preston2009 Posted November 13, 2015 Share Posted November 13, 2015 Mój angielski mówi mi co innego. To kupisz z VAT: https://www.ibuygou.com/categories/eu-direct-1.html Dodasz coś z poza listy i mamy wysyłkę z chin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 13, 2015 Share Posted November 13, 2015 1 godzinę temu, preston2009 napisał: Mój angielski mówi mi co innego. To kupisz z VAT: https://www.ibuygou.com/categories/eu-direct-1.html Dodasz coś z poza listy i mamy wysyłkę z chin. Na tej liście nie ma Mi4c, natomiast tutaj: https://www.ibuygou.com/categories/xiaomi-mi4c-1.html są podane tylko cena "inc VAT", choć nie jest to wysyłka EU-Direct. Sorry, ale nie kumam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted November 13, 2015 Share Posted November 13, 2015 To tam gdzie jest wysyłka z Europy (EU-DIRECT) to nie ma sie VATu obawiać ? Można w takim razie ciemno kupować bez obawy ze nasz urząd nie naliczy VATu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 13, 2015 Share Posted November 13, 2015 8 minut temu, grzegorz1982 napisał: To tam gdzie jest wysyłka z Europy (EU-DIRECT) to nie ma sie VATu obawiać ? Można w takim razie ciemno kupować bez obawy ze nasz urząd nie naliczy VATu ? No, taka jest idea, bo on jest już wliczony w cenę. Niemniej jednak mam wątpliwości (jak wyżej), niewyjaśnione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted November 13, 2015 Share Posted November 13, 2015 Tak sie zastanawiam czym sie różni wysyłka z Chin a Europy ? W końcu nasz urząd tego VATu nie dostał to czemu miałby nie naliczyć go ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 13, 2015 Share Posted November 13, 2015 Wystarczy, że VAT został odprowadzony w innym państwie unii... ale to nie na ten temat dyskusja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayex Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Cześć panowie. Zastanawiam się nad mi4c. Dotarł do mnie wczoraj OPX. Pobawilem się trochę i stwierdzam że szału nie ma. Aparat trochę lepszy od opo. Wykonanie na super poziomie. Ale tak to nic ciekawego. Może go sprzedam i spróbuje z mi4c. Możecie mi powiedzieć czy będzie lepszy od OPX?ktos trzymał oba w ręce? Jakość wykonania jest zadowalająca? Jaki jest sot na mi4c? Aparat dobry? Nie ma problemu z xposed na miui? Ogólnie to uwielbiacie miui nie? są jakieś custom Romy? Pozdrawiam Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolnygosc Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 (edited) @up Osobiście otrzymałem zaproszenie na zakup One Plus X i zacząłem się mocno zastanawiać - powinienem zaclaimować zaproszenie na dniach - ale to szkło mnie trochę jednak powstrzymuje i bateria raczej zbiera średnie opinie Jest wątek na xda-developers w dziale Mi4c właśnie OPX vs Mi4c i powiem jedno - zaskoczony jestem bo właściwie Mi4c bierze górę nad OPX ma naprawdę duże grono zwolenników - aparat w Mi4c jest chwalony ( kilkanaście próbek zdjęć) bateria itp jedyny zarzut w stronę Mi4c dotąd dokąd prześledziłem (jakieś 8 stron) to to że nie jest dostępny na lajcie globalnie i problem jest z GW ale za to support OPX nie jest wzorcowy no i czepnąć się można samego MIUI Wczytywałem się też w komentarze również na gsmarena,com pod oboma słuchawkami, ale tam cieżko o konkretny dialog i trzeba czasu żeby wyłapać to co nas interesuje, na xda zajrzałem właściwie szukając tego jak tam wygląda środowisko Custom ROMów dla Mi4c i przypadkiem rzucił mi się w listingu ten wątek - zachęcam do lektury Chyba mogę udostępnić link http://forum.xda-developers.com/mi-4c/general/mi-4c-oneplus-x-t3240885 Edited November 14, 2015 by Wolnygosc Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 @up Osobiście otrzymałem zaproszenie na zakup One Plus X i zacząłem się mocno zastanawiać - powinienem zaclaimować zaproszenie na dniach - ale to szkło mnie trochę jednak powstrzymuje i bateria raczej zbiera średnie opinie Jest wątek na xda-developers w dziale Mi4c właśnie OPX vs Mi4c i powiem jedno - zaskoczony jestem bo właściwie Mi4c bierze górę nad OPX ma naprawdę duże grono zwolenników - aparat w Mi4c jest chwalony ( kilkanaście próbek zdjęć) bateria itp jedyny zarzut w stronę Mi4c dotąd dokąd prześledziłem (jakieś 8 stron) to to że nie jest dostępny na lajcie globalnie i problem jest z GW ale za to support OPX nie jest wzorcowy no i czepnąć się można samego MIUI Chyba mogę udostępnić link http://forum.xda-developers.com/mi-4c/general/mi-4c-oneplus-x-t3240885 Chciałbym tylko zapytać co tzn problem z GW? Miałeś na myśli GP - czyli Google Play? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolnygosc Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 @up GW - gwarancja po prostu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 17 minut temu, Wolnygosc napisał: @up GW - gwarancja po prostu :) Ale jaki problem z gwarancją? Jak kupisz w solidnym miejscu typu Ibuygou, to nie ma żadnego problemu. Wysyłasz telefon, wraca naprawiony. Nie wiem, czego chcieć więcej od gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 @up tego żeby nie trzeba było korzystać z gwarancji Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolnygosc Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 @latet Tutaj bardziej chodzi o globalny support na Europe - według tego co pisze globalna "brać" na xda, i gwarancje door-to-door bo wiadomo że dla chcącego nic trudnego W skrócie po prostu przekazuje do jakich ja wniosków doszedłem po lekturze postów w temacie w których roi się od szczegółowych potyczek np procków 801 vs 808 i wyższości grafik Adreno 418 vs 330 Dlatego zachęcam Was do lektury Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Dnia 13.11.2015, 07:37:55, grzegorz1982 napisał: na ibuygou 1116+68=1184 do tego ewentualny VAT 1456 ewentualnie ubezpieczenie 56 = 1240zł a nie chciałbym wiecej wydac jak 1100, z tego co widac to nic nie zanosi sie na spadek cen tego modelu Zapłaciłem 1176 zł za Mi4c 3/32 + dhl + ubezpieczenie DHL + ubezpieczenie od VAT'u więc coś źle liczyszz :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
milansport Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Aktualnie wyklikując zamówienie na ibuygou: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 3 godziny temu, Elderbary napisał: Zapłaciłem 1176 zł za Mi4c 3/32 + dhl + ubezpieczenie DHL + ubezpieczenie od VAT'u więc coś źle liczyszz :) Mi wychodzi tyle co milansport pokazał no moze 2$ mniej, jak Ty to zrobiłeś ze wyszło Ci tyle to nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 @grzegorz1982 no fakt ja mialem kupon -15$, zapomnialem Wysłane z mojego MOVE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Ja zamawiałem swoje Mi 4c z Spemall.com przesyłka 17$ odrazu ubezpieczenie od VAT-u Paczka idzie najpierw do Francji a z tamtad do Niemiec i do Polski i przywiózł mi kurier DPD. Około 8-9dni roboczych wszystko zajeło Link to comment Share on other sites More sharing options...
milansport Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Tym sposobem na Spemall.com wychodzi 288.69$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Czy sklep GearBest.com jest pewny, nie robią problemów z gwarancja itp jak to u nich wygląda ? Czy maja opcje ubezpieczenia od VATu ? Bo maja całkiem dobrą cene na ten telefon 259,90$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
milansport Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Na GearBest nie ma ubezpieczenia od VAT. Najtańsza przesyłka to 12$ + opcjonalnie ubezpieczenie od zniszczenie lub zagubienia paczki 6$. A sklep jest sprawdzony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
babic Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 moge bez problemu zamawiac z allegro? są aktualnie raty 0% więc chce skorzystac ale nie wiem czy jest bezpiecznie. Jak jest z gwarancją kupując przez allegro? i czy mi4c nadaje sie dla kogoś kto nie lubi szperać, wgrywać, bawić sie z oprogramowaniem (wiadomo, personalizacja swoją drogą). Czy te telefony są awaryjne żeby martwić się gwarancją? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 moge bez problemu zamawiac z allegro? są aktualnie raty 0% więc chce skorzystac ale nie wiem czy jest bezpiecznie. Jak jest z gwarancją kupując przez allegro? i czy mi4c nadaje sie dla kogoś kto nie lubi szperać, wgrywać, bawić sie z oprogramowaniem (wiadomo, personalizacja swoją drogą). Czy te telefony są awaryjne żeby martwić się gwarancją? Mam mi4c i mogę powiedzieć na chwilę obecną że nadają się dla takich osób które nie lubią grzebać. Co do awaryjności wszystko wyjdzie w praniu - telefon jest krótko na rynku. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
babic Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 a jak jest z kupowaniem na allegro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pietros Posted November 15, 2015 Share Posted November 15, 2015 Uważajcie na gearbest, bo ostatnio mają straszne problemy, nie wysyłają paczek, a obsługa klienta leży i kwiczy. Zdecydowanie odradzam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Dnia 26.10.2015, 20:12:35, Acid napisał: No ja to pisałem na podstawie mojego MiNote gdzie ten raport jest pięknie robiony i ładnie w 11 linijce wypisuje nazwę wyświetlacza. W Mi4 i Note PRO jest tak samo. Wydać Mi4c jeszcze ma braki w tym. Mam pytanie, wiesz może gdzie znajdę model aparatu w tym logu? Wyświetlacz znalazłem ale o aparacie coś nie mogę znaleźć ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 ctrl + f I wpisujesz "imx" Jeśli ci znalazło "imx258 probe succeeded" to masz sony, przy samsungu nie wiem co jest w logu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderbary Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Już się domyśliłem wpisałem IMX i znalazło :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozikpl Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Jak jest z tymi wyświetlaczami, znalazłem gdzieś opinię, że różnią się jakością- i właśnie przez to odradzają zakup mi4c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Ja mam wyświetlacz Sharpa i złego słowa nie mogę powiedzieć. Wcześniej miałem nexusa 4 i pod względem wyświetlacza jest to ewidentny krok w przód. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndropaX Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Mi się trafił auo (chyba najgorszy z całej trójki) i też nie narzekam. Jest bardzo dobry, na pewno lepszy niż ten z z1 (w której zresztą też byli 2 producenci ekranów). Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
makovic Posted November 16, 2015 Share Posted November 16, 2015 Pewnie i tak różnice są minimalne. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Czy ktoś korzystał z prawa zwrotu telefonu w sklepie Królik24 ? Czy ten sklep nie robi problemów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dramir Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Krolik24 nie robi problemów przy zwrocie, ale zgodnie z obecnym prawem jeżeli zacząłeś korzystać z telefonu i są zerwane folie, to sprzedający ma prawo do odszkodowania za powstałe ślady użytkowania i mogą obniżyć kwotę za telefon o kilka dyszek. Na pewno z tego skorzysta. Więc proszę się nie dziwić. Pieniążki szybko wracają na konto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos11 Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Witam Mam pytanko o aktualizację do androida 6.0 myślicie że dostanie? Czytałem w internecie ze dużo modeli dostanie nowego androida ale nie bylo mowy o mi4c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts