Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobra ruszylo przez flashboot'a :) troche męczarni, ale dziwne, ze sprzedawca (tvsat) zostawia kartke, ze sciagnac tylko najnowszy soft i  go zainstolowac, a tu tyle problemów...

pozdrawiam!

Opublikowano

On nie wnika, jest nastawiony na sprzedaż a karteczki pewnie zrobił xero i wrzuca do pudełka :)

Pewnie nawet nie wie że jest już jakaś inna metoda bo Xiaomi próbuje blokować w nowych telefonach

Opublikowano

dobra ruszylo przez flashboot'a troche męczarni, ale dziwne, ze sprzedawca (tvsat) zostawia kartke, ze sciagnac tylko najnowszy soft i  go zainstolowac, a tu tyle problemów...

pozdrawiam!

Z racji tego, że nie mogłeś instalować przez recovery to pewnie masz takie nowsze, które blokuje większość ROMów. Pewnie by wgrać jaka aktualizację w przyszłości, będziesz potrzebował TWRP. Więc możesz też sobie już zainstalować :-)

I nie zapomnij o wipe :-P

Opublikowano
dobra ruszylo przez flashboot'a troche męczarni, ale dziwne, ze sprzedawca (tvsat) zostawia kartke, ze sciagnac tylko najnowszy soft i  go zainstolowac, a tu tyle problemów...

pozdrawiam!

Ja też kupiłem od tego samego sprzedawcy i nie miałem żadnego problemu z zainstalowaniem Miuipolska.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Nie znalazłem odp w FAQ, może źle szukałem lub nie zrozumiałem, ale szukałem ! Gdy przyjdzie mi RM N2, będzie miał wersje MIUI Polska z przed 2 tygodni ( o ile w przyszłym przyjdzie), mogę "najświeższą" wersję zainstalować metodą 1, czy muszę coś kombinować jak nie na bieżąco co tydzień update jest robiony ?

Edytowane przez pompka500
Opublikowano

Jeśli już z MIUI Polska to prawdopodobnie przez aktualizacje da radę metoda 1, dobrze by wyczyścić go albo fabryczne mu cofnąć przed aktualizacją

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, JestemMortem napisał:

Nie kombinuj i zainstaluj

stąd

Tnx, już problem rozwiązany. Viper daje czadu na pistonach :D

Edytowane przez gwalberg
Opublikowano

Witam ponownie!

Patrzyłem na specyfikację tego telefonu i naszła mnie pewna wątpliwość - może się ktoś wypowiedzieć, kto posiada chińską wersję tego telefonu, czy LTE bez problemu łapie z T-Mobile?

Może coś źle spojrzałem, albo specyfikacja była niepełna, ale wersja TDD-Lte nie obsługuje częstotliwości T-Mobile.

Będę wdzięczny za pomoc ;)

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Tajniak napisał:

Witam ponownie!

Patrzyłem na specyfikację tego telefonu i naszła mnie pewna wątpliwość - może się ktoś wypowiedzieć, kto posiada chińską wersję tego telefonu, czy LTE bez problemu łapie z T-Mobile?

Może coś źle spojrzałem, albo specyfikacja była niepełna, ale wersja TDD-Lte nie obsługuje częstotliwości T-Mobile.

Będę wdzięczny za pomoc ;)

Bez problemu łapie, wersje niczym się nie różnią, chyba, że będziesz leciał do Chin (tam z jakąś siecią nie działa) ;)

Edytowane przez ChineseMobilePhones
  • Like 1
Opublikowano

No, do Chin w najbliższej przyszłości nie mam zamiaru lecieć ;D

Dzięki za odpowiedź, w takim razie chyba się zdecydowałem na ten telefon, cena za 16 GB zwykłego RN2 to około 500-600 złotych w wersji chińskiej, chyba nie wygląda to tak źle ;)

Zobaczymy tylko, co jutro powiedzą o RN2 Pro, może warto będzie na niego poczekać ;D

Opublikowano
2 godziny temu, tpawel napisał:

W sieci pojawiły się informacje ze to nie będzie wersja pro, tylko redmi note 3

Ciekawe, czy to tylko kwestia nazewnictwa/marketingu, czy naprawdę czymś konkretnym będzie się różnić (oprócz czytnika palca i pogarszającej zasięg Wi-Fi metalowej obudowy)...

Opublikowano

cześć, jestem blisko zakupu Xiaomi RN2 - niepokoi mnie jednak info
o znacznym nagrzewaniu się telefonu pod obciążeniem - faktycznie ma to miejsce? potwierdzacie?

na pewno często będę korzystał z trybu HotSpota w telefonie i z reguły
powoduje on też nagrzewanie się telefonów. czy RN2 będzie grzał się mocniej niż
inne telefony w tym zastosowaniu?

Opublikowano

To ze telefon pod obciazeniem sie grzeje to norma. Nie znajdziesz telefonu ktory sie nie grzeje. Tylkp niektore sie przegrzewaja np na snapie 810. W redmi note 2 jeszcze ani razu mi sie nie przegrzal. Wszystko dziala dobrze.

Opublikowano (edytowane)

Grzeje się dość mocno ale w trybie wydajnym z odpalona jakąś wymagającą gra typu mortal x, tak to raczej nie. To i tak nic w porównaniu z innym sprzętem.

Np.LG g pad 8.0 gdzie po ustawieniu kernela potrafił się nagrzac do temperatury granicznej tj wytrzymałości ręki na ciepło :) 

Edytowane przez Frty
Opublikowano
ja jestem ciekawy czy przez to unibody nie zabraknie slotu na karty sd  no i te 2 gb ram bezsens skoro to redmi note 3 to powinien miec min 3 ;P 

Mają być dwie wersje, oba z prockiem 6795t: 2/16 i 3/32.

Wyslane z G7

Opublikowano

siema,

mam telefon pierwszy dzien, wiec ogranicze ilosc podstawowych pytan do minimum, bo wiem ze z wiekszoscia pewnie sobie poradze, kwestia czasu.Sprawy ktore mnie irytuja i po 3h zabawy nadal sobie z nimi nie radze:

1. Polaczenie z wifi potrafi zrywac, tzn zawsze pokazuje max kresek i jestem w sieci, ale polaczenie z internetem lubi sie tracic- dzieje sie tak jak telefon przechodzi w wygaszenie, potem go "budze" i siec dziala ale net juz nie- zrobie szybki restart i juz jest ok. modem na pewno nie jest przyczyna, na innych telefonach smiga bez problemu. Kwestia ustawien(jakich?) czy serwis? ;/

2. Wstukuje sie w aparat i za cholere nie umiem znalezc opcji robienia zdjec po cichu, zeby w przypadku nacisniecia ekranu nie bylo cykania :(

3. Przy probie rejestracji konta xiaomi wyskakuje mi informacja ze nie mozna tego dokonac i nalezy zmienic jezyk w sofcie, mam sie rejestrowac po chinsku?

4. Mimo ustawionych suwakow wibracji w opcjach ustawienia/dzwieki i wibracje nadal przy wpisywaniu sms lub czegokolwiek w przegladarce mam te wibracje, da sie to jakos wylaczyc?

z gory dzieki i pozdrawiam

PS: Dzisiaj odebralem telefon wiec wgralem najnowszy soft miui polska

Opublikowano

1. Bug ostatnich wersji MIUI. Spora część użytkowników się na to skarży.

2. Wchodzisz w ustawienia aplikacji aparat - jest opcja dźwięk migawki

3. Zmień na język angielski i zarejestruj. Później wróć do j. polskiego.

4. Są od tego osobne ustawienia, już bezpośrednio w klawiaturze

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Jest gdzieś opcja dodania domyślnego (mi) launchera do wyjątków ubijanych aplikacji w przypadku braku RAM?

Wysłane z mojego Redmi Note 2

To apka systemowa, ona już jest zabezpieczona

Opublikowano

Jest gdzieś opcja dodania domyślnego (mi) launchera do wyjątków ubijanych aplikacji w przypadku braku RAM?

To apka systemowa, ona już jest zabezpieczona

Czasem mi ją przeładowuje, więc jeśli jest tak jak mówisz to chyba nie działa to tak jak powinno. No chyba, że źle interpretuje kwestie ubijania aplikacji z braku RAM.

Opublikowano
7 minut temu, Carburator napisał:

Może bateria podejdzie pod RN2? Byłoby super...

Wytapatalkowane z XRN2

Też o tym pomyślałem, ale chyba będzie większa.

Poza tym denerwujące to jest, człowiek zadowolony że ma najnowszego RN2 a tu po paru miesiącach juz jego następca.