Jump to content

Redmi Note 2 - pytania ogólne - wątek zbiorczy

X-SKLEP
 Share

Recommended Posts

Może ktoś sprawdzic czy jemu działa ok bo np jak jeden sprzedawca ma takie cos ze za zakup powyzej 179$ 2$ znizki to specjalnie kliknelem kup i w tym podsumowaniu juz odlicza te 2 $ wiec chyba z tamta obnizka powinno byc tak samo a nie ma ( probowalem juz przy roznych produktach)

bartol435

ja nie sprawdzę bo juz swój wykorzystałem, ale najpawdopodobniej skonczyła się już pula tych 40000 kuponów od ali i ewentualnie mozesz szukać zniżek które dają sprzedwcy - ale na kokosy raczej nie licz

Edited by hcboria

No to chyba odpuszcze dzis bo myslalem ze sie zalapie a bez tego znizkowego nie oplaca mi sie kupowac od tego goscia bo w 100 % pewny nie moge byc jak z alie a bez znizki wyszlo  by mnie jakos 183$ z ta przesylka zeby vat nie naliczyli a za 196 mam juz z ibuyou przeciez tego fona.

Faktycznie jakoś mi to umknęło, może czytałem o innym modelu Xiaomi.

Jednak nie do końca, teraz przyjrzałem się sklepom i widnieje MIUI 6 więc będzie aktualizacja.

Redmi Note 2 ma już MIUI 7 :P 

Nie wiem dlaczego sprzedawcy wpisują MIUI 6, nie jestem sprzedawcą, wiem co mówiło Xiaomi na temat Redmi Note 2 xD Redmi Note 2 ma mieć startowo grane MIUI 7...

• Like 1

Jak nie masz kuponów to raczej daruj sobie w ostatniej chwili zakup na AliExpress. Dzisiaj te telefony schodziły jak świeże bułeczki w okolicy 135$. Podejrzewam, że zamówień było znacznie więcej niż sprzedawcy mieli na stanie.

Wysłane z OnePlus One

No to okey, to teraz tylko czekać na pierwsze recenzje na forum i czekać aż trochę cena spadnie. Myślę że za miesiąc można spokojnie brać. Z tego co widzę teraz to jest wielkie parcie na fona, kolejki robią się jak za mięsem w socjalizmie :D Nawet największy sklep na Ali ma przestój takie jest zapotrzebowanie.

Ja po tej recenzji i kilku innych filmikach wcale nie jestem przekonany. Ekran wygląda dziwnie - dość ciemny i "nierówny", jedne kolory wydają się być dość podbite, inne dość ciemne (nie blade, a ciemne). Wstępnie nie powaliła mnie szybkość otwierania aplikacji jak na tak mocny procesor, MIUI ma z tym problem również w Mi4i, który jest jednym z najwolniejszych telefonó ze Snapdragonem 615.

Ja po tej recenzji i kilku innych filmikach wcale nie jestem przekonany. Ekran wygląda dziwnie - dość ciemny i "nierówny", jedne kolory wydają się być dość podbite, inne dość ciemne (nie blade, a ciemne). Wstępnie nie powaliła mnie szybkość otwierania aplikacji jak na tak mocny procesor, MIUI ma z tym problem również w Mi4i, który jest jednym z najwolniejszych telefonó ze Snapdragonem 615.

I to ze snapdragonem w wersji v2, trochę lepszej

No to okey, to teraz tylko czekać na pierwsze recenzje na forum i czekać aż trochę cena spadnie. Myślę że za miesiąc można spokojnie brać. Z tego co widzę teraz to jest wielkie parcie na fona, kolejki robią się jak za mięsem w socjalizmie :D Nawet największy sklep na Ali ma przestój takie jest zapotrzebowanie.

Jak jest duze zapotrzebowanie to malo prawdopodobne ze cena spadnie.

Ja jak kupowalem wczoraj to bylem jedna z pierwszych osob u sprzedawcy, a teraz patrze jest 120 sztuk sprzedanych. To bardzo duzo.

Edited by tosshi2

Sytuacja się uspokoi, Panowie spokojnie. Wiadomo, że jak sprzęt wchodzi na rynek to może być ciężko, bo wszyscy chcą ,,na już'' telefon, a chinole nie wyrabiają z dostawami :D

Za jakiś czas pewnie się zamówi na spokojnie po takiej samej, albo i niższej cenie. A promocje też się znajdą.

od ktorego sprzeddawcy ?

ibuygou. Jest tam wpis że wysyłka 6 do 10 dni od wpłaty i magiczne stwierdzenie - dostępności w magazynie. Mam zapłacone od 15 i sobie koresponduje. Dopiero 20 sierpnia pojawił się magiczny wpis o długim czasie realizacji, otrzymałem maila że dostawa słuchawek od producenta będzie we wrześniu, ale nie mają nic oficjalnego. Dzisiaj otrzymałaem maila o przyszłym tygodniu, jakby nie było - wrzesień. Pracownik ibuygou napisał że takiego maila otrzymali od producenta.

no wlasnie ja juz mam to w koszyku 32 gb na iby :D ale nagle wszkoczyla informacja ze nie maja na stanie za to 16 gb wersje maja nawet w magazynie europejskim i chyba jednak taka kupie :P

Tyle czekałem, to sobie poczekam jeszcze troszkę. Też mi proponują 16gb. Gdyby nie nie ten dzisiejszy mail, też chciałem zamienić na 16gb, ale 32 ma też wyższe taktowanie procka. Na 16gb nawet nie patrzyłem bo mój nocik ma 16 i mam problem z apkami. Ma idiotyczny podział pamięci, na apki 1,97gb a 11,08 na wszystko inne. Efekt jest taki że mam wolnego ok 250mb i muszę pilnoweć żeby co nieco przenosić na sd. A tu widzę że w wersji 16gb jest jedna partycja 11,5 dla użytkownika, ale przy zamawianiu tego nie wiedziałem i wybrałem 32gb.

Tak czy siak z wczorajsza znizka w postaci 10$ i kuponem na 30$ mozna bylo spokojnie brac w ciemno, zreszta recenzje pokazuja, ze telefon bedzie conajmniej bardzo dobry, a takie bzdety jak jakosc wyswietlacza we wspolczesnych telefonach mnie nie interesuja, wiadomo, ze np. w takim sgs 6 jest pewnie sporo lepszy, ale slabe wyswietlacze to byly w bardzo starych i budzetowych telefonach (np. w galaxy ace).

Przy okazji, jak wygląda sprawa modyfikacji romów telefonów xiaomi? Swojego samsungowego nocika "przeinaczałem" na różne sposoby. Na razie myślę że będę się bawił MIUI bo to coś nowego dla mnie...

Przy okazji, jak wygląda sprawa modyfikacji romów telefonów xiaomi? Swojego samsungowego nocika "przeinaczałem" na różne sposoby. Na razie myślę że będę się bawił MIUI bo to coś nowego dla mnie...

Na mtk może być z tym słabo

Mam już telefon w swoich dłoniach. Pierwsze odczucia na szybko na wielki plus. Telefon działa sprawnie, płynne przechodzenie z zakładki na zakładkę, reakcja na otwierane na aplikacje. Jak ktoś ma pytania to w miarę możliwości będę na nie odpowiadał

Mam już telefon w swoich dłoniach. Pierwsze odczucia na szybko na wielki plus. Telefon działa sprawnie, płynne przechodzenie z zakładki na zakładkę, reakcja na otwierane na aplikacje. Jak ktoś ma pytania to w miarę możliwości będę na nie odpowiadał

Wyswietlacz jaka jakosc? Aparat jak dziala? Dzwiek dobrej jakosci?

1. Jak sie spisuje wyswietlacz:

- kolory w jasnym sloncu

- max jasnosc

- min jasnosc

- pobor pradu

2. Jak z ogolnym poborem pradu i wytrzymaloscia baterii

3. Jakosc rozmow

4. Zasieg wifi i gsm

5. Szybkosc lapania fixa gpsa

6. Jak z focusem aparatu

7. Jakosc i glosnosc glosnika wbudowanego jak i na sluchawkach

8. Spasowanie i jakosc obudowy

9. Reakcja na dotyk

Dzieki za odpowiedzi i miloby bylo gdybys to porownal do jakiegos znanego(flagowego) telefonu