz w recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Dzięki. W domu podladuje i zapodam instalacje. Mam obawy z tym złączem C. To znaczy ze zapomnę kabla i się rozładuje. Zamówiłem dziś na Ali 3 adaptery. U nas są po 30zl a tam 3 wychodzą 20zl. Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Podaj linka do tych adapterów. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiek91 Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 a jak jest u Was z slow motion w kamerze? bo u mnie ta opcja jest nieaktywna, mam najnowszą aktualizacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 U mnie działa Rom 5.10.29 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiek91 Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 dobra już mam, slow motion nie działa na full HD, przy HD działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Godzinę temu, jasiek91 napisał: dobra już mam, slow motion nie działa na full HD, przy HD działa Czy w tym telefonie przy slow motion kąt widzenia kamery jest taki sam jak w normalnych trybach filmowania? Pytam, bo na Mi2S tak nie było (następowało obowiązkowe zoomowanie cyfrowe, co nie wyglądało za dobrze). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Podaj linka do tych adapterów. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka http://www.aliexpress.com/snapshot/7041537106.html?orderId=70393894004904 Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka Dzięki. W domu podladuje i zapodam instalacje. Mam obawy z tym złączem C. To znaczy ze zapomnę kabla i się rozładuje. Zamówiłem dziś na Ali 3 adaptery. U nas są po 30zl a tam 3 wychodzą 20zl. Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka Mimo języka polskiego był tylko mirecovery. Wg instrukcji Acida wszystko poszło ok. Dzięki za pomoc. Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Podpowiedzcie jak z mi4i na mi4c przenieść aplikacje, układ aplikacji, zastosowany motyw i sms. Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Backup MIUI w chmurze albo przerzuć pliki backupu na MI4c Tapatalknięte z MI4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrimDemon Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Dzięki. W domu podladuje i zapodam instalacje. Mam obawy z tym złączem C. To znaczy ze zapomnę kabla i się rozładuje. Zamówiłem dziś na Ali 3 adaptery. U nas są po 30zl a tam 3 wychodzą 20zl. Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka Za 20 zł na Ali to są całe kable, więc trochę przepłacasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtkson Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Dzięki. W domu podladuje i zapodam instalacje. Mam obawy z tym złączem C. To znaczy ze zapomnę kabla i się rozładuje. Zamówiłem dziś na Ali 3 adaptery. U nas są po 30zl a tam 3 wychodzą 20zl. Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka Za 20 zł na Ali to są całe kable, więc trochę przepłacasz Ja zamówiłem 2 adaptery za 9zł. Mam nadzieje ze beda w miarę wytrzymałe. Według mnie jest to lepsze rozwiązanie niż kable. Adapter jeden podłącze na stałe do Powerbanka a drugi będę nosił w portfelu. Tym sposobem gdzie nie pójdę będę miał adapter i możliwość podłączenia się do źródła energii. A nosić ze sobą jakie kable to tak słabo bym powiedział. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszcom Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 A jaką macie opinie o glośniku do rozmów? Jak ze słyszalnością drugiej osoby? Jakieś duże szumy, zakłócenia, problemy z usłyszeniem drugiej osoby np w tramwaju,autobusie czy na ulicy? Wysłane z mojego Moto G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
patyczak Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 6 minut temu, mateuszcom napisał: A jaką macie opinie o glośniku do rozmów? Jak ze słyszalnością drugiej osoby? Jakieś duże szumy, zakłócenia, problemy z usłyszeniem drugiej osoby np w tramwaju,autobusie czy na ulicy? Hej, mam Mi4C od 2 dni dopiero, ale trochę już porozmawiałem przez niego. Moim zdaniem w porównaniu z Nexus 4 z którego się przesiadłem na Xiaomi, jest lepiej jeśli chodzi o słyszalność jednak głośniki w tych telefonach mają kompletnie różną charakterystykę. Ten z Xiaomi jest chyba pozbawiony wysokich tonów. Dźwięk jest taki mocno telefoniczny, sam środek pasma, przytłumiony, ale jednocześnie nie ma problemów ze zrozumieniem rozmówcy, nic nie szumi, nic nie trzeszczy. N4 obsługuje HD Voice a Xiaomi nie wiem i może stąd różnica. Aha, rozmawiałem głównie w spokojnych miejscach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Może mi ktoś powiedzieć, kto ma wersje 16GB, ile dokładnie jest dostępnej pamięci zaraz po zainstalowaniu MIUIPolska? Trochę szkoda, że nie dodali slotu na kartę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Powinno być 11,3GB. Tylko po usunięciu plików użytych do instalacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Dzięki, będzie na styk no ale trudno coś za coś :-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 14 minut temu, Winiu89 napisał: Dzięki, będzie na styk no ale trudno coś za coś :-P Racja. Brak problemów, uciążliwości dylematów związanych z używaniem karty SD w systemie, który natywnie nie za bardzo chce takie karty wspierać, jest wart pewnych wyrzeczeń. Do tego znacząca różnica w szybkości zapisu/odczytu między kartami, a pamięcią wewn. Spodobało mi się bardzo, jak ktoś gdzieś w jakiejś recenzji, nie ważne jakiego tel., napisał tak: brak slotu na kartę pamięci to żadna wada, ale jego obecność to zawsze zaleta Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 A jaką macie opinie o glośniku do rozmów? Jak ze słyszalnością drugiej osoby? Jakieś duże szumy, zakłócenia, problemy z usłyszeniem drugiej osoby np w tramwaju,autobusie czy na ulicy? Wysłane z mojego Moto G przy użyciu Tapatalka Ja też mam telefon od paru dni. Również wcześniej miałem nexusa 4. Jak dla mnie zmiana na plus. Jakość rozmów bardzo dobra, słychać jasno i wyraźnie. Absolutnie żadnych problemów ze słyszalnością. Moi rozmówcy również potwierdzają że słychać bardzo dobrze. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Dzięki. W domu podladuje i zapodam instalacje. Mam obawy z tym złączem C. To znaczy ze zapomnę kabla i się rozładuje. Zamówiłem dziś na Ali 3 adaptery. U nas są po 30zl a tam 3 wychodzą 20zl. Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka Za 20 zł na Ali to są całe kable, więc trochę przepłacasz Ale 3 sztuki. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrimDemon Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Dzięki. W domu podladuje i zapodam instalacje. Mam obawy z tym złączem C. To znaczy ze zapomnę kabla i się rozładuje. Zamówiłem dziś na Ali 3 adaptery. U nas są po 30zl a tam 3 wychodzą 20zl.Wysłane z mojego Mi 4i przy użyciu Tapatalka Za 20 zł na Ali to są całe kable, więc trochę przepłacasz Ale 3 sztuki. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Ano jak tak to OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kojiko Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 (edited) jestem nowy użytkownikiem i mam parę pytań zaktualizowałem telefon do najnowszej wersji Romu Miui Polska 1. Gdzie jest aplikacja do użytku podczerwieni? lub jaką zainstalować? 2. Czy można zrobić tak, żeby po włączeniu trybu cichy wyłączone zostały również wibracje? 3. Potrafię odblokować telefon podwójnym kliknięciem, czy jest opcja blokady podwójnym kliknięciem w ekran główny? Jeżeli tak to gdzie owa jest:) Przepraszam jeżeli gdzieś już to było ale nie potrafiłem znaleźć Edited November 5, 2015 by Kojiko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barol Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 5 godzin temu, Kojiko napisał: 1. Gdzie jest aplikacja do użytku podczerwieni? lub jaką zainstalować? 3. Potrafię odblokować telefon podwójnym kliknięciem, czy jest opcja blokady podwójnym kliknięciem w ekran główny? Jeżeli tak to gdzie owa jest:) 1. Musisz sobie ściągnąć z Play Store 3. Stwórz sobie widget do blokowania ekranu w Widgety>Przełączniki>Blokada Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 (edited) 19 minut temu, Barol napisał: 1. Gdzie jest aplikacja do użytku podczerwieni? lub jaką zainstalować? Ewentualnie możesz sobie wyciągnąć(wypakować) MiPilot z Romu MuiiPolska (cust\app\customized\XMRemoteController\XMRemoteController.apk). Widget z Blokadą dodaj do Menu dolnego, tego stalego. Edited November 5, 2015 by advcron Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrimDemon Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 jestem nowy użytkownikiem i mam parę pytań zaktualizowałem telefon do najnowszej wersji Romu Miui Polska 1. Gdzie jest aplikacja do użytku podczerwieni? lub jaką zainstalować? 2. Czy można zrobić tak, żeby po włączeniu trybu cichy wyłączone zostały również wibracje? 3. Potrafię odblokować telefon podwójnym kliknięciem, czy jest opcja blokady podwójnym kliknięciem w ekran główny? Jeżeli tak to gdzie owa jest:) Przepraszam jeżeli gdzieś już to było ale nie potrafiłem znaleźć 1. RCoid, AnyMote, Peel Smart Remote - wszystko z Play Store. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 2x klik na glowny nie - ale mozesz zrobic skrot do blokady (fjanie to dziala) Sure mam do irda - daje rade. Pytanie ktory najlepszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patyczak Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Zaskakują mnie te Wasze odpowiedzi na temat apki pilota. Ja zaktualizowałem do najnowszego MIUI Polska i mam MiRemote bez żadnych dodatkowych zabiegów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 1 minutę temu, patyczak napisał: Zaskakują mnie te Wasze odpowiedzi na temat apki pilota. Ja zaktualizowałem do najnowszego MIUI Polska i mam MiRemote bez żadnych dodatkowych zabiegów. A mnie zaskakuje to co napisales. Bo ja nie mam jej Moze masz mikey tez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 (edited) Ja też zaaktualizowałem i nie pojawił się ani mifit ani miremote. MiFit zainstalowałem sam z forum - MiRemote jakby ktoś udostępnił byłoby fajnie.. Edited November 6, 2015 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Gravis czy moglbys mi dac linka do miKey? Chetnie tez przyjme MiRemote :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
patyczak Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 ni 3 minuty temu, wyzwolenia napisał: A mnie zaskakuje to co napisales. Bo ja nie mam jej Moze masz mikey tez? nie, nie mam MiKey. Do czego to służy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Pomyliłem MiKey z MiFit ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyzwolenia Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 https://sklepxiaomi.pl/produkt/spersonalizowane/xiaomi-mikey/ 6 minut temu, Gravis napisał: Pomyliłem MiKey z MiFit ;) Gravis znowu pomylka - cos Ci sie myla te skroty :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 21 minut temu, Gravis napisał: Ja też zaaktualizowałem i nie pojawił się ani mifit ani miremote. MiFit zainstalowałem sam z forum - MiRemote jakby ktoś udostępnił byłoby fajnie.. MiRemote wyciągnij sobie z Romu miuiPolska (\cust\app\customized\partner-XMRemoteController ) np winrarem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts