tw_kola Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 13 minut temu, szuineg napisał: Raczej na pewno dotyczy sim, dziś wymieniałem kartę w T-mobile, na nową aby była obsługa LTE i po zmianie karty miałem komunikat, że zmieniono kartę sim i należy ją aktywować logując się na konto Xiaomi. Podałem hasło i wszystko poszło ok. On jakby na ułamek sekundy zadziałał a później znowu wyskakuje to okno blokady
tw_kola Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 I po problemie, zrobiłem Wipe Cache i Wipe User Data i ruszył. Szkoda, że muszę od nowa wszystko konfigurować. Po to konfigurowałem chmurkę żeby mieć bakap a tu d..a
piwko_7 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam, Czy da się wrócić do wcześniejszego softu ? Mam wgrany najnowszy i odczuwam znaczny spadek w działaniu baterii.
Frty Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) 1 godzinę temu, tw_kola napisał: I po problemie, zrobiłem Wipe Cache i Wipe User Data i ruszył. Szkoda, że muszę od nowa wszystko konfigurować. Po to konfigurowałem chmurkę żeby mieć bakap a tu d..a Lokalizacja działa dobrze ale ten system aktywacji, autoryzacji itd jest raczej w fazie testòw / modyfikacji :/ Konto czasem nie uznaje hasła, trzeba je zmieniać na takie samo, albo kod do odczytania nie chce wejść albo bundlowe powerbanki nie są uznawane za oryginalne także nie jest to takie spójne aczkolwiek większym firmą się to zdarza nawet teraz.. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez Frty
latet Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) 1 godzinę temu, tw_kola napisał: I po problemie, zrobiłem Wipe Cache i Wipe User Data i ruszył. Szkoda, że muszę od nowa wszystko konfigurować. Po to konfigurowałem chmurkę żeby mieć bakap a tu d..a Było skorzystać z funkcji lokalnego backupu do pliku Lepszy wróbel w garści niż bocian w chmurze Edytowane 29 Grudnia 2015 przez latet
Grothgar Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 No juz naprawilem tego viperka Wyslano z RN2 AOSP v1.2
UltiMet Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ponawiam Warto kupić ten telefon? Jak z gwarancją? Jak z wykonaniem? Może lepiej kupić coś pokroju lg , samsung
latet Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 6 minut temu, WelSe napisał: Ponawiam Warto kupić ten telefon? Jak z gwarancją? Jak z wykonaniem? Może lepiej kupić coś pokroju lg , samsung Jeśli kupisz w pewnym źródle (typu IBG) to o gwarancję się nie martw. Jest i działa (sprawdzone). Telefon to skomplikowane urządzenie, skomplikowanym urządzeniem jest też człowiek. Razem daje to miliardy kombinacji. Mówiąc prościej - każdy używa telefonu nieco inaczej, każdy ma swój gust, swoje specyficzne potrzeby i przyzwyczajenia. Może go po prostu kup, potestuj i albo zostawisz albo sprzedasz. Ja właśnie tak robiłem z każdym swoim kolejnym telefonem Xiaomi, no tylko że każdy mi przypasowywał i żadnego w końcu nie sprzedałem :-)) 2
UltiMet Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 No tak na allegro raczej poszedłby dość szybko. Miałem na myśli takie sklepy jak: xiaomiforsale, albo technos online, co o nich myślisz? Chociaż jak wspomniałeś o ibg zainteresowałem się też nimi Coś tam widziałem na ich stronie o dodatkowym roku gwarancji? I w ogóle ile by mnie wyniosło xiaomi redmi note 2 razem z tym ubezpieczeniem, vatem, przesyłką itp?
Barter Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) 2 godziny temu, WelSe napisał: No tak na allegro raczej poszedłby dość szybko. Miałem na myśli takie sklepy jak: xiaomiforsale, albo technos online, co o nich myślisz? Chociaż jak wspomniałeś o ibg zainteresowałem się też nimi Coś tam widziałem na ich stronie o dodatkowym roku gwarancji? I w ogóle ile by mnie wyniosło xiaomi redmi note 2 razem z tym ubezpieczeniem, vatem, przesyłką itp? A nie lepiej kupić w Polsce dokładając parę złotych i nie martwić się o gwarancję, cła, czy dotrze zamiast kilku kartofli... ? Zależy do czego będziesz telefonu używał. Ja ma go do pracy: poczta, obsługa portali społecznościowych, planowanie - menager zadań na dany dzień, obsługa konta bankowego, Yanosik, nawigacja... itd. Nie gram w gry. Świetnie się sprawdza, nie ma problemów, jest bardzo dobrze wykonany. Ze swojej strony mogę powiedzieć Ci że miałem poprzednio Samsunga S4 GT-i9506 czyli najmocniejszą wersję. Sprzedałem go i wystarczyło na nowego RN2 z Polski plus szkło i silikon z Chin. Plusy najistotniejsze: Znacznie lepszy zasięg sieci, 2 x SIM (na drugiej karcie mam Aero2), większy ekran, stabilniejszy GPS, lepsza bateria, jest szybszy. Minusy: słabszy wyświetlacz i gorsza jakość zdjęć. Z wadami da się żyć bo wyświetlacz jest nadal bardzo dobry a zdjęcia wrzucane na Fb wyglądają dobrze. Za S6 kupisz 3x RN2 albo 2x RN3 tylko czy to ma sens? Edytowane 30 Grudnia 2015 przez Barter 1
tpawel Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Hmm moim zdaniem jeśli ktoś może sobie pozwolić na s6 to będzie zdecydowanie lepszym wyborem, a jego porównania z jakimkolwiek telefonem xiaomi serii redmi jest niezbyt trafione. Przepaść w wielu kwestiach: aparat, jakość dźwięku, ekranu,wykonanie,custom romy. Inna półka kompletnie wysłane z RN2
MD13 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Hmm moim zdaniem jeśli ktoś może sobie pozwolić na s6 to będzie zdecydowanie lepszym wyborem, a jego porównania z jakimkolwiek telefonem xiaomi serii redmi jest niezbyt trafione. Przepaść w wielu kwestiach: aparat, jakość dźwięku, ekranu,wykonanie,custom romy. Inna półka kompletnie wysłane z RN2 Dokładnie. Jak porównywać to z serią Mi, która i tak jest tańsza od szajsunga Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
d3tr0 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Wczoraj postanowiłem zmienić rom bo siedziałem jakiś czas na starszym xiaomi.eu stable 0.8. W sumie problemów żadnych ale zachciało się nowszej wersji. Zainstalowałem 5.12.10 też stable (ten z wersji rozwojowych.) Naładowałem go przed nocą do pełna plus godzina dłużej, dziś rano po 9h leżenia bateria minus 36% (wakelock 25% pracowało coś 8h.40min). Chyba jednak wracam na to xiaomi.eu tam nie odnotowywałem takich drenów, za to na wszystkich nowszych devach od 5.11 pamiętam że było coś nie halo ale nic nie naprawili.
gwalberg Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Mam takie pytanie; czy ciągłe, zbyt duża ilośc full wipe może negatywnie wpłynąć na pracę telefonu lub zmniejszyć się wydajność baterii? Jakby nie było czyści się wszystko, w tym system, internal storage, więc może to jakoś negatywnie wpływać na telefon?
focusik09 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 26 minut temu, gwalberg napisał: Mam takie pytanie; czy ciągłe, zbyt duża ilośc full wipe może negatywnie wpłynąć na pracę telefonu lub zmniejszyć się wydajność baterii? Jakby nie było czyści się wszystko, w tym system, internal storage, więc może to jakoś negatywnie wpływać na telefon? Mam też Lenovo s820, na którym lubiłem sobie zmieniać romy jak skarpetki , setki wykonanych full wipe przez twrp, kilkadziesiąt formatów przez flash tool a telefon jak działał tak działa idealnie. Teraz już jak jest port MIUI 7 to nie muszę tego robić, lecz mogę stwierdzić że nic złego się nim nie stało przez czyszczenie, nawet w flash tool, tylko trzeba pamiętać o kopii nvram 1
d3tr0 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Panowie czy MiBand ma możliwość powiadomień dla SMS ? Jest jakaś modowana aplikacja, działa ona na RN2 ?
latet Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 9 godzin temu, Barter napisał: A nie lepiej kupić w Polsce dokładając parę złotych i nie martwić się o gwarancję, cła, czy dotrze zamiast kilku kartofli... ? Właśnie aby nie martwić się o gwarancję, to bym kupował na IbuyGou. Ja nie wiem, jak w praktyce realizują gwarancję polscy handlarze, którzy sprowadzają te telefony z różnych dziwnych, byle najtańszych źródeł w Chinach. Jak to sobie wyobrażacie? Kto je ew. potem naprawia i jakich części używa? Obawiam się, że to czysta partyzantka. Natomiast serwis IbuyGou jest (z tego co wiem) tak blisko producenta, jak to możliwe. Jedyny realny plus kupowania w Polsce to możliwość otrzymania faktury – jeśli to dla kogoś ważne.
gwalberg Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Mam takie pytanie; czy ciągłe, zbyt duża ilośc full wipe może negatywnie wpłynąć na pracę telefonu lub zmniejszyć się wydajność baterii? Jakby nie było czyści się wszystko, w tym system, internal storage, więc może to jakoś negatywnie wpływać na telefon? Mam też Lenovo s820, na którym lubiłem sobie zmieniać romy jak skarpetki , setki wykonanych full wipe przez twrp, kilkadziesiąt formatów przez flash tool a telefon jak działał tak działa idealnie. Teraz już jak jest port MIUI 7 to nie muszę tego robić, lecz mogę stwierdzić że nic złego się nim nie stało przez czyszczenie, nawet w flash tool, tylko trzeba pamiętać o kopii nvram Super, warto wiedzieć, bo ostatnio sporo tego miałem, a do końca nie wiedziałem czy jak to wpływa na telefon. CM na razie odstawilem, więc trzeba w takim razie rozejrzeć się za jakimś innym obiektem do testów Wysłane z Redmi Note 2
laress Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Witam Jestem wstępnie zainteresowany kupnem tego modelu. Przesiadam się z Microsoft Lumii 640 LTE (fajny telefon i system WP, ale niestety dla mnie to za mało, brak np. yanosika na pulpicie i map w tle boli, sama jakość appek też nie powala). Z początku byłem bardziej za Motorolą Moto G 2015 a Huawei P8 Lite, ale wystarczy że spojrzałem na parametry xiaomiego... Zakochałem się Teraz garść pytań od typowego "janusza" xiaomi: - Czytałem, że systemem na pokładzie jest zmodowany android czyli MIUI (czyli coś jak CM dla OnePlus One). Są jakieś wyrzeczenia w porównaniu do wersji androida prosto od google? Czy zmiany raczej bardziej na plus? - Gdzie jest sprawdzone źródło kupna telefonu (wysyłka z Polski)? Czy np ta aukcja jest godna zaufania? http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-lte-prime-32gb-helio-x10-24hpl-i5869437730.html - Jak jest z jakością aparatu? Da się używać bez skrzywień? Jak jakość aparatu z lumii mnie zadowoli, to ten z xiaomi też da rade? Wiem że część pytań jest dziwna, ale zależy mi, żebym był zadowolony z zakupu na długie lata Pozdrawiam
Grothgar Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Kernel adiutor coś się nie słucha Wysłano z RN2 AOSP 1.2
saint66 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 @laress wydaje mi się ,że aukcja jest w porządku.MIUI też jest dobrą nakładką którą możesz konfigurować pod swoje "widzi mi się"aparat też nie jest najgorszy.Ekipa z forum stara się aktualizować MIUI na bieżąco więc i w razie czego coś do aparatu się znajdzie. NAPISANEZ3
latet Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 7 minut temu, saint66 napisał: Ekipa z forum stara się aktualizować MIUI na bieżąco więc i w razie czego coś do aparatu się znajdzie. Co masz przez to na myśli???
gwalberg Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 7 godzin temu, d3tr0 napisał: Wczoraj postanowiłem zmienić rom bo siedziałem jakiś czas na starszym xiaomi.eu stable 0.8. W sumie problemów żadnych ale zachciało się nowszej wersji. Zainstalowałem 5.12.10 też stable (ten z wersji rozwojowych.) Naładowałem go przed nocą do pełna plus godzina dłużej, dziś rano po 9h leżenia bateria minus 36% (wakelock 25% pracowało coś 8h.40min). Chyba jednak wracam na to xiaomi.eu tam nie odnotowywałem takich drenów, za to na wszystkich nowszych devach od 5.11 pamiętam że było coś nie halo ale nic nie naprawili. Polecisz coś ze stable, gdzie bateria nie leci i działa xposed?
fatis Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) hmmm dziwne te objawy na baterii macie. Może jakaś popularna appka to powoduje. Ja mam wrzucone 5.12.25. Miuipolska mam od miesiąca, wcześniej krótko jakiś stable z którym go kupiłem. Aktualnie bateria wygląda rewelacyjnie jak dla mnie 22 godziny temu, WelSe napisał: Ponawiam Warto kupić ten telefon? Jak z gwarancją? Jak z wykonaniem? Może lepiej kupić coś pokroju lg , samsung Kolego, za 700 zł nie ma szans aby dostać LG lub samsunga w takiej jakości i wykonaniu. W swojej półce cenowej ten sprzęt jest na topie. Bliżej mu do flagowców niż low budżetowych lg czy szajsungów. Takie jest moje zdanie Lareless 6 godzin temu, laress napisał: Teraz garść pytań od typowego "janusza" xiaomi: - Czytałem, że systemem na pokładzie jest zmodowany android czyli MIUI (czyli coś jak CM dla OnePlus One). Są jakieś wyrzeczenia w porównaniu do wersji androida prosto od google? Czy zmiany raczej bardziej na plus? - Gdzie jest sprawdzone źródło kupna telefonu (wysyłka z Polski)? Czy np ta aukcja jest godna zaufania? http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-lte-prime-32gb-helio-x10-24hpl-i5869437730.html - Jak jest z jakością aparatu? Da się używać bez skrzywień? Jak jakość aparatu z lumii mnie zadowoli, to ten z xiaomi też da rade? Jeszcze w czasach samsunga galaxy S2 jarałem się miui. Dla mnie najlepsza nakładka na andka jaka jest. Mnogość opcji, ustawień i customizacji miażdzy (ale to akurta może nie wszystkim pasować). Ja swojego Redmi note 2 kupowałem u niego http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-helio-4g-lte-2gb-wysylka-z-pl-i5869437196.html Głównie dlatego że mogłem sobie pojechać do niego do sklepu, sprawdzić pogadać itp. Sprzęt oryginalny, gwarancja jestem zadowolony. Można odebrać, może wysłać. Edytowane 30 Grudnia 2015 przez fatis
UltiMet Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Widziałem lg g2 ale po 750 zł bez gwarancji chyba po 800 zł z gwarancją
fatis Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 No tylko że G2 ma lekko ponad 2 lata.... 1
UltiMet Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Czyli ten xiaomi będzie lepszy? W ogóle jak jest z jego wykonaniem ? Żeby nie rozlecial się po roku. Przy normalnym użytkowaniu wytrzyma z 2 lata ?
tpawel Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Widziałem lg g2 ale po 750 zł bez gwarancji chyba po 800 zł z gwarancją Nowe czy używane? Trzeba już uważać na g2 na aukcjach. Spora część to refuby niby z gwarancją ale nie wiadomo od kogo wysłane z RN2
UltiMet Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Oczywiście że używka, ale myśle że g2 teraz to słaby interes bo jest to dość stary tel. i nie wiadomo jak go ktoś używał (mówie tu o uzywanym sprzęcie) Ale ponawiam swoje pytanie Jak jest z wykonaniem Xiaomi? Wytrzyma te 2 lata spokojnie i nic nie walnie?:P Trochę się boje tej firmy bo dużo chińskich telefonów to badziewie, ale ten chyba nie
Grothgar Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Oczywiście że używka, ale myśle że g2 teraz to słaby interes bo jest to dość stary tel. i nie wiadomo jak go ktoś używał (mówie tu o uzywanym sprzęcie) Ale ponawiam swoje pytanie Jak jest z wykonaniem Xiaomi? Wytrzyma te 2 lata spokojnie i nic nie walnie? Trochę się boje tej firmy bo dużo chińskich telefonów to badziewie, ale ten chyba nie Bierz w ciemno. Wyslano z RN2 AOSP v1.2
MD13 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Oczywiście że używka, ale myśle że g2 teraz to słaby interes bo jest to dość stary tel. i nie wiadomo jak go ktoś używał (mówie tu o uzywanym sprzęcie) Ale ponawiam swoje pytanie Jak jest z wykonaniem Xiaomi? Wytrzyma te 2 lata spokojnie i nic nie walnie? Trochę się boje tej firmy bo dużo chińskich telefonów to badziewie, ale ten chyba nie Jak kupisz to ci szczęka opadnie i nie kupisz już żadnego lg czy szjsunga. Ja też miałem obawy przed kupnem mojego redmi nota lte a zaraz mi roczek minie jak go kupiłem i chodzi rewelacja. Jak go dorwałem w łapki to żałowałem że żonie kilka miesięcy wcześniej kupiłem s3 neo. Jakościowo nie było co porównywać. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka 1
krycho Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Jak tam u was aparat koledzy? Moim zdaniem aplikacja aparatu jest słaba. Na dworze przy dobrej pogodzie zdjęcia są super, ale już w domu przy świetle wystarczy minimalnie poruszyć ręką i zdjęcia są rozmyte. Powiecie nie pij tyle Ale już głupia aplikacja Kik robi lepsze zdjęcia bo jest chwilka opóźnienia i wszystko kapitalnie ostrzy, ma naszej aplikacji nic z tego, wszystko rozmyte. A o przedniej kamerze to już nie mówię, zdjęcia wychodzą tragiczne. Jak to u was wygląda? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
d3tr0 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 25 minut temu, krycho napisał: Jak tam u was aparat koledzy? Moim zdaniem aplikacja aparatu jest słaba. Na dworze przy dobrej pogodzie zdjęcia są super, ale już w domu przy świetle wystarczy minimalnie poruszyć ręką i zdjęcia są rozmyte. Powiecie nie pij tyle Ale już głupia aplikacja Kik robi lepsze zdjęcia bo jest chwilka opóźnienia i wszystko kapitalnie ostrzy, ma naszej aplikacji nic z tego, wszystko rozmyte. A o przedniej kamerze to już nie mówię, zdjęcia wychodzą tragiczne. Jak to u was wygląda? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka U mnie wygląda to tak samo źle, większość się z tym pogodziła i nawet zachwala i nie widzi problemu. 1
Grothgar Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Niet. Camera FV-5. Dziękuję Wyslano z RN2 AOSP v1.2
Viniu Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Witam. Na początek zaznaczę, że jestem debiutantem na tym forum i od razu mam do Was pytanie. Mój obecny HTC Sensation XE powoli zaczyna dogorywać i rozglądam się za czymś lepszym... tak tak.. mam swiadomość, że WSZYSTKO obecnie będzie lepsze od mojej Sensacji. Ale do rzeczy z lektury parametrów, możliwości, testów i recenzji mam - a właściwie do niedawna miałem - faworyta w postaci RN2. A dlaczego miałem ?? Troche przez te forum Otóż im więcej czytam o tym modelu, a bardziej o oprogramowaniu a jeszcze ściślej o kolejnych aktualizacjach to się zastanawiam czy RN2 jest nadal faworytem. A teraz do rzeczy: czy istnieje jakas jedna sprawdzona aktualizacja MIUI Polska, która pozbawiona jest różnych dziwnych przypadłości?? Taka, która pozwoli mi na korzystanie z telefonu bez aktualizacji, taka, że jak wyciągne tel. z pudełka to on po prostu działa, smiga i cieszy użytkownika (tak miałem z HTC). Bo przyznaję, że im więcej czytam to cały czas ktoś ma jakies problemy: a to smsy nie dochodzą, a to się grzeje, a to baterie żre... a to coś jeszcze i jeszcze... Przyznaję, że w dziedzinie nowych technologii jestem totalnym dyletantem (cóż wymagać od historyka z wykształcenia), a o oprogramowaniu wiem tyle że.... ono jest. Nie znam się na recovery bootl..cośtam cośtam. Chciałbym mieć tel, którego nie muszę co jakiś czas aktualizować a zwyczajnie codziennie używać.. Czy może lepiej dać sobie spokój i kupić coś, co takich potrzeb nie ma... ?? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi