boberkowy Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Pograłem trochę w NFS most wanted i telefon delikatnie nabrał temperatury. Wyczuwalna w dłoniach, ale nie przeszkadza w żadnym przypadku. Sama gra chodziła ciągle płynnie i bez żadnych przyciąć. Gpsa jeszcze nie używałem ale wyszedłem na balkon i po odpaleniu Sygica położenie zostało określone po jakoś 5 sekundach. Dla mnie to super wynik. Zobaczymy jak będzie w trakcie nawigowania. Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikaps Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 @boberkowy, czy możesz wrzucić jakieś zdjęcia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Jak chcesz zrobić z niego ogrzewacz na zimne wieczory to odpal sobie tap titans na najwyższych ustawieniach graficznych. mt6752 rozgrzewa do 95 stopni . Co do GPS'a, skorzystaj z czegoś do nagrywania tras i sprawdź jak pokrywa się z mapą. Podczaj jazdy też zwróc uwagę na to czy niewariuje. Niestety nie zdobyłem mi3, więc nie wykonam testu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ifter Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 A jak wrażenia? Jak z jakością ekranu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roni_ Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Witam, Dzisiaj dotarł do mnie Note 2 i mam pytanie. Doczytałem już że polskiej wersji jeszcze nie ma ale czy jest możliwość wgrania wersji od jakiegoś innego telefonu żeby posiadał polskie menu oraz sklep google? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdiKX Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Witam, Dzisiaj dotarł do mnie Note 2 i mam pytanie. Doczytałem już że polskiej wersji jeszcze nie ma ale czy jest możliwość wgrania wersji od jakiegoś innego telefonu żeby posiadał polskie menu oraz sklep google? Pozdrawiam Da sie troche spolszczyc wymuszajac dla danej aplikacji np. sklep play jezyk jesli ma polski w binnarkach (a zapewne ma) tylko to troche zachodu zdecydowanie lepiej zaczekac na polska wersje softu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 (edited) Ale angielski jest czy jakis krzaczki??? Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka Edited August 27, 2015 by tpawel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roni_ Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Początkowo było trochę krzaków ale juz trochę pozmieniałem powyrzucałem aplikacje i jest czysty angielski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Angielski jest w każdym. Obecnie musicie poczekać, bo żadne urządzenie na 5.0 nie ma jeszcze MIUI 7 multilang lub polskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zientas Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 A gdzie kupowaliście że już macie, jak na ali to proszę o linka do tak szybkich dostawców, goldwey tak szybko nie wysyła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roni_ Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Ja kupiłem na allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 I bez Vatu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roni_ Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Wyszło nieco drożej niż z aliexpress Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 ale ogólnie miales VAT czy obylo sie bez xd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boberkowy Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 (edited) Ekran moim zdaniem jest na wysokim poziomie. Niestety w porównaniu do Meizu mx4 przegrywa, ale mimo wszystko jest bardzo okej. Szopki z nagrywaniem podczas nawigowania nie zrobię bo nie mam możliwości a ściągać programów, które by to umożliwiły nie chce ściągać. Co do zdjęć to znalazłem recenzje gdzie jest wrzucone kilka zdjęć wykonanych telefonem. Link tutaj: http://colonelzap.blogspot.de/2015/08/xiaomi-redmi-note-2-review-mt6795-helio.html?m=1 Edited August 27, 2015 by boberkowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Aplikacja od google - Moje Trasy umożliwia nagrywanie tras i pokazywanie je na googlowskiej mapie. Po trasie sprawdzasz czy linia mniej więcej pokrywa się z drogami na mapie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterj Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 ale pewnie na wersje 32 gb bo ta dopiero od 31 sierpnia jest dostępna W ibuygou 32gb dzisiaj pojawiło się: In stock now, ale mój status niezmienny: Paid Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Początkowo było trochę krzaków ale juz trochę pozmieniałem powyrzucałem aplikacje i jest czysty angielski Angielski jest w każdym. Obecnie musicie poczekać, bo żadne urządzenie na 5.0 nie ma jeszcze MIUI 7 multilang lub polskiego. Angielski jeszcze w miare mozna ogarnąć. Gorzej byłoby z Chinskim Ja kupiłem na allegro. Podeślesz jakis link? Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 @boberkowy Myślisz, że telefon da radę pracować 2 dni na jednym ładowaniu, bez grania, ale przy włączonej transmisji danych i umiarkowanym korzystaniu z Internetu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boberkowy Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Aplikacja od google - Moje Trasy umożliwia nagrywanie tras i pokazywanie je na googlowskiej mapie. Po trasie sprawdzasz czy linia mniej więcej pokrywa się z drogami na mapie. Jeżeli jest taka opcja w mapach googla to tak zrobię tylko muszę sobie ogarnąć nowy uchwyt na telefon bo ten co mam obecnie jest za wąski. @boberkowy Myślisz, że telefon da radę pracować 2 dni na jednym ładowaniu, bez grania, ale przy włączonej transmisji danych i umiarkowanym korzystaniu z Internetu? Powiem Ci szczerze, ze watpię, chyba ze oprogramowanie zoptymalizuja. Dzień na pewno wytrzyma, ale co dalej to nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
covermix Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 (edited) @boberkowy Mam wielką prośbę, możesz sparwdzić czy aplikacja Connected Watch jest kompatybilna (czy wogóle będzie widoczna w Google Play) z nowym Redmi. Planuje zakup ale używam Cogito Classic i nie chce być w posiadaniu bezużytecznego gadżetu. Link do Google Play: Connected Watch Edited August 28, 2015 by covermix Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikej Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 (edited) Witam (nowy)! Zapisałem się na forum, bo kupilem żonie ten telefon niedawno. Takze pewnie wsparcie sie nieraz przyda. Informacyjnie - zamowilem ver 16GB (+ jakiś MOFI glass za około 10 dolków) na Ali u FANTACY TECHNOLOGY pare dni temu (jak byla promocja na Ali) i dzisiaj rano dostalem maila, ze tel zostal wyslany. Licze, ze za 2-3 tyg dotrze (dotychczasowe doswiadczenie podpowiada) Edited August 28, 2015 by bikej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 A orientujecie się czy jest może jakaś alternatywa dla tego Xiaomi ale z większą baterią? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piterj Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Zamówienie w ibuygou, redmi note2 32gb. Dostałem maila ze sklepu, że owszem mają telefony w magazynie, ale w magazynie producenta (zarezerwowane). U nich w magazynie powinny być do środy i wtedy rozpocznie się wysyłka. Jest jeszcze inny problem. Zarezerwoana ilość jest mniejsza niż mają zamówień opłaconych. Producent nie nadąża z produkcją. Czyli: entliczek pentliczek na kogo wypadnie ten dostanie, jakoś tak to szło... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Mam podobną baterie w huawei g7 i w weekend jak mniej korzystam z neta to spokojnie 2dni mi wytrzymuje. Synchronizacja co 15min, kiepski zasieg lte, wifi non stop i uslugi googla wszytskie tez. Mysle ze i tutaj bedzie sie dało, kwestia tylko jaki czas SOT cię satysfakcjonuje. Ja w dzien roboczy mam ok 6h SOT i baterie ładuje codziennie ( zostaje mi ok 20%). W weekend i tak te 4-5 godzin SOT tez mi wytrzymuje przrz dwa dni Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Jeżeli jest taka opcja w mapach googla to tak zrobię tylko muszę sobie ogarnąć nowy uchwyt na telefon bo ten co mam obecnie jest za wąski. Chodzi o tą apkę: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.maps.mytracks Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 (edited) Jest miui polska na RN2. Ktos przetestuje? Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka Edited August 28, 2015 by tpawel Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 A jednak będę miał mi3 w następnym tygodniu. Dam porównanie z mt6752 i dodamy do tego tego helio x10 i zobaczymy co jest w czym lepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Obstawiam,że przy grafice 3D, Mi3 będzie szybsze o 50% od oponentów Link to comment Share on other sites More sharing options...
boberkowy Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Jest miui polska na RN2. Ktos przetestuje? Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka U mnie nadal widnieje napis " wkrótce " Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatall1ty Posted August 28, 2015 Share Posted August 28, 2015 Jeszcze nie da się pobrać Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Już jest dostępny. Jaka jest procedura instalacji dla sprowadzonego z Chin? Taka sama jak dla mi note pro i mi4i czy też normalna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Musisz skądś wziąć twrp. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekonrab Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Własnie chciałbym kupić note 2 czy sprzedawca xon24 na allegro jest rzetelny i sprzedaje oryginalny telefon? http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-dual-sim-lte-2gb-ram-13mpix-gw-i5609170150.html Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Musisz skądś wziąć twrp. Wysłano z MI Note http://miuipolska.pl/forum/topic/6118-xiaomi-redmi-note-2-hit-czy-kit/?p=75785 Czyli wgrywam twrp i z niego instaluję rom? Czy twrp można wgrać poprzez flashify lub mobileuncle tool czy tylko przez adb? Narazie pytam z ciekawości, bo mój note miał wyjść szybką wysyłką DHLem ale coś nie może, ech ci Chińczycy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts