makovic Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Nie czytaj spekulacji bo to bardzo często bzdury. Nawet producenci później sami z tego się wycofują. MIUI ma teoretycznie aktualizacje co tydzień i większość funkcji z nowych androidów jest już zaimplementowane w obecnych wersjach. Nie patrz na numerek tylko na funkcjonalność. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oxilles17 Posted November 23, 2015 Share Posted November 23, 2015 Numerek nie ma znaczenia teraz, ale może mieć w przyszłości. Przez brak zgodności wersji aplikacji ze starą wersją systemu. Niemniej, 5 powinien na jakiś czas wystarczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chceswieta Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Hej, czy problem z wolnym pobieraniem aplikacji jest już rozwiązany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Na 5.12.10 ściągało mi sporo szybciej niż na 5.12.17 ale nie wiem czy to wina google czy romu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz93 Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 (edited) 17 minut temu, chceswieta napisał: Hej, czy problem z wolnym pobieraniem aplikacji jest już rozwiązany? Tak. Od wersji (aktualizacji) bodajże 5.12.10 Edited December 21, 2015 by Grzegorz93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chceswieta Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 @Grzegorz93 jaka jest mniej więcej różnica mdzy prędkością jaka powinna być i tą, która jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 1 minutę temu, chceswieta napisał: @Grzegorz93 jaka jest mniej więcej różnica mdzy prędkością jaka powinna być i tą, która jest? U mnie max szlo 3.5mb wiecej nie sprawdze bo nie mam szybszego neta ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
chceswieta Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Przed chwilą, Pawliko napisał: U mnie max szlo 3.5mb wiecej nie sprawdze bo nie mam szybszego neta ^^ No to przecież nie jest źle, prędkości rzędu kilku mb/s i tak nie będę miał (na wifi, no chyba, że na lte). Czyli ogólem da się z tym żyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 1 minutę temu, chceswieta napisał: No to przecież nie jest źle, prędkości rzędu kilku mb/s i tak nie będę miał (na wifi, no chyba, że na lte). Czyli ogólem da się z tym żyć? Lol nawet z tym problemem pobieralo sie u mnie 200-500kb/s a teraz u mnie idzie pełna parą 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Wcześniej był odgórny lejek 350-450 kB/s Wysłano z MI Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 14 godzin temu, Acid napisał: Wcześniej był odgórny lejek 350-450 kB/s A mógłbyś napisać coś więcej o tym lejku, bo to ciekawe i tak długo tyle ludzi zastanawiało. Czego dokładnie dotyczył ten lejek i właściwie po co go Xiaomi nałożyło (błąd czy celowo)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 No lejek... lejek taki, że pobierałeś z Google Play prawie na sztywno prędkością. Czy celowo? Raczej błąd w mechanizmie silnika Xunlei. Oni by chcieli wciskać ludziom Xunlei ale to działa tylko w Chinach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Z ekranem i aparatem jest loteria ale większość w wersji 3/32 ma Sharp/Sony Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 1 godzinę temu, kubapl66 napisał: A jak wygląda sprawa baterii? Czasami podają 3080 mAh, a czasami 3000 mAh, czy to jakaś loteria jak z tymi ekranami i aparatami? Jeszcze widziałem jak ktos na Allegro napisał: "Bateria 3000 mAh lub 3080 mAh w zależności od wersji" o jaką wersję chodzi? Bateria wszędzie jest ta sama, po prostu producent daje oznaczenie że pojemność wynosi minimum 3000mah, ale typowo ma 3080mah Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Ktoś ma może porównanie Mi4c z Redmi Note 2? Jakość wykonania, a przede wszystkim jakość dźwięku z głośnika - który wypada lepiej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Ja mam porównanie. MI4c jest dla mnie idealny. Jakość dzwięku na pewno nie gorsza niz RN2. Wykonanie na + dla MI4c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuniuń Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Dnia 4.01.2016o10:53, Matixx napisał: Z ekranem i aparatem jest loteria ale większość w wersji 3/32 ma Sharp/Sony Da się jakoś sprawdzić, czy mamy aparat Samsunga czy Sony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 59 minut temu, Wuniuń napisał: Da się jakoś sprawdzić, czy mamy aparat Samsunga czy Sony? Nie przejrzałeś nawet tematów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poohacz79 Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 (edited) Temat poruszany wcześniej. Generujesz raport. Wrzucasz go na kompa i przeglądasz. Jeżeli znajdziesz frazę SHARP to masz lcd Sharpa. Jeżeli znajdziesz frazę IMX258 to masz aparat Sony. Edited January 26, 2016 by Poohacz79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Generujesz raport. Wrzucasz go na kompa i przeglądasz. Ten raport można nawet w systemowej przeglądarce otworzyć Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenek Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Witajcie, Obecnie posiadam Galaxy S6 w wersji dual sim i zastanawiam się nad zmianą właśnie na Xiaomi Mi4C. W S6 bateria to wielka porażka, tym bardziej w wersji dual, przez noc przy wyłączonych internet, bluetooth, gps, wifi - zjada 20% baterii. Właśnie ta bateria zainspirowała mnie do poszukiwania innego telefonu z dual sim i mocną baterią. Wcześniej używałem Z3 Dual i tam bateria starczała mi na 2 dni pracy, a gdy włączyłem tryb stamina to jeszcze dłużej. Niestety sam system nie bardzo mi podchodzi więc sprzedałem go i kupiłem S6 Dual i dla mnie gdyby nie bateria to telefon zostałby na dłużej, ale do rzeczy . Pytanie do użytkowników, czy bateria przy normalnym użytkowaniu (włączona lokalizacja, bluetooth - miband, gps, wifi, pakiety) wytrzyma mi 2 dni? Wiem, że trudno pewnie szczegółowo określić ale chodzi mi o to, że używając normalnie telefonu tyle wytrzyma? Czy aby wytrzymał te dwa dni to będę musiał wyłączać na noc to wszystko aby oszczędzać baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Według mnie nie Ja wyciągam dzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Witajcie, Obecnie posiadam Galaxy S6 w wersji dual sim i zastanawiam się nad zmianą właśnie na Xiaomi Mi4C. W S6 bateria to wielka porażka, tym bardziej w wersji dual, przez noc przy wyłączonych internet, bluetooth, gps, wifi - zjada 20% baterii. Właśnie ta bateria zainspirowała mnie do poszukiwania innego telefonu z dual sim i mocną baterią. Wcześniej używałem Z3 Dual i tam bateria starczała mi na 2 dni pracy, a gdy włączyłem tryb stamina to jeszcze dłużej. Niestety sam system nie bardzo mi podchodzi więc sprzedałem go i kupiłem S6 Dual i dla mnie gdyby nie bateria to telefon zostałby na dłużej, ale do rzeczy . Pytanie do użytkowników, czy bateria przy normalnym użytkowaniu (włączona lokalizacja, bluetooth - miband, gps, wifi, pakiety) wytrzyma mi 2 dni? Wiem, że trudno pewnie szczegółowo określić ale chodzi mi o to, że używając normalnie telefonu tyle wytrzyma? Czy aby wytrzymał te dwa dni to będę musiał wyłączać na noc to wszystko aby oszczędzać baterię. Nie znam telefonu który przy takim obciążeniu i intensywnym użytkowaniu wytrzyma dwa dni. I od razu zaznaczam że nie chodzi o dwa SMS-y na dzień i 30 sekund rozmowy. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenek Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Już podałem wyżej, że Sony Z3 Dual spokojnie przy włączonych wifi, internet, gps spokojnie dwa dni mi wytrzymywał, może mniej bluetooth używałem bo nie miałem miband. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 (edited) To zależy ile masz też ekran włączony, mi jak mam wszystko włączone to ekran wytrzymuje 4-5 godzin przy auto 60% jasności. Jeżeli dziennie świecisz ekranem 1-2h to wytrzyma 2 dni. Wysłane z mojego Mi-4c Edit: właśnie sprawdziłem, że mam jeszcze 56% baterii a ekran włączony 3h, więc nie jest tak źle (wifi i bluetooth włączone cały czas) Edited January 26, 2016 by Winiu89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 3 godziny temu, Zenek napisał: Już podałem wyżej, że Sony Z3 Dual spokojnie przy włączonych wifi, internet, gps spokojnie dwa dni mi wytrzymywał, może mniej bluetooth używałem bo nie miałem miband. Często udało mi się 7 dni z haczykiem przy 4godz SOT na 1 SIM. Jak wyłączysz automatyczną synchronizację to pewnie 2 dni wytrzyma z GPS, BT i z włączonymi danymi. Nie wiem tylko po co ci ciągle włączony GPS. Jeśli non stop będzie pracował to na bank nie wytrzyma 2 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Hmmmm.... To który wybrać? Mi4c czy Redmi Note 2? Obydwa brałbym w wersji Pime. Obydwa mają dualSIM na kartach micro, przyzwoitą wydajność i baterię. Nie wiem tylko, który ma lepszy głośnik multimediów.... Więc...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Ja wziął bym mi4c ale mogę być nie obiektywny Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Hmmmm.... To który wybrać? Mi4c czy Redmi Note 2? Obydwa brałbym w wersji Pime. Obydwa mają dualSIM na kartach micro, przyzwoitą wydajność i baterię. Nie wiem tylko, który ma lepszy głośnik multimediów.... Więc...? RM2 to jednak uboższy kuzyn...i z tego co czytam forum to jednak chyba mam wrażenie że jest na nim więcej bugów. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 4 godziny temu, mrosi napisał: Hmmmm.... To który wybrać? Mi4c czy Redmi Note 2? Obydwa brałbym w wersji Pime. Obydwa mają dualSIM na kartach micro, przyzwoitą wydajność i baterię. Nie wiem tylko, który ma lepszy głośnik multimediów.... Więc...? Polecam mi4c. Ogolnie lepszy telefon chyba pod kazdym wzgledem. + Jest zdecydownaie mniej problematyczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Ktoś ma czarną wersję Mi4c? Jak z jakością tworzyw? Waham się między białą a czarną wersją.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Mam czarną. Na białej może szybciej widać ryski. Zresztą i tak mam pomarańczowy case od Xiaomi. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrLarva Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Ja mam, nie jest to co prawda czarny ale bardzo fajny odcień myślałem że będzie gorzej wyglądać ale wygląda lepiej niż gdyby był czarny. Jakość wykonania na bardzo wysokim poziomie, polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 9 minut temu, mrosi napisał: Ktoś ma czarną wersję Mi4c? Jak z jakością tworzyw? Waham się między białą a czarną wersją.... Ja mam. Ten czarny to tak naprawdę nie jest czarny tylko bardziej taki jakby szary grafitowy. Wygląda to bardzo fajnie. A co do jakości no to nie wiem, mam go od początku grudnia, od stycznia noszę etui, pod światło widać kilka małych rysek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Biały nie rysuje się jakoś bardziej niż czarny bo ja nie mam żadnej rysy. Wadą białego jest to, że traci trochę kolor jak się nosi bez ochrony. Brat ma czarnego ale w gumie od sprzedawcy. W dodatku za krótko, aby coś powiedzieć o trwałości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts